Mielipidemittaukset: Sosiaalidemokraatit tällä hetkellä suurin

Kuvakaappaus 2018-09-07 16-40-58.png

Ruotsin viimeisimpien mielipidemittausten mukaan näyttää siltä, että sosiaalidemokraatit voittavat vaalit 24,3 % osuudella. Toiseksi tulee sverigedemokraatit 19,4 % osuudella.

Tulos perustuu kahdeksan mielipidetutkimuksia tekevien yhtiöiden yhteistulokseen. Näistä joillakin SD on saanut aina suurimman suosion, joidenkin kyselyssä se ei ole saanut kuin toisen tai kolmannen sijan.
Jos oletetaan, että vaalitulos on tämänkaltainen, niin se tarkoittaa, että mikään ei muutu. Riittää, että sosiaalidemokraatit harjoittavat tavanomaista politiikka perustaessaan hallitusta. Hallituksen kokoamiseen riittää vasemmiston ja vihreiden tuki. Nykyhallitus on koottu sosiaalidemokraattien lisäksi vihreistä. Tosin nyt sosiaalidemokraatit ovat tulleet liki 10 % alas, mutta silti se näyttänee olevan suurin puolue.
Joitakin huomioita kannattaa kuitenkin noteerata kun yritetään olla ennustajia. Nimittäin Sverigedemokraatit ja Alternativ för Sverige ovat olleet ylivoimaisia torikokouksissa. Varsinkin AfS:n toritapahtumiin on tullut satoja katsojia kun muiden valtapuolueiden tilaisuuksissa on ollut tyhjä tori.
Vaikka Alternativ för Sverige ei ole listalla mukana niin on uskottavaa, että puolue saa vähintään 5-8 %, joka siinä tapauksessa voi muuttaa hieman palettia.

Subscribe
Notify of
guest
31 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Nestori Lundahl
Nestori Lundahl
7.9.2018 17:24

Jos täällä nyt otetaan veikkauksia vastaan, niin minä kyllä uskon ruotsalaisten järkiintymiseen ja veikkaan että SD menee voittoon 25% ja AfS saa 10%.
Noiden muiden puolueiden tulokset eivät minua kiinnosta.

Nestori Lundahl
Nestori Lundahl
7.9.2018 18:19

Totta, mutta ennemmin tai myöhemmin tapahtuu aina käänne, ja uskoni ruotsalaisiin kokisi hirveän kolauksen jos se ei tapahtuisi juuri näissä vaaleissa.

Sdd
Sdd
7.9.2018 22:44
Vastaa...  Nestori Lundahl

Jos veikkauksesi ei osu oikeaan, niin ruotsalaiset voivat sammuttaa valot ja sanoa goodnight and farewell Sweden.

Kauko
Kauko
8.9.2018 13:29
Vastaa...  Nestori Lundahl

Unelma olisi että SD ja AfS muodostaisivat hallituksen kaksin! Muut roskasakit oppositiossa.

hannu lindholm
hannu lindholm
7.9.2018 17:40

mulla on pikkuisen sama kutina kuin nestorillakin.nimittäin nykyiset gallupit eivät ole enään luotettavia.itse uskon ruotsi demokraattien selvään vaalivoittoon.myös afs pääsee yli 5%tulokseen.vihreät tippuu.näin uskoisin asian olevan.aloitan vaalivalvojaiset nyt jägerillä,huomenna jallua napaan ja sunnuntaina pientä krapularyyppyä.

Nestori Lundahl
Nestori Lundahl
7.9.2018 18:13
Vastaa...  hannu lindholm

Hannu, sunnuntainahan sitä vasta saattaakin olla hyvä syy juhlia!

Aikki
Aikki
8.9.2018 09:15
Vastaa...  hannu lindholm

Suurin kysymys : onko vaalit enää rehelliset. Suomen presidentinvaali sai minussa aikaan epäilyksen vaalien rehellisyydestä, sillä Huhtasaari johti kaikkia mediassa tehtyjä kyselyitä, siitä huolimatta Niinistö ja Haavisto meni Lauran ohi varsinaisena vaalipäivänä. Huvittavaa oli ennen vaaleja Niinistön 70 % kannatusluvut. Meillä nauretaan ja epäillään Putinin samanlaisia kannatuslukuja.

