Elin Erssonin lennon esto oli performanssi-esitys

safe_image

Mitä Elin Erssonin tapaus osoittaa? Sitä, että turvapaikka-aktivivstien touhua ei ohjaaa kuin summittainen kuvitelma ”oikeasta”. Ja sen, että iso osa valtamedian toimittelijoista kirjoitti tapahtumasta vinksahtaneesti. Jotkut Ruotsin mediat kertoivat jopa, että ”tällainen kansalaistottelemattomuus on se, joka muuttaa maailmaa”.

Vaikka jotkut valtamediat, kuten YLE, ovat yrittäneet vinksauttaa tapahtumia päälaelleen, tapahtumien kulku on seuraava.
Elin Ersson luuli, että lentokoneessa oli palautettava 25-vuotias Ismail. Ismail oli ns. yksintullut, vaikka osa hänen suvustaan asuikin Ruotsissa. Yksintullut lapsi/ nuorukainen siinä mielessä, että tuo ikä 25 vuotta on Ruotsin maahanmuuttoviraston tarkennettu ikä. Ismail oli tullessaan 2015 kertonut olevansa 15-16. Eikä hän tullut Afganistanista vaan Iranista, jossa oli asunut ainakin 20 vuotta. Lisäksi hän oli asunut Turkissa muutaman vuoden ennen Ruotsiin tuloa.
Tosiasiassa ikä voi olla siis mitä tahansa ja maahanmuuttoviraston ikätarkistukset ovat aina alakanttiin. Mutta jokatapauksessa maahanmuuttovirasto katsoi, ettei Ismaelilla ole turvapaikantarvetta ja oleskelulupaa ei siten nyönnetty.
Ismail oli toisinsanoen turvapaikkahuijari. Hän yritti esittää lasta ja sillä keinoin saada ikuisen ylläpidon. Tässä tapauksessa hän kuitenkin veti tyhjän arvan. Erssonin mielestä karkoitus piti pysäyttää. Hänen mukaansa Ismail tapetaan välittömästi Afganistanissa. Toisaalta hänellä ei ole Afganistanissa mitään, sillä hän ei ole asunut siellä kuin kuusi vuotta pikkulapsena. Ei ole ”tukiverkkoja” eikä discokavereita.
Näine hyvine Ersson osti lipun muutamaan lentokoneeseen. Hän ei tiennyt etukäteen mihin koneeseen Ismail istutetaan. Joitakin tunteja ennen tekoa hän sai tietää Ismailin vanhemmilta, jotka olivat Göteborgin lentoasemalla Landvetterissä, että Ismail karkoitetaan mahdollisesti kyseisellä koneella. Ersson ryntäsi kentälle ja kyseiseen koneeseen, josta kuuluisa video on sitten kuvattu.
Ismail oli kuitenkin kuskattu poliisiautolla Göteborgista Tukholmaan ja tarkoitus oli istuttaa hänet Arlandasta lähtevään koneeseen.
Kun Ersson nousi Landvetterissä koneeseen hän huomasi, että Ismailia ei ollut koneessa, mutta hän päätti jatkaa tapahtumaa, koska ymmärsi, että koneessa oli ainakin yksi pakkopalautettava afgaani. Ersson kertoo eri medioille:
– Huhun mukaan myös 52-vuotias karkoitettiin tuolla koneella. Ihmiset uskoivat, että myös Ismail oli kyydissä. Koska lentokentällä oli paljon porukkaa itkemässä karkoitettavan Ismailin perään päätin jatkaa.
Koneessa istui siis toinen afgaani, 52-vuotias väkivaltarikollinen, joka oli saanut yli kahden vuoden tuomion törkeästä pahoinpitelystä. Oikeus ei tuominnut miestä karkoitettavaksi, sillä hänellä oli tuomionlukuhetkellä jo lainvoimainen karkoitus päällä. Mies siis istui vankilassa tuomionsa loppuun ja kun vapaus koitti, poliisit noukkivat hänet vankilan portilta kyytiin ja alkoi palautusprosessi.
Elinin mukaan hän ei tiennyt 52-vuotiaan rikostaustasta.
– Minulla ei ollut tietoa hänen taustastaan enkä ole sitä selvittänyt jälkeenpäinkään. Yritin auttaa häntä ihmisenä, en keskittyä siihen mitä hän oli tehnyt. Se oli minun henkilökohtainen päätökseni… Ruotsin valtio menettää valtavasti kun karkoittaa heidät. Minulle on luonnollista antaa heidän jäädä Ruotsiin ja työskennellä. Ruotsi voittaa pitkässä juoksussa humaanilla pakolaipolitiikalla.
Elin Erssonin teko oli toisinsanoen performanssi. Taide-esitys, jolla hän otti kantaa Ruotsin pakolaispolitiikkaan. Hän haluaa, että kuka tahansa voi tulla Ruotsiin ja jäädä elämään sinne veronmaksajien rahoilla. Erssonin mukaan edes rikokset eivät ole syy karkoituksiin.
– Mihin kantaruotsalaiset karkoitettaisiin rikosten jälkeen?
Refugees Hospitality Clubissa asia on yhtä itsestään selvä.
Kuvakaappaus 2018-07-27 09-18-33.png
Medioissa annettiin siis kuva, että Ersson yritti estää nuorukaisen palautusta, jolle oli annettu väärin perustein kielteinen päätös. Ersson rohkeana nuorena naisena korjasi tämän vääryyden. Vasemmiston tuki oli ehdoton, muutama päivä ollaan nyt itketty lämmintä itkua.
Mutta, tosiasiassa molemmat palautettavat, sekä 25-vuotias ja 52-vuotias, ovat rikollisia, jotka yrittivät päästä mukaan systeemin, joka elättää heidät loppuelämän ajan.
 
