DN: Ruotsin sotaveteraanit toivovat, että ei äänestetä sverigedemokraatteja

”Det var inget svårt beslut att skriva under eftersom den svenska debatten från invandringsmotståndare i så stor utsträckning präglas av rädsla och okunnighet”, säger överste Ulf Henricsson.
Sotapäällikkö Henricsson.

Ruotsissa rasismi ja muukalaisvihamielisyys on mennyt nii pal pitkälle, että jopa ruotsalaiset sotaveteraanit ovat laittaneet pystyyn kamppanjan rasismia vastaan. Ainakin mikäli uskomme Dagens Nyheteriä.

Ja miksipä emme uskoisi. Ruotsin sotavoimat ovat laittaneet pystyyn manifestin, jonka upseerismiehet voivat allekirjoittaa. Manifestissä paheksutaan syvästi muukalaisvihamielisyyttä ja toivotaan, että ihmiset äänestäisivät muita kuin rasistisia sverigedemokraatteja. Eversti Ulf Henricsson kertoo DN:lle:
– Ei ollut vaikea päätös kirjoittaa nimeä alle, sillä Ruotsin maahanmuuttokriittisten keskuudessa tietämättömyys on aivan valtavaa.
– Kun itse on kokenut kuinka nationalismi, maahanmuuttajavihamielisyys, pelko ja tietämättömyys on aiheuttanut sotia on itsestäänselvää, että olemme vastaan näitä voimia.  Koko tämä manifesti perustuu enemmistön mielipiteeseen, jonka mukaan suurin osa tulijoista on kunniallisia ja rehellisiä, eversti jatkaa.
Henricsson kertoo, että sai paljon ajateltavaa eräältä Bosnian sodan veteraanilta vuodelta 1993, jossa sotilas oli sotinut kolme viikkoa.
– Sinä everstinä ymmärrät miksi ihmiset lähtevät täältä, sotilas sanoi minulle.
Sotavoimien manifestissa sanotaan edelleen se, että Ruotsin sotaveteraanit toivovat, että ihmiset eivät tyytymättömyyttään äänestäisi sverigedemokraatteja.
– Olemme nähneet kuinka nationalismi ja ääri-ilmiöt johtavat vain tuhoon, eversti Henricsson kertoo.


Pappavainaiden muistoa kunnioittaen. Molemmat miehet äidin isä ja isän isä olivat 1939 alkaen mukana sodassa ja taistelivat viimeiseen mieheen 1944 syksyyn asti siitä, että Suomi on olemassa tänä päivänä.

Subscribe
Notify of
guest
51 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Krisse
Krisse
5.9.2018 12:36

Ruotsin sotaveteraanit 🙂

ruotsalset sotaveteraanin _hah hah
ruotsalset sotaveteraanin _hah hah
5.9.2018 16:15
Vastaa...  Krisse

Mitkä ruotsin sotaveteraanit ? Aika huvittavia keinoja koitetaan käyttää näin vaalien aluspäivinä .
Onhan Ruotsissa ehkä muutama suomalainen( oikea sotaveteraani) elossa,mutta kyllä ne melkein yhdenkäden sormilla on laskettavissa.

kova-oli _kohtalo_ruotsalaisilla
kova-oli _kohtalo_ruotsalaisilla
5.9.2018 16:24

Tarina kertoo. Oli ruotsalaisia sotilaita Ruotsin itärajalla Norrbotternissa ,siis lä’herllä Lappia sodan aikana.
Nämä sotilaat oli kertoneet jälkeenpäin olleensa ”sodassa” ja siellä oli pitäny teltoissa nukkuakkin.Että semmosta sotaa kävi ruotsalaiset (teltoissa nukuttiinki)
Tätä tarinaa kerrottiin, siis ruotsalaiset kertoivat keskiruotsissa siihenaikaan kun asuin siellä.

