Valtamedia epäonnistui Chemnitzin tapahtumien uutisoinnissa totaalisesti, valeuutisia valeuutisten perään

Kuvakaappaus 2018-09-06 17-30-00.png

On mielenkiintoista miksi juuri Suomen media kirjoitti laajasti valeuutisia Saksan Chemnitzin tapahtumista. Vastaavaa ilmiötä ei ollut muissa Pohjoismaissa eikä Virossa samassa mittakaavassa.

Suomen suurmediat ovat kirjoittaneet Chemnitzistä hyvin kuvarikkaita selostuksia miten natsit etsivät ulkomaalaisen näköisiä ihmisiä ja pahoinpitelivät heitä. Hesarissa kirjoitettiin miten äärioikeistolaiset sattumanvaraisesti valikoivat uhrejaan. Kalevassa ja Karjalaisessa paheksuttiin syvästi tällaista toimintaa ja tuomittiin oikeistolainen väkivalta.
Mistä Chemnitzin tapahtumissa on kyse ja miksi media teki valeuutisia?
Suurmedian valeuutisoinnin takana on puhtaasti niiden asenteellisuus, johon yhdistyy ammattitaidottomuus. Kun jotain haluttiin nähdä, se nähtiin ja sitä alettiin pitämään totena.
Saksassa asuva toimittaja Pertti Rönkkö on kirjoittanut jo useaan otteeseen, että koko kohussa ei ole mitään perää vaan se on antifan liikkeelle laittama huhu, joka alkoi elämään omaa elämää.
– Valeuutisten levittämistä jatkettiin senkin jälkeen kun Saksin ylin syytäjä ilmoitti, että mitään ajojahtia ei ollut tapahtunut.
– Alunperin antifan liikkelle lähettämälle ja median kritiikittömästi edelleen välittämälle ja monissa tapuksissa myös värittämälle uutiselle saatiin tänään korkean tason mitätöinti, Rönkkö kirjoittaa.

Saksin osavaltion pääministeri Michael Kretschmer antoi eilen lausunnon, jonka mukaan mitään ihmisjahtia ei ole ollut. Asia uutisoitiin Bild-lehdessä.
– Chemnitzissä ei ollut mitään joukkoja, jotka olisivat hakanneet ihmisiä.
Tapahtumat Chemnitzissä alkoivat vajaa pari viikkoa sitten kun kaupungissa puukotettiin kuoliaaksi nuorukainen. Teosta on tähän mennessä otettu kiinni kaksi turvapaikanhakijaa 22-vuotias irakiaano ja 23-vuotias syriaano. Teossa oli mukana kolmaskin pakolainen, mutta häntä ei ole vielä saatu kiinni. Kaikilla oli rikosrekisteriä Saksassa entuudestaan.
Teko kuohutti ihmisten mieliä ja kadulle kerääntyi paljon porukkaa osoittamaan mieltään. Tunteet kävivät kuumina, mutta missään vaiheessa ei tapahtunut mitään väkivallan tekoja. Parhaillaan kadulla oli useita tuhansia ihmisiä osoittamassa mieltään. Mielenosoitukset olivat rauhallisia, mutta media kirjoitti väkivaltaisuuksista, se toisin sanoen itse omasta päästä satuili tapahtumia.
– Siinä kun asiallisuudestaan tunnettu chemnitziläislehti tyytyy uutisoimaan todellisia ja itse todennettuja tapahtumia sekä pidättäytyy kannanotoissa poliisin ja muiden viranomaisten antamiin tietoihin, niin Karjalaisessa, Kansan Uutisissa ym medioissa päästetään mielikuvitus laukkaamaan ilmeisesti ilman minkäänlaista journalistista vastuuta, Rönkkö kirjoittaa.
Valtamedia unohti koko puukotuksen ja keskittyi sepittämään satuja. Surkeinta tässä on se, että on olemassa paljon ihmisiä, jotka uskovat valtamedian tarinoita. Nyt monen ihmisen mieleen on jäänyt elämään totena tapahtuma, jossa saksalaiset natsit hakkasivat ulkomaalaisia. Ei varmaan tarvitse edes sanoa niin Rasmuksessa ja muissa turvapaikka-aktivistien ryhmissä Chemnitziä tullaan käyttämään pitkään todisteena lisääntyneestä rasismista.

Subscribe
Notify of
guest
16 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Menaistit johtavat 90-10 kuitenkin
Menaistit johtavat 90-10 kuitenkin
6.9.2018 18:01

So What? Tämä on vasta alkusoittoa siitä mitä on tulossa kaikissa massamokutusmaissa, tätä ollaan vartavasten tilattu ja toivottu. Turha kauhistella.
The Wall Street Journal kirjoittaa Ruotsista tänään:
https://www.wsj.com/articles/swedens-far-right-rises-in-a-campaign-defined-by-immigration-1536226200?emailToken=3dad665f95648bdc056220a611e8c7d3h6sUMF8ryraX7VMVGyVTvwYKrDeHprTU3sGRuAlswn7t/02D8P+KhafP63UVFE5MriBGonnD6IhwzX1apIyrzpmOWS8gJPRF4hnY7WTGmHY6YJk4jSltiDtPDoYYh8Iq&reflink=article_email_share

Aappa
Aappa
6.9.2018 18:55

Egyptistä tullut Gamal El Fahl kiteyttää ongelman syyn:
“Sweden has become dangerous since I came here 27 years ago. It will be a disaster if they accept more people from the Middle East like myself,” he said. “They are importing their values, their fanaticism.”
Kaikki rasismi- ja integroitumishöpötykset pitäisi lopettaa, ja myöntää tosiasiat, noin niinkuin alkajaisiksi.

