Uusahvenanmaalaiset: Islamia pitää opettaa paikallisille

mariehamn-2810073_960_720
Kirkon tilalle moskeija.

Ahvenanmaalla majailee noin satakunta kiintiöpakolaista. Nyt muslimit ovat esittäneet vaateita, että heidän on saatava moskeija ja Suomen kansalaisuus sekä passi, kertoo Ålands nyheter.

Punaisen ristin teettämässä tutkimuksessa on haastateltu vuosina 2015-2016 Ahvenanmaalle tulleita kiintiöpakolaisia. Tutkimuksessa nousee esille se, että Syyriasta ja Irakista tulleet pakolaiet kokevat olonsa Ahvenanmaalla kuin vangeiksi.

Pakolaisten mukaan heidät on kyllä otettu sinänsä hyvin vastaan ja kokevat olonsa turvalliseksi. Suurinta valitusta tulee taloudellisesta tilanteesta ja siitä, että työtä tai koulutusta on vaikea saada ilman kielitaitoa.

– Tulimme eurooppalaiseen maahan. Koen oloni vangiksi, emme pääse ulos emmekä voi palata kotimaahamme, jossa ihmiste puhuvat kieltämme, yksi valittelee.

Haastatteluissa käy ilmi, että pakolaiset vaativat useaan otteeseen Suomen kansalaisuutta ja passia, jotta he voivat liikkua vapaasti maailmalla. He kokevat olonsa kuin vangeiksi ilman passia.

Niin ikään muslimit kertovat, että rasismia ilmenee yleisellä tasolla ja viranomaistasolla.

– Olemme muslimeita, mutta emme terroristeja kuten isis. Sitä eroa kaikki eivät ymmärrä ja siksi on rasismia.

Edelleen pakolaiset eivät olleet tyytyväisä asuntoihin, joita heille on annettu. He valittelivat vetoa, kylmyyttä ja kosteutta.

– Huoneistoni on kylmä ja palelemme koko ajan. Se vaikuttaa terveyteeni.

Yhteistä kaikille pakolaisille oli se, että he olivat hyvin matalasti koulutettuja ja naiset pääsääntöisesti ilman mitään koulutusta. Vain yhdellä naisella oli työpaikka, muut ovat eläkkeellä tai kotihoidontuen tms tuen piirissä.

Niin ikään hammashoidon puutetta valiteltiin. Vaikka muuten terveydenhuoltoon oltiin tyytyväisiä, hampaiden oikominen koettiin puutteeliseksi.

Suurin epäkohta raportissa nousee esille  oli se, että pakolaiset kokevat, että eivät voi harjoittaa uskontoaan Ahvenanmaalla. Varsinkin muslimimiehillä uskontopuoli tuottaa vaikeuksia. Nimittäin kotirukoilua voi harjoittaa jos on vain nainen. Miehille pitää olla moskeija.  Varsinkin perjantairukous on tärkeää.

– Meille on tärkeää harjoittaa uskontia. Haluamme moskeijan tänne.

Pakolaiset kokivat myös, että paikalliset eivät ymmärrä heidän uskoaan ja vaativat, että maakuntahallitus alkaa opettamaan islamia ahvenanmaalaisille.

https://www.alandsnyheter.com/invandring/efter-tva-ar-pa-aland-kvotflyktingar-vill-ha-moske-finska-pass/

Pitäisikö viimeinen vaatimus saattaa koskemaan koko Suomea? Miksipä kouluissa ei voitaisi ottaa islam-päivää vaikka kerran viikossa, jolloin lapset saisivat oikeaa tietoa islamista. Aikuia voisi kouluttaa vaikka kansanopiston pakollisilla islam-tietoustunneilla.

Advertisements

About Pt-media.org toimitus

View all posts by Pt-media.org toimitus →

21 thoughts on “Uusahvenanmaalaiset: Islamia pitää opettaa paikallisille

 1. Kyllä rasististen ahvenanmaalaisten nyt pitää ryhdistäytyä ja antaa omat lämpimät asuntonsa ”pakolaisille”, opetella heidän kieltään, perustaa moskeija Maarianhaminaan, antaa Suomen passi käteen niin pääsevät matkustelemaan ja riitävästi rahaa ainakin se luvattu 3000€/kk käteen. Lisäksi matkat mantereelle hampaiden oikaisuun, jos siellä ei kerran osata. Pitää osata nöyrtyä näiden ylivertaisten ihmisten pyyntöjen edessä ja alistua heille. Islam tarkotitaa alistumista. Kun saatte nämä vaatimattomat toiveet täytettyä, niin saatte lisää toivomuksia, kunnes saatte ikioman kalifaatin perustettua. Tämä on hulluutta. Pois nämä ihmiset Suomesta ja äkkiä kun eivät edes ole sotaa paossa.

  82
 2. Matala koulutustaso selittää aika ison osan näistä lapsellisista vaatimuksista. Rakentakoot itse moskeijansa omalle tontilleen omilla rahoillaan ja työllään. Se oikeus heillä uskonnonvapauden puitteissa on.

  55
  1. ”Omalle tontilleen”? Ei kai nuilla Suomessa omia tontteja luulis olevan mihinkä nuin vain rakennellaan.

   Tai pirustako sitäkään tietää.

   11
   1. Ahvenanmaasta ei suomalainenkaan voi hankkia tonttia ilman kotipaikka oikeutta. Sen saaminen on suomalaiselle monin verroin pidempi ja vaivalloisempi prosessi, kuin muslimille Suomen passln saaminen.

