Expressen: Metsäpalot valkoisen miehen syytä

Kuvakaappaus 2018-07-21 19-41-01

Ruotsin massiivisten metsäpalojen takana ovat valkoiset röyhtäilevät miehet, mikäli on uskomista Ruotsin iltapäivälehden Expressin kolumnistia Jens Liljestrandia.

Ja miksi emme uskoisi Liljestrandia. Liljestrandin mukaan hän on tavannut viime vuosien aikana vain ja ainoastaan vanhempia valkoisia ruotsalaisia miehiä, jotka kiistävät ilmastomuutoksen.
– Nämä vanhemmat valkoiset ruotsalaiset miehet ovat korkeastikoulutettuja, poliittisesti konservatiivisa, hyvin kasvatettuja golfin pelaajia, vanhakokoomuslaisia, jotka ostavat uuden BMW:n joka vuosi siksi, että heidän kummallisen käsityksen mukaan auto on joka vuosi halvempi.
Liljestrand kerto kuinka nämä vanhemmat ruotsalaisset miehet eivät usko ympäristökatastrofiin ja hiilidioksisipäästöihin vaan nauravat niille. Vaikka heille kertoo mitä tahansa tieteellisiä tutkimuksia he eivät usko niitä. Ilmastonmuutos on valkoisen ruotsalaisen vanhevan miehen tuotosta.
Liljestrandin mukaan valkoisia vanheveia ruotsalaisia miehiä voi syyttää kaikesta.
– Tulipalot, kaaos, nälkäkuolemat, paskamakkarat, jotka tukkivat vessat-valkoisen miehen syytä kaikki.
Liljestöm jatkaa, että kun nyt yritetää etsiä syntipukkia metsäpaloille syntipukki löytyy lähipiiristä.
– Etsi se valkoinen vanhempi mies lähipiiristäsi ja kysy, mitä vittua hän ajattelee.
Paatos jatkuu. Kebnekaise (Ruotsin korkein vuori) on nyt lämpimämpi kuin ikinä. Jäätiköt sulavat ja Ruotsin vuoristoissa, jossa on kesät talvet lunta on nyt lumikerros pienempi miesmuistiin.
– Tapahtuman pitäisi olla etusivuilla maailman erikoisimpana ilmiönä, mutta ei kiinnosta.
Sen jälkeen päästään homopareihin.
– Kaikki ovat valkoisen miehen syytä. Mukava homopari, mehukas sotilasasuun pukeutunut henkilö, joka saa jalkakramppeja, valittavat nuorukaiset ja kitisevät isät, partainen tanskalainen, iloitsevat intialalaiset turistit, sporttinen naisjoukko… kaikkialla he ovat valkoisia miehiä, jotka tekevät samaa asiaa päivät pääksytysten.
Liljestrand lopettaa, että me kaikki istumme samassa paskassa.
– Samantapainen elämäntyyli uhkaa meidän maailmanrauhaa ja johtaa katastrofiin.
– Meidän pitää nyt nousta vastustamaan tätä. Kaikki yhdessä.
_______________
Poikkeuksellisesti laitan linkin juttuun ja se löytyy unvis.it:in takaa, eli ei anna mainosrahaa Expressenille jos klikkaat juttua.
https://unv.is/expressen.se/kronikorer/jens-liljestrand/det-brinner-i-hela-landet-och-jag-vet-vems-fel-det-ar
 

Subscribe
Notify of
guest
25 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
PM
PM
21.7.2018 20:38

Joo,ja mitähän vittua tämä viemäreiden cloaca maximus oli niinku tarkottavinaan.

Matsui
Matsui
21.7.2018 21:01

Vihapuhetta piisaa, tuokin paska joutuu vielä nielemään paskapuheensa. Kateellinen kommunisti. No. onhan meidän pressakin ilmastouskovainen.

seant
seant
21.7.2018 21:20

Ylen uutisissa mainittiin tänään syttyneistä paloista (oliko 8) suurin osa oli syttytetty tahallaan. Vähän alkaa näyttämään siltä, että näiden metsäpalojen takana on kuivuus yhdistettynä tahallisuuteen. Kun tiedetään ketkä autopalojen sytyttäjät ovat ei olisi mikään ihme jos samat tahot on metsäpalojen takana.

