Hyväntekeväisyysalus Aquarius yrittää taas tuoda lastia Eurooppaan

350px-Aquarius_(alt_Meerkatze)_(Ship)_04_by-RaBoe_2012.jpg

Euroopassa näyttää syntyneen taas uusi kriisi, kun Italia ei suostu päästämään maihin Sisilian satamassa ankkurissa olevan hyväntekeväisyysaluksen Libyasta hakemia tulijoita.

Kyseessä on vanha tuttu Aquarius, joka on tällä kertaa maannut Italian satamassa kaksi päivää, mutta Italia ei aio päästää afrikaanoja maihin. Aluksella on reilu 100 tulijaa ja Italia uhkaa lähettää heidät takaisin Libyaan, jos joku kolmas EU-maa ei ota heitä vastaan.
Kesän  aikana Saksa, Ranska ja Espanja ovat ottaneet vastaan hyväntekeväisyysalusten Libyasta hakemia tulijoita, mutta tällä kertaa näyttää, että ainakaa toistaiseksi kukaan ei vielä ole luvannut ylläpitoa tulijoille.
Asia on noussut Ruotsissa esille siksi, että Ruotsi on sanonut myöskin ei kiitosta. Perusteluna on se, että Ruotsi on kantanut jo tänäkin vuonna tarpeeksi vastuuta ja nyt on aika muiden maiden hoitaa solidaarisuusosastoa.
Vasmmiston Jens Holmilla on SR:n mukaan asiasta painavaa sanottavaa:
– On hyvin alentavaa ja kauhistuttavaa, että Ruotsi ei ota vastaan Välimeren pakolaisia, jotka tarvitsevat turvaa ja vapaakaupungin.

Subscribe
Notify of
guest
22 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Miksu
Miksu
22.8.2018 08:54

No, eiköhän Pipilä ja Mykkänen vaadi että noi rikastajat tuodaan Suomeen. Vuokrataan Finnairilta lentokone niin homma hoituu nopeasti. Ei yllättäisi…

Ihmettelevä kansalainen
Ihmettelevä kansalainen
22.8.2018 09:18
Vastaa...  Miksu

Eikö sitä alusta saada takavarikoitua näiltä salakuljettajilta, jotka ovat vain naamioituneet hyväntekeväisyysalkukseksi?
Päättäjien kädettömyys tekee taas uusia ennätyksiä.

Kalle Mehtonen
Kalle Mehtonen
23.8.2018 08:14
Vastaa...  Miksu

Joo ei mutta jos avautuu ögat nyt ois jo aikakin et tajuttas mihin tuhoon oltas Mykkäsen ym maanp…..eiden kanssa menos ollaan 😠

Minä
Minä
22.8.2018 09:09

Aquariuksen olisi alunperinkin pitänyt suunnata Libyaan, eikä auttaa laitonta maahanmuuttoa kuskaamalla Välimeren yli rikollisesti maahantunkeutuvia. Kyse ei ole muusta kuin ihmissalakuljetuksesta osana kokonaispalvelua. Siksipä pitää lähettää ”pelastetut” Libyaan, takavarikoida Aquarius ja laittaa miehistö vankilaan. Sillä tavalla ainakin vähenee laiton maahantunkeutuminen, ehkä jopa lakkaa, vaikka vihervassujen parku siitä kasvaisikin.

Suomi Finland
Suomi Finland
22.8.2018 09:34
Vastaa...  Minä

Ne vetoavat aina siihen, että Libyan tilanne on niin epävakaa kunnollisten yhteiskunnallisten rakenteiden puuttuessa, että sinne ei voi palauttaa ketään. Niinpä niin. Piiri pieni pyörii. Jo lastit palautettaisiin tuosta Libyan tilanteesta huolimatta, lakkaisi liikenne vähitellen kokonaan, tai sitten salakuljettajat joutuisivat sijoittamaan enemmän rahaa kalustoonsa.
Kun salakuljettajien vehkeet olisivat hieman kalliimpia, olisi takavarikointi tehokas keino.

Aksu
Aksu
22.8.2018 11:12
Vastaa...  Suomi Finland

Öaiva tyhjäksi ja torpeedo kylkeen. Ei tartte takavarikoida.

Anonymous
Anonymous
22.8.2018 14:15
Vastaa...  Suomi Finland

Takavarikoidaan laiva, vaihdetaan miehistö ja pistetään se hoitamaan vain ”paluuliikennettä” Libyan suuntaan.

rocky
rocky
22.8.2018 15:00
Vastaa...  Anonymous

Tai lähetetään Steven Segal laivaan.

