Virosta Saksaan karannut pakolaisperhe palautettiin Viroon

Kuvakaappaus - 2018-08-25 12-55-02.png

Virossa on noussut otsikoihin syyrialainen perhe, joka pakeni Virosta Saksaan. Nyt perhe on palautettu takaisin Viroon. Turvapaikka Saksassa evättiin sillä perusteella, että Viro on turvallinen maa.

Pealinn.ee:n mukaan Nelihenkinen perhe kera kahden lapsen saapui Viroon viime huhtikuussa ja heidät sijoitetttin  Põlvan kuntaan. Perheen pää päätti kuitenkin, että Viro ei ole hyvä maa ja perhe karkasi kesäkuussa Saksaan. Saksa ei taas myöntänyt perheelle turvapaikkaa, sillä Viro oli jo myöntänyt heille pakolaisstatuksen. Ja koska Viro katsottiin turvalliseksi maaksi ei turvapaikalle ollut siten tarvetta.
Perhe on on valittanut Saksan viranomaisten tekemästä kielteisestä päätöksestä ja he toivovat löytävän tuomarin, joka muuttaa päätöksen ja he saisivat palata takaisin Saksaan turvaan.
Viron ja Saksan välillä on pienoista kiistaa mitä tehdä kiintiöpakolaisten kanssa, jotka ovat karanneet Virosta Saksaaan. Tämän vuoden aikana Virosta on lähtenyt kymmenkunta pakolaisperhettä Saksaan, joista ainakin osa on palautettu Viroon.
Viro on ottanut vuoden 2015 jälkeen 206 kiintiöpakolaista, mutta heistä enää vain 83 henkeä oleskelee Virossa.

Subscribe
Notify of
guest
18 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Kari Ilmarinen
Kari Ilmarinen
25.8.2018 13:11

Ai ei olekaan olemassa vetovoimatekijöitä? Vain sotaa ja kidutusta viimeisillä voimillaan pakenevia pakolaispoloisia?
Miten tämä nyt menikään…?

r
r
25.8.2018 13:28

Että sellaisia turvapaikan vonkaajia,joka iikka. on meinkiä.Nämä pitäisi palautaa venäjälle,rus kyllä osaa panna ählämit ruotuun.ei tipu asunto eikä pätäkää taivaasta. viohan v onko kaikilta karannut järki päästä euroopassa.hyysätä nyt kaiken maaliman ählämeitä ja negruja.sota on ohi syyriassa takaisin himaan kaikki loisiat.Täytöökö euroopan jokaisen sukupolven ajautua sotaan ennen kuin älli palautuu kaaliin….

Matsui
Matsui
25.8.2018 13:36

Virossa on huonompi sossu.

Moffar
Moffar
25.8.2018 18:59
Vastaa...  Matsui

Se ei ole ainoa syy. Virossa ollaan oltu ERITTÄIN fiksuja siinä että pakolaiset ovat sijoitettu haja-asutus alueille, kauas kaupungeista.
Pakolaisten on siellä _pakko_ integroitua ja edes vähän assimiloitua. Pakko siis oppia kieltä (hui,kuinka julmaa) ja löytää
harrastukset yhdessä ja niin kuin virolaiset sitä itse tekevät. Kenties tyytyä enemmän perinteisiin harrastuksiin, ajalta ennen poispilattuja
millenniaali-hipstereitä kaikkine leluineen ja tarjottuine urbaanispektaakkeleineen.
Pakolaiset eivät halua missään nimessä olla kuin virolaiset haja-asutusten virolaisten kanssa. Rahat toki kelpaa mutta kylillä ei ole huvituksia ja hengailupaikkoja
samanlaistensa kanssa niin kyllähän siinä jonkun vainon tai sodan kauheuksia paenneella nousee hengen uhkaakin suurempi ahdistus.
Se on se kaikkialla tuttu ilmiö. Ja kun he saavat haluamansa tarjottimella niin eihän siitä hyvää ja kestävää kehitystä synny ja seuraavan sukupolven
edustajatkin menestyvät huonosti jo peruskoulussa.
Juuri siksi kaikki pakolaisstatuksen saaneet kuuluu sijoittaa korpikyliin jos vain mahdollista.
Itse olen nopeasti ystävämielisesti tutustumassa kaikkiin tulokkaisiin, että millä asenteella ovat
oikeasti liikkeellä, mutta koska bulshittikynnys on matala, saatan yhtä nopeasti sanoa hyvästi, oli hyvä tutustua (tuskin pidetään yhteyttä).
Jos virolaiset eivät tarpeeksi kaveeraa pakolaisten kanssa ja riittävästi ”mielenkiintoisia”(itselle mielekkäitä) asioita ei löydy
niin kyllä siinä on todennäköisesti pakolaisilla enemmän peiliin katsomista kuin kantiksilla.
Jos Suomi toimisi kuin Viro niin täälläkin erottuisi jyvät akanoista.

