Sandvikenin keväinen puukotus tehtiin allahin käskystä, mutta ei tuomittu terroritekona

Kuvakaappaus 2018-07-19 10-41-49

Gävlen käräjäoikeus tuomitsi viime viikolla Somalian kansalaisen vuonna 1997 syntyneen HASSAN Ibrahim Mohammadin pakkohoitoon ja elinikäiseen karkoitukseen murhan yrityksestä, vahingonteosta ja virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta.

Päätös on hieman kummallinen, sillä oikeuden pöytäkirjoista tulee selville hyvin selvästi, että teko oli aito terroriteko. Silti tekoa ei edes tutkittu terroritekona.
Tapahtumat alkoivat keväällä 3. maaliskuuta Sandvikenissä kun 21-vuotias Hassan, syvästi uskovainen muslimi, oli lukenut koraania. Koraanin luvun jälkeen mies lompsi Sandvikenin keskustassa olevaan kauppaan ja alkoi huutaa allahu akbaria. Kun tuo huuto kuuluu, on syytä etsiä suojaa. Muuan 35-vuotias itsekin maahanmuuttajataustainen arabimies ei sitä älynnyt tehdä ja sai ottaa vastaan tuleman.
Hassan hyökkäsi arabin kimppuun iskien useita kertoja puukolla. Uhrilla oli hupparin huppu pään suojana, joten Hassan ei välttämättä nähnyt uhrin ”taustaisuutta”. Uhri päästi kauppakassinsa lattialle ja sai tönittyä Hassanin pois. Hassan poistui ja paikalle tuli heti pari muuta arabia auttamaan uhria.
Tässä tilanteessa Hassan palasi paikalle takaisin ja kysyi uhriltaan oliko tämä muslimi. Mies valehteli olevansa. Uhri kertoo oikeudessa olevansa ateisti, mutta arvelee, että hän joutui kohteeksi joko sen takia, että Hassan tiesi tai luuli, että hän ei ole muslimi.
Hassan näytti saaneensa shokin kun luuli iskeneensä muslimia. Uhrin mukaan Hassan näytti jotenkin pelästyneeltä. Somali kipitti heti tämän jälkeen läheiseen moskeijaan. Siellä hän istuutui alas ja alkoi hokemaan mantraa ”ei ole muita jumalia kuin allah”. Poliisi ryntäsi hetken päästä moskeijaan ja otti Hassanin kiinni.
Oikeudessa Hassan kertoi, että oli lukenut koraania ja allah vaati tekemään kyseisen teon. Vaikka toisaalta väittää, että ei muista teosta mitään.
– Taistelen vääräuskoisia vastaan ja siksi tein teon… teko on tehty täysin koraanin mukaan… minut on lähetetty Ruotsiin jumalan toimesta tekemään näin.
Niin ikään Hassan kertoi olevansa harras uskovainen muslimi, mutta katsoo, että kukin saa itse valita uskonsa. Jumala sitten viime kädessä tuomitsee.
Uhri, joka on arabitaustainen ateisti, uskoi, että somali tiesi hänen olevan ateisti tai luuli häntä muuten vaan ei-muslimiksi ja sen olevan motiivi teolle.
Uhri varoitti kuulusteluissa islamin vaaroista:
– Kyse on vain siitä, että he vihaavat ihmisiä ja kaikkia vääräuskoisia ei-muslimeja tulee kohdella väkivaltaisesti. He opettavat moskeijoissa terrorismia ja pyydän, että Ruotsin valtio ei anna heille enää lisää mahdollisuuksia moskeijoiden tai koraanikoulujen rakentamiseen.
– Voin vakuuttaa, että tiedän mistä puhun. Muslimi ei tunne mitään muuta lakia kuin koraanin laki, se on heidän perustuslakinsa.
Lisäksi Hassan tuomittiin vahingonkorvauksiin.
Gävle TR B 3247-17 Dom 2018-07-12
 

Subscribe
Notify of
guest
14 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Tuplarikastus
Tuplarikastus
19.7.2018 11:16

Rikastus rikastuksen päälle oli jo liikaa. MITÄ NÄMÄ TYYPIT TEKEVÄT TÄÄLLÄ? ULOS!!!

Anonymous
Anonymous
19.7.2018 23:32
Vastaa...  Tuplarikastus

Mitä tekevät? Aloittelevat. Lämmittelevät.
Koko ajan hullummaksi tämä tulee menemään. Nyt ollaan ihan siellä alkulämmittelyssä ja kohta aloitetaan kunnolla.

Minä
Minä
19.7.2018 12:28

Eipä tuostakaan Ruotsissa mitään opita. Ehkä kansalaiset oppivat, jos saavat tietää, mutta hallinto, media ja muu tärkeilevä itseään elittinä pitävät eivät opi, koska heille suvakismin ideologia on vähintään yhtä pyhä kuin muslimeille heidän uskontonsa.

Ilmari
Ilmari
19.7.2018 13:07

Uhrin asiallista toivomusta, että moskeijoita tai kortinlukija ei enää rakennettaisi, ei tulla toteuttamaan.

Ilmari
Ilmari
19.7.2018 13:09

Piti olla koraanikouluja eikä kortinlukija. Jospa tämä järjestelmä pitää koraanikoulua niin kammottavana ettei halua sitä kirjoittaa?

Allah mullah, mulla paha ollah, jalla jalla
Allah mullah, mulla paha ollah, jalla jalla
19.7.2018 15:52

Se on toi ennakoiva tekstinkorjaus niitä ihmiskunnan suurimpia keksintöjä 🙂 .

huugo
huugo
19.7.2018 17:47

Ruotsi tekee hidasta itsemurhaa kansana. On se jumalauta kumma että sieltä ei löydy järkeä. Toivon että tilanne suorastaan räjähtää käsiin.

Hauki
Hauki
19.7.2018 18:02

Vaalit tulossa ja kansalle ei haluta antaa aiheita äänestää sitä SD:tä.

#911
#911
19.7.2018 18:30
Vastaa...  Hauki

Mikähän ruotsalaisten taju on seurata somesta oikeata tietoa, siis muuta kuin svt propagandaa. Tietävätköhän edes PeterSwedenin kanavasta mitään? Ei kai sentään kaikki svenssonit ole umpioituneita ääliöitä malliin löfven ym tollot.

huugo
huugo
20.7.2018 05:58

Ehkä tuomarin mielestä kyseessä oli ollut vale allah, ei oikea satuolento

Samu Aarnio
Samu Aarnio
20.7.2018 09:38

Nimi jo kertoo kaverin olevan terroristi, selvä asia kaikille muille mutta ei virkamiehille.

fatwantarkistaja
fatwantarkistaja
20.7.2018 17:41

Miksei jokainen saa toteuttaa omaa uskoaan? Somali sai ehdollisen karkotuksen, eli natsit voittivat tämänkin erän.