Jarkko Kainulainen
Jarkko Kainulainen
22.8.2018 09:17

Sipilä ottaa soittasivt sille se on niin ahne että silke kelpaa kaikki.

Jarkko Kainulainen
Jarkko Kainulainen
22.8.2018 09:19

Oikein italia ei tuumaakaan periksi näille.

Anonymous
Anonymous
22.8.2018 09:35

Eipä kerro maahanmuuttovirasto mistä viikottaiset tulijat tupsahtelee. Toivottavasti selviää ennen vaaleja

Nestori Lundahl
Nestori Lundahl
22.8.2018 09:55
Vastaa...  Anonymous

Eikös ne niitä sieltä Eritreasta lennätä?

Kumitonttu
22.8.2018 09:57

Jos maailma olisi reilu, niin tämä menisi kuin Hollywood-leffassa:
– Tavalliset kansalaiset heräisivät ja lähtisivät töihin.
– Muhikset kaappaisivat metron ja vaatisivat paremmin kaavoitettuja lähiöitä.
– Paikalle saapuisi Polpo neuvottelemaan Taposen-Auvisen -metodilla.
– Pitkien neuvotteujen päätteeksi urheat kansanedustajat ehdottaisivat rosvoklaanille, että matkustajat vaihdettaisiin heihin.
– Lopuksi metro lähtisi kohti Tapiolaa, jonka asukkaat häädettäisiin huonommin kaavoitettuun itä-Helsinkiin.

fatwantarkistaja
fatwantarkistaja
22.8.2018 13:50

Siinähän sitä, selvää käteistä olisi. 100 neekeriä + perheenyhdistysneekerit = 500 neekeriä? Jokainen maksaa miljoonan. Puolenmiljardin sijoitus tulee AUTOMAATTISESTI tuplana takaisin alle kahdessa vuodessa. 500 000 000€ naurettavan helppoa hilloa, eikä kenellekään tule mieleenkään sulloa tililleen. Mikä helvetin kirous on langennut yllemme, kun ei kelpaa ahneimmallekaan raha? Humaanius on perseestä, ymmärrän, mutta ettei oma edustussaariryhmä kelpaa, ei sitten millään. Ottaisi nyt Sipilä vaikka mökilleen tuon neekerilauman. Tehkää joku jotain!
Esseeni perustuu Ylen, ainoan totuusmedian faktuaaliseen faktaan, suuresti ja monesti tarkasteltuun ja oikeaksi todettuun tieteelliseen tietoon. Anniina Wallius ei ole mikään saastainen, alhainen hirviö, joka valehtelee, vai väittääkö joku täällä muuta?
Rouva Nerg tuntee henk.koht. jokaisen neekerin taustat. Häneltä kannattaa ja saa kysyä, jos jotain rasistillisia epäilyjä syntyy. Hän tuntee todella läheisesti mm erään Bouananen. Vastuuntuntoisena ihmisenä hän varmasti ilmoitti poliisille kujeiluaikomukset, mutta poliisi päätti antaa kaverille näytön paikan. Nerg yritti estää, poliisi yritti saada enemmänkin uhreja. Kuka on todellinen syyllinen?
Neg itse väittää tietävänsä taustat, ei kukaan muu. Jos hän ei ilmoittaisi kaikkia terroristeja, hän olisi jo vankilassa?

Suomi FInland
Suomi FInland
23.8.2018 23:47
Vastaa...  fatwantarkistaja

”Eurooppaan tulleiden pakolaisten vastaanottamiseen ja kotouttamiseen käytetyt rahat palautuvat yhteiskunnalle lähes kaksinkertaisina viidessä vuodessa, kertoo tuore tutkimusraportti.
Tent Foundation (siirryt toiseen palveluun) -järjestön ja Open Political Economy Network (siirryt toiseen palveluun) -ajatushautomon raportin mukaan pakolaiset hyödyttävät uusien asuinmaittensa talouksia monilla tavoin: työpaikkoja syntyy ja palvelujen ja tavaroiden kysyntä lisääntyy, ja heidän palkoistaan karttuu veroja ja eläkemaksuja.
Raportin laatija, OPEN:n perustaja Philippe Legrain on EU:n komission puheenjohtajan entinen talousneuvonantaja.
Hän laskee, että Eurooppaan lyhyessä ajassa tullut suuri pakolaismäärä tietää valtioille vuosina 2015–2020 miltei 69 miljardin euron menoja. Samaan aikaan kuitenkin bruttokansantuote nousee 126,6 miljardia euroa, eli yhden euron investointi tuottaa miltei kaksi euroa, keskiviikkona julkaistu raportti kertoo.”
https://yle.fi/uutiset/3-8890819
Kappas vaan. Ikiliikkuja on keksitty. Ajatukset ovat todellakin hautuneet ja mahdottomasta on tehty mahdollista.
”Työpaikkoja syntyy” -> miten uusien ihmisten pelkkä läsnäolo muka synnyttää työpaikkoja? Kajahtanutta ajattelua. Tottakai hyysääviä työpaikkoja syntyy, mutta ne eivät todellakaan ole verojen kannalta valtioille tuottoisia, vaan persnettoa tulee niin että raikaa. Valtio joutuu ruokkimaan valtavan määrän ihmisiä ja joutuu siten uhraamaan miljoonia miljoonien perään siihen touhuun.
Miten kouluttamattomat ihmiset työllistyvät länsimaissa? Philippe Legrain näyttää olevan irti arjesta.
Tai sitten nimim fatwantarkistaja on oikeassa ja päättäjät ovat hulluja kun eivät lennätä FInnairilla nonstoppina porukkaa Afrikasta ja Lähi-idästä nostamaan taloutemme pilviin. Jäänmurtajatkin voisi kesäajaksi valjastaa siirtolaiskuljetuksiin Libyasta Suomeen.