??
??
5.9.2018 21:18
Vastaa...  Krisse

Olisikohan nuo ”veteraanit” tavallisia eläköityneitä sotilaita jotka mahdollisesti ovat olleet jossain YK tehtävissä? Tuskinpa on myöskään kyse muukalaislegioonalaisista sillä silloinhan he olisivat Ranskan eikä Ruotsin ”veteraaneja”.

Pohjanpoika
Pohjanpoika
6.9.2018 18:12
Vastaa...  Krisse

Eikös Suomalaiset ole sotineet kaikki Ruotsin sodat… Ilman Hakkapeliittoja Ruotsia ei ehkä olisi – ainakaan sellaisena kuin sen tunnemme.

Anonymous
Anonymous
5.9.2018 12:48

Ruotsin veteraanit🤭🤭🤭🙈

Minä
Minä
5.9.2018 12:59

Ei tule kalliiksi 🙂

Isä Pilvinen
Isä Pilvinen
5.9.2018 14:49
ruotsalaisten_sotahistoria_uusiksi
ruotsalaisten_sotahistoria_uusiksi
5.9.2018 16:45
Vastaa...  Isä Pilvinen

Sotahistoria on pitkälti joukkoosastojen sotapäiväkirjoja hyväksikäyttäen laadittu, joten niitä voidaan taatusti pitää luotettavina.Tietenki muita dokumenttejä on laajemmista taåahtumista mitä jonkun komppanian tai patalioonan sotapäiväkirjat.
Mutta asia on kyllä niin,ei minkäänlaisten herrojen kannata enää 75 v jälkeenpäin alkaa sotapaiväkirjoja uudesti rustaamaan.Olkoonpa entiset päiväkirjat kuinka epämiellyttäviä hyvänsä herroille.
( Isä Pilvisen)linkin takaa llöytyy tietoa joita se kiinostaa.Minua sattui kiinostamaan suomalaisen sotaveteraanin poikana.

#9/11
#9/11
5.9.2018 15:36

Samoin kuin hukuneiden merimiesten kassaan.
”Olemme nähneet kuinka nationalismi ja ääri-ilmiöt johtavat vain tuhoon, eversti Henricsson kertoo.”
henriksonni on ruotsin ensimmäinen/viimenen sotasankari. Jopa suuri hero mccain jää varjoon.

Minä
Minä
5.9.2018 12:59

”Olemme nähneet kuinka nationalismi ja ääri-ilmiöt johtavat vain tuhoon”
Jaa. Mutta ovat sokeita sille miten islaminusko ja kehitysmaalaiset ovat tuhoamassa Ruotsia. Varmaan siksi, että eivät käsitä maailman sosiaalipummien olevan hyväksikäytön ääriliike ja islaminuskon olevan fasistinen poliittinen liike uskonnon kaavussa.

Pelle Peloton
Pelle Peloton
5.9.2018 15:54
Vastaa...  Minä

Tässä yhteydessä voisi kysyä, mikä aiheuttaa nationalismin nousun? Kaipa se on aina ollut kansalaisten sortaminen. Saksaa sorrettiin 1. maailmansodan jälkeen. Luultavasti Saksassa vallitsisi jälleen nationalistinen kansleri ellei EU olisi syntynyt. Voisi kuvitella, että Venäjän nouseva nationalismi johtuisi ainakin osin länsimaiden toimista.

Valtsu
Valtsu
6.9.2018 12:25
Vastaa...  Minä

Jugoslavian hajoamissota johtui nimenomaan monikulttuurisuudesta. Yhteen oli niitattu väkisin eri etniset ryhmät, jotka lähinnä vihasivat toisiaan. Kiihkonationalismi toimi sytykkeenä, mutta räjähdys olisi tapahtunut ilmankin. Samaa pakkoavioliittoa se on tämä nykyinenkin monikulttuurisuustuputus.

