PS:n Tavio: Palautuslennot kurinalaisiksi ja tehtäväksi sotilaskoneilla

C-295.JPG
Casa C-295M. Kuva: Wikipedia.

Perussuomalaisten kansanedustaja Ville Tavio ehdottaa, että ulkomaalaisten palautuslentoja voitaisi myös toteuttaa kurinalaisina massapalautuksina sotilaskoneilla.

Tavion mukaan sopiva konetyyppi voisi olla  ilmavoimien omistama Casa C-295M.
Vaihtoehtoisesti ilmavoimille voitaisiin harkita uutta joukkojenkuljetuskonetta, jota hyödynnettäisiin jatkuvassa palautuslentokäytössä.
– Nykyiset palautuslennot, joissa vähintään kaksi poliisimiestä saattaa yhtä palautettavaa, ovat poliisiresurssien tuhlausta. Lisäksi palautuslento hankaloituu siviliikoneessa liikaa, jos palautettava alkaa käyttäytymään huonosti tai jos ulkopuolinen matkustaja aloittaa protestin.
– Sotilaskoneilla tehtävät massapalautukset olisivat kustannustehokas ja turvallinen vaihtoehto. Poliisimiehiä ei tarvittaisi saattajiksi yhtä paljon ja järjestyksen ylläpito olisi helpompaa. Lento ei estyisi vaikka palautettava huutaisi kurkku suorana koko lennon.
– Olen ollut itsekin ilmavoimien Casan kyydissä, joten tiedän sen soveltuvuuden. Jos yhteen kohteeseen palautettavia olisi kasassa riittävä määrä, voitaisiin heidät palauttaa Casassa, Tavio sanoo.

Subscribe
Notify of
guest
7 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Nestori Lundahl
Nestori Lundahl
7.8.2018 13:36

Hyvä idea!
Ja matkustajat istumaan pommikuilussa jos sellainen on.
Kerrotaan, että kun fyysikko Niels Bohr evakuoitiin toisen maailmansodan aikana Tanskasta Englantiin, niin hänet pantiin istumaan Mosquiton pommikuiluun, jotta tarvittaessa hänet olisi voitu pudottaa Pohjanmereen jottei hän olisi päätynyt saksalaisten käsiin. Bohr itse ei tiennyt asiasta mitään.

Matsui
Matsui
7.8.2018 14:10

Onpa kiva kun Taivio hoksasi saman asian kuin minä aiemmin kommentissani. Erittäin fiksu nuorimies. Olisipa näitä Suomessa enemmän.(anteeksi omakehu).

Jarkko Kainulainen
Jarkko Kainulainen
7.8.2018 15:00

Hyvä idea kannatetaan.

Juha
Juha
7.8.2018 19:25

Hyviä ideoita on paljonkin mutta kun täällä uhoajat unohtavat äänestää niin touhu jatkuu niin kuin jatkuu vuodesta toiseen.

markkatakaisin eroeurosta
14.8.2018 14:58
Vastaa...  Juha

Vuosia äänestäneenä mikään ei ole muuttunut, isoin syy tässä on vanhukset jotka paskat seuraa nykypolitiikkaa kaiken imevät yleltä, ja muista valtamedioista jotka valehtelee kaiken, ja sitten äänestävät mitä nuo on ketroneet, eli vihreitä, vasemmistoa, ynnä muita puolueita jotka suomen tulevat tuhoamaan.

Anonyymi
Anonyymi
7.8.2018 15:46

Kerrankin jotakin, jossa on järkeä! Alkaa olla jo katoava luonnonvara, kun tällaiset aallot ja pennaset hääräävät asioiden kanssa, josta he eivät ymmärrä yhtään mitään.

huugo
huugo
7.8.2018 17:53

Tästä olen monet kerrat kirjoittanut ja ehdottanut, loppuu performanssit. Nuo pitäsi ulkoistaa vaikka itä-euroopan lentoyhtiöille, he hoitavat homman tehokkaasti ja that’s it. Kustannustehokasta ja valtio säästää isoja summia. Toukopuko voi mennä ruoskiman homoja vaikka indokiinaan.