Make
Make
8.9.2018 12:34
Vastaa...  Aikki

Valitettavan oikeassa taidat olla. Uskon että vaalit on kaikkialla Euroopassa vilpilliset. Suomessa jo vuosikymmenten ajan. Tieto Oyj laskee lopullisen vaalituloksen ja vaalisalaisuus takaa vilpin läpimenon.
Viime eduskuntavaaleissa mm. Turun seudulta oli kaksi vaihtoehtopuolueen ehdokasta menossa kirkkaasti läpi. Molemmilla oli reaaliaikaisessa nettiäänteenlaskennassa usea tuhat ääntä. Sitten yht´äkkiä molempien äänimäärä tippui muutamaan sataan… Aiemmissa vaaleissa muutama pienpuolue saanut ennakkoääniä useita satoja. Lopullisessa tuloksessa äänet kadonneet. Tai jossakin pikkupaikkakunnalla aviopari käynyt äänestämässä samaa ehdokasta, mutta paikan tuloksissa ko. ääniä ei löydy.
Mark Twain totesi jo sata vuotta sitten tähän tapaan: ”jos äänestämällä voisi vaikuttaa, ei meidän annettaisi äänestää”. Ja Stalin sanoi: ”se on iahn sama kuka vaalit järjestää – vain sillä on väliä kuka äänet laskee”.
Ärsyttää kun aina syytetään äänestäjiä, että ”itse olette äänestäneet ko. henkilöt eduskuntaan”. Kun totuus on se että läpi päästetään lähes pelkästään ns. hyödyllisiä idiootteja. Heitä voi ohjailla eliitin mielen mukaan. Politiikka on pelkkää teatteria. Suomessa ei ole demokratiaa, vaan plutokartia. Rikas eliitti tekee päätökset, jotka sätkynuket vievät päätökseen.
Polittiset puolueet pitäisi kokonaan lopettaa. Ne johtavat ainoastaan loputtomaan riitelyyn, mikä onkin eliitin tahto. Ihmiset eivät huomaan mitä oikeasti tapahtuu, kun kaikki energia menee riitelyyn ja toisten syyttelyyn. Gallupit pitäisi myös kieltää ainakin pari kuukautta ennen vaaleja. Valheellisilla gallup-tuloksilla saadaan epävarmat ja tyhmät äänestämään muka johdossa olevaa. Näin vaalitulos on helpompi manipuloida ja uppoaa helpommin kansaan.
Enemmistöhallitus on naurettava farssi. Koskaan ei oppositio voi saada mitään asiaa läpi, koska puoluekuri takaa sen, että kaikkien hallituspuolueiden pitää äänestään puolueen kannan mukaisesti. Eli oppositio ei voi koskaan voittaa!
Naurettavaa pelleilyä koko eduskunnan touhu. Ja tyhmä kansa ei tajua mitään.

Makelle
Makelle
8.9.2018 16:10
Vastaa...  Make

Keitä nämä vaihtoehtopuolue ja -ehdokkaat olivat Varsinais-Suomessa? Oletan että Piraattipuolue kun muissa ei kukaan saanut satoja ääniä. Listalle olisi pitänyt tulla lähemmäs 30000 ääntä, jotta molemmat olisivat menneet kirkkaasti läpi. Kuvitteletko että tällainen kusetus olisi mennyt läpi jokaisessa vaalilaskentapaikassa? Valitettavasti tuo foliohattuilusi vesittää muun asiasi.

Make
Make
8.9.2018 22:56
Vastaa...  Makelle
hannu lindholm
hannu lindholm
7.9.2018 18:41

aloitin voitonjuhlat hiukan ennakkoon,raskas työ raskaat huvit

J
J
7.9.2018 19:17

Aika rohkeita veikkauksia AfS:n kannatuksesta silläkin oletuksella, että mielipidetutkimuksiin haarukoituneista kannattajista valtaosa ei kerro oikeaa kantaansa. Toritapahtumien seuraajat ovat vielä vähän huono mittari, kun 4% äänikynnykseen vaaditaan n. 250 000 ääntä. Realistinen rajapyykki voisi olla 2,5%, jolla saisi jatkossa puoluetukea.
SD:n luvuissa on ollut suurta vaihtelua, josta on saatu tuo keskiarvo. Vuoden 2014 vaaleissa syyskuun gallup-lukemat oli 10,8%, 11,8% ja 10,2%, kun vaalitulos oli 12,9%. Lähes kaksinkertaisilla kannatusluvuilla virheenkin pitäisi kasvaa, joten ainakin mulla on kova usko että 20% ylittyy reilusti. Tiukille vetää riittääkö se ykköspaikkaan.

