Antifan lyhyt historia; kommunistidiktatuurin ihailua

f2986258fb169258564a1668a8a2fcbf--east-germany-berlin-germany
Berliinin muuria, kuvasta selviää hyvin millainen antifasistinen suojavalli oli.

Harvoin tulee esille mihin Antifan ja muiden rasismin- ja fasisminvastustelijoiden historia perustuu. Varsinkin äärivasemmstolaisten suosiman Antifan sielulliset juuret ovat entisessä Itä-Saksassa eli DDR:ssä.

Kun toinen maailmansota loppui liittoutuneet jakoivat Saksan neljään osaan ja entinen Itä-Saksa jäi Neuvostoliiton alaisuuteen. Myös pääkaupunki Berliini jaettiin neljään osaan, vaikka koko kaupunki sijaitsi itsessään Neuvostoliiton hallitsemalla vyöhykkeellä. Neuvostoliitto hallitsi kaupungin itäosaa, länsijoukot länsiosaa.
Neuvostoliitto saartoi Berliinin 1948 siten, että Länsi-Berliini jäi saarroksiin. Lännen hallitsemalle alueelle pääsi enää vain lentämällä. Tästä seurasi, että Yhdysvaltain, Britannian ja Ranskan hallitsemasta alueesta syntyi Saksan liittotasavalta ja Neuvostoliiton hallitsemasta alueesta mitäpä muuta kuin Saksan demokraattinen tasavalta eli DDR. Länsi-Berliinistä tuli siten osa läntistä Saksaa pienenä alueena Saksan itäosan sisällä.
Saksojen välinen sisäraja suljettiin valtakunnallisesti 1952, Berliinissä raja oli kuitenkin auki vielä jonkin aikaa. Alkoi massamuutto. Miljoonat itäsaksalaiset pakenivat länteen ja tästä taas seurasi se, että Berliinin muuria alettiin rakentamaan.
Oli aika pysäyttää fasismi. 
Berliinin muuri rakennettii kulkemaan kaupungin sisällä siten, että itäsaksalaiset eivät päässeet länteen. Se oli siis Itä-Saksan projekti ja sitä kutsuttiin hienosti ”antifasistiseksi suojavalliksi”. Kommunistit selittivät, että muurilla pyrittiin estämään itä-saksalaisten saamasta vääriä vaikutteita fasistisesta lännestä. Muuri toisin sanoen suojasi ja turvasi itä-saksalaisten elämää fasistien koiruuksilta.

312_12_kartta
Muuri jakoi Berliinin kahtia.
Tästä juontaa Antifan ja muiden fasisminvastustelijoiden nykykerhot. 
Kun Berliinin muuri saatiin lopulta oikeaan antifasistiseen kuosiinsa niin rajan ylittäminen kaupungissa oli mahdotonta. Muuri kulki Itä-Berliinin puolella ja muuria vasten rakennettiin sadan metrin suoja-alue, jolta rikottiin talot. Suoja-alue täytettiin hienolla hiekalla, että vartijat näkivät vartiotorneista mahdollisten loikkareiden yritykset. Vartiotorneja rakennettiin siten, että vartijoilla oli näkyvyys kaikkiin suuntiin ilman kuolleita kulmia ja heillä oli lupa ampua mahdolliset rajan yli ylittäjät. Ennen muurin murtumista vartijoita alettiin varustaa hämärännäkölaseilla, jotta itä-saksalaiset eivät olisi päässeet fasistien puolelle.
Nykyinen antifa-liike ”Antifaschistische Aktion” syntyi joskus 1980-luvun alkupuolella Länsi-Saksassa, mitäpä muuta vastaan kuin vastavoimana ”äärioikeistoa” ja ”fasismia” vastaan. Totta kai.
Vaikka länsi-saksalaiset ymmärsivät millainen diktatuuri Itä-Saksaan oli syntynyt; hirvittävä kommunistien sortokoneisto, jonka iskulauseena oli ”antifasismi”, joka oli erottanut tuhansia perheitä, jonka takia oli ammuttu tuhansia ihmisiä ja jonka toimesta ihmisiä kidutettiin – siitä huolimatta länsi-saksalaiset nuorisokommunistit lähtivät symppaamaan tätä puolta.
Antifat jakoivat erilaista ”antifasistista” propagandaa ja yleisesti ottaen yrittivät propagoida kaikkea ja kaikkia länsi-saksalaisia tahoja vastaan. Sympatiat kommunistidiktatuurin syliin oli niin kova, että tärkeintä oli vain saada huutaa maailmalle kuinka tässä nyt vastusteltiin fasismia.
Siinäpä lyhyesti Antifan historia. 
Kun Itä-Saksaan syntyi hirvittävä sortokoneisto niin länsi-saksalaiset kommunistinuorukaiset halusivat tämän diktatuurin halauksia. Kun Berliinin muuri sitten murtui syksyllä 1989 ja itä-saksalaiset pääsivät länteen, luultavasti tuo on ollut nykyantifan surullisimpia päiviä. Antifasistinen suojavalli murtui ja miljoonat itä-saksalaiset saivat massiivisen määrän fasismia sisuksiinsa, todellinen fasismimyrkytys.
 

Subscribe
Notify of
guest
8 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Valtsu
Valtsu
19.8.2018 19:01

Kun valtioilla menee liian hyvin, kuten vaikka Suomella ja Ruotsilla, ja kuitenkin se kapinaikä pitää jotain kautta elää ja isänmurha tehdä, niin sitten vaihtoehdoiksi valikoituvat juuri tällaiset persejärjestöt, joiden parempi maailma on ainoastaan puheissa. Tai ei sen paremman maailman tarvitse olla edes puheissa tai teoissa: Guevara oli ansioitunut siviiliteloittaja ja 3. maailmansodan kannattaja, mutta nättikasvoinen, joten kelpaahan se söpöliinin pärstä Riikka-Liisan hyvesignalointipaitaan.

