Viime viikolla Rosengårdissa ammuttu saa 110 000 kruunua ”koppikorvauksia”

prison-fence-219264_960_720.jpg

Viime viikolla Rosengårdissa hengiltäammuttu 23-vuotias uusruotsalainen saa valtiolta 110 000 kruunua  (11 000 euroa) korvauksia. Korvauksia ei kuitenkaan tipu hengltäampumisen takia vaan siksi, että nuorukainen istui aiemmin putkassa epäiltynä avunannosta murhaan, mutta syytettä ei nostettu.

23-vuotias otettiin kiinni alkuvuodesta 2017 epäiltynä osallisuudesta 2. marraskuuta 2016 tapahtuneeseen 20-vuotiaan uusruotsalaisen murhaan. Nuorukainen vangittiin avunannosta murhaan ja hän oli viisi kuukautta vangittuna, kunnes oikeus vapautti hänet.

Syytettä ei 23-vuotiaan osalta koskaan nostettu, joten viiden kuukauden putkassaoloajalta oli tulossa ns. koppirahaa.

Oikeusministeri päätti nyt eilen, että koppirahaa maksetaan 110 000 kruunua. Vaikka henkilö on itse kuollut, raha maksetaan kuitenkin ja sen tulee tässä tapauksessa menemään kuolinpesään, joka jaetaan perintönä lain mukaisessa järjestyksessä.

https://www.sydsvenskan.se/2018-07-25/23-aring-far-110-000-i-ersattning-en-vecka-efter-att-han

Advertisements

About Pt-media.org toimitus

View all posts by Pt-media.org toimitus →

6 thoughts on “Viime viikolla Rosengårdissa ammuttu saa 110 000 kruunua ”koppikorvauksia”

 1. Perheenjäsenillä on kuitenkin ulosotossa maksamattomia laskuja. Vainajallakin voi olla perässä sakkoja ym. Koppikorvaus on rahan laittamista taskusta toiseen. Suuri onni jos jokin yksityinen yritys saa saatavansa näistä verovaroista.
  Aika outoa että henkilökohtaisesta istumisesta kopissa hyvitetään perhettä ja sukua. Voihan olla että kopissa istunut vainaja oli perheen elättäjä ja työelämässä mutta vaikuttaa tuolla taustalla erittäin epätodennäköiseltä. Ruotsi on maahanmuuton suurmaa eikä syyttäsuotta.

  20
 2. Vahingonkorvauksia ei ulosmitata,ainakaan suomessa,sitä en tiiä kui sit pesänselvityksessä,onko ulosottokelponen erä.

 3. On se niin ihanaa kun rikollisia paapotaan jopa post mortem muttei vanhuksia sanoo:

  Kaipa on ensin muistettu ottaa huomioon minkä alan yrittäjä tämä koppivainaa oli? Jos oli esim. huumemyyjä on kopissa istuminen aiheuttanut valtavan ansionmenetyksen. Omaiset tulevat taatusti vaatimaan ainakin yhden nollan lisää!

  12
 4. Ja eräs setä väitti, ettei tuo ammuttu kuollut, vaan PT valehtelee törkeästi. Syytä en osaa edes arvata.

 5. Nytten ottaa niin kipeetä oikeustajuun että ikeniä särkee kuin vihervassurilla.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.