Ruotsi haluaa kieltää Vastarintaliikkeen toiminnan

Ruotsin oikeusministeri Morgan Johansson esittää, että rasistiset järjestöt ja toimijat pitää lopettaa lailla. Tarkemmin Johansson ei määrittele keitä tai mitä tällaiset rasistiset järjestöt olisivat.

Johansson kuitenkin viittaa Ruotsin Vastarintaliikkeeseen, jota käyttää esimerkkinä tällaisista lopetettavista järjestöistä.

– Almedalen-viikkojen aikana tuli selville mikä Vastarintaliike on, natsistinen organisaatio. Tällaisten toimijoiden lopettaminen on vaikeaa perustuslain sananvapauspykälän takia, mutta toisaalta meillä on toisen pykälän paragraafi 24, jonka mukaan Vastarinta kielletään, Johansson sanoi SVT:n uutisille.

Kyseisen pykälän mukaan valtiolla on oikeus kieltää organisaatiot, joissa harjoitetaan ”vainoa kansanryhmää kohtaan etnisyyden, ihonvärin tai vastaavaan takia” (…innebär förföljelse av en folkgrupp på grund av etniskt ursprung, hudfärg eller liknande förhållande).

Pykälää ei ole käytetty aiemmin. Johanssonin mukaan jotkut muut maat ovat käyttäneet vastaavaa pykälää kieltäessään rasistisia järjestöjä. Ruotsissa pykälän käyttöönotto siis tarkoittaisi käytännössä Vastarintaliikkeen kieltämistä.

Advertisements

About Pt-media.org toimitus

View all posts by Pt-media.org toimitus →

15 thoughts on “Ruotsi haluaa kieltää Vastarintaliikkeen toiminnan

 1. Jännä etteivät ole huolissaan yhdestä kansainvälisestä järjestöstä, joka käskee kaivamaan vääräuskoisilta silmät päästä ja leikkaamaan päät irti samalla myyden näiden lapset ja naiset orjiksi tai ottamalla seksiorjiksi.

  Ilmeisesti tämä on näille päättäville velliperseille ihan ok vai ovatko he vain niin autuaan tyhmiä ja pihalla tosiasioista, kun tekevät päätöksiä?

  Vastarintaliike on omasta mielestäni taas totaalisen typerä töherrys, joka syöttää suoraan hymistelijöiden lapaan ja samalla pilaavat 500% maahanmuuttokriittisten maineen.

  41
  2
  1. Ei Ruotsi halua kieltää Vastarintaliikkeen toimintaa vaan Socialdemokraatit. Sossujen kannatus laskee joten he päättivät nyt kokeilla tätäkin täkykalaa ja katsoa nappaako kansa. Vaalit ovat ovella ja hätä ja kiire on suuri.

   34
   1
 2. En usko, että RVR:n kieltäminen vaikuttaisi oleellisesti liikkeen toimintaan. Se vain muutetaan pieniksi soluiksi. Voisi jopa ajatella toiminnan muuttuvan askeleen verran radikaallisemmaksi.

  Mielenkiintoista seurata svedujen passiivisuutta. Koska katkeaa kamelin selkä vai katkeaako lainkaan. Maan poliisivoimat ovat onnettomat eikä armeija ole sen kummempi. Jos ruotsalaisten sisäinen ”viikinki” heräisi, niin ei valtiovallalla olisi resursseja sitä pysäyttää.

  31
  1. No hyvänen aika. Koko Ruotsi rauhoittuu ja kaikki ongelmat lakkaa, aina valtionvelkaa myöten, kunhan kielletään sen kaiken aiheuttaja eli Vastarintaliike.

   23
 3. Vaikka kiellettäisiin kaikki, ei vaikuta ajatusmaailmaan.
  Ei isänmaallisuus ole rikos vaikka kuka niin väittäisi!!

  33
 4. Tommoset ympäripöyreät määrittelemättömät syyt on hyviä niin voi kieltää kaiken oppositiotoiminnan. Kuka päättää ketä on rasisti tai natsi tai muuta vastaavaa. Ensin kielletään vastarintaliike sitten vuorotellen vähemmän radikaalit järjestöt/toiminta..

  19
 5. Morgan Johansson siinä itse taitaa syyllistyä kansanryhmän polkemiseen, nimittäin etnisten ruotsalaisten polkemiseen.

  18
 6. Pedofiilikulttia ei sentään olla lakkauttamassa. Oikeamielinen oikeusministeri ei ota asiaan lainkaan kantaa.

  15
 7. Mitvit nyt taas?

  EU:n mukaan rotuja ei ole, joten ei voi olla rasismiakaan.

  Tein muuten vitunmoisen virheen, kun oikeasti ajattelemattomasti kuljin kielletyn(?) lippurivistön ohi siellä tiedätte kyllä millä Elielinaukiolla. Satavarmasti olivat siellä lippuineen, ja hupakko kun olen vaan dallasin ohi.
  Siis miten voin dallata ohi hunkkirivin? Kysyn vaan. Ja selvistäpäin. Aivan törkeetä.

  Enihau. Minä olen rasisti.
  Jos ei kelpaa, olen susisuomeksi rotuerottelija.

  RO-TU-E-ROT-TE-LI-JA. Rotuerottelija.

  Ihan sama mulle sun mielet.
  Tätä halusit, tätä saat.

  5
  1
  1. Eiku näin se meni.
   Miten Vastarintaliike siellä edes seisoi tänä kuluneena keväänä, ihmettelin itsekseni.

   Mutta koska olen iäti tiukasti ottamatta mitään poliittista kantaa paitsi ikiomaani, joka on ainainen vastarinta kaikkia kohtaan, taikka liity virkkuukerhoihin, niin tsori. Mutta kyllä mulla silmää on aina muille kuin poliittisille pätevyyksille…

   Höh. Ne ei edes huomanneet kun humpelsin ohi.
   Mun pitää nyt vielä työstää tätä projektia Seksyin Tylypahkalainen.

   PT-media: ”Tällaisten toimijoiden lopettaminen on vaikeaa perustuslain sananvapauspykälän takia, mutta toisaalta meillä on toisen pykälän paragraafi 24, jonka mukaan Vastarinta kielletään, Johansson sanoi SVT:n uutisille.”

   Aha. Nyt tärisee nutturat ja geelit sulaa. Täyttä Minä Ainakin -matskua.

   Nyt tää alkaa käydä kiinnostavaksi.
   Jälleen kerran. Sama juttu. Aina siellä paketissa on villasukat.
   Mikään ei muutu, paitsi juuri se, mitä pitäisi estää, toimii kuin ennenvanhaisen junan vessa.

   Kerran vaan se neitsyyskin menee.Se ei leikkaamalla palaa. Se oli jo siellä.

   1
   3
 8. No kunhan musut ottaa maasta vallan , niin ei kenenkään ei tarvitse osoittaa minkäänlaista vastarintaa. Ruotsin tilannetta seuranneena minun mielestä Morganin olisi pitänyt vaatia vastarintaliikkeitä toimimaan, eikä kieltää niitä

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.