Irakilainen nainen nosti puoli miljoonaa sosiaaliapuja, mutta asui Irakissa

credit-card-1583534_960_720.jpg

Expressen kertoo mielenkiintoisesta irakilaisesta tapauksesta. Nainen, joka oli jo Ruotsin kansalainen, muutti 2013 Irakiin ja nosti vuosia asumistukea, lapsilisää ja lapsilisän korotusosaa.

Vuonna 1977 syntynyt nainen oli siis asunut jo useamman vuoden Ruotsissa ja saanut kansalaisuuden. Vuonna 2013 hän pakkasi viisi lastaan ja muutti Irakiin. Nainen kuitenkin unohti tehdä maastamuuttoilmoituksen, joten sillä hetkellä voimassa olleet tuet juoksivat kyseenalaistamatta monta vuotta.
Försäkringskassan (Ruotsin kela) mukaan nainen ehti huijata elokuun 2013 ja elokuun 2017 aikana 521 037 kruunua eli noin 52 000 euroa. Homma lähti purkautumaan kun naiseen ei saatu yhteyttä ja huomattiin, että hän ei asu enää osoitteessa, jonne asumistuki juoksi. Lisäksi huomattiin, että naisella oli maammekirjoissa jonkinlainen irakilainen postiosoite.
Tällä hetkellä tutkimukset seisovat, sillä naista ei ole saatu tavoitettua eikä tiedetä missä hän tarkastiottaen oleskelee.

Subscribe
Notify of
guest
19 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
sama
sama
3.8.2018 19:07

Rasismia, rasismia sanoo Orpo.

maastamuuttanu
maastamuuttanu
24.6.2019 09:07
Vastaa...  sama

Mitä kitisettä ruottalaaset,maksakaa vain kiltisti irakiin irakilaiselle akalle että että saa syytettä rasismista ja muusta syrjinnästä.Mutta on siinä jotaki hyvääki asiassa,akka on muuttanu Irakiin viiden lapsensa kanssa.

suoli
suoli
3.8.2018 19:09

ratsismia, sanoisi urpo.

Valtsu
Valtsu
3.8.2018 19:52

Loppuelämän leveä elämä oli hoidettu. Vähän kuin onnistunut pankkiryöstö, josta ei voi jäädä kiinni.
Suomen somputhan yrittivät samaa laillista tietä pitkin hakiessaan rahoitusta jollekin himmeälle kulttuurikeskukselle Somaliaan. Olisi ollut hyvä, joskin röyhkeä viritys: koti olisi ollut taas Somppulassa, mutta liksa epäilemättä Suomen mukaan – ei olisi tarvinnut Suomen loskassa kahlata saadakseen ilmaisen elatuksen. Sillä kertaa ei mennyt läpi, mutta epäilemättä viritystä löytyy jatkossakin.

#911
#911
3.8.2018 20:19
Vastaa...  Valtsu

Afrikan värivialliset (paskan ruskeat) mustalaiset olis lähtenyt mutta haju, helvetin saastainen haju olisi jäänyt.

Numento
Numento
3.8.2018 21:18

Miksi tuota naista pitäisi tavoittaa ? Ne maksajat henkilökohtaisesti korvaamaan jotka antoivat vuosia maksujen juosta ilman minkäänlaista yhteydenottoa tai kontrollia. Palkoista pois tai ulosottomies perään. Autot ja kämpät kaniin. Oppiivat muutkin vastuullista työtapaa.

rimpula
rimpula
4.8.2018 20:28
Vastaa...  Numento

Juurikin näin. Tämä kusetus ei onnistu kantasuomalaiselta mutta miten helvetissä tämän onnistuu hiekkakeeneriltä?

sama
sama
25.6.2019 22:10
Vastaa...  rimpula

suvaitsevaisuus ja ”tulijoiden motiivien epäily” voisivat olla avainsanat? kuten kokoomus vastuulisesti presidenttinsä pikkuhippasella taustatuella ovat meille antaneet tiedoksi. sitä toista osastoa ei varmaan tarvitse tähän kirjata.

Matu tietää mistä narusta vetää ja miten
Matu tietää mistä narusta vetää ja miten
3.8.2018 21:49

Tällaisia tapauksia on Lepsu-Ruotsissa kymmeniä tuhansia. Ehkä satoja tuhansia. Aina välillä joku jää kiinni mutta suurin osa ei. Onhan suorastaan rasistista hoitaa työnsä kunnolla ja tehdä kontrolleja. Ennenmuinoin saattoi sairaskassa tehdä jopa kotikäyntejä. Enää se ei jaksa, ei uskalla. Matuja on liian paljon, liian vaarallista, liian rasittavaa.

