Paavon perjantaiepistola: EU-maat eivät kanna vastuuta

EU-maat suunnittelevat pakolaisleirejä Pohjois-Afrikkaan. Ideana siis on se, että tulijat rekisteröitäisiin ja joukosta sitten arvottaisiin ne ikäänkuin hädänalaisimmat Eurooppaan tulijat nykyisen kontrolloimattomien massojen sijasta.

Typerä idea.
Ensinnäkin Libya on jo ilmoittanut, että se ei aio perustaa maaperälleen edes EU-rahaa vastaan mitään tällaisia leirejä. Libyan mukaan se aiheuttaisi maahan entistä suuremman kaaoksen. EU taas ei ikinä voisi rahalla korvata kaaosta. Luultavasti jokaisessa Pohjois-Afrikan maassa ajatellaan samoin.
Mistä on kysymys?
Siitä, että EU-mailta on kadonnut vastuunotto.
Kun miettii ehdotusta se osoittautuu hyvin raukkamaiseksi ideaksi. Vähän sama asia kuin jos omalle tontille olisi tulossa tunkeilijoita. Mutta itse on niin ”humaani”, ettei rohkene puolustaa tonttiaan eikä laittaa maamiinoja rajalle. Siinä tilanteessa yrittää maksaa köyhemmälle naapurille, että hoida sinä homma minun puolesta.
”Saat tuosta vähän kahvirahaa kun pidät miljoonat tulijat tontillasi ja arvotaan sieltä sitten muutama kiva tulija, jotka minä päästän omalle tontilleni”.
Ottaisiko köyhä naapuri riesakseen kaaoksen sinun kahvirahojasi vastaan? Varsinkin kun se ymmärtää, että et itse raukkamaisuuttasi osaa hoitaa asiaa. Ja ennenkaikkea sen, että se tietää sinun aiheuttaneen jo päälläolevan kaaoksen omalle tontilleen.
EU toimii juuri nyt näin, varsinkin Länsi-Euroopan maat.
EU-maat eivät osaa ottaa vastuuta. Osataan kyllä lörpötellä ”vastuusta”, ”humanismista” ja sen sellaisesta. Tilanne on ihan sama Turkin kanssa tehdyn sopimuksen kanssa. Silloinkin yritettiin siirtää vastuu Turkille Kreikkaan pulikoivien geelitukkien osalta. Mutta itse ei osattu ottaa vastuuta. Ei osattu laittaa Kreikan merirajalle sotalaivoja edes pieneksi uhaksi. Jo se olisi lopettanut ”pakolaiskriisin”.
Laiva voi kääntyä hitaasti, todella hitaasti, kuten Italia on osoitranut. Mutta nyt se vaatii muiltakin EU-mailta samaa.
LISÄOSA:
On tietenkin selvää. että Libyassa on olemassa henkilöitä ja klikkejä, jotka hyötyvät tällä hetkellä rahallisesti siitä, että tulijoita lähetetään ”salakuljetuspakettina” edelleen Eurooppaan. Libya ei tähän asti ole voinut itse estää tulijoita omaan maahansa eikä edelleen matkustamasta Eurooppaan, koska maassa ei yksinkertaisesti ole ”arabikevään” jäljiltä toimivaa hallintoa. Tämä on aiheuttanut sen, että juuri Libyasta on tullut kauttakulkumaa, eikä esimerkiksi naapurimaa Tunisiasta, josta olisi vielä lyhyempi matka, tai Algeriasta. Eikä myöskään edes Marokosta, josta sentään on vain kivenheitto Espanjaan.
Näissä maissa on jonkinlainen toimiva hallinto, joka edes jollain tavalla estää laittomien tulijoiden virtaa, tai on tähän asti estänyt. Libyassa ei.
Mutta se suurin syy Eurooppaan tulolle on se, että eurooppalaiset houkuttelevat tulijoita. Kuka tahansa, joka onnistuu pääsemään lillumaan jollakin ammeella Libyan edustalle pääsee ilmaisen ylläpidon piiriin Eurooppaan. Jos lillujien annettaisiin lillua, silloin lillujia (joita voisi verrata kaljakellujiin) ei edes yrittäisi Eurooppaan. Jos lähtee Libyan rannikolle kaljakellumaan, eikä meritaksi nouda, saa kaljakellua meressä maailman tappiin asti. Eipä se juuri houkuttele lisää kaljakellujia.
 
