Arkinen tapahtuma hammaslääkärissä

Kuvakaappaus 2018-07-15 11-27-42

Terveydenhuollon alalla arkirikos on todellakin hyvin arkinen. Nyt mainittu tapahtuma on vain yksi vastaavista jutuista; kunniakansalainen vaatii itselleen erityiskohtelua. Näitä juttuja virtaa oikeuksista satoja päivässä.

Muuan 1989 Kandaharin autiomaassa syntynyt afgaanimies Hussain K tuli pari vuotta sitten Ruotsiin pakoon sotaa, vainoa ja kidutusta ja sai ilmaisen ylläpidon Jönköpingistä. Kunnes keväällä tuli hamppipipi. Maaliskuun 6. päivän aamuna Hussain asteli kaupungin kansanhammashuollon päivystykseen ja kertoi vaivoistaan, hammas oli tosiaankin kipeä.
Homma lähti heti alusta pieleen. Respassa istui ruotsalainen nainen, joka kertoi Hussainille, että afgaani voisi tulla muutaman tunnin päästä iltapäivällä. Tämä ei sopinut. Afgaani nosti jättiäläkän. Reseptionisti kertoi oikeudessa, että mies ei kuunnellut järkipuhetta vaan vain kiihtyi sitä mukaa kun keskustelu eteni. Aikaa yritettiin saada tietenkin niin nopeasti kuin mahdollista. Mies ei kuunnellut vaan tuli aivan mielipuoliseksi raivosta, haukkui reseptionistia huoraksi ja lähti lopulta ovet paukkuen vastaanotolta. Lähtiessään Hussain potki ulko-oven lasit palasiksi.
Oikeudessa Hussain kiisti teon tahallisuuden ja kertoi, että avasi vain oven ja ikkunat rikkoontuivat samalla, vahingossa. Niin ikään hän kiisti korvausvelvollisuuden ja väitti, että hammashoitola oli hänelle velkaa rahaa kipeästä hampaasta.
Oikeus ei kuitenkaan lämmennyt Husseinin vastavaatimuksille ja tuomitsi tämän pikkusakkoon. Maahantulonsa 2015 jälkeen Hussain on saanut sakkoja mm. näpistelystä ja huumausainerikoksista.
Tällaisia tapahtumia tulee jokaisella vastaanotolla 5-10 tapausta joka päivä. Vartijan paikalle kutsuminen raivoavien sotapakolaisten takia on arkipäivää. Varsinkin ruotsalaiset hoitajat ovat niin konfliktin pelkoisia toisaalta pelkäävät rasismisyytöksiä, että yrittävät keksiä kaikki mahdolliset ratkaisut typerimpiinkin ongelmiin, joita uusruotsalaiset keksivät tulla valittamaan vastaanotoille.
Monet vastaanotolle tulleet uusruotsalaiset eivät ole ikinä nähneetkään hammasharjaa. Kun heille yritetään selittää sen tarkoitus tulkkien ja kulttuuritulkkien avulla, niin moni saattaa olla kuukauden päästä takaisin vastaanotolla vaatimassa uusia hampaita. Selviää, että he kuvittelevat harjaamisen olleen joku esivalmistelu uusille hampaille.

Subscribe
Notify of
guest
14 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Matupeikon Hammaspeikko
Matupeikon Hammaspeikko
15.7.2018 12:26

Pitäähän hampaat saada kuntoon että on helpompi syödä suuria määriä ilmaista ruokaa. Hyvälle maistuu vaikka onkin ruotsalaista, vääräuskoista haramruokaa. Ja illalla discoon! Ei tytöt tykkää jos suussa on vain muutama mädäntynyt tappi ja hengitys haisee kuin vainaja. Nåå, ainahan voi ottaa väkisin, tietenkin…

Kyllä Löveeni maksaa omasta pussistaan
Kyllä Löveeni maksaa omasta pussistaan
15.7.2018 12:28

Mistä rahoista hampipipimatu maksaa sakkonsa? Seuraava raivoamiskohde on sitten sossukonttori.

Helppoa elämää
Helppoa elämää
15.7.2018 12:33

Ensin kuntoon hamppi, sitten hakuun pimppi.

Hyvin kirjoitettu
Hyvin kirjoitettu
17.7.2018 16:38

Sinussa menee hukkaan lupaava runoilija.

Ilmari
Ilmari
15.7.2018 13:01

Respassa istuvan voisi varustaa kaasupistoolilla tai teleskooppipampulla. Jos joku vierastaa tällaista niin vesitykki kävisi myös

Möykkä express
Möykkä express
15.7.2018 19:22
Vastaa...  Ilmari

Lattialuukku, joka aukeaa nappia painamalla.
Kuilu voisi viedä suoraan roskikseen.

Respan apu
Respan apu
17.7.2018 16:39
Vastaa...  Ilmari

Konepistooli respassa poistaa hammaskivun nopeasti.

