Ruotsin valtamedia ei kirjoita vaaleista, mistä on kysymys?

Sverige2014val-696x464.jpg

Ruotsin vaaleihin on enää kuukausi. Mediapelin pitäisi olla kiivaimillaan, mutta eipä ole. Valtamedialla on täydellinen radiohiljaisuus vaalien tiimoilta. Yksikään suurmedia ei ole kirjoittanut aikoihin vaaleista ja kun selaa tämän päivän otsikoita niin koko vaaleista ei löydy sanaakaan.

Yleisradioyhtiö SVT ei noteeraa vaaleja kuin yksittäisillä artikkeleilla, joilla ei välttämättä ole edes mitään tekemistä vaalien kanssa. Mitään sellaista hehkutusta ei löydy, jollaista pitäisi olla kun etusuora alkaa. Edes kaikissa vaaleissa tavallista vaalikonetta ei löydy etusivulta vaan se pitää hakemalla hakea.
Aftonbladetin etusivulta ei löydy yhtään artikkelia vaaleista, kuten ei Expressenin, Sydsvenskanin eikä Dagens Nyheterin etusivuilta. Nämä lehdet kirjoittavat säännöllisesti lokajutun Sverigedemokraateista, mutta sitä tapahtuu vaikka ei olisi edes vaalikuukausi. Mutta vaaleista ei kerrota.
Mitään tulosarvioita ei löydy, mielipidemittaukset loistavat poissaolollaan eikä tv:ssä tai radioissa ole käynnissä vaalikuukaudelle tyypillistä väittelyä ja keskustelua. SVT lähetti viimeksi joskus toukokuussa puheenjohtajapaneeleita, mutta sen jälkeen vaaliteema lopetettiin ihan kuin vaalit olisi peruttu.
Markku ”Mylläri” Lindström arveli aiemmin, että kyseessä voisi olla jonkinlainen luovutus, toisaalta ei haluta pelata enempää sverigedemokraattien pussiin. Eikä haluta istuttaa muita puoluejohtajia Jimmie Åkessonin kanssa samaan ruutuun, sillä Åkesson on tällä hetkellä niin ylivoimainen keskustelija. Varsinkin Löfveniä Åkesson veti kuin vierasta sikaa kevään keskusteluissa. Viimeiseksi jääneessä debatissa Åkesson nöyryytti Löfveniä niin pahasti, että jopa valtamediat nauroivat Löfvenille.
Tämän jälkeen toimituksissa ollaan luultavasti päätetty, että Löfveniä ei yksinkertaisesti saa päästää Åkessonin kanssa samaan ruutuun, sillä se sataaa joka kerta sverigedemokraattien laariin niin, että ropisee.
Myös vaaligallupien loppumisen voisi selittää samalla kaavalla. Kun sosiaalidemokraattien käyrä laskee kuin viagran vaikutuksen loputtua, on sverigedemokraattien viiva tasainen, pieniä heittoja ylös ja alas. Jokainen valtamedioissa näytetty vaaligallup ikäänkuin lisää sverigedemokraattien voittomarginaalia, se tuo joka kerta uusia äänestäjiä. Luultavasti siksi toimituksissa ollaan laitettu kannatusdiagrammiohjelmat kesälomalle.
Viimeinen lässähtänyt yritys kohottaa valtapuolueiden asemaa oli Pride-juhlien yhteydessä pidetty ”äänestys”, jossa mukana olivat kaikkien muiden puolueiden puheenjohtajat, paitsi Jimmie Åkesson. Löfvenistä Lööfiin kaikki johtajat heiluttivat pride-lippua kun kysyttiin ”Mikä puolue ei aio tehdä yhteistyötä sverigedemokraattien kanssa”.
Näyttää siis siltä, että vaalit ajellaan pimennetyillä valoilla. Valtamedia ei aio antaa sverigedemokraateille sitä vaali-iloa, mikä tulee, jos sverigedemokraatit mahdollisesti saavuttavat suurimman puolueen aseman.

Subscribe
Notify of
guest
9 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Setä
Setä
8.8.2018 15:22

Heillä on täysi homma keksiä natsitarinoita, väkivaltaa muslimeita vastaan kohdistuvia satuja, sekä sepitellä suoria valheita Ruotsidemokraateista ja tonkia Jimmie Åkessonin tekemisiä lapsuudesta saakka. Kaikki nämä valheet päästetään irti massiivisella vyöryllä viikko ennen vaaleja. Uskokaa pois.

