Ranskalainen rasisminvastustelujärjestö: Kroatian joukkue liian valkoinen

licra-paris-racisme-anti-blanc

Ranskalainen rasisminvastustelujärjestö LICRA (Ligue Internationale Contre le Racisme et l’Antisémitisme) herättänyt suurta huomiota ympäri Eurooppaa julkaisemansa Facebook-päivityksen takia.

Licra laittoi Facebookiin sunnuntaina ennen loppuottelua päivityksen, jossa se kutsui Ranskan joukkuetta moniväriseksi ja multietniseksi, verrattuna Kroatian joukkueeseen, joka oli dramaattisen ”yhtenäinen” ja ”väritön”. Liian paljon valkoisia miehiä siis.

””Kolonialismi tämän päivän näkökulmasta:
Tämän päivän ottelu on historiallisesti ja sosiologisesti erittäin puhuva…
Mitä kolonialismista ja sen vähintäänkin perversseistä ja pahimmillaan negatiivisista vaikutuksista ei ole kerrottu…
Kuinka joskus se oli totta!
Kaikki muuttuu tänään. Älkäämme olko naiiveja. Ainoastaan tänään!
Huomenna on eri päivä..
Ranskan monivärinen ja monietninen joukkue pelaa Kroatian dramaattisesti yhtenäistä joukkuetta vastaan.
Kun tiedetään Kroatian historiallinen menneisyys, ei mitään ihmeellistä!
Balkaneihin keskittyvä, pimeän ajan ja vahvimman kulttia ihannoiva Kroatia kultivoi yksisointuista peliä ilman väriä ja ilman aromia, jonka ainoa vahvuus on itsensä.
Ranska voittaa, se on jo voittanut!
Se yhdistää, vastaanottaa, ymmärtää. Näinä vastakkainasettelun päivinä, se löytää itsensä uudelleen.
Jatkakaamme toimintaamme jotta tasavallan arvot pätisivät edelleen mikäli – suurella epätodennäköisyydellä – häviäisimme.””

(Käännös sanatarkasti by Junes Lokka)

Viesti poistettiin sittemmin ja nyt sivulla on jonkinlainen selittely, että aiempi viesti oli kömpelösti muotoiltu. Päivitys on huomioitu varsinkin itä-eurooppalaisissa lehdissä, esimerkiksi Viron iltapäivälehti Õhtuleht sport kirjoittaa asiasta.

 

Licra tarkoitaa ”kansainvälinen rasismin ja antisemitisminvastainen järjestö”. Sitä voi verrata aivan suoraan suomalaiseen Rasmsukseen. Molemmat järjestöt eivät siis tarkastiottaen vastustele rasismia vaan puhuu monikulttuurisuuden ja lisääntyvien tulijoiden puolesta.

 

Advertisements

About Pt-media.org toimitus

View all posts by Pt-media.org toimitus →

23 thoughts on “Ranskalainen rasisminvastustelujärjestö: Kroatian joukkue liian valkoinen

 1. Huomasin eron ja siksi olin Kroatian puolella. Neljän miljoonan yhtenäinen kansa pärjäsi ilman siirtomaavempuloita.

  74
  1. No niin ! Seuraava vaihe kai on, että maailmanmestaruus ja olumpiatasoilla tasolla kielletään täysin valkoisten ihmisten joukkueet.Etnistätnistä värinää pitää olla mukana,muutenhan se on selvää rasismia jota ei tietenkään voida sallia.

   Täysin neekerijoukkueet tietenki voidaan sallia,siinähän ei voida rasismista puhua.

   Mutta miten pieni Kropatia voi olla nuin loistava jalkapallomaa,vain 4 miljoonaa asukasta ?

   30
   1. Kuin myös euroopan mestaruuskisat tällä menolla siellä ei pelaa yhtään eurooppalaista jonkin ajan päästä.
    Ja nekin maat jotka ei suostu tuhoamaan maataan ”monikulttuurilla” suljetaan poliittisella päätöksellä kisoista.

    13
 2. Eilen pelasi tv:ssä ranskan alle 19-vuotiaiden maajoukkue. Siinä ei ollut enää ollenkaan ns kantaranskalaisia. Jopa valmentaja oli afrikasta. Hävisivät ukrainalle jossa ei ollut yhtään tummaa.

  76
  1. Naureskelin ihan samaa, jopa valmentaja oli neekeri. Tosin pidemmänpäälle asiassa ei ollut mitään positiivista.

   16
 3. Eihän tuo ylimmäinen ole Ranskan joukkue vaan Ugandan tai Gambian. En nyt muista kumpi.

  42
 4. Muutaman vuoden kuluttua ei Ranskan joukkueessa ole yhtäkään valkoista äijää paitsi hynttyiden pesijänä ja kenkien putsaajana. Ehdotankin siis että koko Ranskan valtio muuttaa nimensä vaikkapa Frafricaksi tai Africanceksi. Ranskanperunatkin olkoot vastaisuudessa Afroperunat jne.

