Israel takavarikoi ruotsalaisen äärivasemmiston aluksen matkalla Gazaan

8ab9d2d0-6c67-44b9-9c7d-f8bfedd3eca6.jpeg

Israel on pysäyttänyt ja takavarikoinut ruotsalaisen äärivasemmiston aluksen Freedomin, joka oli matkalla Gazaan. Ruotsalaisten mukaan alus on kaapattu merirosvojen toimesta kansainvälisillä vesillä. Israelin mukaan takavarikoiminen noudatti kansainvälisiä sääntöjä.

Alus oli jo toinen lyhyen ajan sisällä takavarikoitu alus. Viime viikolla norjalainen vasemmistojoukkio yritti purjehtia Gazaan, mutta tämämkin alus otettiin takavarikkoon. Miehistä päästettiin vapaaksi.
Ship to Gaza, joka on organisaatio touhun takana, ilmoitti, että se vaatii Israelia päästämään miehistön vapaaksi ja antaa sen jatkaa rauhanomaista matkaansa Gazaan ja viemään mukanaan lahjoja palestiinalaisille.

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommenttia
Inline Feedbacks
View all comments