Paavon Ruotsin vaalien vaalianalyysi

VAL-2018-1080x675.jpg

Onko sverigedemokraattien mahdollisuus päästä hallitukseen realistisista? Voiko SD pienellä jytkyllä vaikuttaa mihinkään? Vastaus molempiin kysymyksiin on: EI.

SD saa vaaleissa nousua, se on varmaa. Uskottavaa on joku hyvällä tahdolla veikattava 25 % osuus. Kun vertaa edellisvaalien 2014 osuutta 14 % niin nousu on jytky. SD ja varsinkin Jimmie Åkesson on tehnyt hienon työn. Jimmie Åkesson on varmasti vaalien kuningas.
Mutta mitä tämä vaikuttaa mihinkään? Vaalien voittaja on joka tapauksessa sosiaalidemokraatit. Vaikka S on mennyt viime vaaleista yhtä paljon alas kuin SD ylös, silti S on edelleen johtoasemassa. Sosiaalidemokraattien osuus viime vaalien  yli 30:stä prosentista johonkin 25:een prosenttiin on puolueen surkein tulos, mutta siitä huolimatta sosiaalidemokraatit on suurin puolue.
Sverigedemokraattien mahdollisuus perustaa hallitus on yhtä heikko kuin juopon raitistuminen. Teoriassa se on mahdollista, käytännössä ei. Oletetaan, että SD saa voittoaseman ja Åkesson saa mahdollisuuden perustaa hallituksen. Jos voitto-osuus olisi vaikkapa viime vaalien sosiaalidemokraattien 32 % niin yksikään puolue ei tule SD:n tueksi perustamaan hallitusta. Aiemmin mahdollinen hallituskumppani kristillinen puolue on sekin nyttemmin sanoutunut irti kokonaa yhteistyöstä SD:n kanssa. SD ei siis voi yksin perustaa hallitusta jytkystä huolimatta vaan siihen tarvitaan kumppani, josta taas kaikki muut puolueet ovat irtisanoutuneet.
Näin ollen SD jää täysin yksin hallitusajatuksineen ja ajautuu oppositioon, vaikka olisi vaalien voittaja. Edes 30 % osuudella se ei pääse vaikuttaja-asemaan.
Luultavasti tulevista vaaleista tuleekin turvapaikka-maahanmuuttokriittisen näkökulmasta kaikista pahin katastrofi mitä voi kuvitella. 
Nimittäin vaikka sverigedemokraateilla on nostetta ja Jimmie Åkesson on eittämättä kuningas niin vastapoolilla on omat nosteensa. Keskustapuolueen Annie Lööf on nostanut kannatusta merkittävästi. Lööf on tämän hetkisen Ruotsin suurin turvapaikkamaahanmuuton kannattaja. Hän kuuluu samaan kastiin kuin takavuosien Fredrik Reinfeldt tai Erik Ullenhag. Molempien herrojen mielestä Ruotsista pitää tehdä kehitysmaista tapahtuvan maahanmuuton ykkösmaa hinnalla millä hyvänsä.
Vaikka Annie Lööfin kannatus ei ole samaa luokkaa kuin Jimmie Åkessonin, on Lööf siti tällä hetkellä kaikista realistisin vaihtoehto pääministeriksi.
Toinen asia mitä ei kriittisissä piireissä ymmärretä on se, että vaikka SD saa jytkyn, niin turvapaikka-aktivistien piirissä vastakannatus on vielä suurempi. 25 % kannatus on yhtäkuin 75 % vastakannatus. Viime vaaleissa lanseerattiin ilmiö ”87 % ei tue rasismia”. Kaikki valtamediat ja puolueet olivat mukana tässä tässä sverigedemokraattien vastaisessa ”87 %” ilmiössä. Toisin sanoen ei äänestetty muuta kuin SD:tä vastaan.
Tulevissa vaaleissa 87 prosenttia on ehkä enää 80 tai 70, mutta siitä huolimatta se on se, joka on valtapoolissa.
Ruotsin suuntaa ei voida enää muuttaa.
Siihen ei ole halua, eikä edes lääkkeitä. Suomen ja Viron näkökulmasta kannattaa suhtautua asiaan siitä lähtökohdasta.
 