savonsulttaani
savonsulttaani
22.8.2018 17:23

Eurooppalaisesta näkökulmasta se on pahantekeväisyysalus

Nestori Lundahl
Nestori Lundahl
22.8.2018 20:18

Taas satakunta taakkaa jaettavaksi!

Sari
Sari
22.8.2018 23:10

Miten olis torpedo

U61
U61
22.8.2018 23:29

On se kumma kun alus on liikkeellä pelkästään ihmissalakuljetusta varten ettei heitä pidätetä välittömästi ja alusta takavarikoida kun esim. tehtäisiin vaikka tupakan tai hhumeiden kanssa. Kuka näitä suojelee ja rahoittaa ei tuonkokoisen laivan reissut mitään halpaa lytiä ole.. Selvää on että ohjeistus on annettu EU.n ylimmältä taholta ei voi muuta päätellä.normaalisti tulisi suorittaa rikostutkinta laivan laittomista touhuista .Kyllä Italiaanotkin on lässykkä porukkaa Mafialtako ohjeistus tulee.

metalman
metalman
22.8.2018 23:52

Tässä tapauksessa uutisointikin on aika lailla omituista. Kirjoitetaan, että laiva tuo ja vie, tulee ja menee jne.
Ei se laiva yksikseen tee yhtään mitään. Sillä täytyy olla miehistö. Kuka on laivan kapteeni? Kapteeni on lain edessä vastuussa kaikesta mitä laivalla touhutaan, ainakin länsimaisten lakien edessä. Aika isojen kihojen tuttu tyypin täytyy olla, kun ei tule pidätetyksi puuhastelustaan.
Entä miehistö? Miksi miehistöstä ei oikein löydy mitään tietoa keitä he ovat? Siis oikeita nimiä ja kasvoja.
Kuka tätä kusetusta rahoitaa noin niin kuin käytännön tasolla? Missä laiva tankataan ja kuka laskun maksaa? Soroksella voi olla näpit tässäkin pelissä, mutta tuskin kuvio niin yksinkertainen on.
Ylipäätään kirjoitukset laivan torpedoimisesta ovat typeriä. Kaikki tietävät että ne puheet ovat vain märkiä päiväunia. Laivan touhustelu Välimerellä on todellinen ongelma, johon ei mielikuvitusratkaisut tuo helpotusta.

Numento
Numento
23.8.2018 00:55

Nyt on tullut uutiseen virhe. Alus joka jumittaa lasteineen Sisiliassa Palermon satamassa on Italian rannikkovartioston alus Nave Diciotti. Aquarius joutui poistumaan Marseillesiin koska Gibraltar otti siltä lipun eli kotisatamarekisteröinnin pois. Italian Salvini ei päästä afrikaanoja maihin koska Malta kieltäytyi vaikka meripelastus tapauhtui heidän vastuualueellaan. Nyt odotellaan ketkä EU-jäsenmaat jakavat taakan. Toivottavasti ei kukaan ja sakki palautetaan Tunisiaan tai Libyaan. Afrikaanothan myös kieltäytyivät itse Maltalle maihinnoususta. Vaativaa sakkia ovat. https://twitter.com/SOSMedIntl/status/1032290622605017088

avatkaa silmät
avatkaa silmät
23.8.2018 10:04

Hyväntekeväisyys on naamioitua pahantekoa.
Ainoa oikea hyväntekeväisyys on antaa Afrikkalaisille neuvoja ongelmiinsa.