JariP
JariP
5.9.2018 13:04

Ruotsin sotaveteraanit on aika iäkkäitä joten he lienevät jo kääntyilemässä haudoissaan
Viimeisin sota johon Ruotsi on osallistunut oli Ruotsin–Norjan sota (1814).

Tapsa
Tapsa
5.9.2018 13:14

Onhan Ruotsissa vaikka kuinka paljon sotaveteraaneja kuten Bosnian, Irakin ja Syyrian sotien veteraaneja. On vain oikein että heitä kunnioitetaan Ruotsissa kunniakansalaisina aivan kuten suomessakin ainakin pitäisi kunnioittaa omia sotaveteraanejamme 🙂

namnlös
namnlös
5.9.2018 13:37
Vastaa...  Tapsa

Toki vitsailet kunniakansalaisista, mutta en malta olla sanomatta, että kyseiset kunniakansalaiset (ties minkä valtion sotilaat, jotka ovat pikkuisen sotineet ja paenneet sitten Ruotsiin) kummasti aiheuttavat ääri-ilmiöitä Ruotsissa ja muuttavat maan aivan toiseksi.

Anonyymi
Anonyymi
5.9.2018 23:16
Vastaa...  Tapsa

Eikös pikemminkin rauhanturvajoukoissa? Ei Ruotsi ole ollut sodassa pariin sataan vuoteen.

Sipilä
Sipilä
5.9.2018 13:23

Ruotsin sotaveteraanit ovat ISIS taistelijoita jotka ovat palanneet takaisin koti-Ruotsiin sossuilemaan ja nautiskelemaan ilmaisesta loppuelämästä. Ihmeellistä että eivät kannata kansalaismielisiä. Olen shokissa.

JouJou
JouJou
5.9.2018 13:27

Ruotsin sotaveteraanien enemmistö lienee Jugoslavian hajottaneeseen sotaan osallistuneita pakolaisia sekä muslimivaltioiden sodista paenneita sotilaita, tekisi mieli sanoa rintamakarkureita. Ei heillä ole asiasta (SD-puolueesta ja sen politiikasta) objektiivista ja puolueetonta näkemystä.
Onhan sielläRuotsissa tietysti jokunen jäljellä heistä, jotka auttoivat Suomea toisessa maailmansodassa, mutta kovin paljon heitä ei varmasti ole. Joka tapauksessa aika erikoinen veteraanien manifesti.
Mutta Ruotsissa ei niinkään kummallinen – olihan siellä taannoin myös arabitaustainen poliitikko, joka rinnasti täydellisesti samaksi asiaksi Suomea auttamaan lähteneet sotilaat Isiksen riveihin lähteneiden kanssa.

Nstori Lundahl
Nstori Lundahl
5.9.2018 13:33

Eversti Ulf Henricsson on siis jo ennen ensimmäistäkään taistelua antautunut.

kanander
kanander
5.9.2018 13:46

Eikös Ruotsin viimeiset valtiolliset sotaveteraanit taistelleet muukalaisia vastaan v. 1808-09. Nämäkö ne vielä koheltaa? Jos matujen veteraanit yhdistäisivät voimansa Ruotsin armeija olisi nopeasti körmyllään tantereessa.

vlctyl
5.9.2018 14:51
Vastaa...  kanander

Teoriassa kyllä, mutta kuka sitten tekee töitä jos kantikset tapetaan ?

kanander
kanander
5.9.2018 15:55
Vastaa...  vlctyl

Öh, ottia tuota. Onkohan ne tätä fundeeranneet?

rocky
rocky
5.9.2018 14:02

Tarkoitta tuo että enemmistö veteraaneista toivoo sitä?Eli siis 2.

Aappa
Aappa
5.9.2018 14:24

”Ruotsin sotavoimat ovat laittaneet pystyyn manifestin…pälä-pälä-pälä”
Se on juhlan paikka uusruotsalaisilla – ei kun papatit paukkumaan ja bensaa liekkeihin!