Subscribe
Notify of
guest
36 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Nestori Lundahl
Nestori Lundahl
28.8.2018 13:56

Huonosti menee Ruotsilla jos Paavon ajatukset toteutuu, ja hyvinkin saattavat toteutua.
Vaalitulos kertoo haluavatko ruotsalaiset säilyä vai kadota historiaan.
Ja pianhan se on meidänkin vuoromme kertoa mitä me suomalaiset haluamme.

tuhosivat_hienon_valtion
tuhosivat_hienon_valtion
28.8.2018 17:18
Vastaa...  Nestori Lundahl

Lapsesta saakka suomalaiset Ruotsissa asuneet politikot jotka olivat Sosdemien edustajina jopa valtiopäivillä ,kertoivat näkemyksenään TV ohjelmassa , että muutos Ruotsin maahanmuuttopolitiikassa olis pitänyt tehdä 10 v sitten,nyt se on myöhäistä.
Kumpainenkin oli muuttanut kantansa ja nyt aikoivat äänestää Ruotsidemokraatteja.
Miten hieno maa Ruotsi annettiin pilata lyhyessä ajassa.Tämä maa ei ole enää sitä mitä silloin kun minä Ruotsiin tulin vuosikymmeniä sitten.

näin se on
näin se on
28.8.2018 17:20

Ja tuhon Ruotsin politikot tekivöt vastoin kansan tahtoa.

Valtsu
Valtsu
28.8.2018 19:06
Vastaa...  näin se on

Toiminnallehan on ollut kansan ylivoimaisen enemmistön kannatus!

Pertti Grandell
Pertti Grandell
28.8.2018 13:59

kunhan vaan pitäisivät kultamunansa omassa maassaan eivätkä tyrkytä niitä tänne hölmölään. samalla saisivat ottaa takaisin ne 40 000 k-munaa jotka kärrättiin tänne……

Aikki
Aikki
1.9.2018 06:54
Vastaa...  Pertti Grandell

200 000 kultamunaa tullut hölmölään 2014 jälkeen. Salakavalasti maamme on täytetty elintasopakolaisilla. Suomi seuraa Belgiaa, jossa väkiluku on kasvanut pienessä ajassa miljoonalla. Katsokaa Taikaluukku vk , siellä kerrotaan mihin Eurooppaa viedään.

Tyhmyys kostautuu kalliisti
Tyhmyys kostautuu kalliisti
28.8.2018 14:03

Kuntapolitiikassa SD on ollut tasavertaisena yhteistyökumppanina Landskronassa jo 16 vuotta ja hyvin on mennyt:
https://www.svt.se/nyheter/lokalt/helsingborg/i-landskrona-samarbetar-fler-partier-med-sd
Sääli että valtakunnanpoliitiikassa monet ovat arkoja idiootteja, muuten SD+M+KD heittäisi sosialistit ja kommunistit helvettiin. Ruotsin V haluaa esimerkiksi että IKEA ja H&M annettaisiin työläisten omistukseen.

Albert
Albert
28.8.2018 14:47

Ruotsin vasemmistollahan on hyvä idea.
Kun IKEA ja H&M annettaisiin työläisten omistukseen niin pian kummatkin ketjut olisivat nurin.
Itse ainakin nautiskelisin kuluttajana pakkomyynneistä/ konkurssimyynneistä mnkä kerkeäisin. Aika pian paikalle sujahtaisi muutama sijoittaja joka ostaisi ketjusta ne osat/ viipaleet jotka ovat oman kotimaansa markkinoilla sekä alkaisi pyörittämään omaa samankaltaisella formaatilla toimivaa operaatiota entisen IKEAN raunioista ostetuilla fasiliteeteilla ja lähtökohdilla.
Markkinoille vapautuva tila otettaisiin haltuun nopeasti ja suurin häviäjä olisi aikalailla Ruotsi, taas vaihteeksi.

miekku
miekku
28.8.2018 20:11
Vastaa...  Albert

Kumpikin ketju myy halpaa roskaa. Muutaman kerran mennyt halpaan ja saanut katua rahanmenoa, joten ihmetellä täytyy noidenkin menestystä.

Ruotsin alennustila
Ruotsin alennustila
28.8.2018 14:15

Olen vähän samaa mieltä Paavon kanssa: SD tarvitsisi 51% kannatuksen vaaleissa. Mitä näitä kantaruotsalaisia on viime vuosina nähnyt ovat he omituisessa mielentilassa. Vaikka talo on jo lähes ilmiliekeissä, jatkavat he keskustelua ja drinkkien juomista. Edelleenkin tuntuu, että he hienoisesti halveksivat meitä suomalaisia: heillä vaikuttaa olevan siihen vielä varaa. Jos/kun Ruotsi romahtaa täysin lähivuosina, alentuvatko kantaruotsalaiset pakenemaan tänne meidän tsuhnien maahan jää nähtäväksi.

