Äärivasemmisto yritti levittää valeuutista vaalin alla

Finland_passport_2011.JPG

Millaista on oikea vaalipropaganda? Muutaman päivän ajan äärivasemmistolaiset ryhmät ovat levittäneet varsinkin ruotsinsuomalaisiin mm. Facebook-ryhmiin valheellista tietoa, että Sverigedemokraatit haluaisivat kieltää ruotsinsuomalaisten kaksoiskansalaisuuden.

Ruotsissa asuu paljon suomalaisia, jotka ovat ottaneet myös Ruotsin kansalaisuuden. He toisin sanoen ovat molemman maan kansalaisia. Varsinkin vanhempi sukupolvi on tavannut hakea myös Ruotsin kansalaisuuden sen jälkeen kun se joitakin vuosia sitten tuli mahdolliseksi.
Sverigedemokraatit ovat nyt ehdottaneet, että kaksoiskansalaisuudet pitäisi kieltää. Tässä oli se miksi äärivasemmistolaiset lähtivät levittämään valeuutista. Koska suomalaiset ovat isoin kaksoiskansalaisuuksien ryhmä niin äärivasemmisto yritti vaikuttaa isoon äänestäjäryhmään virheellisellä informaatiolla. Ruotsinsuomalaisten valtakunnanjärjestö ehti jo ölähtämään asiasta.
Nimittäin, SD:n Jimmie Åkesson on painottanut, että kaksoiskansalaisuusehdotus ei missään vaiheessa ajateltukaan koskevan pohjoismaisia naapureita. Åkesson kertoo lehdistötiedotteessaan:
– Sverigedemokraattien yksi perusprinsiippi on, että henkilöllä ei pitäisi olla kuin yhden maan kansalaisuus. Taka-ajatus tässä on se, että ennenkaikkea Euroopan ulkopuolinen maahanmuutto on aiheuttanut yhteiskunnan pirstaloitumisen ja aiheuttanut eriytymistä.
– Kuitenkin tähän periaatteeseen joudutaan käytännön ja historiallisten syiden takia tekemään joitakin poikkeuksia, kuten pohjoismaiset naapurimaat. Haluamme jatkossakin, että esimerkiksi suomalaisilla on mahdollisuus pitää sekä Suomen että Ruotsin kansalaisuus.
 

Subscribe
Notify of
guest
9 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
ruotsinsuomalainen
ruotsinsuomalainen
25.8.2018 20:27

En ole minkäänlajin vasemmistolainen,mutta sitä mieltä olen,että miksi pitää olla monta kansalaisuutta kun yhdellä hyvin pärjää.Siina monikansalaisuudessa on pikkusen semmonen keinottelun ja keinotekosen maku.
Vuosikymmeniä olen Ruotsissa asunut,mutta hetkeäkään en ole ajatellut hakea Ruotsinkansalaisuutta.Olen suomalainen ja suomalaisena pysyn lopun ikööni.

Pertti Grandell
Pertti Grandell
26.8.2018 08:18

itse suomenkansalaisena en saanut äänestää kuin kunnallisvaaleissa ruotsissa asuessani, voisko tossa olla joku juju? voi olla muitakin syitä, tietysti tunsin monta suomalaista jotka vielä 30 vuotta asuessaan ei osanneet kunnolla ruotsia joten mitä teet ruotsalaisella passilla jos et osaa edes lukea sitä???nyt en tietysti tunne taustaasi, joten asialla en tahdo loukata sinua. mutta näin vaan….

vittuuntunut stadilainen
vittuuntunut stadilainen
25.8.2018 22:55

Tätähän tämä on, valepropagandaa ja psykologista sodankäyntiä. Jos tätä haluaa ymmärtää, on perehdyttävä sodankäynnin menetelmiin ja ehkä jossain määrin markkinapsykologiaan.
Esimerkiksi täällä:
https://en.wikipedia.org/wiki/Psychological_warfare
http://www.psywarrior.com/ (PSYOP Links)
Toisin kuin normaalimaassa jossa valepropaganda on ymmärrettävä osa sodanaikaista tiedotustoimintaa, niin joissain kulttuureissa ja ideologioissa jatkuva valehtelu on päällä koko ajan. Esimerkiksi Neuvostoliitossa tai Venäjällä ja vastaavissa maissa valehtelu ei rajoitu sodankäyntiin.
Tässä artikkelissa on siinä mielessä tyypillinen esimerkki psykologisesta operaatiosta, että ei tavallaan ole edes väliä vaikka ilmoille lasketaan ilmiselvä vale. Riittää kun saadaan aikaan hämminkiä ja epäilyksiä osassa väestöä. Asioiden todenperäisyydellä ei tässä ole merkitystä. Niin kuin nigerialaisten prinssien kohdalla, niin politiikassakin joku nappaa aina koukkuun ja tarina jää elämään vaikka siinä ei olisi mitään järkeä normaaliaivoiselle ihmiselle.
Onneksi meikäläisten ei tarvitse koskaan valejdella ja liioitella eikä kenenkään pidä siihen sortua. Totuus kaikessa raadollisuudessaan on meidän puolellamme.

Aikki
Aikki
26.8.2018 11:14

En voi käsittää tuota kansalaisuuden antamista muualta tulleille. Jokainen olkoon sen maan kansalainen, jossa syntyy. Tyttäreni syntyi Ruotsissa 1980 muutimme Suomeen 1983 . Muutostamme huolimatta hänelle tuli ilmoitus Ruotsista kaksoiskansalaisuuden saamisesta muutama vuosi sitten. Hän ei ottanut Ruotsin kansalaisuutta, vaikka se olisi hänelle annettu.

rane58
rane58
27.8.2018 07:23

En kyllä antaisi kaksoispassilla kikkailevalle mitään valtiolle elintärkeitä tietoja/luottamustehtäviä, sitä ei tiedä minkä passin mukaan ”taistelee”….

KJ
KJ
27.8.2018 18:37

Hah! Arvasin (tiesin) että Vasemmisto on perseestä Ruotsissakin. Oikein paljon onnea Sverigedemokraatit. Nousunne auttaa Suomeakin. Te ehkä vastustatte sitä, että lahjoitetaan Suomelle pahimmat sotarikolliset, koska meidän valtiaamme ovat typeriä pettureita.
Petturin palkka on kuolema, kuuluu vanha sananlaskuaarre. Mutta Suomessa poliitikko voi armahtaa itsensä, mikäli on vienyt kansalta rahaa siten, että sillä voi retostella sionistiystiviemme kanssa.
Kiitos PT kun kerrot uutisia Ruotsista. Siten osaamme varoa niitä virheitä, mitä Ruotsi on tehnyt.

rane58
rane58
27.8.2018 19:20
Vastaa...  KJ

Mitä se hyödyttää vaikka me osaamme varoa niitä virheitä kun päättäjämme, tämä nykyinen hallitus haluaa tehdä ne virheet lopputuloksen tietäen…?

KJ
KJ
27.8.2018 21:25
Vastaa...  rane58

Sarkasmin tynkää laitoin viestiini. Hallituksemmehan nauttii kansanluottamusta. Uutisissakin kerrottiin, kuinka he valavat ihmisiin itsetuntoa ja luottamusta talouden nousuun. Miksi muka yrittäisivät harhauttaa meitä?

rane58
rane58
28.8.2018 01:30
Vastaa...  KJ

Tuon kommentin on pakko oll ironiaa….