Ulkosuomalainen
Ulkosuomalainen
26.8.2018 01:58
Vastaa...  Moffar

Ei sijoitukset ihan korpikyliin mene, toki vastaanottokeskukset on hieman syrjemmällä.
Kummasti täälläkin Virossa peitellään kaikenlaista. Joku porukka kävi tutustumassa vastaanottokeskuksen toimintaan. Yllättäen juuri sinä päivänä asukkaat olivat jossain muualla.
Virossa matut eivät vielä muodosta minkäänlaisia yhteisöjä ja tämä on käynyt ilmeisesti aviomiesten kunnian päälle.
Tiedän kahdesta tapauksesta, jossa matu on tuikannut vaimonsa tuleen, koska tämä olikin alkanut kotoutua. Vaimot olivat noin parikymppisiä.
Toinen tapahtui Lasnamäellä joka on suhteellisen tihehään asutettua aluetta, ainakin mihin tahansa Suomeen verrattuna.
Toinen episodi tapahtui Haapsalussa, mutta tässä tapauksessa jollakin sytytysaineella kasteltu vaimo pääsi kai pakenemaan, sillä sytyttäminen jäi yritykseksi.
Haapsalukaan ei ole ihan maaseutua vaan mukava pikku kaupunki, asuinkin siellä pari vuotta.

Moffar
Moffar
26.8.2018 02:14
Vastaa...  Ulkosuomalainen

Kiitos paljon valistavista tiedoista Ulkosuomalainen. Todella mielenkiintoista. Olin aikoja sitten lukenut siitä kuinka pakolaisia on sijoitettu syrjäseuduille asumaan ja kuinka joku toinenkin perhe olisi kovasti halunnut suurkaupunkiin. Kyllä heillä on ollut jotain sen tapaista strategointia kuitenkin, mutta varmasti on hajantaa kuten voi olettaa. Vokit ovat oma lukunsa.

Moffar
Moffar
26.8.2018 02:19
Vastaa...  Moffar

Niin, ja kirjoitinkin että haja-asutus alueille Viron tapauksessa
ja viitaten suositeltavaan yleiseen strategiaan Suomessa tai muualla
käytin kansanomaista ilmaisutapaa ”korpikylä” 😉

fatwantarkistaja
fatwantarkistaja
25.8.2018 14:00

Kuinka eestiläiset tulevat maassaan toimeen? Eivätkö he oikein ymmärrä kärsivänsä suurta sortoa, tuskaa, vainoa ja kidutusta? Myös hirmuiset mattopommitukset tekevät selvää jälkeä maaseudulla (ainakin syksyisin kääntyy maa oikein ylösalaisin). Meinaan, kun ei sieltä paikalliset lähde suurin surminkaan Suomeen pakolaisiksi. Tässä on nyt joku juttu.
Vai onko nuo syyrialaiset jotain ylimystöä, joka on tottunut lorvailemaan muiden kustannuksella? Korkea aika ottaa vastuu elämästään, eihän Saksassakaan saa ilmaista palvelusväkeä? Mihinkäs heidän satumainen omaisuutensa on kätketty? Ei tarvitse pakolaisstatusta ollenkaan, jos kyhnyä piisaa.
En millään usko pakolaisten olevan valehtelevaa ***kaväkeä, joka kulkee etsimässä parhaita olosuhteita loppuelämän kestävään makoiluun. Ei ne niin pahoja ole, ei millään.