Hemmo
Hemmo
28.8.2018 23:17

Jos joku lähtee Ruotsista pois maahanmuuttopolitiikan takia, yhtä fiksua kuin muttaa Suomeen olisi lähteä Saksaan.
Pakoa jo tapahtuu Ruotsista, mutta paine purkautuu maihin joissa maahanmuutto on hallinnassa ei siis Suomeen. Unkari on vetänyt jo nyt ruotsalaisia eläkeläisiä puoleensa. Puola on monien sellaisten suosiossa, joilla on puolalaisia juuria.
Ruotsissa on yli 740 tuhatta ihmistä, joilla ainakin yksi isovanhemmista on syntynyt Suomessa. Tästä väestä saattaa löytyä jokuinen, jolla olisi halua muuttaa Suomeenkin, mutta epäilen kovin että haluavat nähdä saman kehityksen Suomessa mikä Ruotsissa on tapahtunut.

Ruotsalaiset uhattuina
Ruotsalaiset uhattuina
28.8.2018 14:19

Nestorin ja Paavon kanssa samoilla linjoilla. Nämä vaalit ovat matu-vaalit. Kaikki ne jotka ennen eivät jaksaneet laahautua vaaliuurnille kantavat nyt kortensa kekoon ”natsismia ja rasismia vastaan”. Eivätkä ne edes ymmärrä että samalla ne tuhoavat sen yhteiskunnan joka niitä ruokkii.
Nämä vaalit ovat Ruotsin jatkoselviytymisen kannalta avainasemassa. Jos vanhat valtasuhteet pysyvät, tilanne pahenee pikkuhiljaa vuoteen 2025. Mutta jos piripäät ja vassarit uhrautuvat vaalikopeille, parempaa elämää voi lähteä etsimään jo vuoden päästä.

Albert
Albert
28.8.2018 14:33

Paavo on erittäin realisti ja kirjoitti asiat niin kuin ne ovat.
Taas kerran, kuten aina.
Matemaattisesti ajateltuna nämä alkavat olla viimeisiä Ruotsin vaaleja missä edes teoriassa olisi ollut joku häviävän pieni mahdollisuus muuttaa suuntaa mutta pian mamujen osuus on suurempi kuin kantaväestön ja peli on ohi lopullisesti.
Suomessa tilanne alkaa olemaan aikalailla sama. PS:n kannatus matelee jossain 10%:ssa ja vaikka PS saisi jonkin sortin ”sysäyksen” vaikka kahteen kertaan kahdessa vaalissa peräkkäin ja nousisi johonkin 30%:iin ei sen hallituskumppaniksi lähde yksikään globalisti puolue.
Eli tilanne on niin Ruotsin kuin Suomenkin suhteen Shakki-Matti.
– Miten tästä eteenpäin?
Kummassakin maassa joka paikka täyttyy mamuilla 3.maista, eli ihmisillä joista ei yksinkertaisesti ole mihinkään korkeaan tuottavaan työhön jo lähtökohtaisesti ja jotka ovat agressiivisia sekä väkivaltaisia.
Näiden elättämisen takia on veroja hilattava taivaasta läpi ja näiden takia on joka ainoalla poliisilla pian pakko olla rynnäkkökiväärit käsissä ja poliisi on oltava joka nurkassa. Näiden takia maat ajautuvat joko vararikkoon tai ainakin sen partaalle.
Kumpikin maa on seuraavan 10 vuoden päästä täysin 3. maailman kehitysmaa, paitsi sillä erotuksella että kumpaakaan maata ei olla taloudellisesti tukemassa minkään muun maan toimesta.
– Suosittelen lämpimästi suunnittelemaan oman ja jälkikasvunne elämän noiden realiteettien mukaisessa frameworkissa, koska nyt on aika alkaa kaivamaan niitä hätätilanne suunnitelmia esiin. Olkoon ne teidän kohdallanne sitten mitä ovat.
Muistuttaisin myös että Suomen nurin ajaminen on paljon nopeampaa ja helpompaa kuin Ruotsin koska maan kantaväestön populaatio on pienempi ja maa on paljon pääoma köyhempi. Ehkä ainoa asia mikä voisi pelastaa kummankin maan on koko sosiaaliturvan, työttömyysturvan, terveydenhuollon ja kaiken mahdollisen julkisen palvelun alasajaminen vapaaehtoisesti ja voimalla, mielellään erittäin nopeassa tahdissa.
Kun ei ole mitään luukkua mistä kukaan enää saisi mitään, niin sen jälkeen alkaa keharit häipymään maasta nopeasti tai alkavat suoraan riehumaan mikä oikeuttaa viranomaiskoneiston ”Poistamaan” ongelman. Valitettavasti siinä menee kyllä suomalaistenkin hyvinvointi ja maasta jaa yhtälailla jonkin sortin 2. luokan keskikehittynyt valtio missä kaikki, aivan kaikki on yksityistettyä.
Muuta ei jää maasta jäljelle kuin liput…. Jos niitä ei ehditä myös muuttamaan/ kieltämään.
Nuo on ne valinnat.

