Miten syntyy ihka aito ja oikea ”fake news”, osa 2

fake-1903774_960_720.png

Valtamedialla on useita tapoja tehdä valeuutinen. Yksi kikkakakkonen on vinksauttaa uutinen aivan käsittämättömäksi. Jutun kaikki lähtökohdat kiepautetaan naps ihan päälaelleen.

Tällaisesta valeuuutisesta on kouluesimerkki Ruotsin radion tekemä artikkeli Uddevallan tapahtumista. Artikkelin mukaan Uddevallassa oli torilla myös venäläisen televisioasema Russia Todayn toimittaja.

Mutta, toimittajapa ei ollutkaan torilla raportoimassa siitä, miten laillisesti eduskuntaan pyrkivän puolueen laillista torikokousta häirittiin ulkomaalaisten (uusruotsalaisten) toimesta vaan… simsalabim kyseessä oli ”poliittinen sodankäynti”. Kun Russian Today teki uutisen torilla sattuneesta mellakasta niin Puolustuskorkeakoulun luennoitsija Peter Matssonin mukaan:

– Kyseessä on heidän poliittinen sodankäyntitapa monia eurooppalaisia maita vastaan. He etsivät demokratiasta heikkouksia ja yhdistävät ne maamme vaalisysteemiin.

Mattsonin mukaan venäläinen media yrittää antaa Venäjälle kuvaa, että Ruotsi on romahtamassa ja että kyseessä on heikko valtio, jonka suhteet Natoon ja EU:hun ovat romahtamassa.

Toisin sanoen kun venäläinen media raportoi maahanmuuttajien mellakoinnista ruotsalaisen puolueen vaalitilaisuudessa, on tämän asian julkisuuten kertominen poliittista sodankäyntiä.

 

Advertisements

About Pt-media.org toimitus

View all posts by Pt-media.org toimitus →

15 thoughts on “Miten syntyy ihka aito ja oikea ”fake news”, osa 2

 1. Tämä ei ole valhe:

  Mattsonin mukaan venäläinen media antaa Venäjälle kuvaa, koska tietää, että Ruotsi on romahtamanut ja että kyseessä on muslimien tuhoama valtio.

  23
  1
  1. Ei Ruotsi mihinkään romahda, sitä taas en tiedä mitä venäläiset kuulivat uutisissaan..

   4
   2
   1. On se aika paljon muuttunut paskempaan suuntaan jos vertaa siihen kansankotiin missä itse asuin70 luvulla. Suvakkien kandee alkaa vetää kalsareita pään yli ja muutoinkin saamaan suvakkiorkkuja. SD saa vähintäänkin 23 prossaa äänistä. Ja hei suvakit, se on demokratiaa halusitte tai ette.
    Vanha viikinki nousee vielä sveduista, jos ei nouse niin matut tuhoavat valtion. Ne on kuin heinäsirkjaparvi.
    Ihminen voi lähteä paskasta mutta paska ei lähde ihmisestä, se on Ruotsin kohtalo matujen kanssa.

    13
   2. “This is the way the world ends
    Not with a bang but a whimper.”
    ― T.S. Eliot

    Ruotsi on romahtanut(henkisesti) minun mielestä jo vuosikausia(kymmeniä) sitten. Kyseessä on valtio jonka ihmiset ovat täydellisesti kadottaneeti tsensä, itsetuntonsa ja realiteetit. Ja kaikki mitä näemme/luemme vaikka pt-mediasta on seurasta siitä.

 2. ”He etsivät demokratiasta heikkouksia ja yhdistävät ne maamme vaalisysteemiin.”

  Siinähän se on, täsmällisesti ilmaistuna – demokratia ei selvästikään toimi, kun tiettyä puoluetta saa häiriköidä viranomaisten siunauksella.

  11
 3. Nämä ovat pikkuvaleuutisia. Suureen valeuutiseen tarvitaan monta vuotta ja tiedemiehiksi kutsutut lahjotut valehtelijat mukaan. Suurin valeuutinen tässä ajassa on fossiilisen energian käytöstä johtuva ilmaston lämpeneminen. Valeuutista on helppo tarjota kansalaisille, koska lämpötiloissa on tapahtunut vähäinen kohoaminen viime sadan vuoden aikana. Ilmakehän sisäinen energia ei ole kuitenkaan lisääntynyt eikä sellaista kukaan edes väitäkään. Vai onko joku kuullut? Koska sisäinen enrgia ei ole kasvanut, ilmasto ei ole saanut lisäenergiaa (lämmennyt) hiilidioksidipäästöistä.

  6
  3
 4. Eurooppa on mennyt siitä kummalliseksi, että afrikasta ja lähi-idästä saa tulla mitä tahansa terroristia, joukkomurhaajaa, raiskaajaa ym ja heistä ajatellaan vain hyvää.
  Kun taas venäläisistä oli sitten toimittaja tai kuka tahansa, ajatellaan vain pahaa.

  16
  1. ….Ja samaan aikaan lännessä on käynnissä täsmälleen samanlainen vaihtoehtomedian ja -puolueiden kiusaaminen ja häirintä kuin Venäjälläkin. Rajatonta kaksinaamaisuutta parhaimmillaan.

