Ville Tavio kritisoi islamin teologian vakiinnuttamista Helsingin yliopistossa

Perussuomalaisten kansanedustaja Ville Tavio suhtautuu kriittisesti siihen, että Helsingin yliopisto aloittaa vakituisesti islamilaisen teologian tutkimuksen ja opetuksen kristinuskon teologian rinnalla.

Tavio epäilee, että yliopiston aloittama opetus ja tutkimus ei todellisuudessa lisää islamin kriittistä tarkastelua Suomessa.

– Islamille annetaan askel askeleelta Suomessa entistä vahvempi institutionaalinen asema kristinuskon rinnalle. Tämä kuvastaa Euroopan viimeaikaista kehitystä, Tavio sanoo.

– Helsingin teologisen tiedekunnan yksi päätehtävä on sen itsensä mukaan ”auttaa ymmärtämään monikulttuurisuutta”. Tässä doktriinissa kriittisyyden sijaan pääroolissa on usein lähinnä vakuutella islamin olevan rauhan uskonto, Tavio moittii.

– Epäilen myös, että koraanin käsittely ei tule jatkossakaan täyttämään samoja tieteellisiä kriteerejä kuin raamatun tutkimus ja niinpä pidän valitettavana, että veronmaksajat laitetaan maksamaan moista, Tavio sanoo.

MTV Uutisten mukaan sisäministeri Kai Mykkänen (kok.) ja opetusministeri Sanni Grahn-Laasonen (kok.) suhtautuvat islamin teologian opetuksen aloittamiseen myönteisesti.

Helsingin yliopiston teologinen tiedekunta on saanut opetus- ja kulttuuriministeriöltä rahoituspäätöksen islamilaisen teologian koulutuksen järjestämiseen.
Ville Tavio, Kansanedustaja

Subscribe
Notify of
guest
11 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Anonymous
Anonymous
23.7.2018 13:29

Jos kaikki persukansanedustajat olisivat yhtä ahkeria ja kuuliaisia kuin Tavio, kannatus voisi olla jo monta prosenttiyksikköä korkeampi.

näin on päätetty
näin on päätetty
23.7.2018 18:08
Vastaa...  Anonymous

Eipä siinä mitään,siirrytään äänestään persuja jatkossa.
Eihän nuo perseen-nuolijat edes yritä pitää puliaan islamin maahantunkeutumista vastaan.

vee-tuuntunu stadilainen
vee-tuuntunu stadilainen
23.7.2018 14:04
Vastarintaan
Vastarintaan
23.7.2018 16:28

Askel askeleelta lähemmäksi yhteiskunnan kunnioitettua ja hyväksyttyä ydintä. Kristinuskon rinnalle kristinuskoa vastustamaan, kulttuuria demonisoimaan, ja kansallisia traditioita turmelemaan. Islam ei kuulu länteen, vain sen aito kriittinen ja avoin tutkimus on länsimaisen sivistyksen mukaista, mutta siitä ei tässä hankeessa ole kysymys. Todennäköisesti käsitellään islamin kevytversiota, mistä ”tappakaa kaikki vääräuskoiset”, taqiyya- ym. keskeiset kysymykset selitellään pois kuin jihad, minkä islam-apologistit harhaanjohtavasti rajoittavat sisäiseen kamppailuun. Tähän on tultu, kristityt instituutiot syövät itse itsensä, kumartavat väärää profeettaa ymmärtämättä tekojensa seurauksia. Kaikkein eniten suunnitelma herättää varmaankin hilpeyttä islamin fundamentalistien keskuudessa, päästiin taas narauttamaan vääräuskoisia.

tira
tira
23.7.2018 16:45

Sattumoisin hesari uutisoi tänään, että Hgin yliopisto ei palkkaa seuraajaa antiikin kulttuurin ja klassisen arkeologian lehtorille, joka jää eläkkeelle elokuussa. Opetus on kuitenkin turvattu (miten?) seuraavaksi viideksi vuodeksi mutta sitten rahoitus on auki. Kreikan Suomen-suurlähettiläs etsii nyt rahoitusta kreikkalaisilta säätiöiltä.
Rahaa siis yliopistolla riittää islamilaiseen teologiaan ja tietenkin somalian opetukseen, mutta ei mihinkään niin länsimaille turhanpäiväiseen kuin antiikin kulttuuriin. Ja tuskinpa somali- tai arabisäätiöiltä on edes rahoitusta kyselty.
Opetusministeriö on puolensa valinnut.