- Soomepois Eestist -
- Soomepois Eestist -
21.7.2018 23:24
Vastaa...  seant

Niinpä, eipä tarvitse kuin heittää lasipullo luontoon p*skaksi. Kun sen rikkoontunut pullonpohja osuu tietyssä kulmassa aurinkoon, niin se sytyttää itsestään tulipalon. Jokainen suurennuslasilla kokeillut tietää tämän.
Toisaalta, myös huolimaton grillaus luonnossa aiheuttaa metsäpalon, se kun leviää salakavalasti. Olkoon sitten grillaajana pottunokkainen Börje tai tuontirikkaus Abdullah jostain Palestiinasta. Samalla lailla se siitä lähtee.
Olikohan se hellekesä 2010 kun Venäjän puolelta tuli sankat savut jopa Helsinkiin asti, kun Viipurin lähistöllä paloivat metsäpalot? Tosin, ne olivat huolimattomien veli-venäläisten itsensä sytyttämiä juurikin luonnossa toimineen grillauksen vuoksi ja tupakin jämien heittämisten aiheuttamia oheisvahinkoja (collateral damage).
Ja ihan samaa voi myös olettaa näiden ”Lähi-idän ihmeiden” kohdalla. Heitä kun ei näytä kiinnostavan v*ttuakaan mitä ympäristössä sattuu ja tapahtuu…

#911
#911
23.7.2018 17:02
Vastaa...  seant

muslimit

Keijo Kaarisade
Keijo Kaarisade
21.7.2018 21:57

Muslimit ovat noiden autopalojen ja metsäpalojen takana.

Pseuosience
Pseuosience
21.7.2018 22:02

Ja miksi sitä ei kiistettäisi koska ilmaston lämpeneminen on pseudotiedettä:
https://www.youtube.com/watch?v=SXxHfb66ZgM
Kannattaa katsoa video ja oppia tarkasti. Vielä kun se on youtubessa.

vittuuntunut stadilainen
vittuuntunut stadilainen
21.7.2018 23:26
Vastaa...  Pseuosience

Ja jos oletetaan lämpenemisen/muutoksen olevan totta, mitä uskon tuon niljakkaan perseensyylän uskovan (enkä itsekään sitä lähtisi suoraan kiistämään), niin Kiinan massiivisella teollistumisellako ei sitten olekaan mitään väliä?
Kuinkahan monta kertaa lapsena ja nuorena kuulin lauseen: ”meidän on pakko vähentää kulutusta koska ajattele mitä siitä tulee jos kaikki kiinalaiset hankkivat jääkaapin?” Muistaako joku muu?
https://en.wikipedia.org/wiki/Coal_in_Chinacomment image

Ilkka Mänttäri
Ilkka Mänttäri
23.7.2018 05:54

Lämpenemistä kyllä tapahtuu, olemme palaamassa ”normaaliin” vaikka tuon sanan käyttö on tässä yhteydessä ehkä vähän epämääräistä. Minä kyllä kiistän suoraan maapallon lämpenemisen tuossa mielessä jossa siitä nämä aktivistit puhuvat. Maapallon lämpö on aina vaihdellut, samoin CO2 pitoisuus. Menemättä tuohon tarkemmin niin ensimmäistä kertaa on luotu globaali rahantekoautomaatti asian tiimoilta. Se on ollut helppoa koska niin vähän ihmisiä tietää mitään tästä alueesta. Tähän on saatu kovalla propagandalla mukaan poliittinen eliitti. Ilmeisesti hekin siitä hyötyvät. Tutkijat eivät voi sanoa totuutta, menee työ ja apurahat. Onneksi vielä löytyy niitä jotka uskaltavat puhuvat totta. Saa nähdä löytyykö kuuntelijoita. Pahalta näyttää.

Kantikset raapineet tikkuja
Kantikset raapineet tikkuja
21.7.2018 22:25

Puhdasta rasismia syyttää paloista kansanryhmiä, jotka eivät keksineet pyörää tai tulta.

