MSB:n Eliasson: Metsäpaloja ei saada sammumaan viikkoihin

ljusdal-jpg

MSB:n johtaja, entinen poliisijohtaja Dan Eliasson kertoi tänään pääministeri Stefan Löfvenin kanssa pitämässään tiedotustilaisuudessa, että metsäpaloja ei saada sammutettua lähiviikkojen aikana.

MSB, Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, suomeksi jotain sen tapaista kuin ”Yhteiskunnan suojaus- ja valmiusviranomainen” on eräänlainen katastrofi – ja äärititilanteiden hallinta- valmiusviranomainen. Samanlaista vastaavaa ei ainakaan suoraan ole Suomessa.
– Ruotsi on nyt tilanteessa, jossa vastaavaansuuruista tilannetta ei palo- ja pelastuslaitoksella ole ennen ollut. Useat palot ovat kontrolloimattomia ja uusia syttyy joka päivä. Maa on nyt syvälle kuivaa, sammutustyö on hyvin vaikeaa, Eliasson kertoi.
– Palolaitoksen mukaan suurimpia paloja ei voida toistaiseksi sammuttaa. He keskittyvät nyt yrityksiin rajata palojen suurempaa leviämistä ja omaisuuden suojaamiseen siihen asti kunnes sää muuttuu suosiollisemmaksi. Tämä voi kestää viikkoja ja on odotettavissa ukkosia ja lisää tuulta, joka pahentaa tilannetta, Eliasson jatkoi.
Pahimmat palot ovat Gävleborgin läänissä, Taalainmaalla ja Jämtlandin läänissä, eli Ruotsin keskiosissa Tukholmasta muutama sata kilometriä pohjoiseen. Lisäksi Norrlandissa on suuria paloja, kuten Tukholman ympäristössä. Ainakin 700 palomiestä on sammutustöissä.
– Palolaitos on nyt äärimisen koettelemuksen edessä. Henkilöstö ja kalusto käyvät jo nyt ylikierroksilla, Eliasson kertoi.
Ruotsi on saanut useita helikoptereita ja sammutuslentokoneita ulkomailta käyttöön. Mm. Italiasta, Ranskasta, Saksasta ja Liettuasta on saatu koneita ja ammattipilotteja. Niin ikään nyt odotetaan EU:lta ja Natolta lisäapua sammutustöihin. Ruotsin armeija ei ole mukana ainakaan suuressa mittakaavassa sammutustöissä, sillä henkilöstö on lomalla.
Löfven ylisti sammutukseen osallistuvia ja kertoi, että Ruotsi on aina tiukassa paikassa ollut yhtenäinen. Yhteen hiileen puhaltaminen lienee kuitenkin tässä hieman väärä ilmaisu.
 
 
 
 
 

Subscribe
Notify of
guest
19 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
J
J
20.7.2018 15:38

Ruotsissa ei toimi mikään muu viranomainen kuin uusruotsalaisten hyysääjät. Niin ja tietysti natsi- ja rasistijahti.

Lahjattomat ja lahjukset
Lahjattomat ja lahjukset
20.7.2018 18:41
Vastaa...  J

Jos Ruotsissa oli ollut kunnon palontorjuntaorganisaatio, -kalusto ja -miehistö ei tilanne olisi päässyt ryöstäytymään käsistä. Tulee mieleen esim. superkalliit pelastushelikopterit jotka salaa Italiasta ostettiin (Sjöfartsverketin johtavat akat tekivät päätökset): niissä ei ole edes koukkuja vesisäkkejä varten joten niitä ei voida käyttää sammutustöihin. Ovat myös osoittautuneet kelvottomiksi tunturipelastamiseen.

Van, Mie
Van, Mie
20.7.2018 19:16

Ruottalaisilla on yhteensä 65 helikopteria, 4 eri mallista.
Eli osaavat sotkea hommansa pahemmin kuin suomalaiset vastineensa.

ex-äänestäjä
ex-äänestäjä
20.7.2018 16:15

Herää epäilys, että uusruotsalaiset keppostelevat tulitikkujen kanssa

huugo
huugo
20.7.2018 18:09
Vastaa...  ex-äänestäjä

Siinä autoa sytyttäessä muhamedilta tuli ajatus, ja siitä se sitten lähti. Ovat huomanneet että autogrillit ovat vain puuhastelua, nyt on aika tarttua tositoimiin ja polttaa koko Ruotsi.

