Mellakoita useilla paikkakunnilla, toista sataa autoa grillattiin

Illan ja yön palojälkiä vielä korjataan ja tuhoja lasketaan, mutta jo nyt tiedetään, että miljoonavahingoista puhutaan. Yksin Göteborgin alueella arvioidaan vähintään 100 autoa palaneen enempi tai vähempi käyttökelvottomaksi.

Göteborg oli tällä kertaa päänäyttämö. Suurin palorypäs oli Frölundan kaupunginsoassa. Lisäksi autoja paloi seuraavilla esikaupunkialueilla Hjällbossa, Gårdstenissä, Tynneredissä ja Eriksbossa.
Suurpaloja oli myös 70 kilometrin päässä Trollhättanissa ja sen aivan naapurissa Vänersborgissa. Niin ikään Göteborgin naapurissa Lysekilissä poltettiin useita autoja. Edelleen Skoonessa Helsingborgissa sytytettiin ainakin kaksi paloa ja Malmössa muutama. Kalmarissa uusruotsalaiset nuorukaiset hyökkäsivät poliisin miehistönkuljetusauton kimppuun aseinaan kiviä. Myös Falkenbergissä oli mellakoita.

Kaikissa Göteborgin ympäristön paloissa kaava oli suurinpiirtein sama. Naamioituneet ja mustiin pukeutuneet henkilöt kulkivat parkkipaikkojen läpi ja heittelivät summittaisesti palopommeja päin autoja. Tekijät kulkivat 5-10 hengen jengeissä, joita oli useita.
Göteborgissa tapahtumat alkoivat klo 21.00 jälkeen Frölundan torin parkkipaikalla, jossa paloi poroporoksi 31 autoa ja 35 autoa meni lunastukseen pienempien vahinkojen takia. Palopaikalle saapuneita poliiseja myös kivitettiin ja ainakin muutama partio joutui perääntymään autoon suojaan kivisadetta.
Göteborgissa useille paikoille tehtiin erilaisia barrikaadeja mm. renkaista ja trukkilavoista, jotka sytytettiin tuleen.
Alla videolla yksi kuvakulma lähi-itäläisestä tunnelmasta.

 
Hjällbon alueella paloi ainakin 15 autoa. Sammutustöiden yhteydessä uusruotsalaiset viskoivat täälläkin poliiseja ja palolaitosta kivillä.
Trollhättanissa 30-40 hengen uusruotsalaisjoukkio sytytti kuusi eri palorypästä. Sen lisäksi kaduille kasattiin trukkilavoja ja muuta roinaa barrikaadeiksi, jotka sytytettiin tuleen. Niin ikään kivien viskomista harjoitettiin. Kronogårdenkin koulun ikkunat rikottiin. Trollhättanissa poliisi sai muutaman uusruotsalaisen kiinni ja henkilöiden tunnistaminen jatkuu.

Malmössa sytytettiin Rosengårdissa koulun rappukäytävä tuleen, mutta palo saatin nopeasti sammutettua. Niin ikään muutama autopalo sytytettiin. Helsingborgissa sytytettiin neljä palorypästä.
Falkenbergissä sytyteltiin irtotavaraa ja rikottiin ainakin yksi koulu. Lisäksi uusruotsalaiset viskoivat paikalle saapuneita poliiseja ja palomiehiä kivillä.
Göteborgin ja Trollhättanin suurpalot alkoivat yhtäaikaa, joten poliisin mukaan on mahdollista, että teot olivat suunniteltuja iskuja ruotsalaisia vastaan.
Polisen

EXTRA!! Göteborgissa täysi kaaos! Kymmeniä autopaloja ja mellakoita!


