Kymenlaakson käräjäoikeudessa syytteet taposta ruotsalaiselle miehelle

Kymenlaakson käräjäoikeudessa käsiteltiin maanantaina 18.-19.5.2018 Kouvolassa tehtyä tappoa, jossa syytettyjen penkillä istui Ruotsin kansalainen Martin Erik Jansson. Toissijainen syyte oli törkeä pahoinpitely ja törkeä kuolmemantuottamus.

Jansson oli toukokuussa vierailulla Kouvolassa naisystävänsä luona. Iltaa istuttiin kosteissa merkeissä. Molemmat olivat umpihumalassa. Syytteen mukaan Jansson joko tahallaan tai osittain vahingossa alkoi kuristamaan naista teltan narulla, jolloin nainen oli mennyt tajuttomaksi ja saanut sydänpysähdyksen.

Tapahtuman jälkeen Jansson yritti jollain tapaa elvytystä, mutta ei onnistunut siinä ja soitti hätäkeskukseen. Nainen vietiin Kotkan keskussairaalaan, mutta häntä ei pystytty enää elvyttämään.

Jansson otettiin kiinni tapahtuman jälkeen ja on ollut siitä asti vangittuna. Hänellä ei ole Suomessa vakituista asuinpaikkaa ja on oleskellut ympäri Eurooppaa pitkiä aikoja.

Käräjäoikeus antaa päätöksen 1.8.

Advertisements

About Pt-media.org toimitus

View all posts by Pt-media.org toimitus →

9 thoughts on “Kymenlaakson käräjäoikeudessa syytteet taposta ruotsalaiselle miehelle

 1. Hirveen agressiivisia nuo Ruotsalaiset nykyään,pitäskö harkita viisumipakkoa tohon länsirajalle ku matutkii saa vaikutteita kantaväestöltä.

  23
  2
 2. Vahinkohan se on jos teltannarulla kuristaa. Olis vaan tyttö ottanyt kunnon ananastukan tai lakupekan, eikö?

 3. Eikös jossakin uutisoitu, että tämä sankari olisi asunut myös muissa Euroopan maissa ja Maltalla. Eli olikohan aito ”ruotsalaismies” sittenkään.

  15
  1
 4. No nyt oli ylläri!! Uutinen haiskahti niin täysin läpsyttelyltä, mutta nyt sattuikin yksittäistapaus! :O

  9
  1
 5. Onko tämä sitten ruotsalainen muuten kuin passiltaan? Voinhan minäkin muuttaa Ruotsiin, saada kansalaisuuden ja vaihtaa nimekseni Pelle Herman Svensson, mutta ei se minusta taida kantaruotsalaista tehdä?

 6. Sain kyllä sellaisen käsityksen eilen ylen uutisoinnista, että olisi voinut olla uusruotsalainen. On siis vieläkin ruotsalsisia hampuuseja.

 7. On mahdollista, että Ruotsin kansalaisuudesta ja täysruotsalaisesta nimestä huolimatta, henkilö ei ole taustaltaan täysin etninen ruotsalainen.

 8. Pitää huomata että kantaväestöjen nahinoissa yleensä tapahtuu juuri näin : alkoholistit tappavat toisiaan enemmän tai vähemmän kännissä/aineissa. Sivulliset tai yhteiskuntarauha harvoin ovat vaarassa vaan nämä henkirikokset tapahtuvat ryyppyremmien keskuudessa. Ko. kantaväestö-alkoholistit myöskään harvemmin ahdistelevat tai raiskuuttavat teinityttöjä.

  Kun taas uuskansalaisten nahinoissa luodit lentää (ruotsi) ja puukkoa (Bounane/Turku) tai kirvestä (somali/Oulu) annetaan sivullisille taikka tapetaan kaverin kanssa perheenisä kuoliaaksi rahan toivossa (Kajaani 2016) plus sadat ahdistelut ja raiskuutukset ym.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.