Jarno Lehmussalo
Jarno Lehmussalo
25.8.2018 16:45
Vastaa...  fatwantarkistaja

Siitä on aikaa jonkun verran, kun näin suomeksi tekstitetyn videon.
Siinä oli vanhempi Syyrialainen pappa, joka sanoi: Te olette ottaneet maahanne
meidän pohjasakan.

Omille ei rahaa
Omille ei rahaa
25.8.2018 14:19

Olisivat tulleet tänne niin kylpylä tai hotelli asunnoksi. Reilusti käteistä ja auto alle. Kyleillä rahhoo riittää elintasopakolaisille.

Jarno Lehmussalo
Jarno Lehmussalo
25.8.2018 14:29

Herätys Suomi ! Sitten vaan kärräämään porukkaa takaisin Ruotsin puolelle. Ja Ruotsi, siitä vaan opiksi,

Onnen ja ilon päivä
Onnen ja ilon päivä
25.8.2018 14:54

Hahahahahahahahahahahaaaaaaaaaaaaaa siinä pöljä muslimi perheenpää teki ns. EMÄMUNAUKSEN ! Virossa kun ei ole sossua hahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa !!!!!!!!

Hurtta
Hurtta
25.8.2018 16:53

Erilaisia eri maissa nämä ongelmat pakoloisten kanssa. Toisista maista ei lähde edes väkisin ja toisissa ei saada pysymään millään. Jokainen voi miettiä miksi toisissa maissa ei ole kelagoldia ja nimenomaan niissä maissa joudutaan pitämään väkisin otetut pakoloiset.

pöh
pöh
25.8.2018 16:56

Syynä varmaan se että Virossa ei tarpeeksi kumarrella kunniakansalisille eikä toteuteta ihan joka toivetta.
Takas vaan sinne syyriaan jos ei Eesti kelpaa, moni suomalainen nykyään asuisi varmaan mielummin Virossa kuin EU suomaliassa.

huugo
huugo
25.8.2018 17:59

He heh, ei taida saada diskorahaa.

Valtsu
Valtsu
25.8.2018 19:02

Voi voi, palkallinen palvontakoneisto olikin naapurimaassa, voi voi.

acc
acc
25.8.2018 23:32

Seuraava on omaa spekulointiani. Voi olla totta tai harhaluuloa.
Luulisi, että pysyvän oleskeluoikeuden johonkin EU-maahan saanut voi muuttaa toiseen EU-maahan asumaan siinä missä muutkin EU-kansalaiset.
Syyrialaisperheen isän virhe oli, että meni hakemaan turvapaikkaa Saksasta. Jos olisi mennyt töihin, niin Saksa ei olisi voinut palauttaa perhettä Viroon.
Saksa mies olisi voinut ottaa vastaan jonkun työn vaikka kuinka pienellä palkalla. Perhe olisi päässyt heti sosiaaliturvan piirissä, koska isä on voimavara ja töissä. Myöhemmin mies olisi voinut jäädä työttömäksi ja sossun elätettäväksi hänkin.

Esko69
Esko69
26.8.2018 00:30

Tässä taas nähdään kuinka hölmöjä Euroopan kansat ovat. Jokunen maa tosin vielä jäljellä, jossa tällaiset paskapuheet ei mene läpi. Kyllähän tuo vähän vituttaa, kun omien toimesta omat maat halutaan paskoa samalle tasolle, kuin nuo pakolaiset ovat omansa paskoneet.