SD on laillinen puolue
SD on laillinen puolue
5.9.2018 14:29

Aina välillä tälle palstalle eksyy joku lukija, joka aidosti vielä luulee Ruotsin olevan se sama onnela, jona sitä pidettiin Suomessa aiemmin. Joku ehkä kuvittelee jopa, ettei vierasvaltojen ”sotaveteraaneista” ole mitään haittaa Ruotsille.
Jos joku vaikka puolittain silmät ummessa kulkeva sentään näkee Isis-taistelijoiden tuomat haitat, ei hän välttämättä näe muuna kuin hohdokkaana Jugoslavian sodasta tulleet – kuitenkin ihan oikeasti Ruotsin poliisin (Expressenin taannoinen uutinen) mukaan Ruotsin ”nuorisojengit” (joista on uusruotsalaisia suurin osa, mitä ei tietenkään juurikaan tuoda esiin valtamediassa) saa laittomat aseensa juuri tuolta suunnalta.
Nämä jengit ovat mitä suurimmassa määrin Ruotsin valtiota vastaan, ovathan he avoimesti kaikkea sen lakeja ja järjestystä ylläpitäviä voimia vastaan, he hyökkäilevät poliisin kimppuun näiden ollessa virantoimituksessa tai vapaalla. Jengiläiset myös kivittävät ambulanssi- ja pelastustyöntekijöitä näiden tullessa auttamaan. Tästä PT-media on kertonut, mutta kertoo tästä myös mm. Expressen.
Jopa avoimet rajat laittomien aseiden mahdollistajana mainitaan. Kun media on alkanut hieman vaihtaa suuntaansa, Ruotsin perinteiset hyysääjäpoliitikot vapisevat ja tutisevat nousevan Sverigedemokraattien kannatuksen edessä, siinä sitten keksitään kaikenlaista höpölistaa allekirjoitettavaksi, kuten tämä ”sotaveteraanien manifesti”.
”Detta får även till följd att väldigt unga personer numera har lättare att få tillgång till exempelvis automatvapen. Detta i sin tur beror på öppnare gränser och med ett stort flöde av vapen från fram för allt forna Jugoslaven som smugglas in.”
https://www.expressen.se/debatt/vi-ar-inte-anpassade-efter-den-okande-brottsligheten/

Ruotsilla on unelma
Ruotsilla on unelma
5.9.2018 15:21

Tuossa Expressenin artikkelissa tuodaan mielenkiintoisesti esille myös kasvatusnäkökohdat, kerrotaan englantilaisen Cambridge yliopiston kriminologian professorista, jonka tutkimukset osoittavat rikollisessa ympäristössä kasvaneiden lasten omaksuvan rikolliset tavat ja arvot. Sitten kerrotaan ruotsalaisten poliisien törmäävän jatkuvasti näihin tuloksiin, nuoriin rikollisiin ”sosiaalisesti ja ekonomisesti haurailla alueilla”, lapsiin/nuoriin, joiden suvuissa/perheissä kaikki miehet ovat rikollisia eikä kukaan aikuinen käy töissä, ja perheissä on paljon väkivaltaa naisia ja lapsia kohtaan.
Tähän kohtaan olen nähnyt vaalimainosten perusteella ruotsalaisten sosiaalidemokraattien tarttuvan. He lupaavat satsata kouluihin oikein kunnolla ja korjailla sosioekonomisia epäoikeudenmukaisuuksia. Saa nähdä, uskooko kansa edelleen, että vielä vain suuremmat tulonsiirrot näille onnettomille ja kurjille tuo maahan onnen ja tasapainon.
Kun tiettyjä rikoksia tietyissä kulttuureissa pidetään ihan kunniallisena toimintana heidän oman kunniakulttuurinsa kautta ja/tai islamiin kuuluvana asiana (esim. vääräoppisen tai väärin pukeutuvan tai käyttäytyvän väkivaltainen rankaisu oman käden oikeudella), ei sitä mikään rahansiirto tai edes koulutus poista. Varsinkin kun tähän tiettyyn ongelmakulttuuriin kuuluu pitää itseään moninverroin peruslänsimaalaisia ylempiarvoisena.
Pahoin pelkään, että Ruotsissa vain harvat tietävät muslimikulttuurista riittävästi. He nielevät islamistien taqiyaan ja kaupan päälle vielä sossupuolueiden pupun, ja näin Ruotsi tulee edelleen jatkamaan tuhon tiellä. Vaalien jälkeen ihmetellään rikoskäyrien kasvua jne.

