Uusahvenanmaalaiset: Islamia pitää opettaa paikallisille

mariehamn-2810073_960_720
Kirkon tilalle moskeija.

Ahvenanmaalla majailee noin satakunta kiintiöpakolaista. Nyt muslimit ovat esittäneet vaateita, että heidän on saatava moskeija ja Suomen kansalaisuus sekä passi, kertoo Ålands nyheter.

Punaisen ristin teettämässä tutkimuksessa on haastateltu vuosina 2015-2016 Ahvenanmaalle tulleita kiintiöpakolaisia. Tutkimuksessa nousee esille se, että Syyriasta ja Irakista tulleet pakolaiet kokevat olonsa Ahvenanmaalla kuin vangeiksi.
Pakolaisten mukaan heidät on kyllä otettu sinänsä hyvin vastaan ja kokevat olonsa turvalliseksi. Suurinta valitusta tulee taloudellisesta tilanteesta ja siitä, että työtä tai koulutusta on vaikea saada ilman kielitaitoa.
– Tulimme eurooppalaiseen maahan. Koen oloni vangiksi, emme pääse ulos emmekä voi palata kotimaahamme, jossa ihmiste puhuvat kieltämme, yksi valittelee.
Haastatteluissa käy ilmi, että pakolaiset vaativat useaan otteeseen Suomen kansalaisuutta ja passia, jotta he voivat liikkua vapaasti maailmalla. He kokevat olonsa kuin vangeiksi ilman passia.
Niin ikään muslimit kertovat, että rasismia ilmenee yleisellä tasolla ja viranomaistasolla.
– Olemme muslimeita, mutta emme terroristeja kuten isis. Sitä eroa kaikki eivät ymmärrä ja siksi on rasismia.
Edelleen pakolaiset eivät olleet tyytyväisä asuntoihin, joita heille on annettu. He valittelivat vetoa, kylmyyttä ja kosteutta.
– Huoneistoni on kylmä ja palelemme koko ajan. Se vaikuttaa terveyteeni.
Yhteistä kaikille pakolaisille oli se, että he olivat hyvin matalasti koulutettuja ja naiset pääsääntöisesti ilman mitään koulutusta. Vain yhdellä naisella oli työpaikka, muut ovat eläkkeellä tai kotihoidontuen tms tuen piirissä.
Niin ikään hammashoidon puutetta valiteltiin. Vaikka muuten terveydenhuoltoon oltiin tyytyväisiä, hampaiden oikominen koettiin puutteeliseksi.
Suurin epäkohta raportissa nousee esille  oli se, että pakolaiset kokevat, että eivät voi harjoittaa uskontoaan Ahvenanmaalla. Varsinkin muslimimiehillä uskontopuoli tuottaa vaikeuksia. Nimittäin kotirukoilua voi harjoittaa jos on vain nainen. Miehille pitää olla moskeija.  Varsinkin perjantairukous on tärkeää.
– Meille on tärkeää harjoittaa uskontia. Haluamme moskeijan tänne.
Pakolaiset kokivat myös, että paikalliset eivät ymmärrä heidän uskoaan ja vaativat, että maakuntahallitus alkaa opettamaan islamia ahvenanmaalaisille.
https://www.alandsnyheter.com/invandring/efter-tva-ar-pa-aland-kvotflyktingar-vill-ha-moske-finska-pass/
Pitäisikö viimeinen vaatimus saattaa koskemaan koko Suomea? Miksipä kouluissa ei voitaisi ottaa islam-päivää vaikka kerran viikossa, jolloin lapset saisivat oikeaa tietoa islamista. Aikuia voisi kouluttaa vaikka kansanopiston pakollisilla islam-tietoustunneilla.