Pölö
Pölö
23.7.2018 16:47

On se vaan kummallista, että uskontoja ei voi käsitellä saman arvoisesti. Islamilla on joku ihme erityisoikeus, mitä sillä ei missään nimessä saisi olla. Tosin islamia ei tarvitse kuin hieman raaputtaa ja viha on heti esillä eikä se siis kestä kriittistä tutkimusta.

Aatu-vainaa
Aatu-vainaa
23.7.2018 17:35

Suomi on tällä hetkellä niin masentuneessa tilassa että ihan sääliksi käy. Suomi on henkisellä tasolla lakannut olemasta jo aikoja sitten. Säälittävä, säälittävämpi, suomi. Sen päättäjät ovat unohtaneet totaalisesti oman kansansa ja kulttuurinsa. Onkohan maailmanhistoriassa mitään valtiota pystytty valloittamaan näin helpolla kuin Suomea nyt valloitetaan.

ok
ok
23.7.2018 20:03

Mielestäni Tavio on pääministeriainesta uskaltaa puhua asioista parantaa vaan juoksuaan.

mikam
mikam
24.7.2018 17:38

Kuka perkeleen marxisti täällä taaskin alapeukuttaa kun puhutaan asiaa eli faktaa? Toivn mukaan sokean reetan siskonlikka on vahingossa osunut vain väärään kohtaan. Muuten asia ei ole selitettävissä tai kyseinen henkilö kuuluu psykiatriseen akuuttiin hoitoon.

Ilkka Mänttäri
Ilkka Mänttäri
27.7.2018 09:25

Opetus- ja kulttuuriministeriössä samoin kuin Helsingin yliopistossa ovat menetettäneet järkensä. Kaikille jotka kannattavat maahantunkeutumisen ideologiaa. Wikipedia ”Tukholma-syndrooma on arkikielinen nimitys psykologiselle tilalle, jossa panttivangeille tai muulla tavoin vastoin tahtoaan kaapatuille henkilöille kehittyy myötämielinen suhtautuminen kaappaajiinsa. Tämänlaisesta solidaarisuudesta voi seurata monimutkaisia ongelmia, kun vangitut alkavat auttaa vangitsijoitaan toteuttamaan suunnitelmaansa tai pakenemaan poliisilta. Syndroomasta kärsivät vangitut saattavat antaa jälkeenpäin vangitsijoistaan heille myötämielisiä todistuksia.” 
Meidän pitäisi pikimmin ymmärtää mikä tämän psykologisen tilan taustalla on.
Onko olemassa jotakin jonka takia kokonaiset kansakunnat voivat tähän sairastua. Se selittäisi miksi monet nk. hyvinvointivaltiot ovat sairastuneet, niissä empatiakyky on suuri, sitävastoin kaappaajilla sitä ei juurikaan ole. Tästä johtuen ehkä suurin osa euroopan johtajista eivät ehkä ole ns.huonoja ihmisiä (korruptiota lukuunottamatta), vaan sairaita. 
Meidän pitäisi nyt seuraavissa vaaleissa estää näiden sairaiden ihmisten pääsy päättäville paikoille.

Jocke
Jocke
30.7.2018 19:33

Kyseessähän ei ole mikä islamin teologian opettaminen sillä islam on poliittinen ideologia. Helsingin yliopistossa aletaan siis opettamaan islamin ideologiaa. Meno on samaa kuin entisessä Neuvostoliitossa jossa opetettiin marxilaista ideologiaa eli kommunismia. Ja muuta ei sitten opetettukaan, kuten hyvän koraanikoulun ei kuulukaan.