Puolet viikinkiajan Sigtunan asukkaista oli maahanmuuttajia

Kuvakaappaus 2018-08-24 20-35-01.png

Uppsalan ja Tukholman yliopistojen tekemässä juuri julkaistussa tutkimuksessa kerrotaan, että Ruotsin vanhimpiin kaupunkeihin kuuluvan Sigtunan väki oli tuhat vuotta sitten hyvin monikulttuurinen.

Viikinkiaikaan Sigtunan väestöstä jopa puolen arvioidaan olleen maahanmuuttajia. Tukholman yliopiston professori Anders Götherström sanoo UNT:ille:
– Tuon ajan Sigtunaa voisi kuvata Lontooksi tai Shanghaiksi, jossa väestö koostui paikallisista ja maahanmuuttajista eri puolilta maailmaa.
Tutkimustuloksessa on tutkittu kuudesta hautapaikasta yhteensä 38 henkilöä 900-1100-luvuilta ja DNA-tutkimuksilla on saatu selville peruskysymykset. Tutkimuksissa tuli selville, että osa henkilöistä on muuttanut Sigtunaan Tanskasta tai Norjasta, mutta myös Briteistä, Ukrainasta, Liettuasta ja monista Keski-Euroopan maista.
– Geneettinen monimuotoisuus Sigtunan asukkaiden keskuudessa tuhat vuotta sitten olisi verrattavissa roomalaisten legioonaan Englannissa, johon värvättiin monilta eri alueilta sotilaita ja joka oli äärimmäisen heterogeeninen joukko.

Subscribe
Notify of
guest
18 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
H44
H44
24.8.2018 20:59

Noin 10% tuon ajan sigtunalaisista oli itämerensuomalaisia jotka hoitivat kaupallisia yhteyksiä Venemaan suuntaan sekä Suomen turkiskauppaa. Ilman näitä idäntien tuntijoita Viikingit eivät olisi päässeet kovinkaan pitkälle muinaissuomalaisten ja heidän idempämä ja etelämpänä asuvien sukulaiskansojensa maille.

Minä
Minä
25.8.2018 03:26
Vastaa...  H44

Puhuvat monikulttuurisuudesta, mutta se muodostui eurooppalaisista, joilla ei ollut ongelmia sopeutua vallitsevaan kulttuuriin ja tapoihin. Osattiin toimia yhdessä, eikä menty sosiaalipummeiksi maahan.
Nykyistä monikulttuurisuusideaa tuo monikulttuurisuus ei tue millään tavalla, vaikka sitä kovasti yritetään saada vaikuttamaan samalta asialta.
Suomessakin, kun lukutaidottomat sosiaaliturvaa hakevat marssivat rajan yli, puhuivat suvakit monikulttuurisuuden hyvyydestä ja vertasivat näitä islaminuskoisia eläteiksi haluavia esim. Fazeriin, joka aikoinaan tuli maahan ja perusti tehtaan. Suvakkien perustelut eivät kestä päivänvaloa sellaisten keskuudessa, joiden älykkyysosamäärä on yli 15.

fatwantarkistaja
fatwantarkistaja
24.8.2018 21:38

38 kalmoa tutkittu ja voipi vetää johtopäätöksiä. Tietty jos väkiluku oli 200:n paikkeilla, niin ehkäpä. Yhtä hyvin ne voivat olla tapettujen matujen luita. Rajat on lyöty kiinni. No, vitsillähän tässä, kun en asiasta mitään tiedä.
Sehän voi hyvinkin olla, että sieltä täältä ja tuolta on poimittu parhaat kädentaitajat ja samaa kieltä puhuvia oppipoikia jatkamaan aikanaan hommaa. Myös itseään viisaammat on hyvä tunnistaa ja palkata Skandinaviaan. Vaikka joutuu rakentamaan asumukset ja pajat ja jutut. Pienikin maa voi olla todellinen suurvalta, jos omaa oikeanlaiset resurssit.
Paha aavistus takoo rumassa päässä, että tällä tutkimuksella on joku tavoite. Monikulttuurillinen rikkaus saavutetaan ainoastaan, kun puolet porukasta on syntynyt muualla, mieluiten suurin osa, ylärajaa ei ole. Varmaan tällaista tarkoitusta ei ole ja täysin tieteellisesti on tutkittu menemään. Tuskin tuolloin tarvittiin kipeästi omia ulosteitaan viskovia, joukkoraiskaavia, härkävaunuja polttelevia, arabiankielisiä savitauluja kyylääviä mulqwisteja yhtään nykyaikaa enempää. Taidan puolustaa tarveharkintaa ihan tietämättäni.

