Opiskelijan lähes mahdoton saada opiskelija-asuntoa Tukholmasta

facade-1209311_960_720.jpg

Asumiseen erikoistunut lehti Hem & Hyra (Koti & vuokra) on selvittänyt Tukholman opiskelijoiden asuntojonoja. Opiskelija, joka etsii Tukholmasta asuntoa voi laskea odotusajaksi 3-6 vuotta.

Asuntotilanne on maan isoimmista kaupungeistä pahin Tukholmassa, jossa opiskelijan on siis liki mahdotonta saada normaalia opiskelija-asuntoa. Esimerkiski Tukholman opiskelija-asuntovälityksessä jono on  keskimäärin 5,7 vuotta jos jonottaa asuntoa normaalissa järjestyksessä. Jono on pidentynyt viime vuodesta viidellä kuukaudella. Tukholman opiskelija-asuntoyhtiössä SSSB:ssä jono on vain neljä vuotta.
SSSB:n johtaja Monica Ekman kertoo Hem & Hyralle, että vaikka vuodenvaihteessa 2018 saatiin valmiiksi 6 000 uutta asuntoa ei sillä ollut mitään vaikutusta asunnon saamisen nopeutumiseksi.
Tilanne on siinä mielessä mielenkiintoinen, että tavallaan kaksi ryhmää asetetaan eriarvoiseen asemaan. Ruotsin hallitus nuiji vuosi sitten voimaan ns. asuntolain, jolla kuntia velvoitetaan hankkimaan kuntapaikan saaneille turvapaikanhakijoille asunto. Asuntopulan takia kunnat majoittavat turvapaikanhakijoita hotelleihin tai ostavat vapailta markkinoilta asuntoja, joita edelleen vuokrataan heille.
Opiskeilijoille tällaista erikoislakia asumisen parantamiseksi ei ole harkittu.
 

Subscribe
Notify of
guest
6 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Ruotsin rakettitutkimus nousee maailman kärkeen
Ruotsin rakettitutkimus nousee maailman kärkeen
12.7.2018 12:52

No ei kai sitä nyt vaivaisille opiskelijoille mitään kämppää anneta kun sadoille tuhansille rakettitutkijoille pitää ensin hommata asunnot, vaikkakin he yleensä vaativat isompaa ja hienompaa kuin mitä opiskelija.

14
14
12.7.2018 21:59

Tuliko se jotenkin yllätyksenä, että mutiaisten elättäminen on kantaväeltä pois?

Anonymous
Anonymous
12.7.2018 12:54

Ihan sama tilanne se on härmässäkin ja nykyisin laittomatkin paukkivat opiskelijoiden ohi, ilmaiseksi tottakai.

Pärnukas
Pärnukas
12.7.2018 13:52

Lopetetaan filosofiset ”tiedeopinnot” ja muutkin puutaheinää valtiotieteet, mediatutkimukset ja sensorttiset vihermarxistiset opintosuunnat. Tulee tilaa oikeille ja tarpeellisille opinnoille. Länsimailla on valtiotieteilijöitä seuraavan sadan vuoden tarpeiksi ja reservitkin löytyy.

Anonymous
Anonymous
12.7.2018 15:51

Ruotsalainen , if don’t like it ,leave the country .JALA,JALA,JALA !!!

trackback

[…] Opiskelijan lähes mahdoton saada opiskelija-asuntoa Tukholmasta … […]