Autoryöstöt yleistyneet selvästi, erään suomalaisen tarina

Kuvakaappaus 2018-08-21 08-46-50

Sunnuntai-iltana ryöstettiin eräältä suomalaiselta mieheltä Mercedes Tukholman kupeessa sijaitsevassa Sollentunassa. Ryöstäjillä oli miehen mukaan Kalasnkikovit aseinaan.

Sollentunan Edsbergissä tapahtunut ryöstön kaltainen teko kuuluu nouseviin uusiin rikoksiin. Tässä tapauksessa teko oli siinä mielessä erikoinen, että Edsbergin kaupunginosa on suurimmalta osalta uinuvaa ja rauhallista vanhaa omakotitaloaluetta. Lisäksi auto oli E-luokan Mersu eli kalliimmanpuoleinen auto.
Ryöstäjät iskivät ennen klo 20.00 siten, että auto yksinkertaisesti pysäytettiin hiljaisesta vauhdista aseella uhaten. Heti tapahtuman jälkeen poliisihelikopterit alkoivat haravoida aluetta ja ympäristön ulosmenoteitä tarkkailtiin.
Tietojen mukaan autoa käytettiin pakovälineenä myöhemmin jossain ryöstössä. Tekijät jäivät tässä yhteydessä kiinni ja auton omistaja sai Mercedeksensä takaisin.
Autoryöstöt ovat lisääntyneet räjähdysmäisesti kesän aikana. Jos matkustaa Tukholmaan autolla niin kannattaa pitää ainakin auton ovet lukossa. Tämän pitäisi olla itsestään selvää jos sen takia, että kännykkätelineessä oleva puhelin saattaa lähteä liikennevaloissa. Vöissä kiinni olevan kuskin on huono lähteä pakoon pinkovat varkaan perään.

Subscribe
Notify of
guest
18 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Kumitonttu
21.8.2018 09:07

Mietin kun nää antinationalistit niin innokkaasti halajavat kansainvaelluksia ja vakiolässytys kuuluu, että kaikki suomalaiset ovat maahanmuuttajia, että ihailevatko he avoimesti vai sivistymättömyyttään sitä kansainvaellusta, jonka uhriksi Viro jäi 70 vuotta sitten?
Pitävätkö nykyvirolaiset rikkautena sitä ryssien määrää maassaan?

Anonymous
Anonymous
21.8.2018 09:53

Tuo keskusteluhan on suoraan kuin kävisi jonkun taistolaisen kanssa 70-luvulla. Neuvostoliitto = monikulttuurisuus.

Pekka Heliste
Pekka Heliste
21.8.2018 11:21
Vastaa...  Kumitonttu

Kyllä ne pitävät venäläisiä rikkautena. Heitä muuttaa koko ajan lisää .
Viro myy kansallisuutta, 50000 eurolla saa europassin koko perheelle

Odottavan aika on pitkä
Odottavan aika on pitkä
21.8.2018 09:07

Niin että ruotsalainen yhteiskunta on mennyt huonompaan jamaan kuin amerikkalainen. Jossa sieläkin pidetään ovet aina lukittuina ajon aikana.
Koskahan Ruotsiin tulee laten kidnappaukset autosta likennevaloissa? Se sieltä vielä puuttuu vaan ei puutu enää sen jälkeen.

Anna
Anna
21.8.2018 09:40

Mulla menee autossa automaattisesti ovet lukkoon kun lähtee liikkeelle. En mä niitä muuten Suomessa lukkoon laittas.

Saaste leviää
Saaste leviää
21.8.2018 10:24

Odotahan vain kun matut laajentavat toimenkuvaansa… esim. kaikki vanhuksiin (=heikompiin ihmisiin). kohdistuvat rikokset ovat moninaistuneet ja lisääntyneet valtavasti. Tekijöinä matut ja EU-mannet varsinkin.

Nina
Nina
21.8.2018 12:23
Vastaa...  Saaste leviää

Jos ei halua autonovia pitää lukossa, niin meillä ainakin auton avaimeen saa valittua meneekö pvet lukkoon vai ei. Helposti saa tämän toiminnan päältä pois.
Mutta itse todellakin käytän tätä toimintoa, koska kultamunat ovat läheisessä liikenneympyrässä koittanut pysäytellä autoja..eräs nainen kirjoitti, että onneksi hänen mies oli ajatellut ovienlukituksen ajon aikana hänen puolesta, koska kultamunat olivat seisseet keskellä liikenneympyrää ja hänen oli pakko hidastaa ja niinpä kultamuna repi kahvasta ovea auki.

