Kymenlaakson käräjäoikeudessa syytteet taposta ruotsalaiselle miehelle

Kymenlaakson käräjäoikeudessa käsiteltiin maanantaina 18.-19.5.2018 Kouvolassa tehtyä tappoa, jossa syytettyjen penkillä istui Ruotsin kansalainen Martin Erik Jansson. Toissijainen syyte oli törkeä pahoinpitely ja törkeä kuolmemantuottamus.

Jansson oli toukokuussa vierailulla Kouvolassa naisystävänsä luona. Iltaa istuttiin kosteissa merkeissä. Molemmat olivat umpihumalassa. Syytteen mukaan Jansson joko tahallaan tai osittain vahingossa alkoi kuristamaan naista teltan narulla, jolloin nainen oli mennyt tajuttomaksi ja saanut sydänpysähdyksen.
Tapahtuman jälkeen Jansson yritti jollain tapaa elvytystä, mutta ei onnistunut siinä ja soitti hätäkeskukseen. Nainen vietiin Kotkan keskussairaalaan, mutta häntä ei pystytty enää elvyttämään.
Jansson otettiin kiinni tapahtuman jälkeen ja on ollut siitä asti vangittuna. Hänellä ei ole Suomessa vakituista asuinpaikkaa ja on oleskellut ympäri Eurooppaa pitkiä aikoja.
Käräjäoikeus antaa päätöksen 1.8.

Subscribe
Notify of
guest
9 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
PM
PM
25.7.2018 15:17

Hirveen agressiivisia nuo Ruotsalaiset nykyään,pitäskö harkita viisumipakkoa tohon länsirajalle ku matutkii saa vaikutteita kantaväestöltä.

Karvanaama
Karvanaama
25.7.2018 15:22
Vastaa...  PM

No nyt oli ylläri

Selvä äksidentti
Selvä äksidentti
25.7.2018 17:08

Vahinkohan se on jos teltannarulla kuristaa. Olis vaan tyttö ottanyt kunnon ananastukan tai lakupekan, eikö?

Ruotsalaismies ?
Ruotsalaismies ?
25.7.2018 18:04

Eikös jossakin uutisoitu, että tämä sankari olisi asunut myös muissa Euroopan maissa ja Maltalla. Eli olikohan aito ”ruotsalaismies” sittenkään.

Freya Snow
Freya Snow
25.7.2018 18:05

No nyt oli ylläri!! Uutinen haiskahti niin täysin läpsyttelyltä, mutta nyt sattuikin yksittäistapaus! :O

Qroquius Kad
Qroquius Kad
25.7.2018 23:04

Onko tämä sitten ruotsalainen muuten kuin passiltaan? Voinhan minäkin muuttaa Ruotsiin, saada kansalaisuuden ja vaihtaa nimekseni Pelle Herman Svensson, mutta ei se minusta taida kantaruotsalaista tehdä?

Karri Nyman
Karri Nyman
26.7.2018 05:16

Sain kyllä sellaisen käsityksen eilen ylen uutisoinnista, että olisi voinut olla uusruotsalainen. On siis vieläkin ruotsalsisia hampuuseja.

Acc
Acc
26.7.2018 08:57

On mahdollista, että Ruotsin kansalaisuudesta ja täysruotsalaisesta nimestä huolimatta, henkilö ei ole taustaltaan täysin etninen ruotsalainen.

Jooseppi Karvaturpa II
26.7.2018 12:50

Pitää huomata että kantaväestöjen nahinoissa yleensä tapahtuu juuri näin : alkoholistit tappavat toisiaan enemmän tai vähemmän kännissä/aineissa. Sivulliset tai yhteiskuntarauha harvoin ovat vaarassa vaan nämä henkirikokset tapahtuvat ryyppyremmien keskuudessa. Ko. kantaväestö-alkoholistit myöskään harvemmin ahdistelevat tai raiskuuttavat teinityttöjä.
Kun taas uuskansalaisten nahinoissa luodit lentää (ruotsi) ja puukkoa (Bounane/Turku) tai kirvestä (somali/Oulu) annetaan sivullisille taikka tapetaan kaverin kanssa perheenisä kuoliaaksi rahan toivossa (Kajaani 2016) plus sadat ahdistelut ja raiskuutukset ym.