Monet ruotsalaiset politiikot ehtivät jo illan aikana paheksua paloja. Moderaattien Ulf Kristersson kertoi Facebookissa, että Ruotsi on sietänyt tällaista aivan liian kauan ja nyt touhulle pitää saada stoppi.
– Tämä ei ole enää kivaa, Kristersson kirjoitti.
Oikeusministeri Morgan Johansson äityi paheksumaan isolla kädellä:
– Toivottavasti pahikset saadaan kiinni ja heille voidaan antaa isän kädestä.
Monet muutkin politiikot sanoivat kovia sanoja ja pahantekijöille aiottiin näyttää mistä kana kusee.
Se jää nähtäväksi.
Kuvakaappaus 2018-08-14 01-59-43.png

Subscribe
Notify of
guest
24 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Tane
Tane
14.8.2018 08:02

Jaa eikö kahvi ja pulla enää riitä?? Voiko antaa lisäksi esim kakkua…

Hen miehet
Hen miehet
14.8.2018 15:57
Vastaa...  Tane

Eikö ruotsalaisten miespoliisien naisballerinoiksi pukeutuminen enää riitä?
Seuraavaksi varmaan ajatellaan, että kermakakku ja kuuma kaakao saa eksyneet nuoret takaisin kaidalle polulle.

Brun Neger
Brun Neger
14.8.2018 08:31

On se kyllä kumma etteivät Klas-Göran, Ole-Gunnar sekä Per-Ingvar löydä muita tapoja rasisminsa kanavoimiseen kuin nämä autojen sytyttämiset ja naisten joukkoraiskaamiset. Rupee pikkuhiljaa vituttamaan noi valkoiset oikeistolaiset!

Monokkeli
Monokkeli
15.8.2018 12:13
Vastaa...  Brun Neger

Ratkaisu on onneksi jo näkyvissä. Sitten kun natsirasse Perit ja Gunnarit ovat vähemmistönä ja rauhan uskoiset suvaitsevaiset Alit ja Mohamedit enemmistönä päästään varmaan vähitellen syrjäytyneiden kantisten rasistisista hyökkäyksistä eroon.

Nestori Lundahl
Nestori Lundahl
14.8.2018 09:33

Vaalipropagandaa?
Kenenkä laariin mahtaa äänet sataa?

Valtsu
Valtsu
14.8.2018 09:34

Siinä sitä tehdään vaalityötä maksimitarmolla, vaikkei sitä itse tajutakaan.

Suomi FInland
Suomi FInland
14.8.2018 10:31
Vastaa...  Valtsu

Ruotsalaiset huomaavat, kuinka loukkaantuneita vieraat ovat Ruotsidemokraattien gallupmenestyksestä ja äänestävät taas sossuja?
Tuossa ajatuksessani on toisaalta ongelmana vain se, että vieraat tuskin tietävät mikä on ’gallup’ ja tuskin tajuaisivat jos sitä koittaisi heille selittää.

Inkompetenssin suuri keräytymä
Inkompetenssin suuri keräytymä
14.8.2018 12:25

Ruotsalaiset hallituspoliitikot, paitsi Jimmie, pitäisi kaikki niputtaa yhteen ja kuskata pois. Heistä ei ole kerrassaan mihinkään. Koko neljän vuoden kausi edellisistä vaaleista on hukkaan heitettyä, pilattua aikaa.

kanander
kanander
14.8.2018 12:33

Paskiaiset ovat Ruotsissa niskan päällä. Jos joku näistä tuholaisista saadaan oikeuteen, annetaan muutama tunti yhdyskuntapalvelua. Korvauksia ne eivät maksa kruunun kruunua. Ruotsissa on sisällissota, mutta pääministeri Löfven jahtaa uusinatseja eikä oikeita vihollisia.

