Iryna, joka loukkaantui vakavasti terrori-iskussa, karkoitetaan nyt takaisin Ukrainaan

65d68d4f-87b6-4f44-901f-7a0feafcf3e2

Aftonbladet kertoo ukrainalaisesta 38-vuotiaasta Irynasta, joka selvisi hengissä Tukholman terrori-iskusta. Tosin sen hinta oli amputoitu oikea jalka.

Iryna on tullut muutama vuosi sitten Ruotsiin ja hakenut itselleen ja 12- vuotiaalle tyttärelleen oleskelulupaa työsuhteen perusteella. Ennenkuin asiasta tehtiin päätös, Iryna joutui sattuman takia terrori-iskun keskipisteeseen.

Iskussa Iryna jäi osittain tai kokonaan rekan alle ja heti tapahtuman jälkeen hän luuli halvaantuneensa kokonaan. Hän ei pystynyt liikkumaan ja maatessaa asfaltissa näki vain jalkansa. Kropassa ei ollut mitään tuntoa. Sivullinen otti Irynan huostaan ja kantoi tämän korttelin päässä sijaitsevaan ambulanssiin. Iryna uskoi kuitenkin kuolevansa.

Iskun jälkeen Iryna makasi sairaalassa kolme viikkoa tehohoidossa ja operoitiin monta kertaa. Lopulta tilanne oli se, että oikea jalka jouduttiin amputoimaan polven alapuolelta. Pääministeri Stefan Löfven on vieraillut uhrien luona monta kertaa ja Karoliinisen sairaalan potilaskertomuksessa sanotaan, että sekä Löfven että traumaosaston johto ovat päättäneet, että Irynan tulee saada jälkihoitoa Ruotsissa siihen asti, kunnes proteesi on saatu istumaan oikein.

Iryna sanoo Aftonbladetissa, että Löfven lupasi kaiken menevän hyvin.

Iryna on nyt päässyt pois sairaalasta. Tähän asti Irynalle on myönnetty määräaikainen oleskelulupa sen perusteella, että hän on joutunut olemaan oikeudessa todistajana ja oli asiassa asianomistaja.

Nyt kesällä Iryna on kuitenkin saanut päätöksen, jossa oleskeluluvalle ei myönnetä enää jatkoa, ts Iryna ei saa ikuista oleskelulupaa. Päätöksessä sanotaan mm, että ”Ei ole tullut esille sellaisia seikkoja, ettetkö voisi huolehtia itsestäsi, ja kotimaassasi on perheesi ja sukusi verkosto.” Maahanmuuttoviraston päätöksessä sanotaan niin ikään, että sairaanhoito ja kuntotus on mahdollista Ukrainassa. Lisäksi mainitaan, että päätös karkoituksesta ei ole Eurooppakonventiota vastaan.

Iryna on nyt saanut Maahanmuuttovirastolta kaksi viikkoa aikaa poistua vapaaehtoisesti maasta.

– Kun sain tietää päätöksestä romahdin. Sain paniikkikohtauksia ja kärsin postraumaattisesta stressistä. Terrori-isku on koko ajan läsnä, tarvitsen apua siihen. Ja nyt päässäni pyörii vain kysymys: miksi. Miksi en saa apua täällä?

Iryna kertoo, että kokee jatkuvia kipuja tapahtuman takia. Jalassa on haamusärkyä, koko oikeaa puolta kehosta särkee ja hän joutuu syömään paljon särkylääkkeitä.

Maahanmuuttoviraston päätöksestä on valitettu, mutta ennen kuin päätös tulee, Iryna joutuu elämään epätietoisuudessa useita kuukausia.

Iryna on tullut Ruotsiin maahanmuuttajana, ei turvapaikanhakijana,  ja hakenut työperäistä oleskelulupaa. Sitä ennen hän on asunut Israelissa, Puolassa ja Yhdysvalloissa. Mutta nyt tilanne näyttää epätoivoiselta.

