Joillakin vaalipaikoilla alkoi SD:tä äänestävien vaikeutus

LjkPSKRmmpVrkYxRy6FEpG7VDrs

Ruotsissa on tullut aiemmissa vaaleissa ilmi, että Svergiedemokraattien vaaliseteleitä ei ole ollut tarjolla kuten pitäisi. Vaalipaikan ylläpitäjä toisin sanoen on tahallaan yrittänyt vaikeuttaa SD:n äänestämistä. Nyt samaa ilmiötä on esiintynyt jo ennakkoäänestyspaikoilla.

Ruotsin vaalitapa poikkeaa jonkun verran esimerkiksi Suomen äänestystavasta. Kun Suomessa kirjaillaan tyhjään korttiin numero niin Ruotsissa vaalipaikoilla on jokaisella puolueella oma ”vaaliseteli”, jossa ruksi vedetään oman ehdokkaan nimen kohdalla olevaan laatikkoon. Vaalitapaa on arvosteltu siksi, että kaikki vaalipaikalla olevat voivat nähdä kuka ottaa minkäkin puolueen vaalisetelin.
Monet tapaavat ottaa kaikkien puolueiden setelit vaalikoppiin ja siten yrittää olla näyttämättä kantaansa.
valsedlar
Normaalisti vaalipaikan ylläpitäjä laittaa tarjolle jokaisen puolueen vaalisetelit ja hänen velvollisuuksiin kuuluu huolehtia, että niitä on myös tarjolla riittävästi. Henkilö voi myös tilata oman vaalisetelin kultakin puolueelta. Puolueet myös lähettävät postitse vapaaehtoisesti seteleitä ihmisille.
Ainakin Falköpingissä on tullut ilmi, että ennakköäänestyspaikalla ei ole ollut tarjolla Sverigedemokraattien äänestyskuponkeja. Asiaa on selitetty sillä, että vaalipaikan ylläpitäjä ei ole saanut SD:n seteleitä. On mahdollista, mutta aiempien vuosien kokemusten perusteella jotkut vaalipaikan ylläpitäjät yksinkertaisesti ovat jättäneet lisäämättä SD:n vaaliseteleitä sitä mukaan kun ne ovat loppuneet.
 

Subscribe
Notify of
guest
25 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Matsui
Matsui
24.8.2018 22:13

Onpa kumma systeemi. Ei muuta kun oikeen vihaisen näköinen n—-ri muljauttelemaan silmiään vaalipaikalle, niin kukaan ei uskalla ottaa SD:n lappua. Enpä luottaisi näihin vaalituloksiin.

Hauki
Hauki
25.8.2018 14:41
Vastaa...  Matsui

Hyvät ihmiset ovat unohtaneet että Ruotsissa on nykyään aika paljon omalla työllään itsensä elättäviä nekruja ja ählämeitä jotka kannattavat ruotsidemareita. Sehän se vasta kauhistus onkin.

14
14
24.8.2018 22:23

Ei riitä, että haukutaan päivittäin mediassa ja kieltäydytään yhteistyöstä politiikassa pitää vielä estää puoluetta äänestäminen. Demokratia toimii hienosti Ruotsissa, lähes kuten muuallakin maailmassa.

Vilunki haisee
Vilunki haisee
24.8.2018 23:17

Tuskin on Suomessakaan ihan rehelliset vaalit olleet.

huugo
huugo
25.8.2018 06:25
Vastaa...  Vilunki haisee

En usko että missään maassa on enää täysin rehellisiä vaaleja. Muutamaa kk. ennen vaaleja alkaa valehtelu ja lehtien mielipidepalstoilla alkaa poliitikkojen paskan kirjoittaminen oikein urakalla, josta jopa göbbels olisi ollut kateellinen.Se jolla on eniten rahaa puoluekoneiston pyörittämiseen ja paskanjauhamiseen, voittaa vaalit. Myös mm. YLE on ollut viimevuosien eduskunta- ja presidentinvaalien porvaripuolueiden voittojen tae. Myös ennen vaaleja olevat ”vaalipaneelit” ovat vahvasti puolueellisia ja ”asiantuntijoiksi” kommentoimaan valitaan tarkasti tiettyjen suuntausten porukkaa ja viiemev vuosina ne ovat olleet vahvasti porvarivärisiä. Kansallimieliset ovat ajettu sinne pieneen nurkaan josta ääni ei kuulu.