Numento
Numento
14.8.2018 12:35

Autogrillaus sattui kertakaikkiaan aivan suvaitsevaisimpaan ytimeen. Frölunda on halunnut kiivaasti Löfvenin sosiaalidemokraattista politiikkaa ja sai nyt mitä tilasi. Titta lilla ! https://data.val.se/val/val2014/slutresultat/R/valdistrikt/14/80/5174/index.html

J
J
14.8.2018 12:58
Vastaa...  Numento

Linkkasit sellaisen äänestysalueen, jossa myös SD:n kannatus oli lähes 6 %-yksikköä maan keskiarvoa parempi. Eikä tuo ollut tapahtumien keskipisteessä vaan Frölundan tori https://data.val.se/val/val2014/slutresultat/R/valdistrikt/14/80/5172/index.html jossa sossut sai peräti 46,92% äänistä ja SD vain 9,56%. Eli parempi näin.

Suomi Finland
Suomi Finland
14.8.2018 12:56

https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/201808142201134996_ul.shtml
Löfvenin pitäisi pikemminkin kysyä, että mitä helvettiä ME olemme tehneet viimeiset 40 vuotta. Olemme tilanneet unelmia, mutta saaneet paskaa.
Samaan syssyyn hän toteaisi, että nyt on myöhäistä muuttaa kurssia ja pitää jatkaa valitulla linjalla ja ristiä sormet unelman puolesta.

Ruotsi palaa
Ruotsi palaa
14.8.2018 14:04

Koko Ruotsi on terroristien käsissä ja alistettuna. Ja silti Löfbeg vaan lässyttää miten kansallismieliset ovat se pahin mahdollinen turvattomuustekijä Ruotsin yhteiskunnalle. No, varttineekerinä sen odottaakin sanovan noin.
Tosiasia on että tästä vasta tuhopoltot ja ammuskelu alkavat. Nyt matut saivat uuden vaihteen päälle ja autojen polttelusta tulee jokamiehen oikeus, oikea kansanhuvi.
Mitä seuraavaksi? Ihmiset raiskataan koteihinsa kun niihin on ensin murtauduttu?

Aikki
Aikki
14.8.2018 16:23
Vastaa...  Ruotsi palaa

Toivottavasti aloittava Löfvenistä.

Tavallinen norlantilainen tollo
Tavallinen norlantilainen tollo
14.8.2018 19:47
Vastaa...  Ruotsi palaa

Ei Lööperi ole mikään varttineekeri. Nyt sotkit edeltäjään.

joe .langley
joe .langley
14.8.2018 14:26

Tuotetaas lissää rättipäitä maahan.

Aappa
Aappa
14.8.2018 14:49

”Monet ruotsalaiset poliitikot ehtivät jo illan aikana paheksua paloja.”
Pohjat taisi kuitenkin vetää pääministeri Löfven, joka valtamedian mukaan olisi suorastaan ärtyneenä tokaissut, että ”mitä hemmettiä te teette?”

Virtanen
Virtanen
14.8.2018 15:36

Yle antoi kommentoida tätä uutista yllättävän pitkään mutta on nyt näemmä poistanut esimoderoidut kommentit eli joku iso kiho veti herneen nenään vääristä kommenteista ja totesi ihmisten ajattelevan väärin.
Ruotsin pääministeri kertoi jo että osa tekijöistä tiedetään heitä ja heidän vanhempiaan on puhutettu mutta ketään ei pidätetty….

Aikki
Aikki
14.8.2018 16:18

Tämähän on turvaa hakemaan tulleilta selvä sodanjulistus. Päättäjät eivät uskalla puolustaa valtiotaan näiltä valloittajilta. Kuinka monen ihmisen henki ja omaisuus on uhrattava, ennen kuin armeija pyydetään apuun.

Ehehee
Ehehee
14.8.2018 17:02

Pitäsi lisätä dialogia ja nöyryä heidän edessää.
Piispa mäkinen

Työnjako
Työnjako
14.8.2018 19:44

Yli 150 autoa tuhottu TV- /Rapport mukaan nyt kl. 18.00. Eikä se tähän lopu vaan jatkuu kunnes sää muuttuu liian sateiseksi. Systemaattista terrorityötä jossa jengillä on työnjohtaja joka jakaa hommat: yksi kulkee rikkomassa ikkunan, toinen tulee perässä ja heittää bensaa sisään, kolmas jonkinlaisen paukkupanoksen.