 
 
 

Subscribe
Notify of
guest
17 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Savon Sulttaani
Savon Sulttaani
20.7.2018 16:57

Nyt on jämäkkää tekstiä!

Pelle Peloton
Pelle Peloton
20.7.2018 19:23
Vastaa...  Savon Sulttaani

Hyvä vertaus ja järkevää ajattelua. Miksei tuollaisia henkilöitä ole ministereinä tai edes kansanedustajina tai jopa valtamedian toimittajina?
Miksi Libyassa ei ole toimivaa hallintoa? Obaman toimesta hallinto, joka oli nostanut Libyan Afrikan köyhimmistä Afrikan rikkaimmaksi ja lukutaitoisimmaksi valtioksi, tuhottiin. Luultavasti diktatuuri olisi loppunut, kun väestö olisi tullut riittävän oppineeksi elämään demokratiassa, ei siihen olisi tarvittu juonitetteluja ja pommeja.

Tres
Tres
22.7.2018 17:07
Vastaa...  Pelle Peloton

Obaman hallinto Clintoneineen olivat vain Neo-Conien, zio-masonien ja nwo-&banksteriverkoston narujen päässä eli syylliset Libyan tilaan löytyvät kabineteissa ja valokeilojen ulkopuolelta.
Ja sitä samaa Trumpinkin hallinto on, joskin toisella tavalla – mutta myös viihdyttävämpää uusvasemmiston paniikkitilaa seuratessa.

Anonymous
Anonymous
20.7.2018 17:11

Ehkä noin mitä kirjoitat, mutta miksi nuo maat eivät sitten tee itse mitään sille että ovat kauttakulkumaita? eivät estä ihmisten tuloa ja lähtöä, eivät estä niiden veneiden pykäämistä ja lähettämistä, eivät ota kiinni ihmissalakuljettajia jne. Tiedätkö miksi eivät tee mitään? no siksi että ovat osa sitä rahavirtaa mikä siinä liikkuu, ja lahjusten vuoksi jota heidän viranomaisilleen ja muille maksetaan että antavat homman jatkua, ja siksi että nuo tulot loppuvat jos homma pannaan kuriin. Kirjoitit aivan kuin nämä maat olisivat osattomia tässä jutussa, vaan kun eivät ole, ovat hyötyjiä. Ihan jeesustelua tuo että tulijat aiheuttaisivat kaaosta, johan ne sitten nyt aiheuttaisivat ja siksi homma pitäisi laittaa kuriin jo nyt.

tira
tira
20.7.2018 20:17

Ei arabikeväällä ollut osuutta, Libyan hallinto romahti Khaddafin jälkeen ja samat klaanit kai siellä vieläkin tappelevat. Seuraavaa diktaattoria odotellessa. Demokratia nyt vaan ei ole arabimaissa ”se juttu”.
En ole aivan samaa mieltä kanssasi kaikesta mitä kirjoitit, EUn lepsuudesta ulkorajansa suhteen toki. Turkille annetut miljardithan oli nimenomaan tarkoitettu siellä olevien pakolaisleirien olojen parantamiseen jottei ihmisillä olisi tarvetta lähteä Eurooppaan. Mitenkähän meni noin EUn omasta mielestä? Tie helvettiin on kivetty hurskailla aikomuksilla, mutta vielä enemmän kaiken kontrollin puuttumisella.
Käännetäänpä tuo vertauksesi toisinpäin: olet vuosikymmeniä syytänyt vastikkeetonta ja pyyteetöntä rahaa naapurillesi auttaaksesi häntä ja nyt, kun haluaisit että hän avittaisi hieman sinua, tyly vastaus on ei mutta hän edellyttää että rahoitat häntä edelleen. Omat rahasi ovat loppu mutta otat velkaa että naapurilla olisi kaikki edelleen hyvin? No joo, en minäkään, todennäköisesti rakentaisimme sillä lainarahalla ihan helvetin korkean piikkilanka-aidan tonttien väliin ja hankkisimme lauman pitbulleja.
Nämä horinat näistä leireistä ”johonkin ei-EU-maahan Euroopassa” tai pohjois-Afrikassa ovat täysin ääliömäisiä. Miksi ihmeessä arabimaat haluaisivat massoittain räyhääviä ja yhteiskuntaa vahingoittavia afrikkalaisia tai muunmaalaisia arabeja maaperälleen, omissakin kestämistä. Ja mikähän se eurooppalainen ei-EU-maa olisi joka sitten ehkä saisi palkkioksi jäsenyyden mutta menettäisi takuulla jokaisen turistin. Kaikesta muusta puhumattakaan.
Mikä siinä ulkorajojen sulkemisessa on niin ylivoimaista, riittävät resurssit on olemassa. Ei kai nyt sentään jokaisen eurooppalaisen maan rajavartiostoa johda paikallinen ilkkalaitinen? Mies joka istui Frontexin edustajana nimenomaan Puolassa – ja mitään ei näköjään oppinut.