– Minulla ei ole Ukrainassa mitään tulevaisuutta invalidina. Maalla on suuria taloudellisia vaikeuksia ja lääkkeet ovat kalliita. Proteesikin pitää vaihtaa joka kolmas kuukausi. En tulisi saamaan samaa hoitoa Ukrainassa. Ja miten elätän lapseni, Iryna kysyy.

Lainaus Aftonbladetista loppuu.

Pitäisikö Irynan saada jäädä Ruotsiin? Hän luultavasti menisi proteesista huolimatta johonkin töihin, vaikka voisi elää taloudellisesti invaliidieläkkeellä.

Asiassa on yksi mielenkiintoinen sivuseikka. Ruotsissa on satoja erilaisia turvapaikka-aktivistien tukiryhmiä ja verkostoja, joissa vaaditaan milloin kenellekin turvapaikkaa. Irynan tapauksessa en löytänyt mitään mainintaa yhdestäkään tällaisesta ryhmästä.

Iryna ei ole turvapaikka-aktivistien näkökulmasta seksikäs.

 

Advertisements

About Pt-media.org toimitus

View all posts by Pt-media.org toimitus →

41 thoughts on “Iryna, joka loukkaantui vakavasti terrori-iskussa, karkoitetaan nyt takaisin Ukrainaan

 1. Veikko Lavi lauloi ennen vanhaan väärästä vitosesta. Talo palo kivijalkaan ja lehmä kuoli ylimalkaan (tässä jotain nyky Ruotsia). Nyt vois tehdä laulun väärästä väristä,…… tai ei taida sittenkään voida.

  22
 2. Ruotsin maahanmuuttokiimaiset rääkyvät suupielet vaahdossa, meidän on kannettava vastuuta. Missä se vastuu on nyt ? Mielestäni Akilovin maastapoistamisen laiminlyönti velvoittaa Ruotsin kantamaan vastuun siitä mitä Irinalle ja muille uhreille aiheutui.

  49
  1. Ruotsin hallituksen hyväpalkkaiset poliitikot voivat maksaa, mm ”läskikala” joka tienaa 172.000 kr/ kk eli enemmän kuin moni eläkeläinen koko vuodessa.

   14
 3. Mä voisin mennä naimisiin ton Irynan kanssa, oon naimaton ja näin ollen voisin auttaa häntä, joka todella apua tarvitsee… 😊

  21
  1. Menin 70-luvulla puolalaisen tytön kanssa naimisiin Ruotsissa, jotta se pääsi pois kommunistisesta Puolasta. Ei ollut mitään suhdetta oikeasti, mutta naimisiin mentiin ja aikanaan erottiin, kun se oli turvallista eli ei vaarantanut oleskelulupaa. Alussa poliisi vähän kyseli, että ollaanko ihan oikeasti, mutta ei mitenkään isommin. Näin hänet kymmenkunta vuotta eron jälkeen viimeksi ja varmaan asuu siellä Ruotsissa edelleen.

   Ei ollut itselle haitaksi, kun ei ollut muuten naimisiin menossa niihin aikoihin.

   1
   1
  2. Voisihan neljä ukkoa mennä hänen kanssaan naimisiin niin olisi talous taattu. Ja miksi ei kun kerran musumiehelläkin saa olla neljä vaimoa Ruotsissa. TASA-ARVO!!!

   1
   1
 4. Sen siitä sitten saa kun on väärän värinen ja nainen.
  Ruotsissahan on tilaa vain oikean värisille miehille.

  45
 5. surulinen päivä moraali poliiseille -arvot vinossa vinksin vonksin hisulan kissut sanoo:

  mee to kampanjan pää näinen on itse ahdistelija ja

  turun sankari joutuu rosikseen valehtelusta

  surulinen päivä tietyille tahoille uskotavuuden ja luotetavuuden näkökannalta

  Turun puukotuksen uhria auttanut Hassan Zubier on joutumassa rikostutkinnan kohteeksi, kertovat Zubierin asiamiehet tiedotteessa. Zubierin esittämä todistus menetetyistä ansioista ambulanssifirmassa Ruotsissa on väärennös eikä hän näin ole oikeutettu käräjäoikeuden tuomitsemiin korvauksiin menetetyistä tuloista.