 

Subscribe
Notify of
guest
30 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Ilman laskuvarjoa helvettiin
Ilman laskuvarjoa helvettiin
27.7.2018 09:57

Henkisesti sairashan tuo ämmä on.
Hoitoon + korvaus velvolliseksi aiheuttamistaan kuluista.
Sick bitch!

Elimellä se hätä tässä on eikä valeafgaanilla
Elimellä se hätä tässä on eikä valeafgaanilla
29.7.2018 03:54

Elin toivoo saavansa vihdoinkin sitä multikultielintä jota ei ole tähän mennessä nähnyt muuta kuin kuvissa tyttöhuoneessaan.

m.t
m.t
27.7.2018 11:36

Paavon faktantarkisteluhatussa alkaa olla sen verran sulkia että pian tulee ’appropiaatio’ syyte intiaanipäähineen käytöstä. Kiitokset loistavasta artikkelista, jälleen kerran.

Kapusta
Kapusta
27.7.2018 12:43

Kun ja jos tuommoiset performanssit lisääntyvät. Maksavat asiakkaat haluavat kuitenkin lentää esim. pikaiselle kaupunkilomalle tai työmatkalle. Silloin palautukset voitaisiin tehdä halvimmalla mahdollisella kulkuvälineellä, kuten suomalainen veronmaksaja työmatkansa. Palautus vaikka juna-laiva-juna tai tilausbussikyyti. Vaihtoehtoisesti palautus siihen Euroopan maahan, mistä perusteeton turvapaikanhakija tulla läpsytteli.

fatwantarkistaja
fatwantarkistaja
27.7.2018 12:51

20 vuotta Irania + 6 vuotta Afganistania + muutama vuosi Turkkia + 3 vuotta Ruotsia = 15 vuotta = imeväisikäinen seksikone.
Eiköhän tuon sortin matemaatikko pärjää Kabulissa oikein hyvin. Kauppiaan apupoikana laskuttaa jokaisen tuotteen kolmeen kertaan, eikä asiakkaat tajua mitään. Näyttävät kuittia naapureille ja kehuvat ostaneensa 3 Singerin ompelukonetta. Aivan perkeleen rikashan semmoinen ihminen on.
Hyvä vaan, ettet Paavo julkistanut tuon ******** nimeä. Pedofiiliraiskaajaa se puolustaisi samalla tavalla ”ei voi kantistakaan karkottaa, uliuliuuu”. Seuraavaksi se ujeltaisi ”ei karkkia maistanutta laiteta vankilaan, miksi lasta maistanut laitetaan”. Aivan ******* porukkaa vapaalla jalalla.

jippos123
jippos123
27.7.2018 12:59

Sehän olisi pelkästään hyvä jos Ismail tapettaisiin sillä sekunnilla kun sandaali osuu Kabulin kentälle. Tätä valhetta jaksavat suvakit jauhaa kerta toisensa jälkeen. Kummasti siellä Kabulissa on enemmän eläviä kuin tapettuja ja he elävät siellä joka päivä.
Tuo väite heti tapetuksi tulemisesta on haaleaa itkunsekaista paskapuhetta joka perustuu suvakkien psykoottiseen maailmankuvaan.