Subscribe
Notify of
guest
21 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Matsui
Matsui
25.8.2018 13:31

Kyllä rasististen ahvenanmaalaisten nyt pitää ryhdistäytyä ja antaa omat lämpimät asuntonsa ”pakolaisille”, opetella heidän kieltään, perustaa moskeija Maarianhaminaan, antaa Suomen passi käteen niin pääsevät matkustelemaan ja riitävästi rahaa ainakin se luvattu 3000€/kk käteen. Lisäksi matkat mantereelle hampaiden oikaisuun, jos siellä ei kerran osata. Pitää osata nöyrtyä näiden ylivertaisten ihmisten pyyntöjen edessä ja alistua heille. Islam tarkotitaa alistumista. Kun saatte nämä vaatimattomat toiveet täytettyä, niin saatte lisää toivomuksia, kunnes saatte ikioman kalifaatin perustettua. Tämä on hulluutta. Pois nämä ihmiset Suomesta ja äkkiä kun eivät edes ole sotaa paossa.

H44
H44
25.8.2018 14:02

Matala koulutustaso selittää aika ison osan näistä lapsellisista vaatimuksista. Rakentakoot itse moskeijansa omalle tontilleen omilla rahoillaan ja työllään. Se oikeus heillä uskonnonvapauden puitteissa on.

Väinö
Väinö
25.8.2018 16:58
Vastaa...  H44

Eli omaan maahansa.

osaavat_ainaki_vaatia_vääräuskoisilta
osaavat_ainaki_vaatia_vääräuskoisilta
25.8.2018 21:13
Vastaa...  H44

”Omalle tontilleen”? Ei kai nuilla Suomessa omia tontteja luulis olevan mihinkä nuin vain rakennellaan.
Tai pirustako sitäkään tietää.

Hemmo
Hemmo
26.8.2018 18:29

Ahvenanmaasta ei suomalainenkaan voi hankkia tonttia ilman kotipaikka oikeutta. Sen saaminen on suomalaiselle monin verroin pidempi ja vaivalloisempi prosessi, kuin muslimille Suomen passln saaminen.

Jumala
Jumala
25.8.2018 14:12

Hyvä ettei nämä älyn riemuvoitot ole egyptiläisiä, vaatisivat vielä rakentaan muutaman pyramidin itelleen.

Anonymous
Anonymous
25.8.2018 15:18
Vastaa...  Jumala

Eivät Egyptin nykyiset muslimiasukkaat mitään pyramideja rakentaneet. Yleinen väärä luulo, he ovat sinne islamin myötä muuttaneita arabeja. Nykyiset koptikristityt ovat muinaisten egyptiläisten jälkeläisiä ja heidän kielensäkin on samaa perua.

Jumala
Jumala
25.8.2018 16:32
Vastaa...  Anonymous

No olisivat sitten niitten pyramidien sijaan rakentaneet vaikka kunnon puolustuslinjat. Euroopassakin ollaan kohta 2000 vuotta sormet ristissä rukoiltu Jeesuksen toista tulemista, vaan eipä oo äijää vaan näkynyt ja nyt ählämiä tulee ovista ja ikkunoista. Atzteekit ja Inkatkin kuoli lähes sukupuuttoon, kun perunanviljelun sijaan rakensivat mystisia pyramideja.

Pekka vaan
Pekka vaan
26.8.2018 09:59
Vastaa...  Jumala

Raamatussa on ennustettu islamin maaimanvalloitus Ilmestyskirjassa. Yhdessä Danielin kirjan kanssa ne muodostavat kokonaisuuden lopun ajan tapahtumista. Lopun ajan peto, jota kaiki, paitsi kristityt, kumartavat, on islam.

fatwantarkistaja
fatwantarkistaja
26.8.2018 15:03
Vastaa...  Pekka vaan

Pekka vaan
Eli meillä on pedo-paavin lisäksi riesanamme peto-paavi, joka vaikka kuuraa islamistien jalat vereslihalle palvoessaan tuota pyhäksi kokemaansa kulttia. Syynä joko todellinen viha kristittyjä kohtaan, tai Raamatun ennustuksien toteensaattamisen kiirehtiminen. Kumpi syy sitten oikeuttaa tekonsa, mielestäni elämä olisi ihan hyvä ilman mitään vitsauksiakin.

Hauki
Hauki
25.8.2018 14:37

Kyllä ne paikalliset ovat oppineet islamista ihan tarpeeksi uutisten mukaan.