Aikki
Aikki
25.8.2018 07:34
Vastaa...  Vilunki haisee

Presidentinvaalit olivat hyvä todiste, sillä kaikissa kyselyissä Laura Huhtasaari oli ylivoimainen. Kuitenkin vaalipäivänä Niinistö ja jopa Haavisto saivat enemmän ääniä, kuin Laura.

J
J
25.8.2018 16:24
Vastaa...  Aikki

Sekoitat Aikki gallupit ja vaalikonevastaukset keskenään. Sauli-uskovaiset ei mitään vaalikoneita käytä, enemmän heitä kiinnostaa vauva ja sen mukana tuoma hömppäjournalismi.

Vilunki haisee
Vilunki haisee
25.8.2018 23:24
Vastaa...  J

Kuka sen tietää miten niitä äänestyslipukkeita peukaloidaan vaalien jälkeen ääntenlaskussa, mitenkään tuollaista et voi todistaakaan.. En ihmettelisi vaikka olisi ollut etukäteen tehty niinistö lipukkeita valmiiksi.
Istuuhan hallituksessa sininen tulevaisuuskin vaikka ei heitä kukaan äänestänyt.

Albert
Albert
24.8.2018 23:24

Jonkun ehdokkaan nimi on ”Jihad”?
Toivottavasti ei kyseinen ehdokas tule paikalle vaaliväittelyyn Scanian kanssa… Mitä muuta tähän voisi todeta?
”Nomen est Omen?” 😀 😀
Entä miten tuo vaaliseteli systeemi toimii kerran jokaisen kappaleen voi ottaa kerralla? Eikö sitten yksi ihminen voi samalla tilata vaikka 200 000 SD:n vaaliseteliä ja änkeä ne kerralla sinne boksiin?
Tulisi kerralla ”Yksi ISO ääni”.
Mikäli vain ja ainoastaan yhden saan kerran täyttää ja yksi ainoastaan annetaan niin miten tuossa pysyy vaalisalaisuus? Ei mitenkään?
Ainoastaan joku ruotsalainen voi keksiä tuollaisen systeemin. Olen 100% varma että vaalien jälkeen löytyy läjäpäin laskemattomia/ puoliksi tuhottuja SD:n ääniä joka paikkakunnalta Ruotsista pitkin poikin roskiksia.

Mitkä ovat Mussien, Jihadin ja Muradin päämäärä Ruotsin suhteen?
Mitkä ovat Mussien, Jihadin ja Muradin päämäärä Ruotsin suhteen?
25.8.2018 06:07

Hyvin menee maassa jossa Mussie, Jihad ja Murad ovat Vasemmistopuolueen V ehdokaslistojen huipulla. Juuri tässä männäpäivänä sanoi Vn puoluejohtaja että suuret yritykset kuten H&M ja IKEA tulisi ottaa työntekijöitten haltuun niin että pelkästään työntekijät omistaisivat yhtiön. Hän sanoi myös että V oli EUstä irtoamisen kannalla muttei ole enää koska Sverigedemokraatitkin haluavat irtautua EU eikä V voi tehdä mitään samaa kuin SD joka on aivan järkyttävä rassenassefassepuolue:
https://www.svtplay.se/video/18801730/val-2018-utfragningen/val-2018-utfragningen-23-aug-20-00

Catilina
25.8.2018 06:51

Nitä vikaa oikeastaan on Venäjän systeemissä?