T
T
28.8.2018 14:47

Sääli että suurin osa ruotsalaisista on päättänyt tuhota itsensä. Ruotsalaiset ovat eläneet pumpulissa 200 vuotta, ehkä tämä on merkittävin syy ongelmiin. No ei ole ensimmäinen kerta historiassa kun kansa on päättynyt tuhoutua, esimerkkinä moriorit. Kannattaapi tutustua.
Kansa jolla ei ole tahtotilaa säilyä olemassa on tuhoontuomittu, kyse on vain ajasta.

Albert
Albert
28.8.2018 15:17
Vastaa...  T

Kiitos,
Näiltä palstoilta oppii aina jotain uutta asioista:
https://fi.wikipedia.org/wiki/Moriorit
Uskomaton porukka, kastroi omia poikiaan ja harjoitti jonkin sortin pasifismia eikä ymmärtänyt pistää hanttiin silloin kuin piti.
– Tulee mieleen jotkut kaksi muutakin maata kansoineen? Hmm, en nyt saa millään mieleen mitkä niiden nimet oli mutta toinenalkoi kirjaimella ”R” ja toinen ”S”. Ääh, kuka niitäkään enää muistaa?

T
T
28.8.2018 17:53
Vastaa...  Albert

Sarastuksen sivuilla oli vielä kattavampi ja mielenkiintoisempi artikkeli aiheesta
https://sarastuslehti.com/2016/03/18/mita-lansimaat-voivat-oppia-morioreilta/

Catilina
28.8.2018 16:32

Sisällissota on väistämätön. Se on pakosta myös koko läntisen maailman laajuinen. Tällöin SD:lla _on_ tärkeä funktio. Tietyt ihmiset tuntevat toisiaan. Ensin vain morjestavat toisiaan. Sitten tilanteen vaatiessa auttavat toisiaan.
En hämmästyisi, vaikka Euroopan sisällissota alkaisi Etelä-Afrikasta.

Anonyymi
Anonyymi
28.8.2018 17:18
Vastaa...  Catilina

On ennustettu, että 3. maailmansota alkaa Lähi-idästä. Eiköhän alkunäytös ole jo menossa?

huugo
huugo
29.8.2018 05:23
Vastaa...  Anonyymi

On jo pieni esinäytös menossa tulevasta.Sotaa ei käydä ydinasein kuten jotkut ovat ennustaneet vaan mm.Euroopan sisällä alkaa verinen sisällisotaa muistuttava konflikti. Armeijat ja puolisotilaalliset poliittiset poliisit näyttävät suunnan kenen puolelle ne asettuvat. Konfliktit leviävät verisiksi jos armeija ja eliitti käy omiaan vastaan kuten tällä hekellä vähän näyttäisi. mm. raju sensuuri ja kansalaismielisten tukahduttaminen ovat merkkejä tästä.Eliitin vaatimukset maahanmuuton lisäämisellä että saisivat halpaa työvoimaa lyö kyllä takaisin varsin pian. Eivät käsitä missä todella mennään.Ikävä kyllä turvallista paikkaa on vaikea löytää maailmalta kun häsäkkä alkaa toden teolla. Muslimit ja heidän johtajansa käyttävät välittömästi tilanteen hyväksi.

