Moderaatit ehdottavat lakiparannusta häiriökäyttäytymisen suhteen

Tukholman Moderaattipuolueessa ollaan pohdittu miten voitaisiin auttaa nuorukaisia, jotka aiheuttavat häiriötä. Puolue lanseerasikin uuden käsitteen ”Antisosiaalinen päällikkökäyttäytyminen” (Antisocialt dominansbeteende), kertoo SVT uutisissaan.

Tällainen antisosiaalinen päällikkökäyttäytyminen tarkoittaa siis (uusruotsalaista) nuorukaista joka ölähtelee lähiön torilla tai kirjastossa ja aiheuttaa ympärilleen äbäläwäbälää. Puolue haluaa, että poliisille annetaan lisää valtuuksia puuttua tällaiseen ongelmakäyttäytymiseen.

Anna König Jerlmyr puolueesta kertoo, että poliisin pitää voida varmistaa, että ei tapahdu mitään enempää vahinkoa, ja että vanhemmat tulevat hakemaan lapsensa kotiin.

– Tuo on riskimiljöö, jossa nuorukaisella on riski ajautua kriminaaliteettiin, Anna König Jerlmyr sanoo.

Moderaattipuolueen taka-ajatuksena on siis se, julkiset paikat, jotka ovat nykyään täynnä häiriötä otettaisiin takaisin. Poliisilla pitäisi olla mahdollisuus ottaa lapsi huostaaan väliaikaisesti tapahtumapaikalla ja häiriölapsi noudettaisiin sitten poliisin toimesta kotiin.

(Käsitteelle ”Antisocialt dominansbeteende” voi olla parempikin käännös, mutta päällikkö sopii tuossa mielestäni hyvin kuvaan, sillä ongelmaisen uusruotsalaisnuoren suurin haave on olla päällikkö, jolla on rispektiä.)

Advertisements

About Pt-media.org toimitus

View all posts by Pt-media.org toimitus →

15 thoughts on “Moderaatit ehdottavat lakiparannusta häiriökäyttäytymisen suhteen

 1. Taas tahdottomasti olosuhteiden uhrit ajautuvat. Onneksi turvana on huolehtiva poliisi ja vastuulliset vanhemmat. Kyydityksillä ja huostaanotoilla ratkaistaan tämäkin.

  19
  1
  1. Kyllä minä uskon että tuo ongelma ratkeaa huostaanotoilla ja kyydityksillä, kunhan kyyditys tapahtuu välittömästi ja riittävän kauas, esim. Kabuliin, Mogadishuun, jne.

   45
   1. Ennen kyyditystä tarjotaan pullahallit ja otetaan hamppi syliin mutta sitten ovet lukkon ja hamppi matkaan.

    17
   2. Kyyditys ja pudotus Itämeren syvimpään lipposkaasuputken reitille on ainoa tehokas toimenpide.

    12
    1
 2. Tässä siis ehdotetaan Tyranni-Valtion vahvistamista. Poliisin käyttämän valtiollisen väkivallan lisäämistä.

  Ei sillä käyttäytymishäiriöitä korjata että kirjoitetaan kirjaimia paperille tai valtion käyttämää väkivaltaa lisätään.

  — Ratkaisu on itse asiassa päin vastainen: Vähennetään valtion käyttämää väkivaltaa ja samalla lisätään yhteiskunnan käyttämää väkivaltaa. Eli. Valtio siirtyy vain suojelemaan kansalaisten oikeutta puolustaa itseään ja omaisuuttaan (sen sijaan, että entistä enemmän rajoittaa tuota oikeutta).

  14
  1
  1. Siis että kansa aseistetaan? Toimii hyvin niin kauan kuin puolet kansasta ei ole hiekkasellaisia tai aitosellaisiakuten kohta Ruotsissa. Vai saisivatko vain kunnolliset kantisvalkonaamat aseluvan?

   18
   1. Ruotsissa aletaan olla pisteessä, että koko kansa on aseis­tettava. Valtio on ottanut itselleen sellaisen tehtävän kansan suojele­misessa, jota se ei pysty toteuttamaan.

    Kun valtion keinot loppuvat on käännyttävä yhteis­kunnan puoleen.

    Kaikki kansalaiset pitää aseistaa, ei vain osaa.

    — Aseen­kanto­pakko, jonka rikko­misesta ei rangaista niin kuin itse­murhasta tai yrityk­sestäkään ei ketään rangaista.

    Peri­aatteessa on otettava käyttöön ”lännen laki”. Juuri tämä lännen laki on perustana amerikka­laiselle menestys­tarinalle, joka alkoi jo yli kolme sataa vuotta sitten.

    — Lännen la­ki loi perustan länsi­maiselle moraalille ja yksityiselle omistus­oikeudelle.

    Jokainen, joka julki­sella paikalla aikoo ampua toisen, tietää, että kuka tahansa sivullinen henkilö voi ampua hänet, onnistuipa teossaan tai ei.

    1
    4
    1. En minä ainakaan halua ett Rinkelikylän ja Rosegårdin poikia aseistetaan yhtään enemmän kuin nyt.

 3. Miten olisi APA, Antisosiaalinen PäällikköApina?

  Sehän sopisi viralliseksi termiksi esim. tutkintapöytäkirjoihin.

  22
 4. Poro, poro, poro hei!
  Mistä tulit sinä tänne?
  Aavikoilta Itämaan
  En ole ystävänne,
  ja onkin päässä kusta vaan.

  Poro, poro, poro hei!
  Miksi tuhos’ ovat julmat?
  Kiire mulla ompi niin,
  kun maat ja metsäkulmat
  mun täytyy kastaa bensiiniin.

  Poro, poro, poro hei!
  Konsa lähdet maasta tästä?
  Taikaseinä jos ei soi
  Ja BMW on liian vanha,
  mua kutsuu Idän äbäläbää.

 5. Tämä on niin päätöntä touhua. Se vika on näissä kehitysmaalaisissa itsessään. Ei heitä huvita pyrkiä eteenpäin samaan tapaan kuin vaikkapa kiinalaiset Yhdysvalloissa tai suomalaiset Australiassa. Päälle vielä älykkyyden erot, joka on testeissä todettu noin 15 pisteeksi. Koulussa just niitä takapulpeltin huutelijoita, joita ei huvita läksyjen teko ja muutenkin perseilevät koko ajan.

  Ihan se ja sama kuinka paljon Ruotsin poliisi tiedottaa näiden kehisten vanhemmille, kun hekin ovat samanlaisia kehisperseilijöitä. Tulee vaan syytöksiä takaisin ”rasismista” ja vikahan ei ole koskaan näiden tenavissa. Jotkut ovat jopa ylpeitä siitä, että jälkikasvu tekee kepposiaan ja pian pääsee kunnon rikollisjengiinkin.

  Nämä pitäisi karkoittaa ja kovat lait käyttöön. Ei nämä muuten mitään opi, kävelevät vaan joukolla yli.

  17
 6. Noi keharit eivät vaan tokene ennenkuin käyttöön otetaan keinot joita nekin ymmärtävät ja kunnoittavat. Konekivääreillä levyksi vaan mesojat. Muutaman kerran jäljeen onkin rauhallista. Siihen asti länsimaiset yhteiskunnat ovat vain vastaaottajina.
  Jos apinat haluavat sisällissotaa niin se on annettava niille.

  13

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.