Aikki
Aikki
25.8.2018 07:28

Äänestin 1970-luvulla Ruotsin kunnallisvaaleissa, ei silloin muistaakseni noin äänestetty. Voi olla, että muistan väärin, onhan tuosta äänestyksestä kulunut jo
yli 40 vuotta

Aikki
Aikki
25.8.2018 07:30

PS. missä vaalisalaisuus. Onpa tehty helpoksi vaalivirkailijoille, jotka voivat heittää kaikki SD laput saman tien roskiin

fatwantarkistaja
fatwantarkistaja
25.8.2018 09:03

Kusetus ja pelottelu monin tavoin mahdollista tuolla systeemillä. Vaikka ovenrakoon joku somalilauma kyttäämään, ettei mummu uskalla ottaa SD:n lappua. Kaikenlaista voi puhella siinä ihmisten jonottaessa, vaikka kotiin seuraamisesta jne. Poliisi voi poistaa, jolloin tulee vararyhmä jatkamaan. Ainoa lohtu, ettei taida onnistua organisoitu toiminta ilman imaamia. Ja äänestys kait haram, eli ei hätiä mitiä.

JIHADISTI *SIVISTYNEISYYS Suvakkien mielestä
JIHADISTI *SIVISTYNEISYYS Suvakkien mielestä
25.8.2018 09:04

Abu Bakr al-Baghdadin 54 minuuttia kestävä äänitetty viesti julkaistiin torstaina islamistien nettisivuilla. Läntisten analyysien mukaan se on aito ja siinä viitataan lähiaikojen tapahtumiin. Viimeksi terroristijohtajan viesti kuultiin 28.9.2017.
Al-Baghdadi yllyttää jälleen seuraajiaan iskemään länsimaissa ja ottamaan kohteikseen myös ”uskottomien informaatiokeskukset ja heidän ideologisen sodankäynnin päämajansa”.
Hän kehottaa kannattajiaan Kanadassa, Euroopassa ja Yhdysvalloissa liittymään niihin, jotka ovat jo uhrautuneet ja seuraamaan heidän esimerkkiään.
YK:n tuoreen arvion mukaan Syyriassa ja Irakissa on yhä noin 30 000 ISIS-terroristia. ISIS:n hallussa on enää muutamia pieniä alueita kummassakin maassa. Vuonna 2015 Al-Baghdadin ”kalifaatti” oli laajuudeltaan yli 300 000 neliökilometriä ja alueella noin kymmenen miljoonaa asukasta.
Al-Baghdadin mukaan ”taistelu on vielä pitkä ja Yhdysvallat tulee kohtaamaan olemassa olonsa vaikeimmat ajat 20 vuotta kestäneiden muslimien vastaisten ristiretkien jälkeen”.
Asista kertoo sanomalehti La Stampa.
mutta nämä perkeleet kääntävät asiat ihan muualle mikä on oikea uhka
helsinki ilman natseja -mielenosoituksessa satoja ihmisiä:
”Suomi on muuttunut kauttaaltaan sivistymättömämmäksi”
Abu Bakr al-Baghdad on sitten se sivistynyt MUSLIMI vai
MIETIKÄÄ NYT JUMALAUTA NÄITÄ
SUVAKKIEN VÄITTEITÄ SUOMALAISISTA Suomi on muuttunut kauttaaltaan sivistymättömämmäksi”
Al-Baghdadi yllyttää jälleen seuraajiaan iskemään länsimaissa ja ottamaan kohteikseen myös ”uskottomien informaatiokeskukset ja heidän ideologisen sodankäynnin päämajansa”.
SIVISTYNEESTI
06.12.2017 klo 22:36 Hakaniemen torilta itsenäisyyspäivänä lähtenyt mielenosoitus pysäytti liikenteen Helsingin keskustassa. Tapola on sitä mieltä, että Suomessa on annettu koko ajan enemmän ja enemmän tilaa rasismille. Hänen mielestään Suomi on muuttunut kauttaaltaan sivistymättömämmäksi. – Sosiaalisessa mediassa huudellaan törkeyksiä, vihapuhetta ja rasismia piisaa. Se, kuinka turvapaikanhakijoita kohdellaan Suomessa, on mielestäni epähumaania. Tapolan mukaan
JOTA ISLAM JIHADISMI TERRORISMI EI PALJON PAINA TAI PELOTA
Turun sanomat Jos nyt emme vastusta natsismia koko kansalla, niin se kasvaa entistä suuremmaksi” – kadut täyttyivät mielenosoittajista
Turun puukkoiskun uhri Hassan Zubier: Meidän täytyy taistella pimeyttä vastaan
ja oman elämäntapamme puolesta On ikävää, että Pohjoismainen vastarintaliike käyttää juuri tätä päivää oman agendansa ajamiseen
ja valeuutistensa levittämiseen. Meidän muiden täytyy taistella pimeyttä vastaan ja **oman elämäntapamme puolesta***, Zubier sanoi STT:lle.
*kuten tuhopolttajia valehtelijoita vastaan vai

