Afganistan julisti burkakiellon

221084-742x579.jpg

Myös Afganistan on liittynyt maihin, joissa on voimassa naamiointikielto eli burkakielto. Poliisi voi jatkossa pitää kaikkia burkaan pukeutuneita terroristeina.

Afganistanin tiedotus- ja kulttuuriministeri Hasina Safi antoi asetuksen, jolla kiellettiin burkan käytön. Rouva ministeri kertoi, että naisten säkittäminen on suuri loukkaus naisia kohtaan eikä säkittämisen pitäsi edes olla hyväksytty islamilaisessa  maailmassa.

Naisten ihmisoikeus, ja terrorismi toisena syynä burkakieltoon. Hyvin monet itsemurhapommittajat pukeutuvat burkaan, sillä sen kätköissä voi kuljettaa mukavaa pommilastia. Siksi poliisilla on jatkossa oikeus tarkistaa burkaan pukeutuva henkilö ja epäillä häntä terroristiksi.

Tästä olisi hyvä loppujenkin Pohjoismaiden laittaa burkakielto voimaan. Virossa sellaiseen ei ehkä ole tarvetta, koska en ole 1,5 aikana nähnyt yhtään ainoaa säkkiin tai edes kevyempään päähuiviin pukeutunutta musliminaista.

Mainokset

About Pt-media.org toimitus

View all posts by Pt-media.org toimitus →

15 thoughts on “Afganistan julisti burkakiellon

 1. Suomalainen nainen tietää kyllä parhaiten kuka mitenkin haluaa pukeutua, siksi moisia lakeja ei täällä suvaita.

  22
  15
  1. Joskus Itiksessä tällainen mustakaapu kaatui liukkaalla aika hurjan näköisesti. Kun on tapana ihmisiä auttaa, niin niin aioin silloinkin tehdä. Somppuäijät hyppäsivät nopeasti väliin: apua ei kuulemma tarvittu. Suuri hätä ei siis ollut naisen voinnista vaan siitä, ettei joku pottunokka vie naisen siveyttä tmv. Liekö äijät olivat ihmisoikeustaistelijoita.

   65
   1
  2. Suomalainen feministi kyllä tietää, että vapaaehtoisesti ne itsensä säkittävät. Tai siis he tuntevat jonkun, joka näin tekee, ja vetävät siitä sen aukottoman johtopäätöksen, että näin on muuallakin.

   20
  3. jos suvakki valaan pukisi (säkittäisi) burkhaan…pitäisi mennä vene liikkeeseen ja tilata kunnon kapelli, tai sitten rahtaajilta lainapeite..tulis veronmaksajille taas lisää kustannuksia, koska pitäähän valkoisen hetero lihaa syövän veronkantajan maksettava moiset…..

  4. Sitö tuskin kukaan edes epäilee,että eikö SUOMALAINEN NAINEN itse tiedä miten haluaa pukeutua.
   Aika harva SUOMALAISISTA NAISISTA näin ollen säkissä kulkee.

 2. Afghanistanhan on edistyksellisempi kuin Ruotsi! Ruotsin pitäisi ehkä lähteä opintokäynnille Afghanistaniin ja viedä samalla (typ) 30.000 poikaa kotiin valistumaan.

  60
  1. Samaan porukkaan voisivat lähteä suomalaiset poliitikot ja varsinkin feministinaiset punavihreästä kuplasta!

   32
 3. Suomalainen nainen kyllä tietää kuinka täällä pukeudutaan, mutta ulkomaalainen ei valttämättä tiedä,joten laki, jossa selvästi määritellään naamiointiin verrattava pukeutuminen on hyvä. Tapa kulkee lain edellä. Meillä pukeutumisessa kasvot näkyvät,niin että liikennevalvontaa tekevä poliisi kehoittaa ystävällisesti ottamaan ajokypärän pois motoristilta kun asioidaan. Burkha ei taas kuulu kansallisiin tapoihin joten sen käyttö on meillä melko tarpeetonta,ellei pelkästään raflaavaa ja sisältää naamiointi mahdollisuuden. Ranskassa on ollut useita terroristirikoksia jossa käytettiin ajokypärää naamiona kun ohiajavasta moottoripyörästä ammuttiin konetuliaseella.

  22
  1
 4. Mikäs yksikkö tää 1,5 aikanaa on?
  Vähän lisää tarkkuutta tuo huomattavasti enemmän uskottavuutta.

  3
  4
 5. On se hienoa että tuollakin tajutaan tämä asia mutta täällä tullaan vielä perässä kun on idiootti ministerit päättämässä.

  17
 6. Optimistina veikkaan, että ei mene 10 vuottakaan, kun Suomeen saadaan myös burkakielto.

 7. Miksi Afganistan on islamofobinen ja rajoittaa naisten ihmisoikeuksia? Äkkiä Amnesty ja femakot tonne vastustamaan kieltoa yhdessä Talibanin kanssa naisten itsemäärääsoikeuden puolesta rasismia ja pukeutumisfasismia vastaan.

 8. Pitäisköhän kysyä Sipilältä onko hän pahoittanut nyt mielensä, kun afkaanit säätävät noin häpeällisiä lakeja

  Suomi ei voi alistua moiseen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.