Uusruotsalaisista koulutetaan uimamaistereita

88-jpg
Ruotsalaiseen uimakouluun kuuluu myös kädestäpitely ja kumbaija.

Ruotsi panostaa nyt uusruotsalaisiin uimaopettajiin. Tylösandissa koulutetaan 40 uusruotsalaista, jotka jakavat edelleen uimisen kokemustietoa toisille uusruotsalaisille.

Monet tulijat tulevat maista, joissa uimista on mahdoton opetella, koska ei ole vettä, missä pulikoida. Kun taas Ruotsi on tuhansien järvien, jokien ja uima-altaiden maa. Kolmivuotisella Hengengenpelastusjärjestön organisoimalla projektilla pyritään kohentamaan uusruotsalaisten uimataitoa.

Uimaopettajista on kova pula, joten tässä isketään samalla kaksi kärpästä yhdellä iskulla. Uusruotsalaiset opettavat toisia uusruotsalaisia uimaan ja samalla saadaan lisää uimaopettajia.

Ensimmäisellä kurssilla oli 40 uimataidotonta aikuista tulijaa, jotka kurssin jälkeen ovat uimaopettajia. Osallistujia oli Syyriasta, Afganistanista, Irakista. Mukana oli myös kaksi naista.

Harjoitukset alkavat kuivavedoilla hiekalla.

22-jpg

Potkikaa pojat, potkikaa, että pysytte pinnalla.

33-jpg

Lopulta Mohammedkin pääsee kellukkeiden kanssa tositoimiin. Uimaan opettelemista. Selvää uimamaisteriainesta.

66-jpg

SVT

Advertisements

About Pt-media.org toimitus

View all posts by Pt-media.org toimitus →

19 thoughts on “Uusruotsalaisista koulutetaan uimamaistereita

  1. Oikein. Muslimi pelastaja tyhjentää skuffarin taskut ja sittenhän on helpompi selvitä yksinkin.

   14
 1. Naisilla ei ole edes burkhina päällä, siitä ei hyvä seuraa kun 38 muhamettia ympärillä.

  27
  1. Tämä parantaa korkeasti kouluutettujen matujen tilastoja tuntuvasti Ruotsissa.40 maisteria hetkessä lisää.

   29
 2. Vittuako näille uimataitoja opettamaan. Kaikki mikä ei tähtää massiivisiin palauksiin, on turhaa lapsellista pelleilyä.

  25
 3. Niinpä tietysti, ja seuraavaksi lentokapteeneita.
  Viisi tuntia teoriaa ja yksi tunti simulaattorissa.
  ”Huvat matkustajat, tassa teitan kapteeni Adbullah Hussein. Se askeinen rusaus johtu kun ma paino vaara nappula ja laskutelineet ja ovet lensi pihalle. Mut nut on ihan tasasta ennen hatalaskua. Ma ei tieda kuinka se onnistuu kun puorat on pois ja taa on mun eka lento. Jos koneessa on joku lentaja niin vois tulla vahan auttamaan mua. Kiitos! Insallah!”

  25
 4. Ruotsalaiset ajattelevat tässäkin taas viisaasti omien lastensa ja naistensa parasta.

  11
 5. Saako noille uimariopiskelijoille sanoa, että: Opetelkaa uimaan? Vai onko oikea termi, että: Opetellaan uimaan?

 6. Tarkoittanee sitä, että ilmoitukset ahdisteluista uimahalleissa saadaan laskuun koska valvojat ovat jatkossa itse ahdistelussa mukana eivätkä täten ota ilmoituksia vastaan.

  15
 7. Nyt ei siis pääse matua karkuun uimallakaan vaan lailla ankeriaan hän kiemurrellen tulla porskuttaa hilaten samalla alas uimahousunsa… :-O

  14
 8. Ydinfyysikot ja insinöörit voisi meillä kouluttaa piakkoin starttaavan Olkiluoto 3:n käyttöhenkilökunnaksi.

  12
 9. Ottiko matut nyt Juneksen ja Tiinan ’rasistisesta’ uimaopiskelukehoituksesta vaarit? .. hmm.. melekosta, mitenkähän tämän mielessään nyt asettelisi… lienee paras kysyä ajatusmallia ’turvapaikkaverkostolta’ eli Rassismuksestra ja PIFfiltä.. ehkä Vehkoolla olisi oikeamielinen malli.. toki, SuperSotilas Torstillakin lienee mielipiteensä tähän vakavaan armeijaan kohdistuvaan äärioikeiston venäjäUIMAuhkaan.. Jessillä lienee nyt niin pöllämystynyt ja sekasortoinen olo että häntä ei liene järkevä alkaa konsultoimaan aivokapasiteettinsa ylikuormituksen ja siitä seuraavan pitkäkestoisen toipumisprosessin välttämiseksi.

 10. Aikaisemmin ovat voineet ainoastaan tumputella rantavedessä, mutta nyt alkaa tositoimet. Lapset saavat oikein taistelusukeltajilta ”pelastusta”. Pitää kouluttaa myös uimaimaameja, jotka vihkivät pika-avioliittoon, ettei sentäs raiskaamaan tarvitse äityä.

 11. Harjoittelupaikan vedenpinnalle voi ilmestyä muutakin kuin sinilevää kunhan oikein harjoittelevat. Suvakkinaiset kirkuvat ihastuksesta ja käyttävät sitä ihovoiteena.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.