Helsinki Calling-marssilla aitoa isis-sympatiaa

Eillisessä Helsinki Calling-mielenosoituksessa äärivasemmistolaisten ja turvapaikka-aktivistien rinnalla kulki useita jihad- ja isis-myönteisiä henkilöitä ja klikkejä.

Kulkueessa saattoi nähdä Kaivopuistosta Esplanadiin, sen aikana ja perillä Senaatintorilla liehuvan FSA:n eli Vapaa Syyria armeijan lippuja, joka on kattojärjestön tapainen (umbrella oganisation) kymmenille Lähi-idässä toimiville islamistisille ryhmittymille, kuten al-Nusralle, al-Qaedalle jne. Nämä ovat käytännössä isis:n liittolaisia ja havittelevat kalifaattia Syyriaan.
https://en.wikipedia.org/wiki/Free_Syrian_Army
Lisäksi järjestöön kuuluu useita muita vastaavankaltaisa pienempiä jihadistisia toimijoita. FSA:ta tukee Turkin islamistinen presidentti Erdogan Pohjois-Syyriassa isis:tä vastaan taistelevia demokraattisia kurdeja vastaan. Vapaa Syyria armeija ajaa suoraan sharia-lakia ja sen joukoissa on lähes pelkästään aitoja jihadisteja. Operaatioissa Turkin armeija tukee FSA:n tavoitteita. Tuhannet entiset isis:n jäsenet ovat liittyneet FSA:n joukkoihin, kurdien kukistettua isis:n kaksi ”pääkaupunkia” Mosulin ja Raqqan. Turkin islamistiksi osoittautunut presidentti tukee avoimesti Vapaa Syyria armeijaa, kehuen heitä ”turkkilaisten veljiksi”.
Niin ikään mielenosoittajien joukossa oli tunnettu jihadistien symppaaja, huijariksi osoittautunut ja teoista myös tuomittu Rami Adham heiluttamassa FSA:n lippua. Adham pitää ”omana sheikkinään” al-Muhaysania, tunnettua qatarilaista jihadisti-militantti saarnaajaa, joka on liittolainen isiksen kanssa Syyriassa. Adhamin mukaan al-Muhaysani on jonkinlainen syyrialainen vapaustaistelija. Adham kertoo tämän EVS-ohjelmassa Enbusken tiukassa haastattelussa. Haastattelu päättyy Enbusken kysyttyä ”kuinka monta kertaa olet valehdellut tämän haastattelun aikana?”
Kuvassa alla: vasemmalla FSA:n ja Turkin lippuja Syyriassa kurdialueilla tuomassa Sharia-lakia maahan, oikealla Helsinki Calling-marssi.
 
https://en.wikipedia.org/wiki/Abdullah_al-Muhaysini
Tällaista porukkaa siis marssi keskellä Helsinkiä keskellä villkainta kesälomakuukautta tuhansien ihmisten keskellä.
Luultavasti antifan porukka ja turvapaikka-aktivistit eivät tajua millaista porukkaa heidän kannoilleen hiipii. He eivät tietoisesti symppaa jihadisteja. Tässä tulee nyt käytännössä hyvin selvästi esille mitä tarkoitetaan sellaisella käsitteellä kuin ”hyödyllinen idiootti”.
Alunperin ilmaisu on tarkoittanut jotain sellaista ilmiötä, jossa hyväuskoinen henkilö on saatu kehumaan huonoa hallintoa. Vasemmistolaiset ja turvapaikka-aktivistit haluavat olla niitä hyviä ihmisiä, ja ajaa ”hyviä” asioita kuten ”antirasismia” ja ”ihmisoikeuksia”. Sinänsä hyviä asioita, mutta tällainen itseään hyvänä ja oikeaoppisena pitävä henkilö sokaistuu omalle ideologialleen ja eri toimijat alkavat käyttämään hyväkseen tällaisia henkilöitä ja ryhmittymiä. Ja hyväuskoien idiootti adoptoi tällaisen henkilön, joka tosiasiassa toimii hänen ideologiaansa vastaan.
Käytännössä tämä tarkoitaa vaikkapa sitä, että esimerkiksi entinen muslimi, joka kritisoi islamia (vrt. Mona Walter, Anter Yasa) leimataan ”hyvien” ihmisten toimesta jopa rasistiksi. Walterin tapauksessa vaiennetaan kokonaan, hän on person non grata, hänen sanomisensa ovat ilmaa eikä kukaan ”vakavastiotettava” keskustelija tartu hänen sanomisiinsa. Anter Yasan tapauksessa vasemmisto ja turvapaikka-aktivistit ovat leimanneet miehen rasistiksi hänen kritisoidessa jihadisteja, jotka käyttävät hyödyllisiä idiootteja hyväksi.