miekku
miekku
5.9.2018 14:41

Tuolle veteraanille pitäisi esittää kysymys, jos pitäisi pelastaa oma lapsi tai syyrialainen, kumman pelastaa. Veikkaan, että oma voittaa. Lähtökohta pitää olla omat asiat kunnossa ja omat resurssit riittävät, raha, turvallisuus niin, että yhtään ei tingitä omien palvelusta ja turvallisuudesta, vasta sitten voi auttaa muita. Aivan kuten lentokoneessa. Happinaamari ensin omalle naamalle, muutoin ei sinusta ole hyötyä muille, esim. lapsillesi, jos taju menee.
Mutta joo ruotsalainen veteraani, milloin on omiaan puolustanut, joku sanoi 1800 luvun alussa. 🙂
Sotapakolaisina voisi ottaa vain lapsia, vammaisia, vanhuksia, kaikki muut puolustakoot ja rakentakoot omia maitaan, AIVAN KUTEN ME SUOMALAISETKIN TEIMME! Sodan loputtua, kaikki palautetaan omiin maihinsa, omiin kulttuureihinsa.

miekku
miekku
5.9.2018 14:43
Vastaa...  miekku

Oliko se täällä vai muualla, Ruotsi on 2017 ja 2018 pudonnut aivan hännille talouskasvussa ja ohi kiitävät baltian maat, tsekki ja monet muut. SYY? Liian paljon sossun elättejä, MIKSI? Liian paljon sossun eläteiksi tulevia ulkomaalaisia. Taitaa talous- ja muu kehitys keikahtaa itä-euroopan eduksi lähivuosina muutenkin juuri tuon hölmöläispolitiikan takia, kaikki otetaan ja elätetään.

Albert
Albert
5.9.2018 15:22
Vastaa...  miekku

Asia on juuri näin.
Palstaa pidemmän aikaa seuranneet tietävät jo nimimerkin perusteella miten itse odotan sitä hetkeä kun talous on luisumassa täysin kasaan niin Ruotsissa kuin Suomessakin johtuen juuri tuosta syystä.
Vasta sitten kun ihmisten taloudelliset elinolot heikkenevät merkittävästi alkaa ihmisiä itseään kiinnostaa siihen johtaneet syyt ja moni alkaa vasta sitten kyseenalaistamaan verorahojen käyttöä sekä kiinnittämään huomiota enemmänkin tällaisiin yhteiskunnallisiin epäkohtiin. Se toimii propellina muutokseen poliittisesti tehokkaammin kuin mikään muu.
Ei kukaan maksa sen vuoksi veroja että kyseisillä rahoilla kustannettaisiin kehdosta hautaan täysin vieraiden kansojen ja kokonaisten klaanien tai heimojen elämä ilmaiseksi, varsinkin kun nämä ”kiittävät” siitä yksinomaan negatiivisin ulostuloin.
Niin kauan kuin ihmisellä menee hyvin hän on aika usein täysin välinpitämätön ympäristöstään mikä selittääkin aika tehokkaasti matalan äänestysprosentin sekä ”Wanhojen puolueiden” korkean kannatuksen.

