Poliisi ampui down-syndroomaa kärsineen nuorukaisen hengiltä

cartridges-2166491__480

Ruotsissa suurta kohua on herättänyt nuoren kehitysvammaisen pojan joutuminen poliisin ampumisen kohteeksi. Downin syndroomasta kärsinyt 20-vuotias nuorukainen karkasi kotoaan ja otti lähtiessään mukaan leikkiaseen.

Aikaisen torstaiaamuan poliisi sai ilmoituksia, että Vasastanissa Tukholman keskustassa oli liikkeellä mies, joka kantoi asetta näkyvillä. Paikalle saapui kolme poliisipartiota eli ainakin kuusi poliisia oli paikalla.
Koko homma lähti menemään pieleen alusta alkaen. Alue, jonne ilmoitus tuli, kerrotaan olevan rikollisten suosima osoite. Poliisi lähti tilanteeseen sillä vakavuudella. Paikalle hälytettiin myös karhukopla, mutta kenttäpoliisit ehtivät hoitaa tilanteen ennen sen saapumista. Poliisit yrittivät käskyttää nuorukaista, mutta tämä ei luultavasti ymmärtänyt mistä oli kyse. Pojan vanhempien mukaan hän ei osaa mm. puhua ja on kehitykseltään kolmevuotiaan tasolla. Nuorukainen luultavasti luuli, että kyseessä on jokin leikki ja hän osoitteli aseella poliiseja leikkiäkseen.
Tässä yhteydessä poliisit ampuivat useita laukauksia kohti nuorukaista. Yksi osui vatsaan ja nuorukainen kuoli myöhemmin sairaalassa. Tietojen mukaan ainaki 2-3 poliisia olisi ampunut nuorukaista kohti.
Vanhempien mukaan pojasta huomaa jo kauas, että hän on down-oireyhtymää sairastava. Myös pojasta julkisuudessa julkaistauissa kuvista voi huomata aivan selvästi, että kyseessä on down-nuori. Poliisi kertoo, että tilanne oli uhkaava ja kaikenkaikkiaan tapahtumaketju sellainen, että poliisi koki tulleensa uhatuksi siinä määrin, että ampuminen katsottiin tarpeelliseksi.
Tilanne on siinä mielessä kummallinen, että poliisi ei uskalla käyttää asetta uusruotsalaisia jengejä kohtaan. Esimerkiksi Rinkebyn mellakan 2016 aikana poliisi ei uskaltanut mennä mellakan ytimeen. Mutta kun kyseessä on kehitysvammainen nuorukainen niin useampi poliisi ampuu henkilöä.

Subscribe
Notify of
guest
16 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Anonymous
Anonymous
3.8.2018 18:18

Peruskeharilla ja down-syndroomapotilaalla on kai liian paljon samankaltaisuuksia, että sekaannus.

Nestori Lundahl
Nestori Lundahl
3.8.2018 18:22

Ruåtsin poliisin kunnian hetki.
Pitäähän niiden joku saada ampua, ja kuvistakin näkee että Eric Torell oli aivan kauhean vaarallisen natsin näköinen koko olemukseltaan.
Ainakin ruåtsalaisen poliisin silmin.
https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/7lAmm4/eric-20-med-downs-syndrom-skots-till-dods-av-polis

Van, Mie
Van, Mie
3.8.2018 20:40
Vastaa...  Nestori Lundahl

Aftonbladetin kuvien mukaan tuo tapahtui jonkinlaisella porttikongissa/sisäpihalla/puistoalueella, noin kello 03-04 aamuyöllä.
Tietämättä valaistus-/sääolosuhteita ja osallisten sijaintia & toimintaa tapahtumahetkellä on vaikea arvioida mahdollisen syyllisyyden astetta.

Jos ei tapa Matu niin sitten Aina
Jos ei tapa Matu niin sitten Aina
3.8.2018 18:46

Jos maata ei olisi täytetty kehitysmaarikollisilla ei poliisin pinna olisi niin piukalla. Poliisikoulutuksen tasoa laskettu pakosta eli hakijoiden puutteesta ja kohta sinne kelpaa kuka tahansa paukkurauta-Allan.
Toki on myös vanhempien vastuulla ettei 3- vuotiaan tasoa oleva kehitysvammainen pääse karkaamaan ja huitele yksinään kaupungilla yöaikaan. Lapsi kuin lapsi.