Veijo Esso
Veijo Esso
27.7.2018 13:08

Olisihan se kamalaa jos suvakkineiti joutuisi Afghaanin raiskaamaksi, mikä on oikeastaan Ruotsissa vuonna 2018 hyvinkin todennäköistä.

Tyhmyydestä sakotetaan
Tyhmyydestä sakotetaan
27.7.2018 13:10

Nyt tämä Elin on leimattu loppuiäkseen petturiksi ja rikollisten halaajaksi. Aivan kuten kettutyttö-salli Suomessa. Ei tule olemaan helppoa hänellä. Saattaa sosialinen verkosto vähän karsiintua.

Eioo
Eioo
27.7.2018 15:03

Ei toki. Jopa Expressenin pääkirjoitus oli Elinin temppua vastaan:
https://unvis.is/expressen.se/ledare/asylaktivister-ska-inte-fa-sabba-flygtidtabellen/

Jooko
Jooko
27.7.2018 15:22

Suvereenein eikä suveneerein.

Suvakin suvereenisti suvakoima sinisenmusta suojatti
Suvakin suvereenisti suvakoima sinisenmusta suojatti
27.7.2018 16:06
Vastaa...  Jooko

Miten olisi uusiosana SUVENEEKERI?

Harpitihaa
Harpitihaa
27.7.2018 15:27
Juuda
Juuda
29.7.2018 14:47

Kaikki hurrit voidaan nyt viimeistään leimata hulluiksi tai ainakin homoiksi.

Aappa
Aappa
27.7.2018 14:07

”- Mihin kantaruotsalaiset karkoitettaisiin rikosten jälkeen?”
En tiedä, mutta matujen paluuhalut saattaisivat lisääntyä, jos saisivat jokainen oman elinerssoninsa mukaan lähi-itään. Tällaisesta ratkaisusta hyötyisivät kaikki. 🙂

jippos123
jippos123
27.7.2018 23:29
Vastaa...  Aappa

Kannatan ajatusta lämpimästi. Jokaiselle surffajalle oma Elin mukaan lennolle ja myöhemmin paikanpäällä myytäväksi. Alkaisivat finninaamaiset pikku horotkin tajuta mistä oikeasti on kysymys.

Anonyymi
Anonyymi
27.7.2018 16:22

Onnea Ruotsi! Näköjään täytyy käydä ihan pohjalla ennen kuin suunta muuttuu. Silloin vain on jo liian myöhäistä, valitettavasti. Tällaiset nuoret tytöt ovat aivan kuutamolla. Kai tuollaisesta tempusta jokin tuomio sentään tulee vai ollaanko Ruotsissa jo niin pitkällä, että oikeuden ottaminen omiin käsiin on sallittua? Onhan tosin meilläkin vastustettu karkotuksen saaneiden palauttamista lentokentällä ihan valtaapitävien toimesta.

Rasistinen, kelvoton nazi
Rasistinen, kelvoton nazi
27.7.2018 16:52

Elin Ersson todellakin vastuuseen tästä raskaasta häiriköinnistä + yllyttämisestä!
En ota kantaa tämmöisen pikku-huvakin mielenterveyteen, mutta ei varmaan haittaisi sille käydä tarkistuttamassa päätään?
Ai mutta… Mutku mä haluun? Tämähän riittää yksinään perusteeksi ostella lentolippuja pelkästään sabotointia varten!!
Vai mitä mieltä leidit Marjaana ”lentokenttä”-Toiviainen, Sunniva Drake, Anna-Maja Henriksson ovat?
Tulkaa nyt kertomaan mielipiteenne, rehellinen sellainen!
Valtamedioiden valheille me emme varmasti mitään enää voi, eivät tule korjaamaan juttujaan jälkeenpäin. Vaikka syytä olisi enemmän kuin koskaan.