Valtsu
Valtsu
7.9.2018 19:59

Itsellä on kova kutina, että SD voittaa vaalit. Mutta voihan ne olla satiaisiakin.

Nestori Lundahl
Nestori Lundahl
7.9.2018 23:42
Vastaa...  Valtsu

jos ne ovat satiaisia, niin toivon mukaan SD:n kannattajia nekin

hannu lindholm
hannu lindholm
7.9.2018 20:06

toritapahtumat ovat asia erikseen,mutta jos katsoo koko Euroopassa olevaa myllerrystä,niin muutos on väistämätön.jotenkin vaan on sellainen kutina,että vihreät ja varsinkin vanhat valtaa pitävät puolueet ovat nyt kusessa.ihmiset ovat totaalisen vittuuntuneita ruotsissakin.minä uskon vahvasti sd:n ja afs:n jytkyyn.

Tata Kyky
Tata Kyky
7.9.2018 20:15

Äänten tuhoajat vievät SD n voiton jolla ei kuitenkaan ole todellista merkitystä koska muut..

Mitataanko tuumissa vai milleissä?
Mitataanko tuumissa vai milleissä?
7.9.2018 21:28

Sama se, mutta taas mielipidemanipulaattorit elävät housut märkinä kultaista aikaa. Kaikki tehdään, jotteivat väärämieliset voita.

kanander
kanander
7.9.2018 22:26

On syrjintä härskiä, kun muut puolueet ilmoittavat syrjivänsä ruotsidemokraatteja, vaikka puolue saa noin viidesosan äänistä. Suomessa kommunistit kuohittiin poliittisesti v. 1966, jolloin heidät otettiin 18 vuoden syrjinnän jälkeen hallitukseen. Löfvenin kannattaisi kokeilla tätä Kekkosen kikkaa. Jimmien on syytä kuitenkin tiedostaa, että hallitus syö kannatusta, mikäli tekee liian suuria myönnytyksiä tärkeissä asioissa.

Särmääjä
Särmääjä
8.9.2018 03:59

Oikea vastaus on kolmen kärjen osalta sossut 24,2 – SD 21,8 – modet 17,9

Aikki
Aikki
8.9.2018 08:32

Kansa äänestää SDP : tä vaikka ovat nähneet demareiden suorittaman maansa alasajon. Miten ihmeessä kansa on niin tyhmää, että antavat demareiden jatkaa maansa tuhoamista monikulttuurisuudella., Hyvästi hyvinvointivaltio, tervetuloa Islam.

Hauki
Hauki
8.9.2018 10:20
Vastaa...  Aikki

Varmasti Ruotsissakin julkisella sektorilla on paljon demareista riippuvaisia duunareita.
Koska oma henki ei ihan vielä ole tulilinjalla täytyy äänestää oman työpaikkansa puolesta.

Make
Make
8.9.2018 12:40
Vastaa...  Aikki

Ei kansa äänestä SDP:tä. Vaalit ovat Ruotsissakin vilpilliset. Totta kai vaalitulosta manipuloidaan, koska se on mahdollista. Valheelliset gallup-tuokset ennen vaaleja ja vaalisalaisuus takaavat vilpin läpimenon.

ruostemies
ruostemies
8.9.2018 10:32

Täällä esim. omalla työaikalla lähes jokainen on Halla-ahon linjoilla mutta äänestävät silti niinkuin ennenkin sossuja ja kommareita. Vaikka ei enää niin aktiiviseti koska sukupolvi vaihtuu. Mutta se ay liike joka on kahden puolueen vallassa.

tuloksia odotellessa
tuloksia odotellessa
8.9.2018 11:21

Täällä tuntuu niin monella olevan kova kutina, joten kannattaisiko hakea apteekista jotain täi- tai satiaisshampoota ja peseytyä oikein kunnolla ja vältellä ainakin hetken hitaita hevosia ja nopeita naisia.