Valtsu
Valtsu
8.8.2018 15:40

Mediallahan on valtaa toiseenkin suuntaan: liberaalin median hyökkääminen Trumpin kimppuun ja provosoituminen äijän höpinäistä, kuten jo olemassa olevan muurin rakentamisesta, eivät suinkaan vahingoittaneet Trumpin kampanjaa, vaan olivat voiton ehdoton edellytys – jokainen herjajuttu lisäsi ääniä. Ruotsissa voi käydä varsin samalla tavalla, koska myös siellä hyvin moni on kyllästynyt perinteisiin puolueisiin, joita media taas kannattaa suhteessa SD:hen.

J
J
8.8.2018 15:44

On muutenkin harvinaisuus Euroopassa, että on tapana järjestää parlamenttivaalit heti kesän jälkeen. Ilmankos protestiäänestäminen ei Ruotsissa ole ottanut tuulta alleen, kun kesälomalla kiinnostaa ihan muut asiat ja sitten voi rentoutuneena ja hyväntuulisena äänestää taas sossuja muiden lampaiden mukana.

sama
sama
8.8.2018 16:15

Tämä on sitä parempaa sananvapautta. Sama tullaan näkemään Suomessa vuodenvaihteen jälkeen.

fatwantarkistaja
fatwantarkistaja
8.8.2018 21:56

Kehtaako Yle antaa uuvateille enemmän ruutuaikaa, kuin persuille? Liian läpinäkyvää.
Oma veikkaus, että gallupit senkin määrittävät. Jos PS on siinä 10% hujakoilla, ei ole mitään hätää, antaa demokratian vaikuttaa. Jos taas 30% (kuten kai SD:llä), alkaa totalitäärinen kommunismi nostamaan rumaa Stalinin päätään. Puoluetta ei voi kieltää, mutta leikitään, ettei sitä ole.
En hämmästyisi, jos EU päättäisi lähitulevaisuudessa kieltää ”äärioikeistolaiset” puolueet, koska natsit. Pakkokin on kieltää, ettei Mutteri-Merkkeli ja Iskias-Junkkerssi menetä valtaansa, kasvojaan, omaisuuttaan ja päitään. Siitä se ahdistuksen aika sitten alkaa, jos Raamattuun uskominen. Jokus se kuitenkin loppuu ja.. olkoon jokainen uskomattomuudessaan vahva. (Tämä ei ole uskonnollinen kommentti, vaikka joku nin luulee.)

Numerot pelottaa
Numerot pelottaa
9.8.2018 09:46

Veikkaan että ne pelkäävät herättävänsä nukkuvat äänestäjät jos ne aloittavat taas sen ikivanhan ja ylimielisen ”älä äänestä ruotsidemokraatteja” paasauksensa.
Ne tietävät jo että ruotsidemokraatit tulevat voittamaan reilusti tulevissa vaaleissa ja ainoa keino niillä on enää pyrkiä siihen että ruotsidemokraattien äänimäärä jäisi mahdollisimman pieneksi.
Mitä pienempi äänimäärä, sitä varmemmin numeroita lähes sairaalloisesti tarkkailevat vasemmistolaiset saavat sössöttää sitä ”70 prosenttia ei äänestänyt ruotsidemokraatteja” lässytystään.

Nestori Lundahl
Nestori Lundahl
9.8.2018 10:00

Tuleekin olemaan mielenkiintoista nähdä mitä Suomen valemedia kertoo sitten Ruåtsin vaalituloksesta.
Toivon mukaan pääsanoma tulee olemaan sama kuin USA:n presidentinvaaleissa, eli VÄÄRIN ÄÄNESTETTY!
Suomalaiset pääsevät vuorostaan äänestämään väärin ensi keväänä.
Minä ainakin äänestän – niin väärin kuin vaan mahdollista.

Kuva Lööperistä ja Kuolemasta (scrollaa alaspäin jos ei näy)
Kuva Lööperistä ja Kuolemasta (scrollaa alaspäin jos ei näy)
9.8.2018 12:57
Särmääjä
Särmääjä
10.8.2018 01:16

Valtiopäiväläisillä ja valtamedialla on täys paniikki päällä kun joku väärä ulkopuolinen taho on oikeesti uhkaamassa ikiaikasta demareiden ykkösasemaa. Ei ole edes pokkaa enää sulkee SD:tä pois kaikista tenteistä niin ovat päättäneet olla pitämättä niitä ollenkaan.