Timo Tee (@Viidakkotimppa)
27.7.2018 17:37

Ruotsissa aloitettiin ensimmäisenä maailmassa vapaa kasvatus 1960-luvulla. Nämä suvakkitapaukset ovat nyt jo lapsenlapsia eli rajattomat kasvattivat vielä hullumman sukupolven. Koska mitään selviä rajoja ei ollut lapsena, niin ei niitä tajuta aikuisenakaan. Toisaalta ruotsalaisten taloudellinen rikkaus suojasi näitä aikuisikään asti, että maailmankuva on näillä joku Disney-satumaailma, jossa on ”hyviksiä” ja ”pahiksia”. Isi ja äiti aina korjasivat jäljet, kun nämä riemuidiootit mokasivat.
Nämä tosiaan vetävät itkupotkuraivarit vaikka lentokoneessa, jos ei asiat suju täysin heidän pillinsä mukaan. Näillä on täysin vinoutunut minäkuva, tosiasissa hyvin narsistinen egoisti. Tärkeintä on se näyttäminen, hyveliputtaminen, ei itse pääasia kuten pakolaisten auttaminen.

Ilmari
Ilmari
27.7.2018 19:18

Ihmettelin sitä miten hän pystyi tekemään 3 minuutin videon ennen kuin hänet poistettiin koneesta.

Eikö mitään tärkeämpää tekemistä?
Eikö mitään tärkeämpää tekemistä?
27.7.2018 20:07

Tässä näiden pököpäiden kotisivu: https://sv-se.facebook.com/sittstrejkeniGoteborg/
Ja lisää pökötystä löytyy täältä:
#vistårinteut #ungisverige #stoppautvisningarnatillafghanistan # afghanistanärintesäkert #afghanistanisnotsafe #sittstrejkenigbg # sittstrejkenistockholm.

acc
acc
27.7.2018 21:41

Elin Errson teki tekonsa 23.7.2018.
https://www.flyertalk.com/articles/swedish-student-stands-up-on-plane-and-blocks-deportation.html
Facebookissa on video lehdistötilaisuudesta, joka pidettiin 26.7.2018. Tilaisuudessa oli puhujana Elin Errson. Hän oli siis vapaalla jalalla.
https://www.facebook.com/sittstrejkeniGoteborg/videos/1888537071210177/

sama
sama
27.7.2018 22:01

Siis minä en ymmärrä miksi tätä elintä ei poistettu koneesta?

jippos123
jippos123
27.7.2018 23:36

Tuntien Afganistanisassa vallitsevaa markkinaa niin tuonkin friidun arvo putoaisi 2 viikon jälkeen lähelle vuohen korvaa, ei sillä vielä takaisin Tukholmaan lennetä.
Kaikkein julmimpia olisivat paikalliset naiset.
Pikku maailmanpelastaja huomaisi olevansa maanpäällisessä helvetissä ja kummasti alkaisi länsimaailma kiinnostamaan.
En lähtisi hakemaan. Tuon ikäisen tytön pitää ihan itse kantaa vastuunsa.

huugo
huugo
28.7.2018 06:00

Pakkohoitolakia on tiukennettava vastaisuuden varalle.Tämä tapaus on malliesimerkki harhaisen ihmisen maailmasta jossa todellisuus on vääristynyt pahalla tavalla. Yhteiskunta tekisi suuren palvelun tällä ihmisoletetulle kun passittaisi suljettuun pakkohoitoon määräämättömäksi ajaksi. Kunnon lääkehoito ja jopa sähköshokit voisvat tuoda tämän ihmisraunion taas järjen puolelle. Ainakin toivoisin niin.

Puosuvaari
Puosuvaari
28.7.2018 12:48

Minä lopetin jo muutama vuosi sitten työnteon Ruotsin puolella tyystin. Vaikka asun 100 kilometrin päästä Kööpenhaminasta niin mieluummin reissaan päivittäin sinne. Tähän Ruotsin hullutukseen ei enää minun verokruunujani – ainakaan palkasta – valu.
Rajatyöntekijänä (gränsgångare) voin jättää veroni kokonaan Tanskaan. Kivempi näet herätä aamulla töihin tällä tavoin.

Freya Snow
Freya Snow
30.7.2018 18:19

Mielisairaaltahan tuo tyttö vaikuttaa. :/ Ikävämpi juttu että mielisairailu mn olevinaan ”hyve” ja terve järki on ”pahuutta”.

trackback

[…] Elin Erssonin lennon esto oli performanssi-esitys […]