Subscribe
Notify of
guest
14 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Myötä- ja vastahäpeä
Myötä- ja vastahäpeä
16.7.2018 22:23

On se niin kliffaa! Ruotsi joutuu pyytämään EUltä apua lukuisten tulipalojen sammuttamiseen vaikka maassa on satoja tuhansia toimettomia MENA- (sota)miehiä jotka voisivat auttaa sammutustöissä jos valtio uskaltaisi komentaa:
https://www.svt.se/nyheter/snabbkollen/sverige-begar-eu-s-hjalp-for-brander

fatwantarkistaja
fatwantarkistaja
16.7.2018 23:07

Saas nähdä, milloin pakolaiset keksivät sytytellä hankaliin paikkoihin maastopaloja. Kaluston ollessa metsissä, syttyisi kaupungit tuleen. Halpaa ja tehokasta yhteiskunnan jalostamista parempaan suuntaan.
Muutenkin ideoita riittää, että tekisi mieli vaihtaa etnisyyttä jo.

Freya Snow
Freya Snow
16.7.2018 23:11

Ymmärtävätköhän nämä suvaitsevaiset ihmiset, minkä kanssa oikein ovat tekemisissä? Mahtavatko koskaan ymmärtää?

Miksu
Miksu
16.7.2018 23:35
Vastaa...  Freya Snow

Ei ne tuu ymmärtää… Se on liikaa vaadittu! 😉

Albert
Albert
17.7.2018 01:23
Vastaa...  Freya Snow

Valitettavasti eivät.
Tässä on samanlainen ilmiö käynnissä kuin useissa petos/ huijaus tapauksissa missä henkilö on ollut usean vuodenkin ajan vedätettävänä ja lähettänyt eritäin suuria summia rahaa jollekin huijarille.
Tietyn pisteen jälkeen ei enää kehdata tunnustaa että on tultu huijatuksi koska henkilö itse ei halua uskoa menettäneensä jo säästönsä, palkkatulonsa, ja valitettavan usein jopa luottotietonsa ja asuntonsakin huijareiden ”sijoituksiin” vaan alkaa jopa raivoamaan niitä ihmisiä kohtaan jotka yrittävät tämän viimeiset omaisuuden rippeet pelastaa ja kohdata huijauksen uhrin kertomalla tälle surullisen totuuden.
Sama koskee tätäkin porukkaa joka on jo harvennut tehokkaasti koska huomattava osa on jäänyt pois ”Refugees Welcome” – ja vastaavasta touhusta ymmärrettyään että kyse ei ole pakolaisista, eikä kyse ole autamisestakaan, vaan kansainsiirroista ja yhteiskunnan rakenteiden tahallisesta rikkomisesta.
Jäljelle jääneet ovat niin syvällä jo tuossa ajatus ansassa/ kultissa (Täyttää jo kultin tunnusmerkistön) ettei heitä voi enää auttaa ketään ulkopuolinen. Moni katsoo kirjaimellisesti toiseen suuntaan vaikka mielenosoitusten seassa olisi avoimesti ISIS taistelijoita, Al-Nusraa tai mitä tahansa muuta… Se on raskasta katsottavaa mutta inhimmillisesti ymmärrettävää koska ihmisen perusvaistoihin kuuluu myös oman psykologisen terveytensä ylläpito ja moni ei suoraan sanottuna kestä myöntää totuutta vaikka sen tietääkin jo itse.
Monella ihmisellä se johtaisi identiteetti kriisiin ja heidän koko maailmankuvansa murenemiseen mikäli he myöntäisivät sen että heidän maailmankuvansa on ollut erittäin vinoutunut ja perustunut ”informaatioon” mikä on ollut valtaosan aikaa törkeän valheellista/ virheellistä mutta johdateltua eri toimijoiden puolesta.
Nämä ihmiset eivät välttämättä ole edes tyhmiä, vaan oikeasti niin syvällä jo koko hommassa kyynärpäitään myöden etteivät enää omasta näkökulmastaan pysty kääntämään kelkkaa vaikka jokainen heidän argumenttinsa olisi moneen kertaan jo todistettu vääräksi ja totuus olisi jo heidän nenänsä edessä.
Tavallaan ymmärrän kyllä heitäkin.
Onhan se vaikeaa kääntää kelkkaa sen jälkeen kun on uhrannut aikaa, ihmissuhteet, joskus rahaakin ja koko uskottavuutensa jonkin ”agendan” eteen joka sitten se murenee pala palalta ja paljastuu koko ajan nimenomaan siksi miksi ne mustamaalatut ”Pahat nazi-siat” sen kertoivat alunperinkin olleen. Koko vastakkainasettelu ja eräänlainen militantismi mikä on erittäin voimakkaasti ollut jatkuvasti läsnä nimenomaan liberaali vihervasemmiston puolelta on täysin keinotekoista, ohjattua ja masinoitua.
Kaikki ihmiset on haukuttu, on vihattu, on huudeltu pitkin poikin kyliä ja ajettu sellaisia asioita mitkä nyt paljastuvat koko karmeudessaan ja vieläpä sillä tavalla miten se vastapuoli sanoi alunperinkin niiden olevan.
– Aika vaikea siinä kohtaa on enää kääntää kelkkaa?
Tähän on vain yksi lääke ja se on näiden ihmisten itse itsensä tajuttava että valitettavasti he ovat olleet väärässä, tehneet tuhoa monella eri tapaa sekä haukkuneet vääriä puita johdateltuina ja vedätettyinä ”Hyvän asian” bannerin alla tekemään jotain todella vahingollista kanssa ihmisilleen ja myös heille itselleenkin.
Samalla tavalla kuin huijauksen/ petoksen uhri myöntää jossain kohti itselleen menettäneensä rahat ja saaneen ison kolauksen omalle egolleen mutta aika parantaa niissäkin tapauksissa haavat ja lopulta nämä ihmiset ovat itse tyytyväisiä vuoden tai parin kuluttua kun ovat lopettaneet rahojen lähettelyn huijarille. Helpotus on se suurin palkinto, helpotus siitä että se on ohi ja päättynyt.
Sama koskee täysin tätäkin mutta kaikki vain riippuu siitä koska nämä ihmiset itse päättävät lopettaa itsepetoksessa elämisen ja sellaisten henkilöiden/ toimijoiden kuuntelemisen sekä uskomisen joiden itsekin tietävät johdattavan heitä yhä uudestaan ja uudestaan harhaan kerta toisensa jälkeen.
Näille ihmisille sen voi tehdä sen verran helpommaksi että osaa antaa näille anteeksi, vaikka raskasta se tekeekin.