Matsui
Matsui
3.8.2018 18:48

Jos tässä olisi ollut kohteena matu, niin ruotsalainen poliisi ei varmasti olisi uskaltanut ampua rasismisyytösten pelosta, vaan olisi odotellut autossa tapahtumien kehittymistä. Tämä fakta perustuen lähes vastaavaan tapahtumaan (pahoinpitely Malmössä).
Paskaa sakkia, matujen tsuppareita.

Läget kompis?
Läget kompis?
3.8.2018 19:00
Vastaa...  Matsui

Eihän nyt matua uskalla ampua, se voi ampua takaisin! Ja koko matusuku tulee kostamaan omalle suvullesi kumminkaimaa myöten aina hamaan Tuomiopäivään asti. Sitäpaitsi leimaudut rasistiksi ja se on kauheampi synti kuin Kuolemansynti itse. Pysytään vain kavereina niin voimme marssia rinte rinnan- rosmo ja polkku- Praidparatiisissa.

hulestunut kallonmittaaja
hulestunut kallonmittaaja
3.8.2018 19:33

Ruotsin poliisi ei kykene erottamaan mongoloidia gangsterista.

Palle Boys
Palle Boys
3.8.2018 20:43

Ei siis ihme, ettei ne koskaan löydä ketään rikoksentekijääkään.

metalman
metalman
3.8.2018 21:19

Jos Down-syndroomaa olisi sairastanut musta, islaminuskoinen ja yksintullut kultamuna, niin olisiko poliisi ampunut?
Epäilen, että Ruotsin poliisiin on sisäänrakennettuna niin järkyttävän iso rasismin pelko että ampumatta olisi jäänyt.

Totuutta silmiin
Totuutta silmiin
4.8.2018 00:15

Voi voi kyllä dialogipoliisilla löytyy rohkeutta, kun yksittäinen vammainen ruotsalainen oireilee. Mutta kun lauma uusruotsalaisia oireilee, niin parempi on ottaa jalat alle. Varsinaisia raukkoja swedupelle poliisioletetut.

Ei oo perrää
Ei oo perrää
4.8.2018 01:54
Vastaa...  Totuutta silmiin

Poliisitutkijan mukaan poliisi ampuu yhtä paljon Suomessa kuin Ruotsissakin mutta suomalaiset poliisit ampuvat hellävaraisemmin, ruotsalaiset sen sijaan joko tappavat tai vahingoittavat kunnolla:
https://www.svt.se/nyheter/inrikes/polisforskaren-sveriges-bestammelser-ar-foraldrade

Marko Huttunen
Marko Huttunen
4.8.2018 04:01
Vastaa...  Ei oo perrää

Muistaako joku sen tapauksen takavuosilta kun Ruåttin poliisi pamautti päähän naamioitunutta ryöstäjää, beduiini putos kun rukkanen ja toverinsa ajoi vielä autolla sen yli😂😂😂😂
Onkohan se video vielä saatavilla?

h44
h44
4.8.2018 01:46

Onkohan Ruosissa islamistien piilottama massatuhoase jolla painostetaan viranomaisia jättämään Muslimit rauhaan?

Nestori Lundahl
Nestori Lundahl
4.8.2018 10:18
Vastaa...  h44

Se massatuhoase on islam

huugo
huugo
4.8.2018 06:21

Ruotsin poliisi on paukkuherkkä enkä ihmettele. Nalli napsahta varmaan tulevaisuudessa vielä herkemmin kun matut alkavat ampuilemaan poliiseja kohti useimmin. Tuo tapaus on surkeaa epäonnea ja pitää miettiä jos ase olisi ollut oikea jonkun uusruotsalisen kädessä.

Anonymous
Anonymous
4.8.2018 12:20

Mutta ei uskalla ampu raiskava matu syöpä .