Kari Ilmarinen
Kari Ilmarinen
4.8.2018 10:00

Että eikö ollutkaan yksittäistapaus?
Olen järkyttynyt, suorastaan shokissa..

Kuppaa kuffarin killinkitkin
Kuppaa kuffarin killinkitkin
3.8.2018 21:55

Hohhoijaa, enpä ällistyisi jos nainen itseasiassa olisi Ruotsissa, uudella nimellä ja pari kakrua ”rikkaampana”. Vaikkapa jonkun nelosvaimona. Tai miten hyvänsä. Ei ole vaikeaa kusettaa systeemiä jos ei ole minkäänlaista (länsimaista) moraalia ja (länsimaista) omaatuntoa.

Anonymous
Anonymous
24.6.2019 17:58

mitä intoilet länsimaisella. mitään tekemistä maantiedon kanssa. kaikki näköjään pettymyksellisesti tätä samaa ns hyvinvointimaissa

timo
timo
3.8.2018 23:45

Varmaan maksaa pyydettäessä heti takaisin..

Anonymous
Anonymous
4.8.2018 01:51

Ihmisoikeus.

Vitutuksen vitutus
Vitutuksen vitutus
4.8.2018 06:16

Näitä on paaaaaljooon ja myös Suomessa. Erityisesti somalit osaavat tämän homman. Ihmettelen miten vitussa tämä voi onnistua esim. Suomessa. Olen itse KERRAN hakenut toimeentulotukea kun rahaa ei ollut enää juurikaaan edes ruokaan ja voi saatana mikä paperisota. Hakemus tuli bumerangina takaisin ja kuin vittuilua, eukkosi tienaa liikaa. Eli se pätee mitä kerroin sossu akalle, tuet eivät ole valkoihoiselle kantasuomalaiselle joka on tehnyt ikänsä töitä (34 vuotta) vaan naaman väri pitäsi olla tummempaa sorttia ja puhua hoono soomi. Noilta kunniakansalaisilta ei satavarmasti vaadita tiliotteita sun muita papereita, eli noihin mulatteihin sovelletaan sossun erityistä matu ohjetta jota kantasuomalainen ei saa.

Anonymous
Anonymous
24.6.2019 18:09

hain tai yritin, oli 2 lasta alaikäistä, yksinhuollossa, hakea yksinhuoltajana työttömänä rahaa. Toinen lapsi kiusattu ja asperger-tutkimuksissa, aloitettu,, toisella syöpäepäily. En saanut mitään sossusta, työt loppui vuodenvaihteessa. tammikuussa kävin kysynässä rahaa, kun en jaksanut laskuja toimittaa sinne, ja käyntejä helsinkiin lääkäreeihin tutkimuksiin hoittaa millään, niin sanoivat, että tuu puolen VUODEN päästä uudestaan KYSYTTÄVÄ. Muuten he perivät takaisin. Olin koulussa ja 2 vko töissä koulutuksen välillä vuoden vaihteessa. päivärahat 1 e per päivä. 2 noin 12v lasta yksinhuoltajana. Ei tippunut rahaa laskuihin, joita ei normaalia enempää ollut. Ja itse sairastunut eri sairauksiin. Sain lapset hoidetuksi lainarahalla, muttei helppoa ollut. Ja katkera olen sossulle edelleen. Oli kuulema sama, millä lapset vien hoitoon Hesaan saati takaisin,

Anonymous
Anonymous
4.8.2018 07:20

eihän tuo ole edes huijaamista, jos Ruottin kela ihan vapaaehtoisesti maksaa

Asko Liukkonen
Asko Liukkonen
5.8.2018 00:02

Eipähän asu enää Ruotsissa. Halvaksi tulee, kun ei tarvitse enää elättää koko konkkaronkkaa. Kaikki ovat voittajia.

Jonttu
Jonttu
5.8.2018 04:16

Sinnekö se noin vain palasi keskelle sotaa ja vainoa?
Eikö edes lentokoneessa kukaan yrittänyt seisomalla estää lähtemästä?
Onhan kai se Ruotsin kansalainen edelleen, ei muuta kuin tervetuloa takaisin, ja sama temppu uudelleen, ja toistetaan edelleen taas tarvittaessa.