Jocke
Jocke
17.7.2018 20:08
Vastaa...  Albert

Tuohon Albertin tekstin alkuun: On helpompaa saada ihminen uskomaan uusiin valheisiin kuin saada hänet uskomaan että hän on uskonut valheisiin.
Sitten alkuperäiseen tekstiin: Kyllä, kyllä he tekevät sen aivan tieten tahtoen. He tietävät tarkalleen mitä tekevät.

huugo
huugo
17.7.2018 06:45
Vastaa...  Freya Snow

Ei aivopestyt ajattele omilla aivonrippeillä vaan menevät mukaan teitämättä mihin menevät. Siinä media on tehokas, mielenmuokkauksessa ja suoranaisessa aivopesussa. Säälin ihmisä jotka eivät osaa muodostaa omaa mielipidettä vaan muodostavat kantansa iltapäivälehtien ja YLE:n ja seiskan juttujen mukaan. Sopuliefekti on ja voi hyvin maailmassa ja keskittynyt media on tehostanut tätä tiettyä mielipidettä ja suuntaa.

Mona Misu
Mona Misu
17.7.2018 10:06
Vastaa...  Freya Snow

Mäkin otin suvaitsevaisuuksissani lyhyen ajan sisällä kolme kertaa kunnolla turpiin (joista kerran väkisin suuhun) puheenalaiselta väestönosalta, ennen kuin aloin näkemään yhtäläisyyksiä kokemusteni välillä ja eroavaisuuksia kerrotun ja koetun välillä. Niin toivoa on aina, vaikka mitään muuta ei olisikaan.

Oikeita havaintoja ja uutisia
Oikeita havaintoja ja uutisia
17.7.2018 00:38

Pilkulleen oikein ja piste.

anonymous racist
anonymous racist
17.7.2018 10:43

Varmaankin monen Antifan höyrypään kohdalla turhaa kohteliaisuutta olettaa heidän olevan ”hyödyllisiä idootteja”, todennäköisesti tietoisesti kannattavat isisin toimintaa ”äärimmäisenä anarkismina”.

Anonymous
Anonymous
17.7.2018 12:14

Tahtoo nuo antifantit ja muut mokutususkovaiset vain unohtaa sen tosiasian, että jos heidän julkisesti symppaamat musuorganisaatiot saavat hitusenkin valtaa niin heidät likvitoidaan ihan ensimmäisenä. Tässä se itsetuhoinen paradoksi piileekin, kuinka kauan jihadistit katsoisivat noiden kermapersekakaroiden sekoilua?

anonymous racist
anonymous racist
17.7.2018 13:13

Jep, antaa ihan oikean kuvan varisverkoston ja antifan porukan älyllisestä tasosta.

Mennyt
Mennyt
17.7.2018 22:28

Tyhmyydellänne ei ole vertaa FSA on liberaalinen muslimi ryhmä joita tukee länsimaat. He ovat myös tunnetusti isis ja assad vastaisia mutta jos ette sen vertaa edes halua varmistaa niin olette yhtä tyhmiä kuin he

grafices1
grafices1
3.10.2018 15:48
Vastaa...  Mennyt

Olet idiootti. FSA on sateenvarjo-järjestö sellaisille mukaville ryhmittymille kuin Al-Nusra, Jabhat al sham ja tusina muita jihadistisia joukkoja. FSA:n päätukia on Turkki ja Erdoganin islamisti/autoritäärinen AKP puolue. Tälläkin hetkellä FSA valloittaa ja pakottaa sharialakia aidosti liberaalien, itse ISIS:n kukistaneiden kurdien mailla. Kuinka sekaisin olet, kun kutsut FSA:ta ”liberaaliksi”? Oletko ollut paikan päällä? Minä olen. Olet hyödyllinen idiootti. Kuvassa FSA:n lippua heiluttava Rami Adham on tälläkin hetkellä 18. eri rikoksen syytteessä. Mene mukaan, urpo.