  45
 5. Minkäs värisiä kroatialaisten sitten tulisi olla? Ovatko sitä mieltä, että niiden tulisi ottaa enemmän aurinkoa, vai mistä on kysymys?

  28
  1. Kroatialaiset taittaa minun näköelimen mukaan hipiältänsä enemmän oliiviin- kuin valkoiseen.

 6. Englantilaiset kuulemma nimittelivät joskus aikanaan ranskalaisia ”valkoisiksi neekereiksi”, mutta…ajat muuttuvat…

  15
 7. Eli Licra on siis täysin rasistinen järjestö, aivan kuten Rasmuskin. Tulipa sekin selväksi ja Ranskaan en turistina enää ikinä mene.

  32
 8. Mieleltään vinksahtaneet ihmiset saavat liian hyvin sairaat mielipiteensä esiin. Onneksi tässä näkyi vain 40 kommenttia. Suurin osa meistä on vielä täysjärkisiä.

  12
 9. Vähän sama jos kokoomus päivittäisi ”Hitler oli oikeassa”, ja sitten selitettäisiin, että hiukan meni nyanssit väärin.

  Mutta afrikkalaisethan ne Ranskan kisat pelasivat. Islamisaatio terrori-iskuineen on vain aika kova hinta pallottelumenestyksestä.

  11
 10. Kroatiassa ei ole paljoa värisevää väkeä, mutta hyttyset sentään kantavat värisevän väen terveisiä sinnekin.

 11. Licralaiset lienevät kuvitelleet, että Kroatiassa on yhtä helposti saatavilla jalkapalloilevia neekereitä kuin Ranskassa. Ja koska tästä oletetusta lähtökohdasta huolimatta Kroatian joukkue on täysvalkoinen, syyksi on oletettu rasismi.

  Licran sivut: http://www.licra.org/qui-sommes-nous

 12. Tulevaisuuden monikultticurlingjoukkueemme koostuu somaleista ja muista muslimeista. Lajissa vastustajajoukkueen vääräuskoinen naisjäsen asetetaan levolliseen asentoon pesään. Kivitysvuorossa oleva ähly heittää määrämittaisen, eli määriksen. Joukkueen yli-imaami kirkuu ”huaraa, huaraa, huaraa”! Kivi kopsahtaa ja pesä tyhjenee.

  Muslimijoukke on mielestään voittanut ja aloittaa viikkoja kestävän mellakoinnin. Fatwat tarkasti tarkkuutetaan. Urheiluhalli poltetaan, yleisön autot, kirjasto, koirankoppi, postilaatikko, kaikkea poltetaan. Liikkeiden ikkunat särjetään, kuten asuntojenkin. Barrikadeja rakennetaan, Koraaniläksyjä pistokokeilla kuulustellaan. Kirkot, synagogat ja shiiamoskeijat häpäistään, pyhien kirjojen päälle defekoidaan. Kelaan, sossuun, terrorisminrahoituslähettämöön ja sunnimoskeijaan tehtävät iskut ovat totta kai haram. Pikkuisen poliisia ja palokuntaa kivillä viskellään. Ihan kevyesti lapsia ja naisia joukolla seksuaalihäiriköidään.

  Kenet luulette kesäolympialaisissa ammuttavan, kun yksi kaveri asettuu telineeseen ja muut rukousmatoille pää Mekkaa kohti? Lähettäjän on suht helppo valita.

  Ilmassa ja vähän muuallakin on suuren urheilujuhlan tuntua, kun homojen pellehyppykisat alkavat. Helsingin stadionintornista kun leiskauttaa prideviikon kunniaksi kunnon voltin, niin varmasti eheytyy piintyneinkin tapahomostelija. Basehyppy ilman varjoa kuulostaa fantsun vaaralliselta, ihan toista kuin mustan Homo-Janin AIDS-seikkailut Ameriikassa.

  Parasta kaikessa on se, että jokainen voi pärjätä näissä mittelöissä ilman dopingia. Ja ihan tulitikkuaskin hinnalla pääsee huippu-urheilijaksi (lainaan löyhästi Jukka Emil Vanajaa): ”Notski syttyy stidillä, kyytiä liekit saa bensalla. Jos roviolla palaa syyllinen mies, silloinhan poliisi oikein ties. Jos taas palaa syytön mies, ei siitä kylmene sun kotilies.” Lainaus päättyy.

 13. Vaan kylläpä on valkoinen iho niin kaunis! Kuulas ja hehkeä. Minä en istu auringossa ruskettamassa ihoani, jotenkin pöljä trendi, vaan annan kauniin vaalean hehkeän ihoni näkyä kauas. Pikkulapsilla varsinkin on niin kaunista talvipäivänä ulkoilun jälkeen punaisena hehkuvat posket, söpöä.

 14. Pelitilannemaalit menivät 2-2. Valitettavasti pallo kimposi yhden kroaatin päästä omaan maaliin. Tuomari järjesti tietenkin rankkarin Ranskalle, joka on Venäjällle tärkeämpi maa kuin Kroatia.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.