Kööpenhaminassa muinaistulien yö, useita autoja poroksi

ubehandlet-billede-fra-kamera
Kuva: Kenneth Meyer

Kööppenhaminassa Nørrebron maahanmuuttajataustaisessa ongelmalähiössä levottomuudet ovat jatkuneet koko elokuun. Viime yönä poltettiin taas useita autoja.

Ensimmäinen hälytys saatiin 23.30 aikaan, jonka jälkeen paloryppäitä tuli tunnin sisällä useita, ainakin viidessä eri paikassa paloi 1-3 autoa. Kööpenhaminan poliisipäällikkö Henrik Svejstrup kertoo Extrabladetille, että palolaitos ja poliisi yrittivät hallita tilannetta, mutta aina kun yksi paikka saatiin hallintaa alkoi toisaalla tapahtua.

Nørrebrossa leimahtaa samalla tavalla kuin Malmössä, säännöllisen epäsäännöllisesti. Nyt paloja on ollut alkukuusta ja viikolla useita. Lisäksi on ollut yleistä ”käymisilmiötä”, jollaista Suomessa tai Virossa ei ole. Ilmiön aikana kadulle kerääntyy isoja porukoita etsimään tekosyytä ison mellakan aloittamiselle. Käymistila voi jatkua pitkään ilman isomman mellakan alkua, ja mitä pitempään se jatkuu, sitä varmemmin mellakkaa ei synny.

Mutta jos käymistila ikäänkuin ryöpsähtää; nousee muutamassa päivässä huippuunsa silloin alkaa suurmellakka.

Henrik Svejstrup toteaa Extrabaldetille:

– Tämä on kummallinen rikollisuuden muoto, kukaan ei ansaitse siinä mitään.

Advertisements

About Pt-media.org toimitus

View all posts by Pt-media.org toimitus →

15 thoughts on “Kööpenhaminassa muinaistulien yö, useita autoja poroksi

 1. Poliisipäällikkö Henrik Svejstrup sanoo, että tämä on kummallinen rikollisuuden muoto, kukaan ei ansaitse siinä mitään.
  Poliisipäällikkö on nyt vähän pihalla. Kyllä siinä ansaitaan, nimittäin rispektiä.

  42
  1. Niin, tuskinpa tuollaiset porukat joka kerta rahan ansaitsemista ajattelevat, siinä on muut syyt taustalla. Perinteisesti pohjoismaalaiset ahkerat ihmiset ajattelevat kaiken toiminnan tähtäävän rahan tai tavaran hankintaan.

   1. Muita syitä on ainakin kauhun luominen ympäristöön, näytös siitä, kuka hallitsee paikkaa. Mutta sehän nyt ei kiltille poliisisedälle tule mieleen.

 2. Koskahan alkaa Pohjoismaiden päättäjien päässä raksuttaa ? Ei tämä tästä parane, pahenee vain. Joko teet asialle jotakin tai sitten itket ja teet.

  37
  1. Kyllä ainakin tässä Suomi-nimisessä Pohjoismaassa erään päättäjän pää on raksuttanut jo pitkään. Hän on laittanut päänraksutuksensa myös toimeen, ja luonut kansallismieliselle puolueelle Jytkyn ja Jatkojytkyn. Valitettavasti vain puolueen itsevaltainen puheenjohtaja ei koskaan ollut tämän päättäjän kanssa samaa mieltä haittamaahanmuutosta, vaan päinvastoin piti sitä mitättömänä asiana.

   Kyseiselle puoluejohtajalle puolue olikin aina vain hänen henkilökohtainen vaaliorganisaationsa, jonka tehtävä oli tuottaa hänelle mahdollisimman korkea asema. Sen saavutettuaan hä’n oli valmis tuhoamaan puolueensa.

   Puolue ei kuitenkaan tuhoutunut! Päättäjä, jonka päässä on raksuttanut jo vusoikausia, on nyt puolueensa johtaja. Mikäli hän saa ensi kevään eduskuntavaaleissa tarpeeksi ääniä, hän tekee Suomelle saman kuin hänen veljespuolueensa Fideszin johtaja Viktor Orbán on tehnyt ja tekee Unkarissa.

   Mutta tämä realisoituu vain, ja ainoastaan vain, jos riittävä märä kansallismielisiä suomalaisia äänestää tätä päättäjää, jonka päässä on raksuttanut vuosikausia.

   Mutta jos äänestäjien päässä ei raksuta edes sen vertaa, että tällainen vaihtoehto on olemassa…
   niin ei kai sille sitten mitään voi…

   31
   1. ”Mutta jos äänestäjien päässä ei raksuta edes sen vertaa…”

    No se mitä jokainen voi ilmaiseksi tehdä, on nakertaa valtamedian uskottavuutta ja tarjota ihmisille vaihtoehtoisia tietolähteitä, kuten luonnollisesti PT-mediaa.