Qroquius Kad
Qroquius Kad
20.7.2018 21:32
Vastaa...  tira

”Miksi ihmeessä arabimaat haluaisivat massoittain räyhääviä ja yhteiskuntaa vahingoittavia afrikkalaisia tai muunmaalaisia arabeja maaperälleen,” Juuri siinä on se syy, miksi ne leirit on perustettava nimenomaan sinne.
Kunhan Italia vain jaksaa pitää kiinni politiikastaan olla päästämättä maahansa enää yhtään laitonta Välimeren ylittäjää, kasvaa paine muita Välimeren rantavaltioita kohtaan lopulta riittävän suureksi, että nekin alkavat näyttää discoläpsyttelijöille kämmentä ja palauttaa heitä Pohjois-Afrikassa sijaitseviin leireihin.
Siellä he sitten pitävät sellaista äbäläwäbälää, että Pohjois-Afrikan maiden hallitukset löytävät hyvin nopeasti keinot siivota nuo takaisin sinne mistä tulivatkin – ja pitää huoli siitä etteivät tule takaisin!
Halluluja! Kaikki voittavat, paitsi Rasmus ja muut palleroidenhalaajat.

”Motiivi on epäselvä”, hehe...
”Motiivi on epäselvä”, hehe...
20.7.2018 17:56

Kysykää Märkkeliltä, Pärkkeleellä menee hyvin!
Lyypekissä äijä huitoi bussissa puukolla, selkärepusta nousi käry ja se tuskin oli hapansilakkaa: https://www.svt.se/nyheter/utrikes/flera-skadade-efter-knivdad-pa-buss-i-lubeck

huugo
huugo
20.7.2018 18:04

Jaa a pitkien puukkojen tapaus taas. Kaverista varmaan kirjoitetaan pian syväluotaava luonnehdintaa ”medioissa” Oli hiljainen ja kohtelias, tervehti aina kaikkia jne. Ja parasta, teki fantastista ruokaa VOK.ssa.

jippos123
jippos123
20.7.2018 18:46

Ihan ilmiselvä väärinymmärretty runopoikahan on taas ollut asialla. Ainoa runo jonka se osaa on tosin allahu aghbar.

Numento
Numento
20.7.2018 19:53

Edes Libya ei ole niin sekaisin että ottaisi tällaisen vetovoimatekijän maaperälleen vaikka idiootit EU:ssa ja YK:ssa sen maksaisivat. Tulijoita olisi miljoonia vaikka varmaa pääsyä eurooppaan ei olisikaan. Eikun lotto vetämään ja matkaan. Perillä odottaa ilmaiset ateriat ja terveydenhuolto. Mikäs on afrikaanojen ollessa ja köllötellessä. Välillä jollekin toimittelijalle itkuntuhruinen valittava juttu surkeista oloista jne. Kenian Dadaab perustettiin yli 25 vuotta sitten ja siellä köllii tälläkin hetkellä yli 250 000 muka sotaa ja kauhuja paennutta Etiopialaista, Eritrealaisia mutta suurin osa somaleita. Ei ole kotia kiirus niin kauan kuin siellä palvellaan. Sama sirkus on tulossa Libyaan jos EU-idiootit saavat tahtonsa läpi. Siinä leikissä aukee perse kaikilta auttajilta ja kaaos on varma.