Maksukamu
Maksukamu
5.9.2018 15:33
Vastaa...  Albert

Kyllä. Minä odotan myös mielenkiinnolla sitä päivää kun useiden suomalaisten ja varsinkin ruotsalaisten veroprosenttia aletaan nostamaan yli 50 prosentin. Kuka jaksaa käydä töissä kun yli puolet palkasta lahjoitetaan kantaväestöä avoimesti halveksiville jengiläisille?
Silloin todella mitataan kuinka monesta on totaaliseksi kynnysmatoksi omassa maassaan.

Acc
Acc
5.9.2018 16:45
Vastaa...  Maksukamu

Kun tuloista viedään veroina yli puolet, niin motivaatio tulojen hankkimiseen hiipuu. Tällaisiin ajatuksiin tulin, kun sivutuloista vietiin aikoinaan 60 prosenttia.
Valtio voi kumminkin pitää tuloverot alle 50 prosentissa korottamalla muita veroja, esimerkiksi alvia. Mutta tässäkin joudutaan umpikujaan, ostaminen loppuu. Viimeinen vaihtoehto verottajalle on henkirahan periminen.

Ilmari
Ilmari
6.9.2018 14:37
Vastaa...  Acc

Ei mistään ansiotulosta vero ole 60 %. Kyseessä on ennakonpidätys, joka otetaan jos ei ole sivutulon verokorttia. Se tasoitetaan lopullisessa verotuksessa. Jos ansiotulot ovat vaikkapa miljoona euroa, lopullinen veroprosentti on vain noin 30%.
Tämä näkyy tuloverotaulukoista. Progressio on erittäin lievä. Se pysähtyy jo noin 75.000 euron kohdalla, jonkan yli menevistä tuloista verotetaan 31,5 %.

Acc
Acc
6.9.2018 17:12
Vastaa...  Ilmari

Kiitos täsmennyksestä. Pahalta se kumminkin tuntui, kun vietiin ennakkoa 60 prosenttia.

Anonymous
Anonymous
6.9.2018 18:21
Vastaa...  Maksukamu

Suomessahan tästä seuraa jo historiastakin tunnettuja tapahtumia, kun riittävästi kansaa sorretaan.

T
T
5.9.2018 16:41
Vastaa...  Albert

”Niin kauan kuin ihmisellä menee hyvin hän on aika usein täysin välinpitämätön ympäristöstään”
Yltäkylläisessä maailmassa, jossa ihminen kokee resurssit rajattomiksi, hänen käytöksensä painottuu enemmän r-selektiivikseksi kun taas niukkojen aikojen koittaessa käytös siirtyy taas enemmän K-selektiiviseksi.
Esimerkiksi idea rajavalvonnasta on absurdi jos resurssit olisivat rajattomat: Puolustaessaan rajoja yksilö joutuu kohtaaman riskin loukkaantumisesta/kuolemasta ilman että riski hyödyttäisi mitenkään yksilöä, rajavalvontaan käytetty aika on pelkästään pois syömisestä/lepäämisestä/lisääntymisestä.
Loputtomalla ruohokentällä jäniksen ei kannata haaskata aikaansa rajojen valvomiseen, kun taas susilauma, jonka eloonjäänti perustuu reviiriin jossa on hyvin niukalti ruokaa kuolee täysin varmasti nälkään talvella, jos jättää reviirinsä vartioimatta.
https://en.wikipedia.org/wiki/R/K_selection_theory

Asta Anneli
6.9.2018 09:36
Vastaa...  Albert

Tänään suomen uutisoinnissa – joka kymmenes lapsiperhe pelkää rahapulassa, ettei saa ruokaa ostettua. Lasten tehohoito eilisen uutisissa takkuaa rahapulassa. Tiestö nimismiehenkiharoilla. Vanhustenhoitoresurssit niukkuudessa. Työttömille liki 5% raipparangaistus, ellei aktiiviehdolla työtä kolmen kk jaksolla saa. Jne luulisi höpsömmänkin jo huomaavan mani finito palsa canito🤔