Virtanen
Virtanen
28.8.2018 16:37

Ruotsissa on pitkä vähemmistöhallitusten traditio. Oikeista.ja vasemmisto toki ovat yhdessa SD:tä vastaan mutteivat blokit kuitenkaan ole saman mielisiä perinteisissä talousasioissa. Suurin osa hallituksen työstä on kuitenkin maahanmuuttoon liittymättömiä asioita.
Jos jompikumpi blokki haluaa saada omaa agendaansa läpi talouspolitiikassa niin siihen tarvitaan SD:n tuki. Tätä tukea tuskin tulee ilman vastatukea mamu asioissa. JOS SD osaa poliittisen venkoilun ja lehmän kaupat niin sillä tulee olemaan merkittävästi vaikutusta Ruotsin mamu politiikkaan myös oppositiosta käsin.

Valtsu
Valtsu
28.8.2018 17:02

En edelleenkään usko, että tämän kokoluokan vaalivoittajaa voidaan ohittaa läheskään niin helposti kuin viimeksi, mutta aika näyttää – ja pian! Nyt olisi ihan viimeinen hetki katkaista kehitysmaamuslimien ja muiden sakilaisten maahantunku, muuten voi käydä kuin aiemmin mainituille morioreille – maorit söivät heitä.

Albert
Albert
28.8.2018 17:49
Vastaa...  Valtsu

Niinpä,
Pian ”Ruotsalaiset lihapullat” saavat aivan uuden merkityksen uusioruotsalaisten tarjoilemina IKEA:ssa.
Mitä tulee poikien ja miesten sterilisoimiseen niin se on jo hoidettu Ruotsissa tehokkaasti…. Erittäin tehokkaasti.
Alkaa pikkuhiljaa olemaan se aika kun ruotsalaisista järkevistä ihmisistä joilla vielä edes jollain tasolla ajattelu toimii osa nousee avoimeen pieneen kapinaan joka tukahdutetaan ja jonka jälkeen alkaa aikalailla keskiluokkaa häipymään massoittain Ruotsista pakoon todettuaan realiteetit.
Ruotsin tarinan seuraaminen muuttuu aina vain jännittävämmäksi.

14
14
28.8.2018 17:15

Mitä sd tekee vaikka pääsisi hallitukseen? Kertokaa? Mikä estäisi ruotsalaisten ja Ruotsin tuhon? Menisikö rajat kiinni ja alkaisiko satojentuhansien-miljoonan ei valkoisten pakkosiirto? Vaikea kuvitella. Miten edes palautat n.20% valtion väestöstä kun resurssit ei riitä edes muutamien satojen palautuksiin. Sisällissota tulee jos ruotsalaiset aloittaa massiiviset pakkopalautukset mutta ruotsalaisilla ei taida olla enää rahkeita semmoiseen.

Valtsu
Valtsu
28.8.2018 18:19
Vastaa...  14

Kyllä se varmaan aika pitkälle olisi vahinkojen rajaamista.

Catilina
28.8.2018 18:25

Sisällissota alkaa, kun Kiirunassa on 500 000 asukasta, kaikki etnisiä ruotsalaisia, ja Jokkmokissa 50000 ja Karesuandossa 15000, ja kultamunat tulevat perässä vaatimaan asuntoja ja ”meidän rahojamme”.
Siinä vaiheessa en sääli enää ketään, joka on jäänyt johonkin vanhaan suurkaupunkiin asumaan. Tolkun väki on häipynyt. Jäljelle jääneitä on kohdeltava vihollisina.

demokratia velvoittaa
demokratia velvoittaa
28.8.2018 18:39

32% kun siirtää varansa muualle niin sitä ei läpsyttäjät täytä.

Maria
Maria
28.8.2018 19:11

Ruotsin suuntaa ei ehkä voi muuttaa. Kuitenkin, jos kävisi ihme että SD pääsisi kuitenkin vaikka 51%:lla, niin voisiko sillä olla kuitenkin vaikutusta mediaan ja uutisointiin. Jos tätä kautta islamin totuus tulisi ilmi, voisiko se vaikka vielä pelastaa Suomen?

asianpuntari
asianpuntari
28.8.2018 20:21

Niinkuin media täällä on tehnyt persuista jokapäiväisellä ajojahdilla pahiksen niin samoin SD Ruotsissa jota ei monikaan voi äänestää vaikka olisi maahanmuutosta samaa mieltä aivankuin täälläkin. Se saattaa olla pelastus että he äänestävät niitä muiden puolueiden ehdokkaita jotka eivät mamuja halua kyllä niitä varmasti löytyy eli valtapuolueiden linja muuttuu SD.n suuntaan onhan tästä vaalien alla ollut viitteitä.