Pertti Grandell
Pertti Grandell
15.7.2018 13:04

mutta jutta urpilaisen ja stubidon ja kaikkien suvakki hihuleitten mukaan näillä tienataan…monikansallisuutta, jos pottunokka menisi raivoamaan ja vaatisi monikulttuuria hampitohtorin vastaan otolla, saisi monikansallisuus käytöksellään linnaa….on kyllä uskomatonta että kuinka kauan svennut ja hölmölän väki katselee näitä loisia jotka ovat ylimpien päättäjien kultamunia …yääk.

Jakkel
Jakkel
15.7.2018 13:42

Pitäähän se ainoa suussa törröttävä hammas saada kondikseen niin voi nakertaa halal mössöä. Kauheeta rasisteeraamista jos ei ihan heti saa hoitoa. Eikös Ruotsi voisi perustaa näille kultamunille ihan omaa 24/7 palvelua? Kun hampi on hoidettu niin hoitaja hoitaa vielä pikku Abdullahin ettei tartte pilluvarkaisiin lähteä.

Minä
Minä
15.7.2018 14:00

Kun houkutellaan sossueduilla maailman köyhät ja kyvyttömät pummit elämään ilmaiseksi, niin tuotahan siitä seuraa. Naurettavaa kuvitella, että keskimäärin tuota tasoa olevat voisivat ikinä elättää itseään tai millään tavalla olla avuski tai hyödyksi eurooppalaisille yhteiskunnille. Silti suvakki saa ideologisessa huumassaan raskaansarjan hyväksikäyttäjätkin selitetyksi rikkaudeksi. Suvakkius kai muistuttaa kunnon nousuhumalaa, jossa velatkin muuttuvat saataviksi. Millainenhan kankkunen siitä seuraa? Valitettavasti se kankkunen kaatuu euroopalaisten alkuasukkaiden niskaan.

Jakkel
Jakkel
15.7.2018 14:10
Vastaa...  Minä

Nythän ollaan jo tilanteessa missä ihan jokaiseen vinkaisuun pitää reagoida ja heti. Annettiin alusta lähtien pikkusormenlisäksi koko ruho.
Yhteiskuntamme pelkää näiden rikastuttajien väkivaltaa ja aina annetaan periksi.
Ihan sama mitä ja miten tehdään niin jossain vaiheessa nämä kädelliset aloittavat sen väkivallan joka tapauksessa.
Katsotaan sitten ollaanko lampaita vai leijonia. Nyt näyttää aika huolestuttavalta.

waTun tirkistelija
waTun tirkistelija
15.7.2018 14:19

minulla olisi hyvä, halpa ja pysyvä ratkaisu

Kossu
Kossu
15.7.2018 20:59

Tää on vaan niin itun koomista tääl hurrilassa tämä touhu…..enkä usko että muuttuu miksikään……tavan hurria kuolemaa enemmän pelottaa että leimautuu rasistiksi…..käytännössä realistiksi….
Mä oon jo muutaman kerran todennut että tää maa on menetetty….SD.n vaalivoitto,rökäle sellanen ehkä hidastaa tätä jaskaa mutta näitä inssejä nyt vaan on liikaa täällä….

Leso
Leso
17.7.2018 05:19

Jees. Mielenkiintoisesti myös kantiksia koskevia käytäntöjä muutetaan apinoitten takia.
Puhun toki Suomesta, mutta…
Käyn eräällä yksityisellä hammaslääkärillä kerran vuodessa tarkastuskäynnillä.
Joskus tulee pientä säätöä, ja sitten on kärsittävä toinen käynti viikon, parin päästä.
Ihan hyvin on toiminut niin, että maksan molemmat käynnit yht’aikaa, eli kun kidutukset on läpikäyty.
Juuei. Ei enää. Nyt on maksettava heti kukin käynti, on firman uusi ohjeistus.
On nääs ollut asiakkaita, joille ei ole tarvinnut tehdä mitään toimenpiteitä.
Ja kun mitään ei ole tehty muuta kuin katsottu suuhun, niin siitähän ei tarvitse maksaa, vai mitä?
Selkeää logiikkaa, kieltämättä.
Jos olet hammaslääkäri etkä poraa aivoja pellolle, et ole tehnyt mitään, joten ei tavitse maksaa.
Hammashenkilökunta itse mulle kertoi, eikä minun silleen tarvinnut kauan arpoa, että mitämitä.
Pointti itseasiassa on, että kaiken tän myötä myös logiikka muuttuu.
Meille itsestäänselvät asiat muuttuu apinoitten logiikaksi.
Mutta apinoitten logiikalla ei ylläpidetä hammashoitoa, ei ylipäätään mitään järjestäytynyttä.
Nyt en jaksa koko kuvaa piirtää, mutta en puhu vain yhdestä käynnistä.
Tiivistän: logiikka muuttuu.
Pahin pelkoni onkin, että niin käy jo minun eläessä.
Luulette tietysti, että kai sen mulle pitäisi olla helppoa.
Äppäp. Tsot tsot. Vain järjellinen ja järjestäytynyt yhteiskunta sallii mun mesota.
Mistä päästäisiin taas uusiin kuviin… Mutta ei just nyt. Miettikää itse.