Tanskan naamiointikielto voimaan keskiviikkona, odotettavissa mielenosoituksia

DLcPbuuW0AA-ST1.jpg

Tanskassa astuu keskiviikkona elokuun alusta voimaan ns. naamiointilaki, joka kieltää kasvojen peittävien maskien käytön yleisillä paikoilla. Tämä tarkoittaa äärivasemmistolaisten naamioitumisen loppumista, kuten myös musliminaisten burkan ja niqabin käytön loppumista.

Vai tarkoittaako? Nimittäin ainakin Kööpenhaminan maahanmuuttajalähiö Nørrebrossa muslimiyhteisöissä ollaan kerätty kolehtia sakkorahaa varten niille naisille, jotka eivät aio riisua huivia. Muslimiseurakunnat toisinsanoen antavat tukensa naisille, jotka jatkavat naamioituneena kulkemista. Kiellon rikkomisesta seuraa ensin 1 000 kruunun sakko, joka nousee jos rike uusiutuu.

Äärivasemmistolaiset ja muslimit tulevat pitämään keskiviikkona mielenosoituksia naamiointikieltoa vastaan. Musliminaisten kohdalla kieltoa on kuvattu rasistiseksi:

– Burka- ja niqabkielto on erittäin syrjivä ja perustuu islamfobiaan, on tavallinen argumentti.

Niin ikään sanotaan, että naisilla on oikeus pukeutua miten haluaa. Jos joku nainen pukeutuu vähiin vaatteisiin, toisilla pitää olla oikeus pukeutua peittävämpiin vaatteisiin. Pukeutumisen valinnanvapauden pitää kuulua perustuslakiin. Kuten myös argumentti, että burka- ja niqabi kuuluu uskonnonvapauteen. Naamiointikielto on siis suoraan ristiriidassa uskonnovapauden kanssa musliminaisten kohdalla.

https://www.vice.com/da/article/

Advertisements

About Pt-media.org toimitus

View all posts by Pt-media.org toimitus →

18 thoughts on “Tanskan naamiointikielto voimaan keskiviikkona, odotettavissa mielenosoituksia

 1. Burka, nijab ja jätesäkki on vain osa karnevaalikulttuuria. Mikä hienompaa?

  12
  5
 2. Jonkinlainen tolkku sitä pitää uskonnoillakin olla. Jos lämpötila on > 20 astetta C, on suorastaan mielisairasta sonnustautua kaapuun. Ihon peittäminen voi olla ihan hyväkin ajatus, mutta sitä voi vain kuvitella, miltä kehitysmaakaavut haisevat muutaman viikon helteen jäljiltä.

  Säännöllinen kaapupesu jäänee kehitysmaissa haaveeksi, joten aromit voivat rauhassa muhia täyteen kukoistukseen. Kaapuun siis täytyy olla aivan fanaattinen himo sekä miehillä että naisilla.

  25
  1. Asuin epäonnekseni Vantaalla 2009-2015 ja näitä kaapuniekkoja valitettavasti tuli välillä kaupassa jonottamaan taakse. (ensimmäisen kerran jälkeen todellakin osasi välttää sitä, ettei mennyt burkaeukon taakse jonoon)

   Voin kertoa että olet oikeassa : varsinkin kesähelteillä mielummin suomalainen pultsari siihen katkuamaan vanhalta viinalta ja tupakalta – on se mustakaapujen haju niin karmea 🙁

   Sitä on vaikea edes selittää sellaiselle joka ei ole kokenut sitä hajua – aivan kuin kaavun sisällä oleva henkilö ei olisi peseytynyt kuukauteen ja hikoilisi kovasti koko ajan, voisi kuvitella että sitten pääsisi lähelle sitä pesemättömyyden kaameaa katkua joka näiden lähellä leijuu…

   Ei rasismia vaan fakta – työpaikallani oli harjoittelemassa n.3kk parikymppinen somalinainen joka ei käyttänyt kaapua vaan länsimaisia asusteita, hän ei haissut pahalle ollenkaan.

   Ilmeisesti siis haju tulee kaavusta tai kaapua käyttävät eivät jostain syystä peseydy ?

 3. Itsekin totaalikummituksen havaitessani tarkistan, että taittoveitsi varmasti on paikallaan ja nopeasti saatavilla. Saattaa aiheuttaa paniikinomaisen pelkoreaktion moinen näky, ainakin Allahu akbarin kajauttaessaan. Minkä sitä ittelleen mahtaa, jos ylireagoi? Huivia en aivan tuomitsisi, tunnistettavissa naisoletetuksi kun kasvoiltaan toinen on. Toisaalta se on alistumista, konttaanko itse kaulapannassa ja nahkahomona kauppareissulle? Jätetään se pridehommiin, eikä sinnekään, kotona homostelen, jos tarve tulee. Joku riipus riittäköön uskontunnukseksi?