Nestori Lundahl
Nestori Lundahl
6.9.2018 18:08

Jälleen kerran valtamedia toteutti omaa käsitystään vastuullisesta journalismista.

14
14
6.9.2018 18:11

Kyseessä ei ole toimittajien ammattitaidottomuus vaan tarkoituksella haettua uutisointia vasemmistolle edulliseen sävyyn. Jokainen journalisti tai itseään moiseksi kutsuva löytää vartissa faktat mitä on alunperin tapahtunut ja mitä mielenosoitukset ovat pitäneet sisällään. Maahanmuuttajien tekemä henkirikos sekä kymmenentuhannen normaalin saksalaisen rauhanomainen mielenosoitus maahanmuuttoa vastaan eivät tue valtamedian agendaa joten asiat on käännetty päälaelleen, tappo unohdettu ja syytetään normi kansalaisia vasemmiston mellakoinnista.

Taas äimän käkenä
Taas äimän käkenä
6.9.2018 20:14
Vastaa...  14

Alpakat laukalle suvakkimarxilaiseen tyyliin.
Ei mikään vahinko vaan Suomessa vasemmisto pyrkii uusintaotteluun vuoden 1918 tapaan ja syytetään asiasta valmiiksi vastapuolta, kuvaannollisesti varas osoittaa sormella jonkun syntipukiksi ja huutaa ”tuon syy”, ”ottakaa varas kiinni”, provokaattorit ja agitaattorit vauhdissa.
YLEssä tänään laajennettua käsitystä 1918 tapahtumista, ”Julma maa”? ja ilmeisesti haetaan yhteneväisyyttä tähän päivään ja patriootten toimintaan uhrittamalla vasemmistoa ja vihapuheviittauksilla.
Tällä valkopestään muslimimaahantunkeutujien terrorismia ja kolonialismi-invaasiota muka sisällissodaksi ja maanpetturien ja kollaboraattorien toiminta hyvien ihmisten ”hätähuudoksi” 2018, mutta maanpetos on maanpetos ja kun kansansa pettää sitä ei anneta anteeksi ikinä.

NähtyOn
NähtyOn
6.9.2018 18:17

Mylläri nimimerkillä youtubessa olevan suomalainen pappa joka asuu ruotsissa väittää että kaikki täällä oleva on valeuutisia, paljastipa pappa olevansa suvakki, eilenkin väitti että ei ruotsissa ole mitään hätää, kaikki on turvallista.
Tunnet kyllä hyvin kenestä on kyse, kannattaa jatkossa pysyä ko henkilöstä kaukana.

Pelle Peloton
Pelle Peloton
6.9.2018 18:38

Pitäisikö ryhtyä seuraamaan Suomen valtamediaa, kun on aivan tietämätön sen uutisoinnista.

propagandaa kansalle
propagandaa kansalle
6.9.2018 19:15

Jostainhan se on propagandaa keksittävä. Muuten unelma tuhoutuu.

Aappa
Aappa
6.9.2018 19:46

Näin on. Ei vaan oteta huomioon, että unelmat eivät ole realismia (koskaan), vaan jonkinlaista tulevaisuuteen suuntautunutta ajattelua, joka voi joissain asioissa hetkellisesti toteutua, mutta toisissa, kuten monikulttuuri-ideologian kohdalla, se on silkkaa päiväunihöttöä.

kanander
kanander
6.9.2018 20:00

Osa Hesarin nuoremman polven naistoimittaja on hönttejä, osa ideologisia länsimaisen kulttuurin vihaajia.

Aappa
Aappa
6.9.2018 21:19
Vastaa...  kanander

Harvempi höntti tai ideologisesti länsimaisen kulttuurin vihaaja on koskaan tullut miettineeksi pysyvästi esim. lähi-itään tai ”pimeimpään afrikkaan” muuttamista.

A
A
6.9.2018 20:11

Saksin (Sachsen) osavaltion pääministeri. Ei Saksan (Deutschland)

Ilmari
Ilmari
6.9.2018 21:20

Tämän päivän Demokraatissa on Pertti Rönkön kirjoitus, jossa oiotaan täälläkin kritisoin vakuutuksia.

miekku
miekku
7.9.2018 00:04

Voi koittaa vielä kommunismin ajat Suomeenkin, sen verran punaista on hallituksen toiminta.