Moonman
Moonman
24.8.2018 22:07
Vastaa...  fatwantarkistaja

Piti sanoa jotain, mutta tässähän tuli aivan kaikki olennainen. Aivan kuin Briteistä tai manner-Euroopasta tulleet sen aikaiset oikeat moniosaajat olisivat jotenkin verrannollisia nykyisiin raiskaaviin ja sikaileviin kehitysmaalaisiin. Tutkimuksen pointti tosiaan lieneekin ”katsokaa nyt, Ruotsi on aina ollut monikulttuurinen, Ei ole mitään ruotsalaisuutta”. Sulattavathan ne Ruotsissa nykyisin löytämänsä arkeologiset, viikinkiaikaiset löydötkin romumetalliksi. Tästä projektista vastasi muistaakseni joku virasto jonka johtaja oli joku pakistanilainen. Kansalla jonka menneisyys saadaan pyyhittyä, ei ole tulevaisuutta. Tätähän meihin suomalaisiinkin on ruotsin taholta sovellettu 1300-luvulta asti.

v-tuuntunu stadilainen
v-tuuntunu stadilainen
24.8.2018 21:40

hähhähhähhäää, ei tartte lukea kuin otsikko ja tietää missä mennään 🙂
Ei ihmekään, että siellä on niin paljon moniosaajia.
Muistaka, että myös Suomen väestön geneettinen koostumus on erittäin moninainen!

Ilmankos
Ilmankos
24.8.2018 21:50

Siellä Sigtunan lähellähän se Turun Zankarikin asuu.

Harald Hirmuinen
Harald Hirmuinen
24.8.2018 23:22

Mukava lisäys Paavon sivuilla nämä historiaosiot, historia kiinnostaa aina, joten kiitos siitä. Yleisesti miettinyt mielikuvaa Viikingeistä. Viikinkien aikaanhan Eurooppaan asteli Rooman tuhouduttua ikvisition avulla itämainen kristinusko ja Viikingeilla oli joskus nokkapokkaa luostareiden kanssa. Rooma sekä Viikingit jäi historiaan ja voittajathan yleensä kirjoittaa historian. Keskitalven juhla muutui kristuksen syntymäjuhlaksi ja keskikesän juhla Johannes kastajan syntymäjuhlaksi, pari esimerkkiä ihan kalenteritasolla. Yleensähän Hollywoodin elokuvateollisuus käsittelee kaikkia valkoisia hirmuisina teurastajina, kuten myös Viikinkejä. Esim. Viikinkien tuolloiset veneet ja merenkulkutaidot oli aikanaan vailla vertaa. Vertaa vaikka nykyisiä afrikkalaisia, jotka eivät kumiveneillään pääse kovinkaan kauas Libyan rannikolta. Merenkulun lisäksi maanviljelys, rakennustaito, kaupankäynti + muut käsityötaidot, inhimilliä puolia voisi luetelle pitempäänkin. Hollywodhan luo kuitenkin nuo ajat vain oman näkemyksensä mukaan. Mutta sen mie vaan sanon, että jos Viikinkien venevarastoja (vrt Ruotsin autogrillaukset) olisi poltelleet arabit tai muut kehitysmaalaiset asyylinvonkaajat, niin hiki olisi kehiksille tullu.