Tuhopuheen seuraaminen ei kiinnosta
Tuhopuheen seuraaminen ei kiinnosta
14.8.2018 19:56

Koskahan vakuutusyhtiöt kyllästyvät? Vaikka ovatkin edelleenvakuutettuja niin luulisi silti jossakin vaiheessa tulevan stopin? Ja jos poliisi tuntee polttajat ennestään niin miksei kukaan seuraa netissä mitä he puuhaavat? Onko todellakin kannattavampaa kytätä vihapuhetta ja unohtaa tuhopuhe?

Murphy
Murphy
14.8.2018 21:38

Nyt nasse-setä on hyvin vihainen!? Joko,joko. Havahtumista vai? Ei kai sentään, selvää swerige demokraattien vaalinalustoimintaa. Voi niitä natseja,pahoja ihmisiä,hyi. Nyt täytyy hitsata isoilla puikoilla,oikein palavasti,sano.

Namnlös
Namnlös
15.8.2018 01:17

Onkohan Ruotsissa tavallinen väki edelleen tietämätöntä, ketä näissä ns. nuorisojengeissä riehuu? Suomessahan ainoastaan MTV mainitsi yhdessä kymppiuutisessa aikanaan näiden jengien sisältävän hyvin paljon maahanmuuttajia, mutta toki siinäkin annettiin se kuva, että maahanmuuttajat olisivat lähinnä yllättävän yleinen mauste jengeissä eikä sentään suinkaan pääjäseniä.
Pääasiallinen koostumus kaikkialla länsimaissa taitaa näissä autonpolttajajengeissä kuitenkin aina olla nimenomaan tietyt etniset ryhmät. Tämä on selvästi nähtävissä silloin, kun mellakoissa riehuvista henkilöistä näytetään sensuroimatonta TV- tai videokuvaa.
Pahimmassa tapauksessa typerimmät ja naiveimmat tahot kuvittelevat kaiketi tällaisen olevan äärioikeiston tekosia, koska siihen suuntaan turhan vihervasemmistolainen media antaa viitteitä – ei toki suoraan valehtelemalla mutta sopivasti yksityiskohtia pois jättämällä jne.
Luulen monien aktiivisten vihreiden ja vasemmistolaisten todella oikeasti tietävän, ketkä näissä jengeissä rikoksiaan tekevät mutta jostain kumman syystä he ovat hiljaa tai jopa heittäytyvät ymmärtämään tekijöitä niissä tapauksissa, kun maahanmuuttajatausta tulee ilmi.
En kyllä mitenkään ymmärrä, miten ympäristönsuojeluarvoilla itseään markkinoivat vihreät voivat hyväksyä miltään taholta tällaisia tulipalojen sytyttelijöitä; eihän mikään syy pitäisi oikeuttaa moista ympäristötuhoa, ei sillä hyvä, että tulipaloissa vapautuu myrkyllisiä kaasuja maaleista, muovista ja metalleista ym. mutta lisäksi tulee romujen kierrätys- ja kaatopaikkajätettä sekä tietenkin luodaan kasvavaa kysyntää uusille menopeleille kiihdyttäen näiden valmistuksesta mahdollisesti aiheutuvia ympäristöhaittoja.
Tietystihän nyt vihdoin kaikki puolueet ovat jyrähdelleet, mutta ihmeen kauan menoa on poliitikoiden toimesta katseltu juurikaan asiaa kommentoimatta. Se on ihmetyttänyt. Ehkä ruotsalaiset poliitikot ovat jaksaneet vain uskoa sitkeästi yksittäistapaukseen kaikki nämä vuodet ja sadoista palaneista autoista huolimatta.