Espanjan punainen risti lähettää pakolaiset ”voileivän, vesipullon ja bussilipun” kanssa pohjoiseen

Spain-flag-990x556

Espanja on ohittanut Italian pakolaisten kanavana Eurooppaan. Näin näyttää olevan vähintäänkin niiden afrikkalaisten kohdalla, jotka tulevat Saharan eteläpuolen maista. He ylittävät Välimeren jopa autonrenkailla ja rantautuvat Etelä-Espanjan Motriliin, Algecirasiin, Almeriaan, Cádiziin tai Tarifaan.

Matkalla Saharan läpi menettää henkensä paljon useampi pakolainen kuin Välimerellä, kuten Kansalainen on kertonut aiemmin. Useat näistä matkustavat jopa vuoden päästäkseen kotimaastaan aavikon läpi Marokkoon. Monet näistä pakolaisista joutuvat työskentelemään matkallaan saadakseen rahaa maksaakseen salakuljettajille matkustamisesta. Usein tulijat ovat nuoria miehiä, joiden haaveena on saada perheenyhdistämisen kautta koko perhe Eurooppaan.

Länsiafrikkalainen: ”Afrikassa ei ole työtä mutta paljon ongelmia”

Eräs länsiafrikkalainen kertoo Tagesspiegelille, että maksoi salakuljettajalle noin 800 euroa veneretkestä 180 kilometrin päässä olevalle Espanjan rannikolle. Kun journalisti kysyy kuolemanpelosta mies vastaa, että ”Afrikassa ei ole työtä mutta paljon ongelmia”.

Espanja ottaa kiinni suurimman osan tulijoista ja kuljettaa heidät vastaanottokeskuksiin

Keräilykeskuksissa olosuhteet ovat ongelmallisia, koska ne ovat ääriään myöten täynnä. Keskuksissa pakolaiset viettävät ensimmäiset 72 tuntiaan Euroopassa. Tässä ajassa ulkomaalaispoliisin on päätettävä, päästetäänkö tulija vapaaksi vai karkotetaanko hänet.

Leirissä on myös mahdollisuus tehdä turvapaikkahakemus, ja vaikka useiden henkilöllisyyden tai lähtömaan varmistamisessa on ongelmia, se ei ole lopulta ongelma vaan mahdollisuus, koska se saattaa estää pikaisen karkotuksen. Muut ”vinkataan läpi”, koska leirien kapasiteetti on koko ajan äärirajoilla ja palautuksetkin melkein mahdottomia.

Espanjalainen virkamies: ”He haluavat kaikki Ranskaan tai Saksaan”

Espanjalainen virkamies kertoo lehdelle, että useimmat näistä pakolaisista eivät halua jäädä Espanjaan.

– He haluavat Ranskaan tai Saksaan. Erityisesti Saksalla on suuri vetovoima, hän toteaa.

Espanjan punaisen ristin työntekijällä on myös tietoa Länsi-Euroopan vetovoiman syistä.

– He katsovat kotonaan televisiota kuten muutkin ja arvelevat pärjäävänsä paremmin Saksassa tai Ranskassa, Espanjan punaisen ristin auttaja kertoo.

Espanjan punainen risti auttaa ihmisiä jatkamaan matkaa. Etelä-Espanjan punainen risti varustaa pakolaiset ”voileivällä, vesipullolla ja bussilipulla” matkalleen pohjoisen suuntaan.

Ne jotka vielä jäävät Etelä-Espanjaan päätyvät yleensä maanviljelystöihin. Heistä tulee osa Euroopan suurinta vihannespuutarhaa, joka sijaitsee Motrilin kaupungin ympäristössä. Motrilin alue on täytetty silmänkantamattomiin kasvihuoneilla, joissa pakolaiset työskentelevät. Pakolaiset asuvat itse jätteistä rakentamissaan slummeissa työpaikkojen välittömässä läheisyydessä.

Nähtäväksi jää täyttääkö tämä todellisuus mielikuvat ja toiveet ”eurooppalaisesta unelmasta”.

Lähde: Tagesspiegel

Kansalainen.fi

Advertisements

About Pt-media.org toimitus

View all posts by Pt-media.org toimitus →

8 thoughts on “Espanjan punainen risti lähettää pakolaiset ”voileivän, vesipullon ja bussilipun” kanssa pohjoiseen

 1. Nyt ovat hyvät neuvot kalliita. Mistähän niitä saisi?

  25
 2. En tiedä neuvojen saannista mut tsar bombeja löytyy Mr Putinin johtamasta valtiosta, tarkemmin siiloista, joihin koodeja löytyy mainitun huippuälykkään kansanjohtajan ”asiapullosalkusta”. Motto: Värivisllisten Afrikka ja erityisesti terroristien eli siis muslimien asuttamat seudut kuopalle tuhkaa täyteen ja sitä kautta meriveden peittämäksi. Kiitos jo etukäteen.

  14
  2
 3. ”Eräs länsiafrikkalainen kertoo Tagesspiegelille, että maksoi salakuljettajalle noin 800 euroa veneretkestä” vittumitäpaskaa! Neekeri ei ole koskaan edes nähnyt 10 euroa, saatikka 800! Sama juttu arabivalehtelijoilla jotka ovat kaikki maksaneet vähintään 10.000 euroa per salakuljetusyritys. VITTUMITÄPASKAA!!!!!!!! Onko se nyt niin helvetin vaikeaa ymmärtää että jokainen sana joka arabin, afghaanin ja neekerin suusta ryöppyää on VALE! 99,99% turvapaikanhakijoista valehtelevat. Ovat tehneet sitä jo 40 vuotta.

  33
 4. Kaikki suoraan buhenvaldiin ,triblink ,dahau (arbeit mucht frai ),saatanan parazziitiraiskajat .

  4
  1
  1. Johan sen nyt ymmärtää,että ei espanjalaiset nuita mustia jätkiä kaun katsele,Ei kun pohjoista kohti mahollisimman pian.Ei siinä kauan mene kun nuo on Haaparannalla ja siiotä Tornioon läpsyttelemällä .

   Onhan se maailma mallillaan kun valtioiden rajoilla ei enää ole mitään merkitystä.Kysyä voi myrkynvihreilta ja vasemmistoanarkisteiltä,mitenkä he uskovat semmosen maailman toimivan.Mutta eihän heidän tarvitse vastata vaikeisiin kysymyksiin.

   12
 5. Punainen risti siis siirtää ulosteita viskovat, kirkuvat neekerilaumat ”pohjoiseen”, eli Ranskaan. Ovatpahan ranskattaret varmaan mielissään, kun nämä piirittävät ja alkavat esittelemään osaamistaan. Terroria harrastaa Punainen risti, mutta sehän on kaunis asia. Yhtä kaunis, kuin vaikka liittoutuneiden mattopommitukset, jotka kohdistuivat ”sotilaskohteisiin”, eli siviileihin.

  10
 6. Nämä ”järjestöt” ovat pahimpia kansainvaellusten moottoreita. Niiltä on hämärtynyt tehtäviensä alkuperäinen tarkoitus. Kansalaisten pitäisi muistaa tämä ja boikotoida kaikkia samantapaisia järjestöjä. Homma on kääntynyt päälaelle, ne aiheuttavat valtavia katastrofeja kuskaamalla näitä villejä apinoita ja tuholaisia Eurooppaan. Ei ne ilman rahaa kauan mellasta koska toimivat avustuksilla.

  13

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.