Murhamies
Murhamies
25.8.2018 14:56

Eli Suomessa. Vaativat tuommoisia Suomessa. Kohta mantereellakin. Kusipäät luulivat varmaan olevansa Ruotsissa…

pöh
pöh
25.8.2018 17:04

Siinä on aika paljon merta ympärillä, ja varmaan löytyy köyttä ja kiviäkin…
Mutta hyvä että RKP pääsee myös nauttimaan kiitollisista rikkauksista

Joko on yllätyspariutumista Oolannin kaduilla ja puskissa?
Joko on yllätyspariutumista Oolannin kaduilla ja puskissa?
25.8.2018 17:10

Siihen vaan moskeija pystyyn pomppulinnan paikalle niin on lyhyt matka laivaltakin. Ja mitä niitä hampaita turhaan oikomaan, parempi laittaa implantaatit heti kättelyssä hintaan 20.000 Skr per hammas. Kun hieno on niin hieno on ja silloin kelpaa vain se kaikkein paras.

Vitun vittu
Vitun vittu
25.8.2018 18:05

Venäjä ei saanut saarivaliota, muslimit sai, seuraava kalifaatti ja länsi-naapurin veljet auttaa. Miksi valtio tasolla sallitaan tämä.

Hannele Korpela
Hannele Korpela
25.8.2018 22:46

No, sitä ”rasismia” ilmenee ihan kantasuomalaisiakin kohtaan, etenkin jos eivät puhu ruotsia. Joten sitä ei edes voi luokitella ”rasismiksi”, normisettiä sikäläisiltä. Mitä moskeijaan tulee, veikkaan että sieltä löytyy maakellareita, joissa mekkomiehet voivat perjantaisin käydä pyllistelemässä profeettaansa. Ja yrittävät sikäläisille opettaa islamia, niin veikkaan, että tulevat savustetuksi sieltä alle aikayksikön.

Numento
Numento
26.8.2018 00:19

Viikinkilaivan kokki ja emakkosika pelastuivat haaksirikosta ja siitä alkoi Ahvenanmaan asutus. On loistava juttu että ”saarivaltio” saa uusia geenejä rutsatulle väestölleen. Nyt tuli sellaista sakkia että siemennys hoidetaan vaikka väkisin jollei sovinnolla onnistu. Siellä vain on sellainen pikku ongelma, että rutsa on ehtinyt jo niin pitkälle ettei ihan heti erota kuka on naisoletettu. Kannatan Ahvenanmaan täyttä itsenäisyyttä ja heti !

Joopajoo
Joopajoo
26.8.2018 12:44

Heh pakkoruotsin tilalle pakkoislam 😁

Lasse
Lasse
26.8.2018 20:56

Muistan että vuosituhannen vaihteessa oli kysely Ahvenanmaalla että mistä toivoisivat muuttajia ja tulos oli mieluummin lähi idän ja Afrikan suunnalta kuin kantasuomalaisia no toiveeseen on vastattu.

Karri
Karri
27.8.2018 07:05

Lyhyt tiivistys islamin uskosta.
Naiset ovat tyhmiä ja niitä voi piiskata ja raiskata.
Muun uskonnon kannattajat ja ateistit voidaan ryöstää, tappaa, vangita, orjuuttaa ja verottaa.
Seksi on tärkeää, ja sitä voi harrastaa vaikka samansukupolen kanssa tai eläinten kanssa.
Marttyyri saa paratiisissa vaimojensa lisäksi 72 neitsyttä ja kauniita palveluspoikia.
Tavallinen musu saa kaksi neitsyttä ja vaimonsa + palveluspojat.
Kaikkeen löytyy poikkeus, kun koraanista tutkitaan.
Ei tarvitse puhua totta, ei tarvitse pitää lupauksia tai valoja.
Pedofilia on ok. Sukuku rutsaus on ok. Homous on ok, jos ei jää kiinni.
Siinä nyt aluksi, ettei mene liian vaikeaksi ahvenanmaalaisille, kun teksi on suomeksi.

Matti Kalevi Huttunen
Matti Kalevi Huttunen
13.9.2018 00:56

Ahvenanmaalaisuus ja islam: 2000-luvun alkupuolella muslimiksi kääntynyt ahvenanmaalaissyntyinen mies juoksi maratonin Euroopanmestariksi. Sama mies väitteli myöhemmin tohtoriksi. Tämä on totta.