    Kannattaa esimerkiksi levittää linkkejä YLE:n ja muiden uutiskommmentteihin jotta ihmiset voivat verrata miten asiat kerrotaan vasenmediassa- ja sitten toisaalta miten ne menivät täällä reaalitodellisuuden puolella netsimediassa.

    19
 3. Pian tuo autopalojen jatkuva roihu on myös Suomessa. Alkaa pääkaupunkiseudulta ja leviää ”kulon” tavoin muualle isompiin kaupunkeihin. Ja ei muuta kun ihmetellään ja syytetään yhteiskuntaa kun terroristit ovat jääneet ulkopuolelle. Oikeastaan tämä hulluus tarvitsee jonkun ISON herätyksen, valitettavasti.

  36
  1. Kyllä Turun terrori-isku oli jättimäinen herätyskello, mutta kukaan nukkuvista ei vain herännyt. Supolle lyötiin vähän lisää fyrkkaa, mutta kaikki tietävät, ettei terrorismia estetä kuin pitämällä terroristit poissa maasta.

   22
  2. Vaan mitenpä tuo saataisiin maamme turvallisuuspolitiikaksi ensi kevään vaaleissa? Ei se olisi sen vaikeampaa, kuin on ollut Unkarissa, Tšekissä, Slovakiassa ja Puolassa. Tarvitsisi vain äänestää…

   8
   1
 4. ruotsissa asuessani luin södertäljen omasta blaskasta (suvakkien kirjoittama) kuulemma johtuu karvisten ja yön timppojen turhautumisesta? eli mitä vittua? ei niiden tartte tehdä duunii, ei skoleja, saavat ilmaisen asunnon , disco fyrckaa jne… enemmän kuin pottunokka 40 tuntia viikossa tekeville. kuka helkkari haluaa kouluttamattoman , kieltä osaamattoman duunariksi. muuta osaa tehdä kuin vaatia ja räplätä puhelinta….ite ajelevat bemareilla ja kultaketjut kaulassa, istuvat hienoissa kuppiloissa ja vittuilevat pottunokille.. no kyllähän pottunokatkin turhautuu…muttei mee polttaa autoja…mennään himaan liiteriin otetaan pullo renat tai hyvässä lykyssä absoluttia pullon (pari) sitten taas duuniin maanantaina että turhautuneet saavat disco fyrckansa..iso vitsi koko näitten karvis/ timpat yhtälö. menisivät himaan mogadishuun poltta omia kottikärryjään……kyllä pännii tää paapominen….

  39
  1. Absolut inte vodkaa liiteriin, pysyy työkunnossa koko viikonlopun ja voi tehdä sisään parit muslimibileet, ettei toisten (loisten) tartte odottaa seuraavaa viikonloppua ja turhautuessaan polttaa paria(sataa) ajoneuvoa.

 5. ”Alternativ för Sverige” alkaa tuntua yhä järkevämmältä vaihtoehdolta, semminkinkun puoluejohtajansa Gustav Kasselstrand on asunut kaksi vuotta SUOMESSA ja puhuu hyvin positiivisesti maasta. AFS haluaa tehdä sen mitä SD ei halua eli laittaa VÄLITTÖMÄN STOPIN maahanmuutolle ja aloittaa aktiivisen takaisinlähettämisen: ensikädessä >puoli miljoona matua jotka ovat tulleet maahan laittomasti, tehneet rikoksia, valehdelleet saadakseen oleskeluluvan ja lypsäneet hyvinvointiyhteiskunnan systeemejä antamatta mitään takaisin:

  22
  1. Saattaapa olla niin, että SD:n ”imussa” pääsee luikauttamaan hivenen radikaalimpaakin suuntausta. Ilman ei olisi mitään asiaa koko kentälle? Hyvä näin, kerran muutama prosentti löytynee kannatustakin. Eivät sinällään syö toistensa ääniä, jos molemmat saavat öö.. kansanedustajia? (Ruåtti on mystinen paikka.)

   Harmi, ettei Suomessa vielä toimi sama taktiikka. Perussuomalaisilla valitettavan surkea kannatusprosentti, jota mahdollisesti verottavat parit ryhmittymät. Pari paikkaa voi jopa perussuomalaisilta jäädä saamatta, jos ihmiset haksahtavat äänestämään näitä, joiden äänestäjät äänestävät käytännössä petoja (ääni pienpuolueelle on ääni Kokoomukselle, kun äänestämättä jättäminenkin menee samaan laariin?).

   1. Imussa tai ei, tarvetta löytyy radikaalimmille ajatuksille ja teoille jos jotakin meinataan tosissaan muuttaa eikä vain puhua. Kuka haluaa jatkaa nykypäivän tilannetta ja vielä pahempaa seuraavat 4 tai 8 vuotta?

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.