"Kolmen kielteisen yksintulleet" telttalakkoon Kristinehamnissa

hassan-jpg.jpeg
Yksintulleita afgaanilapsia Kristinehamnin telttaleirissä. (klikkaa kuva isommaksi)

Kristinehamnissa on menossa suurenpuoleinen telttamielenosoitus, jossa viitisentoista laitonta afgaania osoittaa mieltään ja vaatii loppuelämän kestävää ilmaista ylläpoitoa.

Kaikki 15 yksintullutta ovat saaneet jo kolmeen hakemukseensa kielteisen eivätkä siksi saa mitään yhteiskunnan apuja, kuten asuntoa tai sosiaalitukia. Senpä takia lapsukaiset ovat nyt laittaneet pystyyn telttaleirin.
Turvapaikka-aktivistit ovat mukana touhussa ja aktivisti Viktoria Sterner kertoo SVT:n uutisille, että lapset ovat joutuneet mahdottomaan tilanteeseen:
– Jopa uusi ”afgaanilaki” antaa mahdollisuuden yksintulleille hakea oleskelulupaa uudestaan ja uudestaa, mutta he ovat joutuneet nyt puun ja kuoren väliin.
Pääleiri oli aiemmin Karlstadissa, jossa majaili 20 yksintullutta, mutta muutama heistä löysi varamamin ja pääsi asumaan taloon. Viktoria Sternerillä on harras toive:
– Toivomme, että yksintulleet saavat oleskeluluvan, voivat mennä kouluun ja kukin saa oman perheen, jonka luona asua. Telttaleiri on vain väliaikainen ratkaisu. Me turvapaikka-aktivistit olemme sitä mieltä, että emme vain voi katsoa ja antaa tämän tapahtu näille jäbille. Olemme saaneet tarpeeksemme, Sterner paukuttaa.

Subscribe
Notify of
guest
11 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
JKH1975
JKH1975
22.8.2018 10:47

Maahantunkeutujien röyhkeydellä ei ole mitään rajaa.

Minä
Minä
22.8.2018 10:49
Vastaa...  JKH1975

Ei kai, kun suvakit ovat kilvan neuvomassa ja vaatimassa, että ketään ei saa poistaa maasta, oli sitten kuinka laiton tahansa.

acc
acc
22.8.2018 20:17
Vastaa...  Minä

Suvakit ovat ongelman perimmäinen syy. Heidän poliittinen vaikutusvaltansa tulisi poistaa. Sen he tulevat menettämään joka tapauksessa. Jos heidän toimintansa saa jatkua, tuloksena on islamiin pohjautuva valtio, joka viis veisaa suvakeista. Nyt on kysymys siitä, kuka poistaa suvakit pelikentältä, muslimit vai kansallismieliset.

T
T
22.8.2018 13:02
Vastaa...  JKH1975

Ovatkohan ns suvaitsevaiset ihmiset koskaan ajatelleet toimisiko tämä sirkus toiseen suuntaan: Joukko ruotsalaisia ”lapsia” menisi Afganistaniin ja saisivat sieltä ilmaisen ylläpidon ja diskorahaa? Mahtaisiko mennä Afganistanissa läpi….?

PM
PM
22.8.2018 10:56

Ei saatana,sama käytäntö ku Saksassa. Suvakit iskeköön nimen paperiin et vastaavat KAIKISTA partalapsen kustannuksista. Ja jos lapsonen joutuu linnaan ni suvakki maksaa ylläpidon, mitä se sveduissa lienee 2000-3000 Kr. per päivä? Saattas mennä suu vinoon ku jonkun viiskin vuotta makselis palleron linnakuluja.

Moonman
Moonman
22.8.2018 12:03

”mutta muutama heistä löysi varamamin” -Voi kuvitella kuinka afgaaneita on pyydetty muodostautumaan johonkin rivin tapaiseen ja tuhdinpuoleiset iäkkäät turvapaikka-tädit käyvät valikoimassa salskeimmat nuorukaiset sängynlämmittäjiksi. Niille joille arpa ei sitten osunut kohdalle alkaa kiukuttelu ja telttailu.

Jarkko Kainulainen
Jarkko Kainulainen
22.8.2018 12:08

Palautus edottomasti ei tarvii elättää kaikenmaailman pummeja jotka halajavat vain parempaa elämää aavikolle takaisin.

Nenässä lunttilappu?
Nenässä lunttilappu?
22.8.2018 12:30

Päättömän pääministerin vikaa kaikki kun ei pysty mihinkään muuhun kuin sössöttämiseen. Katsoin TVstä eilen pääministerin haastattelun ja se oli niin kiusallista katseltavaa ja kuunneltavaa että oli pakko laittaa paussi välillä ja mennä tekemään muuta. Mies ei ole oppinut mitään neljän vuoden aikana eikä osaa mitään! Kaiken huippu oli että hän ennen lähetystä kaiveli nenäänsä kun luuli ettei kamera näe…
https://www.svtplay.se/video/18801718/val-2018-utfragningen/val-2018-utfragningen-21-aug-20-00

Numento
Numento
22.8.2018 16:38

Vaalikiireiden tähden ei Afghaanit taida saada poliitikoista apua. Lisäksi vähänkään järjissään oleva vaaliehdokas ei lähde nyt tukemaan näitä röyhkimyksiä ja heidän tukijoitaan julkisuudessa. Toivottavasti suvakit joutuvat piilottamaan rakkautensa kohteet omiin koteihinsa kun telttailu alkaa pojilla kyllästyttää eikä vapaaehtoinen paluu kiinnosta. Kuka muuten rahoittaa poikain leirielämän ?

Tottakai kiukuttelu kannatti, vaan ei kantikselle
Tottakai kiukuttelu kannatti, vaan ei kantikselle
22.8.2018 19:57

Juuri nyt tuli tieto että heille järjestetään ”katto pään päälle”. Hotelliinko?
https://www.svt.se/nyheter/lokalt/varmland/taltflyktingarna-i-kristinehamn-far-boende

fatwantarkistaja
fatwantarkistaja
23.8.2018 15:52

Ja heti kuvasta paljastuu montakin asiaa. Montako tuhatta euroa lie telttansa maksanut, mutta pakolaisilla ei ole penniäkään siinä kiinni. Naisia ja lapsia ei ole yhtään ja pojatkin miehistyneet kuin varkain. Sota, kidutus ja vaino odottaa, mutta loikoillaan vaan rennosti ja luultavasti keskustellaan, mihin kaupunkiin muutetaan, kun lupalappu joka tapauksessa tulee. Petivaatteet, kuten muutkin vaatteet ovat putipuhtaita, kun tädit niitä kilvan vaihtavat ja pesevät. Ajanvietteenä ja ainoana oleskeluluvan perusteena potkupallo.
Kyllä swenssonit nyt itkien myöntävät ikuisen elämän ja anteeksipyyntöjen kera.