Ilkka Mänttäri
Ilkka Mänttäri
23.7.2018 06:01

Sarkasmi on näillä palstoilla vähän hankalaa. Helposti ymmärretään väärin. Herätti kyllä hymyilyä näin aamutuimaan,

acc
acc
21.7.2018 22:49

Expressenin jutun tavoitteena on johtaa lukijoita harhaan ja saada heidät sulkemaan käsityskykynsä ulkopuolelle ajatuksen metsäpaloista jihadin erään välineenä. Googlaamalla sanoilla ”forest fires israel hamas” löytyy uutisia aiheesta.

vittuuntunu stadilainen
vittuuntunu stadilainen
21.7.2018 23:20
Vastaa...  acc

Joo samaa tullut mieleen sinun ja ”seant”:in kanssa, että miten niitä paloja syttyy jos ei ole ollut ukkosiakaan? Tunnolliset peruna-svedutko äkkiä alkaneet huolimattomiksi tulenkäsittelijöiksi metsäpalovaaran aikaan?
Muistaakseni muuten jokunen vuosi sitten joku turkkilainen ministeri ihan uhkaili Kreikkaa samalla asialla heidän kärsiessään maastopaloista… Ja toinen oli kait myöntänytkin asian:
http://www.ekathimerini.com/137956/article/ekathimerini/news/former-turkish-pms-arson-admission-fuels-anger
Korjatkaa jos olen väärässä, en ole mikään metsäpalojen tai Turkin/Kreikan-suhteiden tirehtööri.

Minä
Minä
22.7.2018 01:57

Täysin järjetön väittämä. Pohjautunee katkeraan mieleen ja estottomaan typeryyteen.
Kukas on sitten syypää, kun on ennätyspakkaset? Niitäkin on.

Puavo Juoppo Orhis
Puavo Juoppo Orhis
22.7.2018 04:07

WOW! Ihan uusi taso suvako-psykoosissa. Level 20 suvako-zombit ovat siis täällä.

Näin on
Näin on
22.7.2018 05:57

Tuo perseläpi on katkera valkoiselle miehelle ja sillä on oma kotimatu joka poraa sitä perseeseen. Näin helteillä matu hyytyy ja ei vaan jaksa painaa ja tästä katkeruus. Tässä anlyysi tähän vuodatukseen.

Kultti mikä kultti
Kultti mikä kultti
22.7.2018 08:09

Muistatteko vielä miten sateisten kesien aikaan ilmatieteenlaitokselta sanottiin että ilmaatonmuutos lisää sateita ja pilvisyyttä Suomessa? Että ilmastonmuutos lisää surkeita, märkiä kesiä.
Sitten tulikin kuiva kevät ja kesä, niin yhtäkkiä tämä on juuri sitä mitä ilmastonmuutos tuo lisää.
Ilmastonmuutos tuntuu lisäävän kaikkea epämiellyttävää, oli suunta mikä tahansa, mikä kuulostaa enemmän uskonnolta kuin tieteeltä. Mistä joku jo kirjoittikin:
http://ilmastokauhu.blogspot.com/2014/07/ilmastoalarmismi-uskontona.html

Anonyymi
Anonyymi
22.7.2018 10:21

Maailmanlopulla pelottelijat kertoivat viime viikolla Ylellä, kuinka pörriäiset ovat kuolemassa sukupuuttoon, jo 70 prosenttia on hävinnyt ja tulemme kuolemaan nälkään. Jostakin syystä tämän vuoden mansikkasato on ollut ennätyksellinen ja omassakin kotipihassa omenapuut ja marjapensaat notkuvat hedelmien ja marjojen painosta. Mikähän uusi laji ne on pölyttänyt?
Tuo Liljestrand on Ruotsin vastine Ville Niinistölle.

Aatu-vainaa
Aatu-vainaa
22.7.2018 10:30

Kyllä Afrikan Masai-heimolaiset ovat tähän yhtä syyllisiä, sillä heillähän on nautakarjaa. Lehmien ruoansulatus on merkittävä ilmastoa lämmittävä tekijä. Yksi lehmä tuottaa vuodessa 50 – 100 kiloa ilmastoa voimakkaasti lämmittävää metaania. Metaanin ilmakehää lämmittävä vaikutus on 25 kertaa suurempi kuin hiilidioksidilla. . Dinosaurusten sukupuutollekkin on teorioita. Omani humalatilassa tekemäni tutkimuksen mukaan jättimäiset dinot piereskelivät niin jättimäisiä metaanituhnuja, että ilma oli sakeana pieruista eikä auringonvalo ei enää päässyt planeetalle. Lentävät jättiliskotkaan eivät viihtyneet enää paskanhajuisissa yläilmoissa. Sitten tuli jääkausi. PS. Ruotsalaisten miesten BMW:tä pahempia ovat monikansalliset rahtilaivat. Näissä aluksissa harvemmin näkee valkoisia merimiehiä ja alukset ovat harvemmin rekistöityjä valkonaamojen maissa. Nykyisin noin puolet maailman kauppalaivastosta toimii mukavuuslippulaivoina. Delawaren yliopiston tutkijaryhmän mukaan 15 maailman eniten saastuttavan rahtialuksen päästöt vastaavat 760 miljoonan henkilöauton päästöjä. Yksi suuri rahtilaiva vastaa siis päästöiltään yli 50 miljoonaa henkilöautoa.

