Liikennevirasto totesi Nackan sateenkaarisuojatien laittomaksi

rainbow-2199302_960_720.jpg

Nackan kunta maalautti viime viikolla muutaman suojatien sateenkaaren värein juhlistaaksen Tukholman Euro Pridea. Tapaus on saanut mainetta ja kiitosta. Liikennevirastosta ollaan kuitenkin otettu hieman epäsuvaitsevaisempi kanta.

Nimittäin Liikenneviraston tutkija Hans Cassepierre on tylyllä päällä. Hän kertoo paikallislehti NVP:ssä:

– Tieliikennemerkintälaissa on olemassa hahmotelmat miltä suojatien tulee näyttää ja siellä sanotaan myös mitä väriä on lupa käyttää. Luvallinen väri on valkoinen. Keltainen on luvallinen tietyömaa-alueella tai kun muutoin suojatien paikkaa joudutaan tilapäisesti muuttamaan. Mutta jos haluaa tehdä muita muutoksia suojatien väritykseen on siihen hankittava lupa, joilla säännönmukaisista väreistä voidaan poiketa. Ja sellaista lupahakemusta Nackan kunnasta taas ei olla tehty.

Niin ikään Cassepierre kertoo, että ilman lupaa tehdyt värimuutokset ovat rangaistuksen alainen rike, josta seuraamuksena on sakkoja. Hän mainitsee, että esimerkiksi Kalmarin kunta teki samanlaisen tempauksen muutama vuosi sitten ja sateenkaarivärit piti ylimaalata.

Nackan kunnasta kerrotaan, että koska kunta on tien ylläpitäjä, ovat tieinsinöörit ajatelleet, että lupaa ei tarvita. Cassepierre on tyly:

– Tieinsinöörit eivät voi päättää tällaisia asioita omatoimisesti. Lupa tarvitaan tai sitten ei maalata.

Mainokset

About Pt-media.org toimitus

View all posts by Pt-media.org toimitus →

9 thoughts on “Liikennevirasto totesi Nackan sateenkaarisuojatien laittomaksi

 1. Ja nyt sitten Nackan homppeli-tomppelit tieinsinöörit skrabaavat pride-maalaukset pois suojateistä.
  Joka paikkaan niiden pitääkin sitä pride-touhuansa tyrkyttää!

  26
 2. Loppettakaahan homot se hilluminen jo, ampuu aikalailla jo yli. Homoilakaa ihan rauhassa keskenänne mutta tuo ylenmääräinen vouhkaaminen aiheuttaa jo vitutusta tavallisessa kansassa. Se kääntyy itseään vastaan, sitäkö te toivotte.

  28
  1. Juuri noin. Ei yhtään mitään homoja vastaan, päinvastoin. Osa porukasta ärsyttää tahallaan muita, liekö homoja ensinkään? Toivovat vastakkainasettelua tietystä syystä?

 3. Ei huolta – sateenkaariväki voi edelleenkin käyttää suojateitä aivan kuten muutkin. Aina kannattaa kuitenkin katsoa vasemmalle ja oikealle ennen tien ylittämistä.

  14
 4. Nackan kunta ei huomannut että jokainen suojatien ylittäjä samalla polkee jalkoihinsa sateenkaarilipun. Yleensä lipun tallaamista pidetään sen häpäisemisenä

  18
 5. Nackan kunta on Tukholman läänin typerin kunta, oikea uusliberalismin kukkanen.

  11

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.