Open Arms jatkaa ihmissalakuljetusta Eurooppaan, taas noukittiin lasti Libyan rannikolta

Kuvakaappaus 2018-07-18 20-34-16

Vaikka Malta ja Italia ovat lopettaneet hyväntekeväisyysalusten päästämisen satamiinsa niin taksitoiminta jatkuu. Open Arms-niminen alus on taas hakenut Libyan rannikolta lastin ja Marine Trafficin mukaan sen määränpää on Espanja.

Aluksen reittiä voi seurata täältä:

 https://www.marinetraffic.com/en/ais/home/centerx:14.2/centery:33.4/zoom:8

Se mikä tässä asiassa kannattaa huomata, on matka, jonka alus tulee kulkemaan ”pelastettavat” kyydissä. Kaikki sen tietävät, mutta toistoa toistoa. Aluksen lähtöpaikalta, eli paikalta, josta tulijat ”pelastettiin” on matkaa Espanjan Valenciaan 1600 km, vaikka Libyan rantaan olisi ollut 100 km. Tai Algeriaan, tai Tunisiaan. Tai vaikkapa Egyptiin tai Turkkiin. Järjestö tuo tulijat tarkoituksella Euroopan Unionin alueelle. Toisin sanoen järjestö ei ole mikään pelastusjärjestö kuten se itseään kutsuu, ja kuten alus on merkitty alusrekisteriin, vaan se puhtaasti hakee afrikaanoja Eurooppaan.

Toiseksi, pelastetut noukittiin Libyan ns. sar-vyöhykkeeltä, eli pelastusvyöhykkeeltä. Tämä tarkoittaa sitä, että jos vaikkapa kauppalaiva pelastaa tällä alueella merestä henkilöitä, heidät viedään Libyan satamiin eikä kauppalaiva lähde kuskaamaan pelastettuja tuhansien kilometrien päähän. Koska Libyan merenkäynnin kansainvälisiin velvollisuuksiin kuuluisi ottaa sen sar-vyöhykkeeltä pelastetut henkilöt, mutta ei tee sitä, niin Libya tietää, että henkilöt eivät ole olleet merihädässä vaan ovat laittomia matkustajia.

Sopii kysyä voiko ihmissalakuljetusta enää avoimemmin harjoittaa?

Kuvakaappaus 2018-07-18 20-47-23.png

 

 

Advertisements

About Pt-media.org toimitus

View all posts by Pt-media.org toimitus →

14 thoughts on “Open Arms jatkaa ihmissalakuljetusta Eurooppaan, taas noukittiin lasti Libyan rannikolta

 1. No. Kun matka on pitkä, se joka tapauksessa vaikeuttaa hyväntekeväisyysjärjestön toimintaa. Kun alus on matkalla, se ei voi ottaa herneen uutta tulijalastia.

  Eli Italian ja Maltan toiminnasta on edes vähän hyötyä vyöryn hillitsemiseksi.

  28
  1. Rahat löytyvät aikanaan sitten Kallen, Eeron ja Pablon palkkakuitista. Siitä kohtaa missä se luku kasvaa, ei palkkasumma vaan se veroprosentti.

   27
 2. Kuvottavaa touhua kertakaikkiaan. Isot rahathan tuossa pyörii, se on koko jutun pointti. Suvaitsevaiset sitten tyhminä hyödyllisinä idiootteina uskovat että ollaan ”pelastamassa hädänalaisia”.

  36
 3. So. merenkulun ei merenkäynnin. Joku erikoisjoukko voisi upottaa nämä laivat satamaan kun miehistö on maissa, ei muuta kun sukeltaja vie mgneettimiinan kylkeen ja se on siinä.

  32
 4. Toiminnan rahoittajana on George Soros ja hänen sadat organisaatiot. Ihmettelen suuresti jos joku ei vieläkään ymmärrä, että Euroopan väestönvaihto-operaatio on tarkkaan suunniteltu operaatio. Homma ei tule loppumaan ellei ihmiset herää ja tee jotain asialle.

  Italia ei tule pitämään porttejaan kiinni pitkään koska ovat pahasti velkaantuneita. Tämän avulla EU-rotat voivat kiristää makaronit vastaanottamaan kaikki halukkaat maahansa.

  28
 5. Soroksen rahoillako niitä kuskataan? Tämä on hyvä ja selkeä juttu, mikä pitäisi saada kuvan kanssa leviämään, ehkä höhlimmätkin saisivat silmänsä auki?

  19
 6. olin pari vuotta moisessa ”piraatti” vastaisessa duunissa niin angolassa kuin african sarvessa, eivät maksaneet palkkoja ja nyt samat saakelin pas#a, samat arabit tekee pisnestä toisin päin . tämä on totuus.

  16
 7. Mistä tulevat rahat näiden laivojen toimintaan ja miksi ei kyseisten laivojen omistajia laiteta syytteeseen ilmiselvästä ihmissalakuljetuksesta? Money talks? Ainahan on piirejä, jotka hyötyvät ja ne taitavat olla aika lähellä valtaa pitäviä. Millään muulla ei ole mitään väliä.

  14
  1. Ihmettelen samaa, ihmiskauppa ja -salakuljetus on ainakin ennen ollut rangaistavaa. Kyllä huumekauppiaatkin tuomitaan vaikka miten väittäisivät vaan lääkkeeksi myyvänsä. Miten noista järjestöistä voi tehdä rikosilmoituksen ja minne?

   13
 8. Pitäisi varmaan ostaa jokin vanha kiulu ja lähteä mukaan ”pelastusoperaatioon”. Järjestöllä pitää olla nimi joten ”open legs” voisi olla aika sopiva.
  Kynnysraha paattiin vaikkapa partalapselta (alle 100v) 10 000 taalaa, naisoletetuilta 5000 ilman kaapua.
  Tuollahan pistäisi rahoiksi ja niinhän ne nytkin pistävät. Kysymyksessähän on järjestäytyt ihmiskauppa ja salakuljetus. Kyseisen kaupan arvo on nykyisin kakkosena heti asekaupan jälkeen, menee siis kirkkaasti huumekaupan ohi.

  10

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.