Ilkka Mänttäri
Ilkka Mänttäri
23.7.2018 06:21
Vastaa...  Aatu-vainaa

Muuten hyvä kirjoitus mutta hiilidioksiidipäästöillä ei ole juuri mitään tekemistä nk. ilmastonmuutoksen kanssa. Pakko nyt vähän tarkentaa tuota. ilmaston CO2 pitoisuus kyllä hiljaa kasvaa mutta se se johtuu siitä että ilmasto on hiljalleen lämmennyt. (toipunut edellisestä jääkaudesta) Eli yksinkertaisemmin. Kun ilmasto lämpenee meret luovuttavat hiilidioksidia, kun ilmasto jäähtyy meret sitovat hiilidioksidia. Eli ensin lämpenee ilmasto ja vasta pitkällä viiveellä nousee CO2. Tämä muutos kestää satoja vuosia. Tämä on todettu jääkairauksilla . Hiilidioksidilla ja ilmastolla on kyllä yhteys mutta se on vääränsuuntainen. Tässäkin näillä ilmastouskovaisilla on menneet faktat ja poliittiset uskomukset sekaisin.

Putte
Putte
22.7.2018 10:44

Jos nyt halutaan uskoa johonkin ihmisen aiheuttamaan ilmastonmuutokseen, niin lienee loogisinta syyttäæ väestöräjähdystä afrikan ja lähi-idän alueella, sekä aasian maiden teollisuuden kasvua. Toki se on pitkälti valkoisen miehen syytä. Valkoinen mies kun lyhytnäköisesti antaa kehitysapua afrikkaan ja lähi-itään, sekä toisaalata ulkoistaa teollisuustuotantoa aasiaan. Oikea ratkaisu olisi tässä, että kaikki kehitysapu annettaisiin pelkästään ehkäisyvälineinä ja yritykset vetäisivät tuotantoaan takaisin kotimaihin vaikka työmiehelle pitääkin maksaa ihan oikeaa palkkaa. Yksi keino henkilökohtaiseen vaikuttamiseen olisi pyrkiä suosimaan kotimaisia tai edes länsimaissa valmistettuja tuotteita. Vaikeaahan se on kun lähes kaikki elektroniikkakin valmistetaan kiinassa, mutta jos vaihtoehtoja on, niin ota se länsimainen tuote.
Sinänsä en usko että ihminen pystyy globaaliin ilmastoon juurikaan vaikuttamaan, mutta paikallisia ympäristövaikutuksiahan on kaikella ja nyt tärkeintä olisi torjua väestönkasvua. Ilmasto kyllä muuttuu minkä muuttuu ja jääkautta kohtihan tässä vaiheessa ollaan menossa.

Aikki
Aikki
22.7.2018 21:34

Eikö tuo toimittaja itsekin ole valkoinen keski-iän ylittänyt mies, joten syyllisti myös kolumnissa itsensäkin

Van, Mie
Van, Mie
23.7.2018 16:58
Vastaa...  Aikki

Varmaankin juu.
Mut se ei kai syö lihaa ja äänestä SvergieDemokraatteja, joten se on sellainen soija-poika-setä joten on syytön…. 😉

Anonymous
Anonymous
23.7.2018 08:53

punaviheridiootit vetoavat tässä tapauksessa tieteseen, mutta jos tiede sanoo, että neekerillä on valkoista tyhmempi pääkoppa eli alhainen älykkyysosamäärä tai että sukupuolia on vain kaksi, niin näille faktoille viitataan kintaalla.

jippos123
jippos123
23.7.2018 15:34

Kulttuurimarxikaisten opin mukaan ihan kaikki jalkasienestä metsäpaloihin on valkoisen miehen syytä, vain muslimi voi olla syytön.
Tuokin tollukka voisi mennä elämäntuskassaan vaikkapa jojoksi, olisi yksi päästöjä aiheuttava turhake vähemmän ja siinä sivussa maailmakin varmaan pelastuisi.