30% yli niin, että heilahtaa
30% yli niin, että heilahtaa
25.8.2018 10:26

Tuhannet ja tuhannet ovat äänestäneet oikeaa puoluetta.

kaksi esimerkkiä sivistyksestä
kaksi esimerkkiä sivistyksestä
25.8.2018 10:31

modern muslim bloody ritual
Graphic footage: Shi’ite Muslims observe Ashura holy day, Iraq
euronews (in English)
Julkaistu 4.11.2014
https://www.youtube.com/watch?v=yifS-uoFaVM

viher vasurien sivistymätömät suomalaistb *lahjatomat*moukat verratuna itsensä ruoskioihin moderneihin muslimeihin
viher vasurien sivistymätömät suomalaistb *lahjatomat*moukat verratuna itsensä ruoskioihin moderneihin muslimeihin
25.8.2018 10:33

ja me sivistymättömät
Nightwish – Nemo (OFFICIAL VIDEO)
https://www.youtube.com/watch?v=rNg2Dh6gPkw

Ilmari
Ilmari
25.8.2018 10:42

Neuvostoliitossa oli periaatteessa enemmistövaalitapa jossa kustakin vaalipiiristä valittiin eniten ääniä saanut ehdokas. Vaalilipussa o!I teksti: Vetäkää yli sen ehdokkaan nimi jota ette halua äänestää. Kussakin vaalilipussa oli kuitenkin vain yksi nimi.

normi islamia
normi islamia
25.8.2018 10:59

näiden suvakkien mielestä on sivistymätöntä jos joku vastustaa näiden matujen sivistyneiden tapojen rantautumista suomeen
jopa sabotoimalla puolueita jotka sitä yrittävät estää
eli tätä normi islamistien primitiivistä käytöstä uskontoon perustuvaa fanatismia tapoja
siis tämä toiminta on normi islamia ei terriorismia ei ääri islamia
Rituals of bloodshed at Panja Sharif
Muharram is a month of remembrance & ***Modern Shia Meditation**** that is often considered synonymous with the event of Ashura. Ashura, which literally means the ”Tenth” in Arabic, refers to the tenth day of Muharram. It is well-known because of historical significance and mourning for the martyrdom of Hussein ibn Ali, the grandson of Muhammad.
toivotavasti kai mykkänen kävisi PT Median sivuilla ja tajuaisi jotain *ahaa elämys*
https://www.youtube.com/watch?v=373T1JGWztw