Anonyymi
Anonyymi
6.9.2018 17:42
Vastaa...  Albert

Albertille kommentista 10+!

miekku
miekku
5.9.2018 14:49

BKT ei suoraan siirry hyvinvoinniksi, mutta Ruotsilla menee tosiaan nyt huonosti, tässä juttu viime vuodelta. http://www.kauppalehti.fi/uutiset/ruotsin-hirmukasvu-silmanlumetta/FYnajsuB

Ruotsilla on unelma
Ruotsilla on unelma
5.9.2018 15:40
Vastaa...  miekku

Kiitos linkistä! BKT per asukas on tosiaan paljon asiallisempi mittari kuin pelkkä BKT.
Ruotsin poliitikkojen puheita vähänkin seuraava saa kyllä nimenomaan sen kuvan, että he pelkän BKT:n perusteella, joka saadaan kasvamaan pelkästään väestönlisäyksellä, (mikä heillä Ruotsissa on 80 % ulkomailta tullut lisäys) riemuitsevat Ruotsin kuvitellun menestyksen johdosta. Huolestuttavasti Ruotsin silmänlumeista talouskasvua hehkuttavat myös monet suomalaiset poliitikot – sitä käytetään ”todisteena” siitä, ettei suuri maahanmuutto ole ainakaan Ruotsin taloutta haitannut.
Tätä Kauppalehden (hyvämaineinen media) artikkelia pitää levittää laajalle, jotta saadaan kansalle tietoa ja paljastetaan tällaisten poliitikkojen taloudellinen tietämättömyys.

Ilmari
Ilmari
5.9.2018 14:55

Ei Ruotsissa ole sotaveteraaneja. Ruotsin sotalippukin on valkoinen risti valkoisella pohjalla.

Anonymous
Anonymous
5.9.2018 15:12

Mitä ruotsin sotaveteraanit sanoisi 61′ no GO zone ’ RUOTSISSA ,MISSA HETI TULE TURPAAN OMASSA MAASSA .

sulo hytönen
sulo hytönen
5.9.2018 16:42

Heh he. Onko ruotsissa tosiaan vielä elossa Tampereen valtaajia v 1918.

Anonymous
Anonymous
5.9.2018 17:19

Mitähän nuo äänestäs jos olis vaalisalaisuus?

Särmääjä
Särmääjä
5.9.2018 20:48

Ruotslaisten kun ei ole tarvinnu sotia itsenäisyydestään tai taistella kansana olemassaolostaan juuri ikinä niin helppo se on heitellä kuinka kamalaa jossain paskastanissa on ollu ”sotaveteraaneilla” kun siellä on barbaariporukat tapellu keskenään ja tappelee vieläkin.

Baretti pois päästä
Baretti pois päästä
5.9.2018 22:38

Kauluslaatat revittävä tyhjiksi – hyi heitto ja fan

ihrahimovitsi
ihrahimovitsi
6.9.2018 02:05

Tuo äijä on ollut jokin YK-tarkkailija, epätoivoista mokutusta esitellä veteraanina.
PS. FutisForum2 on matupaskaa.

peukku
peukku
6.9.2018 07:46

Pitkäikäisiä nuo Ruotsalaiset veteraanit sotiko ne viimeksi 1800 luvun alussa vai miten se nyt oli? Lisäksi tuo sankari näyttää ihan sellaiselle että kusee housuunsa tosipaikassa.

MIKÄ? veteraani
MIKÄ? veteraani
6.9.2018 12:34

Bosniakki taisi taistella väärällä puolella ei ruotsin puolella.

Allu
Allu
6.9.2018 18:09

Lieneekö veteraanilta unohtunut se tosiasia, että sotaan tarvitaan se toinenkin osapuoli. Toinen osapuoli voi hyvinkin olla se miehittäjä.