Qroquius Kad
19.8.2018 21:23
Vastaa...  Valtsu

Kun rauhan ja hyvinvoinnin kausi on jatkunut liian kauan, katoaa kansakunnan nuorelta osalta ymmärrys sitä, miten se on hankittu. Vaikka he voivat lukea historian oppikirjoista asioiden olleen vielä vähän aikaa varsin toisella tolalla, he eivät silti voi sisäistää asiaa, koska heillä ei ole siihen mitään henkilökohtaista kontaktipintaa.
He alkavat pohtia:
”Miksi meillä on hyvinvointia, mutta muilla ei ole? Meidän on täytynyt riistää se muilta! Siksi me olemme velkaa kaikille niille, joilla ei ole kaikkea samaa kuin meillä!”
Lisäaspekti on juuri tuo isänmurha:
noilla II maailmansodan sukupolven lapsilla oli ennen kaikkea Saksassa (DDR oli Neuvostoliiton miehitysvyöhyke) sovitettavinaan Isien Synnit. Niiden sovitusta vaaditaan Saksassa edelleen myös ns. millenniaaleilta, ja olen hyvän tovin pohtinut koska tämä ikäryhmä alkaa kysyä yhä kovempaan ääneen:
”Joo joo, Hitler Hitler Hitler ja keskitysleirit ja kaasukammiot, joo joo! Mitä se meille kuuluu: meidän isovanhempammekaan eivät olleet edes syntyneet vielä tuolloin!
Mitä se meille enää voi kuulua?!”
Me tiedämme EU-eliitin vastauksen heille. Mutta mikä onkaan ajan mittaan heidän vastauksensa siihen? Unkari, Tšekki, Slovakia ja Puola ovat näyttäneet mallia…

dfghjk
dfghjk
20.8.2018 01:06

Eikös tämän DDR:n perustaneet ne saksalaiset kommunistit, joista moni oli ollut 1930-luvulta asti maanpaossa Neuvostoliitossa. Olihan näillä nallekerholaisilla omat vallankumoukselliset haaveet Saksan osalle, mutta sitten Adolf menetti kuuluisan kärsivällisyytensä ja sanoi, että ei Saksasta nyt niin helpolla tehdä mitään Neuvostoliiton reunavaltiota. Taisivatpa saksalaiset käväistä ihan Moskovan porteilla asti kertomassa Stalinille omat terveisensä. Sitten USA, Kanada ja Englanti antoivat massiivista sotamateriaaliapua Neukuille, (eivät ole vieläkään kehdanneet hirveästi huudella tästä) ja neukut saivat vihdoinkin toteutettua pitkäaikaisen unelmansa, eli marssia Berliiniin. Ihan koko Saksaa eivät saaneet, vaan neljäsosan. Potti jaettiin Yhdysvaltain, Neuvostoliiton, Ison-Britannian ja Ranskan kesken. Se mitä Saksan kansalle tapahtui heti miehityksen jälkeen kaikilla alueilla on luku sinällänsä.

Anonymous
Anonymous
20.8.2018 16:34

Antifan juuret ovat 30-luvulla.

Tommi Rautio
Tommi Rautio
20.8.2018 18:25

Antifan juuret ovat 1850-luvulla jolloin pää osa sosialistisesta aatteesta oli saanut ajatuksesta konkreettisemman muodon ja anarkismina tunnettu sosialismin muoto alkoi muodostua. Anarkismin väkivaltainen luonne oli käytännössä se vetovoimatekijä joka 1800-luvulla jo veti ihmisiä puoleensa mutta periaatteessa fasismin vastustaminen otettiin retoriikkaan kun osa anarkisteista alkoikin 1930-luvulla hallintopiireissä käyttäytyä mielvaltaisesti omaa kansaa kohtaan. Mm. anarkistinen sosialisti Mussolini ja espanjassa jotkut toiset hallintovirkamiehet johtivat maata fasistisella tavalla ja loput anarkistit sitten vastustivat tätä.
Lopulta Antifan muodostuminen tapahtui alkuperäisen artikkelin kertomalla tavalla kun länsimaissa asuneet sosialistit eli valtaapitävä luokka, heidän lapsensa halusivat jännitystä ja sisältöä elämäänsä.

helena
helena
20.8.2018 21:47

Olen ollut viime aikoina vähän ulalla siitä mitä tämä antifahan tarkoittaa. Kiitos PT ja Valtsu ja kumppanit.
Olen taas pikkuisen viisaanpi…..eiku siis…..

matii
matii
21.8.2018 14:38

itäsaksa ja koko muukin kommunistivaltiot pääsivät sitten onneksi vapaaksi terrorista,kidutuksesta ja kommunismista kun berliinin muuri tuhottiin loipullisesti ja ihmiset pääsivät vapaaksi vankilasta jonka kommarit olivat rakentaneet. historian hirvein kidutus ja ihmisyyden tuhonnut itä-saksa onneksi sitten tuhoutui omaan mahdottomuuteensa samoin kuin koko kommunisitsissa valtioissa täysin mahdoton yhtälö ja toimimaton systeemi se nähtiin jo kokjo venäjän kokoisessa kommarikokeilussa joka meni ninikuni jo 30V sitten ennustin pieleen täysin tuhoutui omaan mahdottomuuteensa koko järjestelmä.