Uppsalassa taas roihujen yö, miljoonan edestä autoja lunastukseen

39872687_10156708800072427_7398195645418307584_n
Kuvat: Utrycking Uppsala

Uppsalassa on ollut taas yön aikana kymmeniä autopaloja. Palokunnat ovat yön aikana saaneet ajaa palopaikalta toiselle ja romua on tullut miljoonien kruunujen edestä.

Roihujen yö alkoi klo 23.00 aikaan kun Uppsalan keskustassa Kvarntorgetilla sytytettiin kuusi autoa ja pieni kuorma-auto tuleen. Paikalta nähtiin poistuvan 5-6 henkilöä. Palo oli samankaltainen kuin Göteborgin Frölundan yksi palorypäs. Tekijät hääräsivät parkkipaikalla rauhassa ja sytyttivät autot tuleen ilman häiriötekijöitä.
Palojen sytyttämisessä käytettiin vanhaa kikkaa. Auton renkaan päälle laitettiin polttopullo. Palopaikka muistetaan viime talvena räjähdyksestä, jossa tekijä tai useampi räjäytti etnisen kaupan Oriental hus:etin julkisivun kappaleiksi.
Yhteensä Kvarntorgetilla tuhoutui 10-15 autoa. Poliisi teki useita henkilötarkistuksia alueella, mutta ketään ei otettu kiinni epäiltynä tuhotöistä.
Seuraavaksi roihusi tunnin päästä Nybyssä, jossa saatiin tuleen yksi auto. Palon seurauksena viereiset autot kärvähtivät poro-osastolle. Samaan aikaan grillattiin myös Flogstassa. Siellä tuleen pätkäistiin kaksi autoa, joista palo levisi kahteen-kolmeen autoon.
Tiistai-illan saldo autopaloille oli siis noin 20-25 autoa.
Kuvakaappaus 2018-08-22 07-50-30.png
Merkillepantavaa on se, että tällä kertaa Gottsundassa ei palanut yhtään autoa. Toisaalta Gottsundan lisäksi Uppsalaan näyttää nyt nousseen uusi ongelma-alue pohjoispuolen Gränsby. Uppsalassa on ollut usean vuoden perinteenä suuret syysroihut, jotka ovat jatkuneet viikkokausia. Esimerkiksi vuonna 2015 syksyllä olin paikanpäällä seuraamassa tapahtumia.
Lisää Uppsalan tapahtumista voi lukea täältä:
 

Subscribe
Notify of
guest
9 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Minä
Minä
22.8.2018 08:24

Olis kai Ruotsissa jo kysyntää palovarmalle autolle, joka ei syty.

Virtanen
Virtanen
22.8.2018 08:42

Ruotsin vaaleja odotellessa

Valinta
Valinta
22.8.2018 09:17

Mieluummin asun Nimbyssä kuin Nybyssä.

m1xa
m1xa
22.8.2018 10:04
Vastaa...  Valinta

Nimby=Not in my backyard? 😁

Suomi FInland
Suomi FInland
22.8.2018 09:29

Eikö noille autoparkkipaikoille saada vartiointia jo vähitellen näillä kustannuksilla, mitä palot aiheuttavat?
Tuhoutuneet autot ovat oma lukunsa, mutta sitten vielä koko sammutusorganisaatio suojaavine poliiseineen ja palomiehineen maksaa maltaita tulla paikalle.
Vai olisiko rasistinen teko laittaa autot suoja-aitojen taa vartijoiden silmien alle? Mitä ilmeisimmin.
Joka tapauksessa paskasti on asiat Ruotsissa ja näköjään Nasima yrittää ujuttaa samaa Suomeen, kun menee kieltämään ongelmat, jotta poliisihallituskin on nimennyt jo nyt olemassa oleviksi. Jengiytyminen on siis alkanut meilläkin. Mutta asiasta ei saisi puhua…??! Ilmeisesti puhuminen pitää torpata siksi, että kansan asenne UUSIIN tulokkaisiin ei kovenisi, vaan humanitaarinen maahanmuutto saisi jatkua kaikessa rauhassa kunnes on jo myöhäistä.

Jarkko Kainulainen
Jarkko Kainulainen
22.8.2018 09:36

Nämä pitäisi palauttaa sitä mukaa kun saadaan kiinni ja heti mutta kun tässä suvakkien luvatussa maassa ei ymmärretä yhtään mitään niin kärsiköön koko idiootti kansa ihan yks ja sama vaikka polttaisivat koko ruotsin ja ehkä olisikin hyvä näin niin oppisivat nämä muutkin idiootti päättäjät täällä euroopassa ja meilläkin täällä pohjolassa mitä islam todellisuudessa on ja mikä sen päämäärä on ja on se niin käsittämätöntä ettei sitä tajuta vaikka muslimit sen itse sanovat suoraan ja lukeehan tämä kaikki raamatussa mutta kun nyky ihmiset evät usko mihinkään niin eivät myöskään näe tai suostu näkemään/uskomaan tätä islamin pahuutta. Täällä kommentti kentässä vierailevat uskoakseni näkevät toisin kuin nämä soroksen talutushihnassa kulkevat ahneet rakkikoira päättäjämme jotka haluavat rajat pois ja tehdä euroopasta muslimien mekan maailman loppu tästä seuraa nämä merkkelit, löfenit, macronit, sipilät, orvot ynnä muut idiootit ovat kaikki luciferin asialla eivät ihmisten vaikka niin antavat ymmärtää.

Pahapäinen Häme
Pahapäinen Häme
22.8.2018 10:48

Tässä sitä on Uppsalan ekonomeilla laskutehtävää.

Bilbrandens Dag
Bilbrandens Dag
22.8.2018 12:20

Ruotsissa on täysin kapituleerattu eli antauduttu autopalojen suhteen ja alettu pitää niitä normaaleina ilmiöinä. Kohta varmaan saamme oman Autopalon Päivän almanakkaankin ihan niinkuin Kanelipullan Päivänkin (4. lokakuuta). Sopiva päivämäärä olisi 11.9 koska silloin voi tehdä muutakin tuhotyötä siinä samalla.

Anonymous
Anonymous
22.8.2018 18:41

Ihmetellä täytyy, kun vakuutusyhtiöt eivät ole älähtäneet.
Vai onko Ruotsissa olleenkaan kasko-vakuutuksia, joihin sisältyy palo-hirvi-varkaus-vahinkoja?
Kalliiksi käy, ei toki yhtiöille, koska kyllä ne osaavat nostaa vakuutusmaksuja.
On se omituista että jotkut vihaavat noin paljon autoja, että niitä pitää polttaa.