 3. Hyvä ettei nämä älyn riemuvoitot ole egyptiläisiä, vaatisivat vielä rakentaan muutaman pyramidin itelleen.

  39
  1. Eivät Egyptin nykyiset muslimiasukkaat mitään pyramideja rakentaneet. Yleinen väärä luulo, he ovat sinne islamin myötä muuttaneita arabeja. Nykyiset koptikristityt ovat muinaisten egyptiläisten jälkeläisiä ja heidän kielensäkin on samaa perua.

   28
   1. No olisivat sitten niitten pyramidien sijaan rakentaneet vaikka kunnon puolustuslinjat. Euroopassakin ollaan kohta 2000 vuotta sormet ristissä rukoiltu Jeesuksen toista tulemista, vaan eipä oo äijää vaan näkynyt ja nyt ählämiä tulee ovista ja ikkunoista. Atzteekit ja Inkatkin kuoli lähes sukupuuttoon, kun perunanviljelun sijaan rakensivat mystisia pyramideja.

    10
    1
    1. Raamatussa on ennustettu islamin maaimanvalloitus Ilmestyskirjassa. Yhdessä Danielin kirjan kanssa ne muodostavat kokonaisuuden lopun ajan tapahtumista. Lopun ajan peto, jota kaiki, paitsi kristityt, kumartavat, on islam.

     1. Pekka vaan

      Eli meillä on pedo-paavin lisäksi riesanamme peto-paavi, joka vaikka kuuraa islamistien jalat vereslihalle palvoessaan tuota pyhäksi kokemaansa kulttia. Syynä joko todellinen viha kristittyjä kohtaan, tai Raamatun ennustuksien toteensaattamisen kiirehtiminen. Kumpi syy sitten oikeuttaa tekonsa, mielestäni elämä olisi ihan hyvä ilman mitään vitsauksiakin.

 4. Eli Suomessa. Vaativat tuommoisia Suomessa. Kohta mantereellakin. Kusipäät luulivat varmaan olevansa Ruotsissa…

  34
 5. Siinä on aika paljon merta ympärillä, ja varmaan löytyy köyttä ja kiviäkin…
  Mutta hyvä että RKP pääsee myös nauttimaan kiitollisista rikkauksista

  25
 6. Siihen vaan moskeija pystyyn pomppulinnan paikalle niin on lyhyt matka laivaltakin. Ja mitä niitä hampaita turhaan oikomaan, parempi laittaa implantaatit heti kättelyssä hintaan 20.000 Skr per hammas. Kun hieno on niin hieno on ja silloin kelpaa vain se kaikkein paras.

  18
 7. Venäjä ei saanut saarivaliota, muslimit sai, seuraava kalifaatti ja länsi-naapurin veljet auttaa. Miksi valtio tasolla sallitaan tämä.

  19
 8. No, sitä ”rasismia” ilmenee ihan kantasuomalaisiakin kohtaan, etenkin jos eivät puhu ruotsia. Joten sitä ei edes voi luokitella ”rasismiksi”, normisettiä sikäläisiltä. Mitä moskeijaan tulee, veikkaan että sieltä löytyy maakellareita, joissa mekkomiehet voivat perjantaisin käydä pyllistelemässä profeettaansa. Ja yrittävät sikäläisille opettaa islamia, niin veikkaan, että tulevat savustetuksi sieltä alle aikayksikön.

  10
 9. Viikinkilaivan kokki ja emakkosika pelastuivat haaksirikosta ja siitä alkoi Ahvenanmaan asutus. On loistava juttu että ”saarivaltio” saa uusia geenejä rutsatulle väestölleen. Nyt tuli sellaista sakkia että siemennys hoidetaan vaikka väkisin jollei sovinnolla onnistu. Siellä vain on sellainen pikku ongelma, että rutsa on ehtinyt jo niin pitkälle ettei ihan heti erota kuka on naisoletettu. Kannatan Ahvenanmaan täyttä itsenäisyyttä ja heti !

  13
 10. Muistan että vuosituhannen vaihteessa oli kysely Ahvenanmaalla että mistä toivoisivat muuttajia ja tulos oli mieluummin lähi idän ja Afrikan suunnalta kuin kantasuomalaisia no toiveeseen on vastattu.

 11. Lyhyt tiivistys islamin uskosta.
  Naiset ovat tyhmiä ja niitä voi piiskata ja raiskata.
  Muun uskonnon kannattajat ja ateistit voidaan ryöstää, tappaa, vangita, orjuuttaa ja verottaa.
  Seksi on tärkeää, ja sitä voi harrastaa vaikka samansukupolen kanssa tai eläinten kanssa.
  Marttyyri saa paratiisissa vaimojensa lisäksi 72 neitsyttä ja kauniita palveluspoikia.
  Tavallinen musu saa kaksi neitsyttä ja vaimonsa + palveluspojat.
  Kaikkeen löytyy poikkeus, kun koraanista tutkitaan.
  Ei tarvitse puhua totta, ei tarvitse pitää lupauksia tai valoja.
  Pedofilia on ok. Sukuku rutsaus on ok. Homous on ok, jos ei jää kiinni.

  Siinä nyt aluksi, ettei mene liian vaikeaksi ahvenanmaalaisille, kun teksi on suomeksi.

 12. Ahvenanmaalaisuus ja islam: 2000-luvun alkupuolella muslimiksi kääntynyt ahvenanmaalaissyntyinen mies juoksi maratonin Euroopanmestariksi. Sama mies väitteli myöhemmin tohtoriksi. Tämä on totta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.