   11
 5. On se jännä, että vieläkin tuo valtamedia jaksaa pauhata Venäjästä. Siis vieläkin. Kuulen rasismisyytökset ja Venäjästä jauhamiset nykyään samalla lailla. Rasismia kuulemma on: koiran omistaminen, siniset farkut, avolava-auto, ajoissa ehtiminen, tiede, matematiikka, valkoihoiset ihmiset, maito, autovakuutus, puutkin piti kaataa, koska olivat rasistisia jne. Lopuksi todettiin, että kaikki on rasismia. Ja samalla ajatuksella kaikki on Venäjän vika. Jos vesi on märkää, on se Venäjän vika. Jos lapsi ei tee kotiläksyjä , on se Venäjän vika jne.

  16
 6. Oma teoriani NWO:sta (kulissien takaa maailmaa hallitse­vasta roska­joukosta) on: Sitä ei ole.

  Ilmiössä on yksin­kertaisesti kyse siitä, että korkeat poliitikot ovat psyko­paatteja. Sosiaa­linen hieno­tunteisuus (ehdollis­taminen) estää meitä havait­semasta tätä ilmiötä.

  12
  1. No ei ehkä ole yhtä isoa salaliittoa mutta on kyllä isoja kv. järjestöjä jotka taustalla vaikuttavat: YK (alajärjestöineen), EU, WTO, IMF, BIS, NATO, ”BRICS”, Muslimiveljeskunta… Lisäksi on useita poliittisten liikkeiden kv. yhteistyöelimiä ja muita paikallisempia järjestöjä kuten OSF tai ADL, joka (ADL&SPLC) on ilmeisesti isosti viimeaikaisen some-sensuurin ja bannaamisten takana mustine listoineen rasistisista medioista ja henkilöistä. Lisäksi tietenkin vanha kunnon Bilderberg-klubi ja herraties mitä muita…

   Suomessakin on valtamedia päättänyt olla kertomatta tiettyjen asioiden taustoja uutisissaan…

   Ei voida puhua _sala_-liitoista, koska suurimmasta osasta näistä löytyy kyllä ihan julkistakin tietoa jos jaksaa kaivaa.

   Mutta olet ihan oikeassa – ei ole mitään yhtä suurta salaseuraa, em. ryhmien edut ovat siinä määrin ristiriitaisia että tuskin ovat saaneet aikaiseksi mitään kaikenkattavia sopimuksia.

   1
   1
 7. ”Ilmiössä on yksin­kertaisesti kyse siitä, että korkeat poliitikot ovat psyko­paatteja. Sosiaa­linen hieno­tunteisuus (ehdollis­taminen) estää meitä havait­semasta tätä ilmiötä.”

  Kyllä… näin on.

  Sodankäynnissä johtajat pystyvät uhraamaan kokonaisia armeijoita. Ajatellaanpa esimerkiksi Napoleonin sotia. Osapuolet tiesivät, että yhdessä taistelussa voidaan menettää kymmeniätuhansia sotilaita kaatuneina. Eivät johtajat jäänet suremaan kuolleita vaan valmistautuivat uuteen taisteluun. Napoleonkin jätti Venäjän retkellä tuhoutuneen Suuren Armeijan rippeet ja palasi itse Ranskaan kokoamaan uutta armeijaa uhrattavaksi.

  Ensimmäisessä maailmansodassa käytiin kulutussotaa ihmishengillä. Jos suunnitellussa taistelussa arvioitiin saavan surmansa vähemmän omia kuin vastustajan sotilaita, taistelu aloitettiin.

  Näyttää siltä, että ihmisen päästessä valtaan hän rupeaa kohtelemaan alempiaan esineinä, joita voi uhrata. Jopa Suomen johtajat käyttäytyvät näin. Heille suomalaiset eivät ole mitään muuta kuin resurssi, joka voidaan korvata esimerkiksi irakista tuotavilla resursseilla.

  Kumma kyllä alamaisen asemassa oleva suostuu teurastettavaksi ja jopa vannoo uskollisuutta sille, joka komentaa hänet teurastettavaksi.

  1. Kysymys ei ole psykopatiasta vaan toisesta persoonallisuushairiosta, jota kuvaillaan sanoin

   Häiriölle on tyypillistä erilaiset suuruuskuvitelmat, voimakas ihailun tarve ja empatian vähäisyys. Häiriöstä kärsivä kokee olevansa oikeutettu erikoiskohteluun, on kateellinen tai ylimielinen ja voi käyttää muita häikäilemättä hyväkseen. Psykologian professori Liisa Keltikangas-Järvisen mukaan narsistinen häiriö ei ilmene älyllisinä tai suoritusongelmina eikä myöskään mielenterveysongelmina. Se ilmenee sosiaalisessa käyttäytymisessä, ja kun ihmiseltä puuttuvat tietyt hillitsevät mekanismit, esimerkiksi syyllisyyden- ja häpeäntunteet, hän voi suoriutua älyllisesti keskimääräistä paremmin. Hän ei kykene myöntämään epäonnistumista, mikä voi antaa harhaanjohtavasti kuvan vahvasta itsetunnosta.

   Sopii miltei jokaiseen poliittiseen johtajaan.

 8. Venäläiset ja kuunatsit aiheuttavat valtaapitäville paljon harmia nykysin.He ovat jopa nostaneet haittamaahanmuuton päivän poliittiseksi kysymykseksi. Matut eivät aiheuta mitään ongelmia ja raiskaukset, autojen poltamiset ym. Ovat vain informaatiosotaa ja valtaapitävien vallan murantamista, koska he ovat hoitaneet homman tähän asti aivan fantastisesti.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.