Sami
Sami
21.8.2018 20:25
Vastaa...  Nina

”Tuntemattomat yrittäneet pysäyttää ja tunkeutua autoihin Turun seudulla”
”Turun Sanomat tavoitti lietolaisen 18-vuotiaan nuoren miehen, jonka autoon oli yritetty tunkeutua Raisiossa Ikean liikenneympyrässä.”
”– Jouduin pysähtymään, koska kaksi ulkomaalaista miestä seisoi edessäni. Samalla sekunnilla kun pysähdyin, kaksi muuta miestä yritti autoon sisälle, toinen kuskin puoleisesta etuovesta ja toinen hanttarin puoleiselta takaovesta, hän kertoo.”
Turun Sanomat 19.11.2015
http://www.ts.fi/uutiset/paikalliset/830285/Tuntemattomat+yrittaneet+pysayttaa+ja+tunkeutua+autoihin+Turun+seudulla

Kehari haluaa kaiken ilmaiseksi
Kehari haluaa kaiken ilmaiseksi
21.8.2018 10:33

Ovet kiinni ja silmät auki ja nappi lautaan heti jos joku lähestyy puskista, liikennevaloissa, huoltoasemalla jne. Maanteillä on myös piraattivaara joten ei kannata pysähtyä vaan soittaa poliisille ja raportoida. Ja hanki nin rupinen kärry ettei se kelpaa keharille tai sitten ruosteinen fillari…

Järki käteen
Järki käteen
21.8.2018 10:47

Suomen autoveron takia juuri on pakko ajaa rupisella vanhalla kärryllä, josta menee päästöjen vuoksi iso käyttömaksu. Globaalisti vaikutus on nolla, kaikilla suomen rekisterissä olevilla autoilla yhteensä.

Älä omista mitään, se viedään
Älä omista mitään, se viedään
21.8.2018 10:54
Vastaa...  Järki käteen

Niinno, joko valtio rankaisee sinua tai sitten matu. Parempi siis rupinen fillari joka ei ketään kiinnosta. Tai mopo mutta senkin pitää olla tosi rupinen. Nekin kun varastetaan by matu jatkuvasti.

Ilmari
Ilmari
21.8.2018 11:17

Maanteillä ajellessa ovia ei kannata pitää lukossa. Onnettomuuden sattuessa niitä on vaikea avata ulkopuolelta. Auton ikkunaa ei myöskään ole helppo rikkoa. Näitä viisauksia tarjoili aikanaan liikenneguru Veikko Pajunen

Veikko Pajusen aikana ei ollut kehareja
Veikko Pajusen aikana ei ollut kehareja
21.8.2018 11:27
Vastaa...  Ilmari

Älä siis pysähdy jos ovesi ovat auki. Se voi viedä hengen, auton, rahat, kännykän jne.

Nina
Nina
21.8.2018 12:24
Vastaa...  Ilmari

Tätä asiaa olen itsekkin miettinyt, että mites käy jos tapahtuu joku onnettomuus.

Matti
Matti
21.8.2018 19:21
Vastaa...  Ilmari

Kyllä auton sivu-ja takaikkunat hajoaa hyvin helposti murusiksi. Pitää vain tietää mihin kohtaan lyödään ja millä. Takaikkunoita mätkitään ihan kämmeniskulla hajalle. Jotkut mäiskii sivulasitkin palasiksi nyrkillä. netti pullollaan mm venäläisiä liikenne/kojelautakameralla kuvattuja videoita, joissa mm näitä näytillä. Siksi jotkut asentaakin polykarbonaattilasit sivuille ja taakse. Noiden haittapuoli on sitten se että tavan tallaaja ei pääse rikkomaan laseja onnettomuus tilanteen jälkeisessä pelastusyrityksessä.

anonymous racist
anonymous racist
21.8.2018 12:44

Eli Göran on lähteny naapurinsa Svenin kanssa hippastelemaan luvallisen AK47:nsa kera. Kyllä pitää Mykkäsen nyt vaatia Suomeen kansalaisten aseiden pakkohaltuunottoa ja lisää varoja Polpolle kansallismielisten kiinniottoihin ja sellityksiin.

Seppo Jäntti
21.8.2018 12:57

Ajon aikana ovet aina kiinni. Kun pysäköit ovet kannattaa aina jättää auki niin ei tuu murtojälkiä´jos murtaudutaan.