  15
 4. Kehitysmaalaiset ovat mukavia näissä mielenosoituksissaan: käytetyt keinot osuvat kirpakasti omaan nilkkaan, kuten tämä naamioimiskiellon uhmaaminen ja sitä varten kerätty sotakassa.

  18
 5. Koskahan meille saataisiin tällainen järkevä laki. Kyllä sieltä eduskunnasta kaikenlaista muuta roskaa (vihapuhe ym.) löytyy laiksi asti.

  28
  1. Sellainen laki olisi meillä jo ensi vuonna tähän aikaan, jos vain äänestäisimme Jussi Halla-ahon Perussuomalaisille ensi keväänä samanlaisen gigajytkyn kuin veljeskansamme unkarilaiset PS:n veljespuolueelle Fideszille.
   Mutta koska emme niin tee, on syy meidän ja saamme katsoa peiliin, kun hulluus vain jatkaa voittokulkuaan.
   Koska me emme sitä estä.
   Vaikka voisimme sen tehdä yhtä helposti kuin unkarilaiset.

 6. “Kuten myös argumentti, että burka- ja niqabi kuuluu uskonnonvapauteen”, jep. VAPAUDESTA tässä nimenomaan on kysymys. Ainut mikä jää mainitsematta on että voisiko näistä mielenterveyspotilaista jotenkin vapautua?

  23
 7. Tätä olis hauska kokeilla kun uskontoja on niin monia ja niitä voi melkeimpä keksiä kuin sukupuoliakin, niin jos minun uskontoni kehottaa olemaan alasti ja vaatteet on syntiä, mitä luulette meniskö läpi. Totta kai vetoan kiivaasti uskonnonvapauteen.

  13
 8. Mitäs jos kiellettäisiin muslimimiesten oleskelu julkisilla paikoilla? Silloin musliminaiset voisivat pukeutua kuten haluaisivat eivätkä joutuisi pelkäämään tulevansa raiskatuksi.

  15
  1. Ei musliminaisia kaduilla eikä puistoissa raiskata, kyllä se hoidetaan neljän seinän sisällä ihan omien toimesta samoin kuin pahoinpitelykin ja muu ojentaminen. Ihan pieniä lapsiakin lyödään niin, että muutaman videon näkeminen sai voimaan pahoin. Koulussa opettaja vetää lapsia korvista ja läimäyttelee poskille tai lyö kepeillä paljaisiin jalkoihin. Lapset odottavat jonossa kuin lampaat teuraalle menossa, heille se on normaalia kurinpitoa.

   10
 9. Muslimimaailman arvojärjestyksen näkee kertavilkaisulla. Nainen kävelee paahtavassa helteessä päästä varpaisiin MUSTAAN kaapuun verhottuna vierellään mies lyhytlahkeisissa housuissa ja t-paidassa. Ne on niin herkkää porukkaa nämä muslimimiehet; nilkan, olkapään tai hiuskiehkuran näkeminen voi johtaa arvaamattomiin tekoihin ja sitä ”omaansa” täytyy vahtia kuin koira luutaan. Ja jos joku väittää, että naiset pukeutuvat kauhtanoihinsa ja huiveihinsa omasta tahdostaan, voisi mennä hyvällä syyllä tarkistuttamaan päänsä. Joka tapauksessa ne eivät kuulu länsimaiseen tasa-arvoiseen yhteiskuntaan, vaan ovat sen irvikuva!

  17
 10. Jos Suomeen tulisi tuollainen laki, niin minä kyllä sallisin joidenkin naisten (tai naisoletettujen) rikkovan tuota lakia, kuten esim. Tavja Halosen, Irja Askolan, Saara Särmän, jne.
  Itse asiassa olisi toivottavaa että he käyttäisivätkin burkaa, ja mieluummin vielä suukapulan kanssa.

  15
  1. nestori, ei riittäisi pelkkä kaapu näiden mainitsemasi henkilöitä kohden, pitäisi kaavun alla olla vielä suukapula ja pakkopaita…silloin ehkä siirtokilvillä varustettuna pimeässä saisivat liikkua….

 11. mutta pistäppäs lakanan päällesi ja foliohattu, jopas on jeparit kimpussa, jos on kerran vapaus ja vapaus, silloinhan saisi kävellä kkk kaapuisenakin? jos musta kkk kaikki sallittua, rasismia?

 12. Islami ei ole religija se on rasismia ,valehtelu,huijausta ,SPERMA PITSA, lisääntyymista ,parazziitismija .

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.