rane58
rane58
27.8.2018 19:35
Vastaa...  normi islamia

Vi**u mitä apinoita…. :-O

KJ
KJ
28.8.2018 08:07
Vastaa...  rane58

Onhan näitä videoita tullut katseltu. Eräs oli hauska. Siinä ajoi itsemurhaaja mopolla niin pommi räjähti väärään aikaan ja muslimi katkesi kahtia. Alluha Akbaria jaksoi mölistä puolisen tuntia ennen kuin henki suostui häipymään. Jälkeenpäin ajattelin sen olevan ihan tavallinen itsemurha (tai no ei tavallinen) joten mitä on liennyt multitaskaaja ajatellut esim. niistä 72 neitsyestä. Eihän normaalin itsarin pitäisi oikeuttaa post-morgue orgioihin… Siinä on varmasti pojan isä ollut häpeästä punainen ja tyttäret saanut maistaa kunniakuolemista ettei Mehmedin isukin sentään tarvitsisi häpeässä elää.
Ja tuo ”normi islamia”-nimimerkin video rauhallisesta Islamin-harjoittamisesta näyttää oikeat karvansa tuosta uskonnosta. Joku hallitsijoistamme sanoi joskus, että Islam on rauhan uskonto. En tiedä kuinka moni suvakki sai tartunnan ja puolustaa nyt musulmaaniapinoita leipätyökseen. Veri tuolla videolla osoittaa Moskeijan sijaitsevan jossain helvetin teurastamossa tai nämä olivat laittomat reivit tyyliin Baghdad Undercover-Islam Halal Party.
Tätä Suomeen kumminkin kovasti kaivataan, koska on muodikasta olla multikultturelli viherpuna-värisokea.
YouTube on varmasti poistanut tuhansia videoita, ettei rauhanuskonnon illuusio särkyisi eikä suvakit näkisi totuutta mistä tulee lähinnä mieleen Bad Taste -elokuva.

käsitämätöntä he kuuluvat kaikki samaan kategoriaan
käsitämätöntä he kuuluvat kaikki samaan kategoriaan
25.8.2018 11:17

joku otti suomesa nielua TIERNA POJISTA JA NEEKERIN SUUKOISTA JA PEKASTA JA PÄTKÄSTÄ
Miksevät he sano Näistä muslimien pakkanaaleista mitään
Siksi kun he eivät tiedä mitään islamin uskonon rituaaleista eikä se heitä liioin kiinnosta
kun musta vaan tuntuu siltä
Ritual Draws Blood
Okei viesti tuli perille
järkevämpää näitä olisi lähetää suomen arkki piispalle tasa arvo valtuutetuille
viher vasuri puolueille touko aalolle Valtamedian toimittajille
oudointa
*varis verkostoon takku .netiin ja anifalle feministeille ja* pressalle*ja kai mykkäselle
ymm… te tiedätte
käsitämätöntä he kuuluvat kaikki samaan kategoriaan periaatessa *liberaali suvakit*
https://www.youtube.com/watch?v=VajgeO-8Cfs
hyvästi

Vaalisalaisuus kadoksissa
Vaalisalaisuus kadoksissa
25.8.2018 13:52

Eräs sukulaiseni on asunut Ruotsissa vuosikymmeniä. Vanhempani sanoivat hänelle, että kai sinä nyt äänestät ruotsidemokraatteja. Hän vastasi, ettei hän uskalla. En ollenkaan ymmärtänyt hänen vastaustaan ennen tätä artikkelia. Aivan järkyttävä vaalisysteemi! Eli koko äänestyspaikka näkee, mitä puoluetta sinä äänestät! Minun täytyy sanoa vanhemmilleni, että neuvovat sukulaistani ottamaan kaikkien puolueiden laput mukaan äänestyskoppiin hämäysmielessä. Hänelle ei ehkä tullut tämä mieleen. En itse todellakaan tiennyt tätä. Luulin aina, että Ruotsissa on sama systeemi kuin Suomessa.

trackback

[…] Joillakin vaalipaikoilla alkoi SD:tä äänestävien vaikeutus […]