Albert
Albert
24.8.2018 23:27

”…osa henkilöistä on muuttanut Sigtunaan…”
Onpa kaunis ilmaisu niiden ihmisten kohtaloille jotka Viikingit veivät sota ja ryöstösaalliina orjiksi Sigtunaan pitkin poikin Eurooppaa.

Numento
Numento
25.8.2018 00:24

Orm Punaisen tarinassa viitataan Sigtuunaan ja senaikaisten finskiheimojen tulleen laittamaan kylä maan tasalle kun oma väki oli kahinoimassa Britanniassa tai jossain itämeren rannoilla ? Tietääkö joku vahvistaa tätä vai oliko senaikaisten tarinankertojien mokutusta eli Zubinaa ?

Essi
Essi
25.8.2018 00:44
Vastaa...  Numento

Löytyy kyllä tietoa, että Sigtuna tuhottiin 1187. Tekijöistä ei ole varmuutta ruotsalaiset itse syyttivät siitä karjalaisia, mutta Novgorod oli heille hyvä syntipukki. Todennäköisempää on, että havtyksen tekivät kuurilaiset ja saaremmaalaiset yhdessä.

Numento
Numento
25.8.2018 11:05
Vastaa...  Essi

Kiitos vastauksesta. Täytyy yrittää myllätä jostain tarkemmin kun aikaa on. ”rikos on selvitettävä” 🙂

huugo
huugo
25.8.2018 06:31

No ei ne kyllä autonpolttaja neekereitä ja rättipäitä olleet sosiaaliturvan perässä.Varsin kaukaa haettu vertaus nykypäivään. No en tiedä, löfvenissä saattaa olla ählämin tai neekerin verta pisara kun suosii niin vahvasti haittamaahanmuuttoa. Olisko joku esi-isä ollut joku neekerikunigas.

Freya Snow
Freya Snow
25.8.2018 07:33

Ei ollut sentään somaleja. Valkoisia eurooppalaisia olivat.

Anonyymi
Anonyymi
25.8.2018 08:51

”Eri puolilta maailmaa” on liioittelevasti sanottu, kun muuttajat olivat Pohjoismaista ja muualta Euroopasta, mutta kun tutkimuksen nimessä mainitaan sana maahanmuutto, niin sillä saa varmasti mukavasti apurahoja.

Anonymous
Anonymous
25.8.2018 11:12

hmm siis kaikki nuo mainitut ”ulkomaalaiset” eli englantilaiset, irlantilaiset, ja Volgan varrella asuvat, kuten ukrainalaiset ovat aika pitkälti siis viikinkien jälkeläisiä..tai ainakin siis viikinkiveren osuus niissä on vahva..Sen nyt jo näkee vaikkapa ukrainalaisista kauneista vaaleista naisista..

Anonymous
Anonymous
25.8.2018 14:20

Kuten muutkin ovat havainneet, ovat asukkaat oleet europideja. Eurooppalaiset ovat kuitenkin samaa kulttuuritaustaa, niin me tulemme helpommin toimeen keskenämme, kuin ähkykulttuureista tulevien kanssa.

Anonymous
Anonymous
25.8.2018 16:02

Noissa paikoissa mistä sanovat noiden ”maahanmuuttajien” tulleen, oli vahva viikinkiasutus. Ja tietenkin noilta alueilta otettiin sitten orjia, joita myytiin myös kotimaan markkinoille. Eli veikkaampa että ne ovat olleet orjia, eivätkä mitään maahanmuuttajia, ja osa paluumuuttajia viikinkien valtaamilta alueilta.

Anonymous
Anonymous
25.8.2018 16:09

Tuohon aikaan kaupungit olivat vielä todella pieniä kaupan keskuksia, joten toki siellä oli kauppiaita ympäri Euroopan. Kaupunkien väkiluku oli tyyliin joitain satoja. Lähes kaikki väestö asui maalla, mikä oli melko monokulttuurinen, koska ihmiset eivät noin vain matkustelleet ja liikkuneet. Harhaanjohtavaa propagandaa taas vaihteeksi maalailla kuvia jostain menneisyyden monikulttuurisesta Ruotsista.