Van, Mie
Van, Mie
20.7.2018 19:21
Vastaa...  huugo

Ny rillataan, sano Muha-Matti. 😀

Risto Kantonen
Risto Kantonen
20.7.2018 18:31
Vastaa...  ex-äänestäjä

Niin tekee, kuten tuolla aikaisemmassa PT-median Ruotsin metsäpaloja käsittelevässä postauksessa kommentoin:
Epäilen että jihadistit ovat sytyttäneet ainakin osan näistä paloista. Tuhopoltto on tunnettu taktiikka jihadissa, siitä esimerkkinä lukuisat ja jatkuvat autopalot Ruotsissa ja Ranskassa, sekä tuhopolttoleijat joita Hamas lennättää Gazasta Israeliin.
Taktiikka on myös mainittu Muhammadin elämänkerrassa eli Sirassa, kappaleessa jossa käsitellään taistelua Banu Nadir nimistä juutalaisheimoa vastaan Medinassa. Siteeraus Sirasta:
”The deportation of the B. al-Nadir, A.H. 4
According to what Yazid b. Ruman told me the apostle went to B. al-Nadir to ask for their help in paying the bloodwit for the two men of B. Amir whom Amr b. Umayaa al-Damri had killed after he had given them a promise of security. There was a mutual alliance between B. al-Nadir and B. Amir. When the apostle came to them about the bloodwit they said that of course they would contribute in the way he wished; but they took counsel with one another apart, saying, ”You will never get such a chance again. Who will go to the top of the house and drop a rock on him (T. so as to kill him) and rid us of him?” The apostle was sitting by the wall of one of their houses at the time. Amr b. Jihash Ka’b volunteered to do this and went up to throw down a rock. As the apostle was with a number of his companions among whom were Abu Bakr, Umar and Ali, news came to him from heaven about what these people intended, so he got up (T. and said to his companions, ”Don’t go away until i come to you”) and he went back to Medina. When his companions had waited long for the prophet, they got up to search for him and met a man coming from Medina and asked him about him. He said that he had seen him entering Medina, and they went off, and when they found him he told them of the treachery which the Jews meditated against him. The apostle ordered them to prepare for war and to march against them (679). Then he went off with the men until he came upon them (680).
The Jews took refuge in their forts and the apostle ordered that the palm-trees should be cut down and burnt, and they called out to him, ”Muhammad, you have prohibited wanton destruction and blamed those guilty of it. Why then are you cutting down and burning our palm-trees?” Now there was a number of B. Auf b. al-Khazraj among whom were Abdullah b. Ubayaa b. Salul and and Wadi’a and Malik b. Abu Qauqal and Suwayad and Da’is who had sent to B. al-Nadir saying, ”Stand firm and protect yourselves, for we will not betray you. If you are attacked we will fight with you and if you are turned out, we will go with you.” Accordingly they waited for the help they had promised, but they did nothing and God cast terror into their hearts. They asked the apostle to deport them and to spare their lives on condition that they could retain all their property which they could carry on camels, except their armour, and he agreed. So they loaded their camels with what they could carry. Men were destroying their houses down to the lintel of the door which they put upon the back of their camels and went off with it. Some went to Khaybar and others went to Syria.”

acc
acc
21.7.2018 11:30
Vastaa...  Risto Kantonen

MV-lehti julkaisi 21.7.2018 uutisen ”Expressen-julkaisun eräs pomo syyttää valkoisia miehiä Ruotsin metsäpaloista”.
https://mvlehti.net/2018/07/21/expressen-julkaisun-eras-pomo-syyttaa-valkoisia-miehia-ruotsin-metsapaloista/
Ilmeisesti valkoisten syyttämisellä halutaan siirtää huomio pois todellisista syistä.

Hullut ja allut passar på
Hullut ja allut passar på
20.7.2018 18:51
Vastaa...  ex-äänestäjä
Nestori Lundahl
Nestori Lundahl
20.7.2018 20:28

Tikkaremmin pyroteknikko kertoi, että tuollaisen virityksen paloaika on yli 7 minuuttia, jossa ajassa ehtii pitkälle.

hölmölän asukki
hölmölän asukki
20.7.2018 16:29

Luulis että kallis helikopterikalusto on aina käyttövalmiina hätätilassa että löytyy tuuraajat tarvittaessa onko muun armeijan kanssa sama juttu. Kun vihollinen tulee rajan yli sanovat että olemme nyt lomalla palataan asiaan kuukauden päästä mutta onhan Suomenkin rajavartioista tehty laukunkantajia..

Allah mullah, mulla paha ollah, jalla jalla
Allah mullah, mulla paha ollah, jalla jalla
20.7.2018 16:32

Siellä on tietysti metsän siimeksessä varrasgrillailtu paikan päällä halalisti hengiltä kidutettua vuohta tai lammasta ja loppuyöstä mätetty notskiin lisää puuta ja tanssahdeltu jalla jallaa ja ammuskeltu ak:lla ilmaan( ja maahan ja kaveriin ja …).

Do I have to say more?
Do I have to say more?
20.7.2018 17:58

Lööperin kuukausipalkka on 164.000kr. Joka kuukausi.

”Vad fan får jag för pengarna?” kuten eräs Leif sanoi
”Vad fan får jag för pengarna?” kuten eräs Leif sanoi
20.7.2018 18:10

Ja Eliassonilla muistaakseni vieläkin enemmän, yli 170.000kr.

Jarmo Rimpioja
Jarmo Rimpioja
21.7.2018 08:08

Tarkennetaan se on 172 800.

Risto Kantonen
Risto Kantonen
20.7.2018 21:41

SVT julkaisi artikkelin jossa Ruotsalainen oli löytänyt palaneen tupakantumpin johon oli kiedottu kuminauhalla tulitikut. Tämä lisää todennäköisyyttä sille että osa noista paloista on jihadistien sytyttämiä, koska ruotsalaiset ovat käsittääkseni suhteellisen vastuuntuntoisia eivätkä siten todennäköisesti tekisi tuollaista tahallisesti
Linkki artikkeliin: https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vastmanland/arbogabo-slackte-anlagd-brand

Mt
Mt
22.7.2018 08:32
Vastaa...  Risto Kantonen

Tosta röökintumpista saisi varmaan dna:n jos viitsisi tutkia. Tuskin Ruotsin poliisi viitsii.

Nestori Lundahl
Nestori Lundahl
21.7.2018 11:06

Potkut saanut entinen poliisijohtaja luovuttaa jälleen.
Onko Ruåtsin päättäjät tehneet miehestä kädettömän ensin poliisina ja nyt myös tässä tehtävässä, vai onko äijä syntymäkädetön poliittisessa suojatyöpaikassa?

Anonymous
Anonymous
21.7.2018 15:24

Uusrotsalaiset sammutustöihin .Matu ravioli odota .