  Tiedotteen mukaan Zubier on ilmoittanut syyttäjälle tunnustavansa tekonsa. Asiasta on ilmoitettu myös iskusta tuomittua puolustaneelle asianajaja Kaarle Gummerukselle. Gummerus vahvistaa STT:lle saaneensa tästä tiedon tänä aamuna.

  29
  1. Tästä pelastavasta enkelistä on ollut jo aikaisemmin vihjailuja siihen suuntaan, että ei ole ihan läpirehellinen tyyppi, mutta suojaväri kesti kauan. Sankarin viitta on liukasta sorttia.

   21
 6. Kampanja me too, on tehty vain ja ainoastaan, että saataisiin mielenkiinto pois matujen suorottamista joukkoraiskauksista ja murhista.

  31
 7. Mielenkiintoista että kaikki täällä on niin paljon Irynan Ruotsiinjäämisen kannalla… olisitte varmasti myös jos olisi miespuoleinen? Tokihan Iryna on monella tapaa ”parempi” Ruotsille kun abdullahturvis mutta lähtökohtaisesti itse sanoisin heipat molemmille koska ei Ruotsikaan oikeasti tarvitse kaikkia työtätekeviä mamujaan. Niitä ”erikoisalamamuja mihin ei saada ruotsalaista” nyt niin paljon ole.

  6
  11
  1. Niin kuin joku sanoi, Terveysongelmat johtuu täysin terrori-iskusta, josta taas on terroristin lisäksi vastuussa Ruotsi koska ei karkottanut terroristia. Ja Ukrainassa ei saa tarvitsemaansa hoitoa.

   21
   1. No sittenhän on luotava joku laki että jos joudut iskuun niin Ruotsi sinusta vastuussa loppuun asti. Ja Ukrainassahan saa hoitoa mutta laadun kanssa voi olla niin ja näin. Eipä se huono hoito jäämisen peruste voi olla.

    2
    10
    1. Ei asyyliakaan saa sen perusteella että kotimaassa on huonommat sairaalapalvelut. Jos saisi niin emme kerkiäisi muita hoitamaankaan kuin matuja.

   2. Irynakin olisi aikaa myöten karkoitettu ihan niinkuin Akilovkin jos kaikki olisi toiminut niinkuin lain mukaan kuuluu.

  2. Niin, ideaalitilanteessa ei otettaisi maahan kumpaakaan. Mutta onhan koko systeemi aivan nurinkurinen, että ikänsä ja oikean lähtömaansa (Iran) valehtelevien afgaanien ja sitten ihan rikosten vuoksi karkotettavien palautuksia vastustetaan kaikin keinoin, mutta työsuhteella saapuneen kohdalla on hiirenhiljaista jalan amputoinnin jälkeenkin. En tiedä ammattia, mutta kuitenkin todistetusti muuttanut lapsensa kanssa työn perässä useasti ympäri maailmaa kunnes jäi muslimin rekan alle. Tuntisin sympatiaa rehdistä työtä tekevästä ukrainalaismiehestäkin.

   23
   1. Tuon voin allekirjoittaa. Tilanne on erittäin katastrofaalinen Ruotsissa. Sinne maahan ei pidä kenenkään mennä edes työtä tekemään, tässä se nähtiin.

    1. Ei tämä nainen tullut työsuhteella vaan omasta aloitteestaan testaamaan millainen maa Ruotsi on, reissattuaan sitä ennen ympäri maailmaa. Ei hänellä ollut mitään aikaisempaa kontaktia Ruotsiin vaan oli ollut maassa vasta aivan vähän aikaa, ehkä kuukauden pari. Joten rehellisyydestä on vaikea sanoa mitään sen perusteella. Hoitihan Ruotsi kuntoon sen yli 80- vuotiaan kerjäläiseukonkin nimeltä Papusa (Romaniasta) joka myös todisti Akilovia vastaan oikeudenkäynnissä mutta hän lähti sovinnolla kotimaahansa omasta tahdostaan.