fatwantarkistaja
fatwantarkistaja
8.9.2018 11:49

Jos erään swedun tarinat pitävät paikkansa ja Ruåttissa ”allianssi” määrää tahdin, ei äänestystuloksella ole yhtään mitään merkitystä. SD saa 30% ja AFS 10%, mitä sitten? Muut saivat 60% äänistä, muodostavat allianssin ja vaikka feministipuolueesta valitaan pääministeri, (jos se saa yli 4% äänistä). Sitten vaan operaatio ilmasilta käyntiin ja 10000 ruskeata/mustaa islamistia/päivä sisään. Toivottavasti ymmärsin ihan väärin ja Jimmie Åkesson on pääministeri ja muodostaa hallituksen, noin kait se Suomessa menisi. Demokratiasta ei voine puhua, jos häviäjät saavat päättää.
Ylen mielipide (muistaakseni perjantaina) oli, että SD saa vain 16,9% äänistä. Puuttini hybridivaikuttelee, mutta miksi noin kovin lievästi? Massiivinen on päivän sana, pääsenkö nyt Kremliin? Mahtaa semmoinen adjutantti ansaita aimo kasan ruplia salkkunsa täytteeksi.

Make
Make
8.9.2018 13:01

Valittavasti suuri osa ihmisistä on ns. laumasieluja. Ei mitään omia ajatuksia, vaan on ihqua olla samaa mieltä, mitä YLE, Hesari ja muu paskamedia on. Nauretaan persuille ja muille eri mieltä oleville(ja haukutaan joka käänteessä Trumpia ja Putinia). Samalla ei oma tyhmä pää tajua, että tällä tavalla ollaan mukana myymässä Suomea monikansallisille suuryrityksille ja sallimassa kotimaan islamisaatio. Samoin tavallisen työtätekevän kansalaisen elämää tehdään koko ajan vaikeammaksi. Rikkaat rikastuu ja köyhät köyhtyy. Vanhusten ja eläkeläisten etuja karsitaan minkä ehditään. Ja samalla otetaan työtävieroksuvia geelitukkia tuhansittain elämään veronmaksajien kustannuksella.
Tyhmistä tyhmin on länsimainen nainen, joka omasta tahdostaan kääntyy islamin uskoon. Vapaaehtoisesti hyväksyy sen ettei naisella ole mitään ihmisarvoa. Tällä hetkellä muslimi-nainen voi elää Euroopassa suht. normaalia elämää, mutta kun islam saavuttaa vallan, ei maltillista islamia enää ole. Maltilliset muslimit tapetaan samaan tapaan kuin kristityt ja muut vääräuskoiset.
Mitä hyvää yksikään islamilainen maa on saavuttanut esim. viimeisten vuosikymmenten aikana? Tätä sopii miettiä.
Mm. Iran oli vielä 70-luvulla ns, länsimainen maa. Naisetkin pukeutuivat kuten länsimaissa ja opiskelivat yliopistossa. Netistä löytyy paljon kuvia tuolta ajalta. Sitten valtaan tuli kiihko-islamistit ja nyt naiset kulkevat mustissa kaavuissa ilman ihmisarvoa.
Tätä aivottomat päättäjät ovat ajamassa meillekin. Ruotsi taitaa olla jo menetetty.
Onneksi Unkari, Puola, Tsekki ja kumppanit laittavat Eurostoliitolle vielä vastaan.

Make
Make
8.9.2018 22:36

Ehdokkaat olivat IPU:n Kai-Tom Koivunen ja Jarmo Nevalainen. Ensimmäisellä oli parhaimmillaan ääniä jo yli 9000 ja jälkimmäisellä 7600. Molemmat olivat reaaliaikaisen ääntenlaskennan mukaan menossa läpi. Sitten äänimäärä tipahti molemmilla muutamaan kymmeneen.
Yritin laittaa linkkiä juttuun, jossa oli kuvakaappaukset äänimäärien kehityksestä. Ei mennyt läpi. Onko tänne linkkaaminen kielletty?

Make
Make
8.9.2018 22:53

http://karirosenlof.puheenvuoro.uusisuomi.fi/194096-vaalivilppia-suomessa
Lue myös kommentit. Useampi ihminen sanoo nähneensä ko. äänimäärät livenä tulospalvelussa. Ei siis voi olla manipuloituja nuo kuvakaappaukset.