Irakilainen nainen nosti puoli miljoonaa sosiaaliapuja, mutta asui Irakissa

11

credit-card-1583534_960_720.jpg

Expressen kertoo mielenkiintoisesta irakilaisesta tapauksesta. Nainen, joka oli jo Ruotsin kansalainen, muutti 2013 Irakiin ja nosti vuosia asumistukea, lapsilisää ja lapsilisän korotusosaa.

Vuonna 1977 syntynyt nainen oli siis asunut jo useamman vuoden Ruotsissa ja saanut kansalaisuuden. Vuonna 2013 hän pakkasi viisi lastaan ja muutti Irakiin. Nainen kuitenkin unohti tehdä maastamuuttoilmoituksen, joten sillä hetkellä voimassa olleet tuet juoksivat kyseenalaistamatta monta vuotta.

Försäkringskassan (Ruotsin kela) mukaan nainen ehti huijata elokuun 2013 ja elokuun 2017 aikana 521 037 kruunua eli noin 52 000 euroa. Homma lähti purkautumaan kun naiseen ei saatu yhteyttä ja huomattiin, että hän ei asu enää osoitteessa, jonne asumistuki juoksi. Lisäksi huomattiin, että naisella oli maammekirjoissa jonkinlainen irakilainen postiosoite.

Tällä hetkellä tutkimukset seisovat, sillä naista ei ole saatu tavoitettua eikä tiedetä missä hän tarkastiottaen oleskelee.

Advertisements

15 thoughts on “Irakilainen nainen nosti puoli miljoonaa sosiaaliapuja, mutta asui Irakissa

 1. Loppuelämän leveä elämä oli hoidettu. Vähän kuin onnistunut pankkiryöstö, josta ei voi jäädä kiinni.

  Suomen somputhan yrittivät samaa laillista tietä pitkin hakiessaan rahoitusta jollekin himmeälle kulttuurikeskukselle Somaliaan. Olisi ollut hyvä, joskin röyhkeä viritys: koti olisi ollut taas Somppulassa, mutta liksa epäilemättä Suomen mukaan – ei olisi tarvinnut Suomen loskassa kahlata saadakseen ilmaisen elatuksen. Sillä kertaa ei mennyt läpi, mutta epäilemättä viritystä löytyy jatkossakin.

  54
  1. Afrikan värivialliset (paskan ruskeat) mustalaiset olis lähtenyt mutta haju, helvetin saastainen haju olisi jäänyt.

   27
 2. Miksi tuota naista pitäisi tavoittaa ? Ne maksajat henkilökohtaisesti korvaamaan jotka antoivat vuosia maksujen juosta ilman minkäänlaista yhteydenottoa tai kontrollia. Palkoista pois tai ulosottomies perään. Autot ja kämpät kaniin. Oppiivat muutkin vastuullista työtapaa.

  45
  1. Juurikin näin. Tämä kusetus ei onnistu kantasuomalaiselta mutta miten helvetissä tämän onnistuu hiekkakeeneriltä?

 3. Tällaisia tapauksia on Lepsu-Ruotsissa kymmeniä tuhansia. Ehkä satoja tuhansia. Aina välillä joku jää kiinni mutta suurin osa ei. Onhan suorastaan rasistista hoitaa työnsä kunnolla ja tehdä kontrolleja. Ennenmuinoin saattoi sairaskassa tehdä jopa kotikäyntejä. Enää se ei jaksa, ei uskalla. Matuja on liian paljon, liian vaarallista, liian rasittavaa.

  40
  1. Että eikö ollutkaan yksittäistapaus?
   Olen järkyttynyt, suorastaan shokissa..

   13
 4. Hohhoijaa, enpä ällistyisi jos nainen itseasiassa olisi Ruotsissa, uudella nimellä ja pari kakrua ”rikkaampana”. Vaikkapa jonkun nelosvaimona. Tai miten hyvänsä. Ei ole vaikeaa kusettaa systeemiä jos ei ole minkäänlaista (länsimaista) moraalia ja (länsimaista) omaatuntoa.

  34
 5. Näitä on paaaaaljooon ja myös Suomessa. Erityisesti somalit osaavat tämän homman. Ihmettelen miten vitussa tämä voi onnistua esim. Suomessa. Olen itse KERRAN hakenut toimeentulotukea kun rahaa ei ollut enää juurikaaan edes ruokaan ja voi saatana mikä paperisota. Hakemus tuli bumerangina takaisin ja kuin vittuilua, eukkosi tienaa liikaa. Eli se pätee mitä kerroin sossu akalle, tuet eivät ole valkoihoiselle kantasuomalaiselle joka on tehnyt ikänsä töitä (34 vuotta) vaan naaman väri pitäsi olla tummempaa sorttia ja puhua hoono soomi. Noilta kunniakansalaisilta ei satavarmasti vaadita tiliotteita sun muita papereita, eli noihin mulatteihin sovelletaan sossun erityistä matu ohjetta jota kantasuomalainen ei saa.

  28
 6. Eipähän asu enää Ruotsissa. Halvaksi tulee, kun ei tarvitse enää elättää koko konkkaronkkaa. Kaikki ovat voittajia.

 7. Sinnekö se noin vain palasi keskelle sotaa ja vainoa?
  Eikö edes lentokoneessa kukaan yrittänyt seisomalla estää lähtemästä?

  Onhan kai se Ruotsin kansalainen edelleen, ei muuta kuin tervetuloa takaisin, ja sama temppu uudelleen, ja toistetaan edelleen taas tarvittaessa.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.