     4
     6
   2. Muistaakseni nainen oli maassa laittomasti. Eihän täällä saa olla laittomasti jos ei ole a-gaani.

  3. Itseäni ei kiinnosta Irynan sukupuoli, vaan se että hän poikkeaa narratiivista jonka mukaan valkoinen on aina paha eikä ikinä uhri. Toivon tietysti että jokainen voisi asua omassa maassaan hyvää elämää, mutta Irynan Ruotsiin jääminen olisi ”middle finger” kuten Varg Vikernes sanoisi, poliittiselle valtaeliitille.

 8. moraalin näkökannalta Hassan Zubierien toimita on aika………………………………
  en tiedä tavalaan hän on yrittänyt rahastaa tämän asian suhteen
  ja kun mietii milaiseksi sankariksi hänet on leivottu suomen valtamediassa

  mitäs jos hän kävelisi oikeus saliin

  15
   1. On kai toki saanut korvauksia myös Ruotsissa, kuuluuvathan kaikki Ruotsissa sairaskassaan. Ellei sitten ole lopettanut työntekoa jo aikoja ennen terrori-iskua.

  1. Hassani oli sähköpyörätuoleineen siinä liimanhaistelijoiden joukossa joka marssi alas Aurakatua, kohti Kauppatoria,Turussa. Katsokaa videosta, selvästi näkyy.

   10
  2. Niin..hänen jalkansa eivät näytä surkastuneilta….vuosi pyörätuolissa vaikuttaa lihaksiin,yleensä?

 9. Jos Iryna kääntyy muslimiksi, pukeutuu burkaan niin hän lapsineen olisi varmaan medialle ”edustuskelpoinen” eli voisi taas vedota siihen että ”täällä on naisia ja lapsia”
  Se vaan kun on väärää väriä ja uskontoa olevia oikeita naisia ja lapsia joilla ei parta kasva niin ei kiinnosta.

  17
 10. Zubierin esittämä todistus menetetyistä ansioista ambulanssifirmassa Ruotsissa on väärennös
  eli oliko hän ambulanssifirmassa työssä yli päätään
  kun mietii näiden IS IL HS YLEN Hehkutusta siitäkin asiasta
  suuri ihmisten pelastaja on kokenut karmeita
  sitten tuleekin tieto
  Valtiokonttorin tekemissä selvityksissä ilmeni, ettei Zubier ollut työskennellyt ambulanssifirmassa niinä ajanjaksoina, mihin todistuksessa viitattiin. Firmassa ei myöskään työskennellyt todistuksen allekirjoittajan nimistä henkilöä.
  eli onko tämä juttu jonkun suomen iltapäivälehdistön käsikirjoitus valetta koko hoito
  olisihän se aika hulvatonta valtamedian kannalta
  housut kintussa seli seli
  eli näin käy kun luotto menee

  okei Zubierin rikos on kuitenkin aika mietoa kamaa jos joutuu olemaan tuolissa loppu elämän

  jokainen kai yritäisi nyhdätä kaiken mitä irtoo samassa tilanteessa

  mutta kun hän on itse ollut aikas aktiivinen tämän tarinansa suhteen
  median suhteen

  eli jos hän on ahneus päiten yrittänyt huijjata

  tai jos hän ei olekaan vilpitömasti näissä haastateluissa
  kertonut totuutta vaan tehnyt sitä rahasta
  no valtamedian huorat tanssivat ripaskaa hänen ympärilään

  veikaan tämän jälkeen ei yhtäkään sankari tarinaa tehdä hänestä suomen huora iktapäivä lehdistössä IS iL
  you are banned usles UUTIS ARVOSI ON MENYTTÄ KALUA HYVÄSITI EX SANKARI
  AIKA KARUA EIKÖ Miten valta media nostaa ja tuhoaa ihmisiä yhtä aikaa
  eli
  1000 juttua suurin piirtein röyalteilla veikaan että se loppui tähän ja häntä aletaan solvamaan