anti-sjw
anti-sjw
28.8.2018 21:44

Varsin heikko analyysi, jos kaikki kulminoituu siihen että SD:n pitää saada yli puolet eduskuntapaikoista. Mitä järkeä sitten seurata vaaleja lainkaan? Miettikääpä sitä jos SD:stä tulee Ruotsin ensimmäinen puolue vuoden 1914 vaalien jälkeen joka on suurempi kuin sosiaalidemokraatit. Symbolisesti valtava virstanpylväs maan historiassa. Miltä se näyttää maailmalle kun pohjoismaisen ”hyvinvointivaltion” suurin puolue ja murskavoittaja eristetään 100%:sesti?
Entä jos hallitus on pakko muodostaa avoimesti ainakin sosiaalidemokraattien, moderaattien ja keskustan kesken, mahdollisesti vasemmistopuolue mukaan tasapainottamaan porvarivallalta? Miltä se näyttää niille äänestäjille jotka ei ole aiemmin hoksanneet blokkien olleen pelkkää valetta? Ruotsissa ei ole sellaista historiaa sateenkaarihallituksista kuin Suomella. Nämä seikat kiinnostavat minua.

Särmääjä
Särmääjä
29.8.2018 05:04
Vastaa...  anti-sjw

Luuletko että ketään kiinnostaa SD:n sivuuttaminen sen paremmin Ruotsissa kun missään muualla, vaikka ottaisivat demareilta suurimman paikan ekan kerran sataan vuoteen? Poliittienen leiitti, mediavalta ja hyvät ihmiset riemuitsee kuorossa kun äärioikeiston uhka on taas sivuutettu ja tavalliset ruotsalaiset vaan hymisee kämpissänsä.

huugo
huugo
29.8.2018 05:28

Laitoin kyllä tämän ”uutisen” jo toiseen ketjuun mutta kertauksena.Löfven ottanut todella likaiset temput käyttöön ja esittää tietämätöntä. Lähentelee jo maanpetturuutta.
https://yle.fi/uutiset/3-10375108

Hauki
Hauki
29.8.2018 10:24

Asuntokupla ja -pula(!) on Ruotsissa laukeamassa jo silmille, korot lähdössä nousuun ja kansalaisilla on henkilökohtaista velkaa nelinkertainen määrä esimerkiksi suomalaisiin nähden, koska valtio on ulkoistanut velanoton kansalaisilleen.
Seuraavasta vaalikaudesta tulee mielenkiintoinen, jos pääministerinä hääräilee kiiluvasilmäinen kehitysmaalaisten halaaja joka pillahtaa itkuun jos sosiaaliturvaturistien määrää pitäisi rajoittaa.

Äsdee
Äsdee
29.8.2018 13:00
Jocke
Jocke
29.8.2018 14:49

Paavo, analyysisisi on hyvinkin kohdallaan. Ohitat kuitenkin sen mitä tapahtui Suomessa. Kun vaalit ovat ohi ja tulos selvä niin ei ole ollenkaan sanottua etteikö mikään puolue lähtisi SD:n kanssa hallitukseen. M voi sen hyvin tehdä, samoin kristilliset ja jopa vielä Keskustakin. Kysymys on silloin siitä minkälaista politiikkaa sovitaan noudatettavan.
Nämä nyt tapahtuneet ”irtisanoutumiset” ovat vain siksi että puolueret pyrkivät pitämään perusjäsenensä. Ne katsovat että jos eivät irtisanoudu niin ne menettävät enemmän kuin hyötyvät. Niitä ruvetaan mm. S:n suunnalta haukkumaan kaikista torvista rasisteiksi, S tekee sitä jo nyt ja siinä toivossa että se voisi säilyttää asemansa vaikka se on ”nimellisesti” kiristänyt pakolaispolitiikkaansa.

Hämeestä
Hämeestä
29.8.2018 20:56

En osaa oikeen enään muuta sanoa Ruotsista kuin, ettei paskasta saa kermakakkua vaikka kuinka leipoisi. Joten sikäli vaikka SD voittaisi niin kädessä on silti vaan musta pekka. Sanan kaikeesa merkityksessä.

MSK
MSK
30.8.2018 09:06

Näin se on nähtävä. Ruotsi on islamilainen valtio. ”Läntinen sivistyksen” ajat ovat kutakuinkin historiaa naapurissamme. Vielä nämä yhdet ”teatterivaalit” ja sitten kantar9uotsalaisten osuus on jo niin pieni ja tahto hajanainen että islam on demokratian kauttakin voittaja.Vain ihme voi tilanteen muuttaa.