Mitä Husbyn kylpylässä tapahtui 2011, joka edelleen nousee esille?

578801-650x.jpeg

Junes Lokka oli käräjillä kansanryhmää vastaan tapahtuneesta kiihottamisesta. Kyseessä on juttu, jonka toinen henkilö on kirjoittanut ja saanut siitä pikku sakot. Lokka on levittänyt tuota juttua.

Kyseessä on vuoden 2011 Husbyn uimahalliahdistelu, jonka tiimoilla asia pyörii. Mutta mitä Husbyssa oikein tapahtui tuolloin 2011.
Homma lähti liikkeelle 20. helmikuuta kun muuan isä ajatteli pitää tyttärelleen juhlat. Juhlat pidettiin Husbyn kylpylässä ja juhliin osallistui kymmenkunta 11-vuotiasta lasta. Samaan aikaan kylpylään saapui yksintulleita pakolaislapsia, jotka asuivat Solnassa.
Tapahtumasta on kerrottu, että 11-vuotias tyttö olisi raiskattu usean henkilön toiumesta, mutta tämä on keksitty juttu. Saatavilla olevien tietojen mukaan yksintulleet olivat kosketelleet ainakin yhtä lasta ja huoritelleet tätä, mutta raiskausta ei ollut tapahtunut.
Yksintulleet olivat repineet tytöltä uimavaatteet päältä ja kun kaksi tytön mukana ollutta samanikäistä poikaa yritti puolustaa tyttöä oli pojat pahoinpidelty. Yksi tytöistä kertoi tapahtuneesta kylpylän vartijalle, joka puuttui välittömästi tapahtumaan ja soitti poliisit. Vartija lukitsi 20 yksintullutta pukuhuoneeseen kunnes poliisi saapui paikalle.
Tapahtuma sinänsä ei ollut mitenkään erityinen. Tavallinen uimahalliahdistelu, jollaisia sattuu joka hetki Ruotsin jokaisessa uimahallissa. Kolmansista maista tulleille nuorukaisille vähäpukeisen naisen näkeminen voi olla valtava kulttuurishokki, jonka jälkeen kikkeli ohjaa käytöstä.
Tapahtuman jälkeen media piti radiohiljaisuutta monta päivää ja juttu paisui sosiaalisessa mediassa. Kun valtamedia rikkoi radiohiljaisuuden se oli viikon verran miettinyt minkä asenteen ottaa tapahtumiin. Tuolloin vuosikymmenen alussa Ruotsin poliittinen korrektius oli huipussaan. Lehdistö ei kertonutkaan nyt miten asiat olivat todellisuudessa menneet vaan he keksivät kirjoittaa, että liikkeellä oli huhu, jonka mukaan kylpylässä oli tapahtunut jotain.
Media kiepautti asian päälaelleen. Toimittelijat kirjoittivat paheksuen kuinka ihmiset kertoivat ”mutiaisten” tehneen jotain. Yksintulleita oli kuulemma uhattu, joka sinänsä pitää paikkaansa, sillä heidän asumisyksikön seiniin viskottiin kananmunia. Tästä mediat innostuivat vielä enemmän. Nyt kerrottiin miten rasistit iskivät yksintulleita vastaan nettihuhun perusteella. ”Rasistit iskivät nettihuhun pohjalta”.
Koko mediakenttä lähti lopulta kertomaan nettihuhusta, jossa ei ollut mitään perää, mutta joka suututti ihmisiä. Nordisk Ungdomar-järjestö piti useita mielenilmauksia yksintulleiden asumisyksikön pihalla ja tämä vain lisäsi median tapaa vinksauttaa asiaa.
Mitä huomionarvoista asiassa on? Ensinnäkin isä, joka piti lapsilleen juhlat Husbyn kylpylässä ei ollut ruotsalainen vaan uusruotsalainen. Se on varmaa. Kukaan ruotsalainen isä ei vie 11-vuotiasta tyttöä ja tämä kavereita Husbyn kylpylään.
Tapahtuma sinänsä oli aika harmiton tapahtuma, mutta se lähti paisumaan somessa. Jos media olisi kirjoittanut asiasta niinkuin asia oli mennyt, olisi kohu unohtunut samantien uusien vastaavien alta. Kun lopulta ei voitu täysin kiistää tapahtunutta keksittiin vinksauttaa uutinen sellaiseen kuosiin, että tapahtuma oli huhu, johon rasistit tarttuivat.

Subscribe
Notify of
guest
3 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Kake
Kake
7.9.2018 08:10

”Tapahtuma sinänsä oli aika harmiton tapahtuma, mutta se lähti paisumaan somessa. ” ? En kyllä pidä apinanlauman lääppimistä ja riisumista kyllä kovin harmittomana.

Kake Kaljamaha
Kake Kaljamaha
7.9.2018 08:14

”Tapahtuma sinänsä oli aika harmiton tapahtuma, mutta se lähti paisumaan somessa.”?
Apinalauman väkisin lääppiminen ja riisuminen ei kyllä ole mitenkään aika harmittonta. Ainakaan minun mielestä toivottavasti ei kenenkään muunkaan.

IKirouta
IKirouta
7.9.2018 09:20

Onnea Ruotsi ja Husby! Itse ovat apinalaumansa sinne haalanneet, vaikea niistä on nyt enää päästä eroon.
Lokkaa vastaan käräjöinti on malliesimerkki näytösoikeudenkäynnistä, jossa tuomio on päätetty etukäteen!