  siis samat tahot jotka tekivät hänestä sankarin

  rahastivat hänellä sankarina

  aloitavat kierroksen uudestaan ja rahastavat hänellä *petturina*

  rosis lööpeillä

  koska valtamedian suhde asioihin on juuri tälläinen

  siksi heitä kutsun kaksi päiseksi vesipää huoriksi

  https://www.google.com/search?source=hp&ei=mkV8W7TVC8yb6ATEn5mwDA&q=zubier+hassan&oq=zubier&gs_l=psy-ab.1.1.0l4j0i30k1l2j0i10i30k1l4.1949.3538.0.5291.6.6.0.0.0.0.87.416.6.6.0….0…1c.1.64.psy-ab..0.6.414…0i131k1j0i10k1.0.4AbuWZfMPNM

  7
  1
  1. Että nauratti tuon huijarin paljastuminen, josta täällä veikkailtiin ettei että kaikki ei ole siltä miltä näyttää.Tuo pyörätuoli taitaa olla myös osin sääli reksiviittaa.Tyypillinen mamuhuijari joita on julkisuudesta aina tippunut tasaisin väliajoin. Sankarin viitta tippuu mutta valtamediat varsin väkinäisesti korjaavat mikä jutun juoni todellisuudessa on. Että ovat idiootteja ja vahvistaa sitä kuvaa mikä tässä on todellisuudessa takana.Onneksi Suomessa nyt ei aivan kaikki matuihin ja mamuihin liittyvä ei mene sukkana läpi.

   1. Nythän valheita tulee esille solkenaan. Ja mitenkähän sen uhrin valtimon toppaaminen kaulassa (kuten hän kertoi) mahtoikaan onnistua vanhalta linnanvenkulalta? Kukaties teki enemmän vahinkoa kuin hyötyä.

 11. YLE Aloitti jo gaimit
  ei enään sanaa sankari

  Matti Rönkkö näytti jopa vihaiselta
  AVOT

 12. Tämähän on niin että Ruotsin valtio on syyllinen Irynan onnettomuuteen. Näin ollen Ruotsin valtion pitöäisi kustantaa hänelle kaikki se mitä hän tarvitsee eikä voi saada invaliditeettinsa takia.
  Ruotsin valtio on se joka on päästänyt näitä hulluja maahan ja valtion tulee ottaa vastuu tekemisistään.
  Jos maailmassa on vähäänkään oikeudenmukaisuutta.

  17
  1. Ruotsin valtio päästi Irynankinmaahan vaikka ei ole EU- kansalainen eikä asyylinhakija. Miksi?

   1
   1
 13. Väärä väri, uskonti ja ei nussi paikallisia open legs järjestön naisoletettuja. Ei mitään mahiksia tukeen tai lupaan jäädä maahan. Ruotsi kantaa vain vastuuta, varsinkin jos vastuuta kannetaan muslimeista ja muslimipuskaraiskaajista. Muuta maaimaa ei ole heille edes olemassa. Ruotsi on matkalla pimeään keskiaikaan ja ihan omasta vapaasta tahdostaan, suorastaan kiiman saattelemana.

  14
 14. Irynan kannattaa nyt vaan reippaasti ilmoittaa olevansa islaminuskoinen transneekerimies ja sen jälkeen joukkomurhata lauma ruotsalaisia allahu akbaria kirkuen niin hänkin saa jakamattoman ihmisarvon sekä ihmisoikeudet.Kansainväliset sopimukset välittömästi sen jälkeen estävätkin sitten tehokkaasti karkoituksen koska orjalaivojen terva ja maksamme velkaa.

 15. Iryna kartoitetaan ,mutta muslimi parasiiteile KELA GOLD .LISÄÄNTYY PARASIITTI LISÄÄNTYY KUFAARIT MAKSAA .

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.