Kun muualla palaa metsää, Uppsalan ongelmalähiössä autoja

37609824_10156638409957427_7493860256615759872_n.jpg
Viime yön Uppsalan saldoa

Kun käytännössä kaikki Ruotsin palomiehet ovat sammuttamassa metsä- ja maastopaloja niin mitä joutuvat tekemään Uppsalan palomiehet? No jättämään metsäpalot ja ajamaan sammuttamaan tietenkin tahallaan sytytettyjä autopaloja kivisateessa.

Uppsalan Välsätra-Gottsundan ongelmalähiöissä on ollut koko viikonlopun rauhatonta. Poliisi on joutunut puuttumaan erilaisiin pikkuhäiriöihin koko ajan. Kunnes sunnuntai-iltana päästiin tositoimiin.
Ensimmäinen autopalo sytytettiin klo 21.45 aikaan samassa paikassa, missä on sytytetty kymmeniä muitakin autopaloja; Bandstolsvägenillä. Kun palolaitos ja poliisi saapuivat paikalle joutuivat he kivisateeseen. Kymmenet uusruotsalaiset heittelivät viranomaisia nyrkin kokoisilla kivillä. Tästä seurasi, että poliisi joutui hälyttämään lisäpartioita apuun, jotta palomiesten sammutustyö saatiin turvattua.
Tunnin päästä paloi samalla paikalla. Aiemmin poltetun auton vieressä parkissa ollut auto oli sytytetty tällä kertaa tuleen. Palolaitos sai hälytyksen klo 23.00 aikaan. Paikalle mentiin tietenkin täydessä poliisisaattueessa, mutta tällä kertaa turnauskestävyys oli hiipunut ja palo saatiin sammuttaa rauhassa.
Tapahtumat kirjattiin vahingontekoina. Ketään ei kuitenkaan saatu otettua kiinni teoista epäiltynä.
Vaikka paloja ongelmalähiö Gottsundassa tapahtuu edelleen, on alue saatu hieman rauhoittumaan lisäämällä alueelle vartijoita. Kesäkuun alusta asti on kunnan toimesta vartiointia lisätty, johon on panostettu 1,2 miljoonan kruunun budjetilla vuodessa.
Vartijat ovat kesän alusta lähtien puuttunueet sataaan tapahtumaan.
SVT

Subscribe
Notify of
guest
12 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Ulostus
Ulostus
23.7.2018 14:55

Matut ulos niin ei tarvitse maksaa kalliita laskuja sammutuksesta, vartioinnista, sossumasseja, oikeuskuluja, vahingonkorvauksia, terapiaa jne jne jne. On parannettava itse sairaus eikä vaan lykättävä laastaria syövän päälle.

sama
sama
23.7.2018 17:13
Vastaa...  Ulostus

Matut vastatulen sytyttäjiksi metsäpaloihin.

Juuda
Juuda
23.7.2018 17:58
Vastaa...  sama

Minä vastaisin tuleen tulella.

Kyllä tämä ”rakkaus” vielä ruostuu
Kyllä tämä ”rakkaus” vielä ruostuu
23.7.2018 14:57

Keijasta kailotettiin: polttakaa EDES mettää ja heti!!!

Van, Mie
Van, Mie
23.7.2018 16:47

Bandstolsvägen nimettävä uudelleen: Brandstensvägen. 😀

Dasset
Dasset
23.7.2018 19:03
Vastaa...  Van, Mie

Mielummin Toastolsvägen.

sama
sama
23.7.2018 17:12

Uppsalan palomiehille metsäpalo on virkistävä, turvallinen poikkeus.

huugo
huugo
23.7.2018 17:56

Pian matuat hiippaille metsiin häiriköimään palomiehiä, pieniä pommiullatuksia ym..

Muhot
Muhot
23.7.2018 19:05
Vastaa...  huugo

Siinä on palomiehen ryppynarukin uhattuna jos näin käy.

Valtsu
Valtsu
23.7.2018 19:00

Voi vartija-parkoja, vastapuolella on ties mitä aseita ja käyttäjinä porukkaa aina sotarikollisia myöten – ja sitten sinne menee joku Leif laimennetulla paprikasumutteella ratkomaan ongelmia.

Aksu
Aksu
24.7.2018 11:58

Samalla kadulla autot palaa, laittaisivat riistakamera valvontaan saisivat ainakin tekijän kuvatuksi.

mikam
mikam
24.7.2018 17:56

Minun ehdotukseni on että ruattalaiset ostaa suomesta parikymmentä panssarisisua joissa kaikissa 12,7mm kk ja kaikki jotka liikkuu 100 metriä lähempänä pelastusaluetta ammuttaan armotta. Siviiliuhrejakin siinä tulee mutta jos poliisit ja palokunta pystytään vittu miljoonan vuoden ikäisillä kivillä paiskomaan katuun eikä oikeata hommaa saada hoidettua niin kyllä se noilla keinoilla alkaa äkkiä rauhoittumaan. Syyllisille ei armoa, syyttömien omaisille surunvalittelut. Semmosia kirjeitä tuotiin suomessakin moneen kotiin 40-luvulla. Oman edesmenneen isoäitinikin seinällä se paperi ja veljensä nuoruuden valokuva roikkui koko lapsuuteni ajan. Tarkoitan sitä etten tahdo turhia uhreja mutta voimankäyttö ja kova sellainen olisi nyt paikallaan. Tai antakoot palaa kosko roskaväkighetton, ei tarvi palomiesten liukua pylvästä alas ja poliiseillakin olisi aikaa nautti pullakaffet ihan rauhassa. Jos haluavat ittensä polttaa eikä kamelinpaskaa ole saatavilla niin yön pimeydessä poliisit vois viedä sinne muutaman jerrykannun ja koska nuo ei osaa lukea tai kirjoittaa, niin jättää vaan muutaman A4:sen joihin on piirretty nuolet mistä suunnasta aloittaa sytyttämään. A4 kannattaa teipata asfalttiin jesarilla ettei tuuli siirtyele niitä, sitä pelkoa että nuo pyyhkisivät perseensä niihen ei ole, koska osaavat asian ihan omin sorminkin. Jotain osaamista sentään.