Valtsu
Valtsu
21.7.2018 10:01

Sitä kun Kallion kahvilassa juo kympin lattea ja sitten – sitten! – eteen osuu kuva hukkuneesta lapsesta, niin psyyke räjähtää! Jos siihen asti on kiinnostanut chillailu, niin ei kiinnosta enää, ei, nyt pelastetaan maailma! Ja se onnistuu parhaiten joukkohysterialla. Kukaan ei alennu perehtymään edes asioiden alkeisiin, jostain rahasta puhumattakaan, ja jos joku alentuu, niin hänet suljetaan luomutiedostuspiiristä
Ja kun niitä hukkuneita on 10 000 lisää ja Euroopassa jatkuva terroriuhka – miten helvetissä ne vieläkin hukkuu, vaikka me välitetään niistä niin helvetisti? – , oma hyvyys tuntuu niin – siis niin! – käsittämättömältä, ettei Che Ericin ja Peppi Kleopatran pilvi nouse enää päähän! Pyörryrryryrryttää!
Paitsi nyt täytyy mennä joogaan, jotta jaksaa aamusta lennähtää Goalle. Peace.

Don Donald
Don Donald
21.7.2018 13:54
Vastaa...  Valtsu

Hyvä Valtsu! Sulla ne on aina niin hyvät jutut ja sana hallussa ettei näitten jälkeen pysty ite ees keksimään enää mitää vastaavaa. Naulan kantaan. Jotenkin noinhan se on noilla pelleillä menny.

Kati
Kati
21.7.2018 12:55

Helppo ja hyvä ja halpa konsti. RAJAT KIINNI.

acc
acc
22.7.2018 00:00

”EU-maat suunnittelevat pakolaisleirejä Pohjois-Afrikkaan, joista sitten jaetaan pakolaiset EU-maihin”
Todella typerä idea. Leirithän houkuttelevat enemmän pakolaisia kuin nykytilanteessa. Leirille pääsee helpommin.
EU:n tulisi ottaa politiikakseen, ettei pakolaisia oteta vastaan. Siirtolaiseksi pääsisi, mutta sitä koskeva hakemus tulisi tehdä hakijan kotimaassa ja jättää se koteena olevan EU-maan paikalliseen ulkomaan edustustoon. Hakemus maksaisi ehkä noin 1000 euroa. Kaikki maksaisi.
Jos nyt joku on oikea pakolainen, niin hänen tulisi hakeutua YK:n ylläpitämälle pakolaisleirille, jolta käsin voisi hakea siirtolaiseksi.
Siirtolaisen valintaperusteena olisi hyödyllisyys vastaanottavalle maalle. Kokeilkaapa hakea siirtolaiseksi Australiaan tai Kanadaan. Ei onnistu ihan helposti. Pitää olla rahaa, passi, ammatti- ja kielitaitoa. Pitää olla sopiva ikä. Pitää olla terve, ei rikosrekisteriä. Valehteleminen vastaanottavan maan viranomaisille estää haun. Pitää olla valmiina odottamassa oikea työpaikka, johonka ei löydy paikallista tekijää.
Tosin Kanada on tekemässä ruotsit. Maan suuri koko viivyttänee itsemurhaa.

fatwantarkistaja
fatwantarkistaja
22.7.2018 13:48

Kiljukellujia on varmasti kritisoitu enemmän, kuin kaikkia saapuneita terroristeja, raiskaajia, lapsenraiskaajia, murhaajia, raiskausmurhaajia, taharrusgeimailijoita jne yhteensä. Mikähän siinä on, molemmat pitävät hauskaa ja jättävät siivon muiden huoleksi. Eikä ne kaikki, vaan iso osa.