Mistä Hoodfest-jupakassa oli kyse?

lataus

Oulussa järjestetty musiikkitapahtuma näyttää kuumentaneen tunteita. Kyseessä on Hoodfest-niminen tapahtuma, jonka esiintyjälistalla oli mm. Sairas T- niminen ”räppäri”.

Huomiota herättäneessä kappaleessaan ”Suljetut ovet” Sairas T laulaa mm. kokoomuslaisen Susanna Koskeen kohdistuvasta väkivaltafantasiasta ja Halla-ahon kohtaloksi kerrotaan ”sorkkarautaa naamaan”.
Muutamia poimintoja kappaleesta:
”…Jutta Urpilainen vitun huora spede… enkä mä voi sille mitään, että haluun tunkeutua sun sisään… Sun ääni on turhaa, potkin sua turpaan verille… Susanna Koski me pumpataan porukalla sun vakoa… Samalla kun hakataan naamaan sorkkaraudalla Halla-ahoa… ” jne jne.
En laita linkkiä videoon, se löytyy kyllä kappaleen nimellä Youtubesta.
Sairas T on bändinä tietenkin hyvin marginaalinen ryhmä eikä  mitenkään erityisen suosittu. Kun kyseinen biisi on julkaistu Youtubessa jo talvella 2016 niin se on saanut sen jälkeen kuuntelukertoja vain reilu 80 000. Jos vertaa vaikkapa kiihotussakkoon saaneeseen Jösse Järvenpäähän, niin kuulijakunta on selvästi samaa luokkaa. Jössen biisien kuulijakunta oli hyvin rajattua, mutta niin näyttää olevan myös Sairas T:n.
Merkittävämpää on kuitenkin se, että monien mielestä Jösse Järvenpää sai kiihotussyytteen aika heppoisin perustein. Kun taas ”Suljetut ovet” kappale on ollut netissä 2,5 vuotta ilman, että kappaleen sanomaan on puututtu. Jössen biisien sisältö oli lähinnä ”irwinmäistä” tai ”esa-pakarimaista” rallattelua, joissa irvailtiin politiikoille, kun taas Sairas T:n sanoma on hyvin yksioikoisen vihamielinen. Jos minä kirjoittaisin vastaavaankaltaista väkivaltafantasiatekstiä, olisi syyte aivan selvää.
Hoodfestin järjestäjä Tom Kangas kertoo Rumba-lehdelle:
– Mikään yksittäinen esiintyjä tai esiintyjän tekemä kappale ei edusta tapahtuman linjaa, eikä tapahtumalla ole minkäänlaista poliittista latausta. Tapahtumaa ei voi millään muotoa pitää minään ääritapahtumana.
On kuitenkin selvää, että jos Kosken tai Halla-ahon tilalle laitettaisiin joitakin muita nimeltämainitsemattomia nimiä, niin SILLOIN kyseessä olisi poliittinen lataus ja tapahtuma pyrittäisiin estämään mm. antifan toimesta kaikilla mahdollisilla keinoilla.

Subscribe
Notify of
guest
14 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Suomi Finland
Suomi Finland
7.9.2018 17:05

Rap ym hiphop on aina ollut aivan kauheaa paskaa. Se ei ole mitään musiikkia, vaan musiikin irvikuva.
Tällainen ’sanoma’ tietenkin vielä työntää ko tyylin vielä syvemmälle viemäriin. Jos tuollaisen julkinen esittäminen on sallittua, on hyvin tekopyhää lähteä enää moittimaan vastarintaliikettä mistään.

??
??
7.9.2018 17:20
Vastaa...  Suomi Finland

”Jos tuollaisen julkinen esittäminen on sallittua, on hyvin tekopyhää…”
Miten niin se moittiminen ei olisi ollut tekopyhää tähänkin päivään saakka?
Et selvästikään ole perillä asioista jos luulet PVL ryhmänä syyllistyneen rikoksiin tai edes yllyttäneet tai kiihottaneet sellaiseen.

Suomi Finland
Suomi Finland
7.9.2018 23:13
Vastaa...  ??

Vertasin tuota paskaräppäriä PVL:ään ainoastaan sen vuoksi, että PVL on uusliberaalien suvakkien erityinen inhokki, vaikka muualla olisi työsarkaa vaikka millä mitalla.
Ennemmin kuin PVL, pitäisi kieltää rikollisjärjestöt. On hirvittävä vääryys, että PVL on erityisesti tikunnokassa.
Huumeita saa myydä ja tehdä vaikka mitä paskaa, mutta kansallissosialisti ei saa olla.

49
49
7.9.2018 17:14

En osannut arvata että mc päpättäjän teksti olisi noin suoraa vulgääriä vihapuhetta ja kiihottamista väkivaltaan. Olisin luullut että se olisi ehkä jotain vihjailevaa, mutta tuon voisi jo tulkita kaikenlaisten eri rikosnimikkeiden alle.
Jonkun täytyy ensin tehdä kantelu ennenkuin mitään voi edes teoriassa tapahtua.
Nämä Suomen nettifobbat valikoivat oman poliittisen poliisityön valikoidusti, kuten syyttäjätkin.

Mito islam
Mito islam
7.9.2018 17:22

Toinen veijari josta Junes pahoitti mielensä, eli Julma Henri on tehnyt ehkä parhaan ug suomiräp levyn ”all qaida Finland”, jos pää kestää kannattaa tutustua, syvä kurkistus siihen mielenmaisemaan mistä antifantit ym. syrjäytyneet sikiää.

hyi hemmetti
hyi hemmetti
8.9.2018 02:58
Vastaa...  Mito islam

Samaa p*skaa silti Juhla Henrit, kuin muutkin Suomalaiset räppärit ja kaikki ulkomainenkin sonta. Tuo ei ole edes musiikkia.

Freya Snow
Freya Snow
7.9.2018 18:20

Mitä jos biisissä laulettaisiin samaan sävyyn Hususta, Nazimasta, Zyskowiczista, Muhiksesta tai Suldaanista?
Olisiko sitten kielletty biisi? 😀

hyi hemmetti
hyi hemmetti
8.9.2018 23:08
Vastaa...  Freya Snow

Olkoota aiheena mikä tahansa, räppiä ei pysty kuuntelemaan.

Aappa
Aappa
7.9.2018 20:50

’Anarkistien’ ja maahanmuuttokriittisten ero on siinä, että jälkimmäisillä on jotain järkevää sanottavaa – sen takia ensin mainituista ei ole vallanpitäjille haittaa.

Mistä keksikään nimensä °Sairas-T°?
Mistä keksikään nimensä °Sairas-T°?
7.9.2018 22:28

Sote-uudistus normalisoi tämänkin tapauksen.

fatwantarkistaja
fatwantarkistaja
8.9.2018 11:05

Jos laulaa kaapuneitosesta, saa sakkoa 2300€, koska on käyttänyt syntsaa ja akustista kitaraa. Kiihotteleehan moinen kansainvälisesti eri ryhmittymiä.
Jos laulaa joukkoraiskausmurhafantasioistaan, saa rahaa, koska ei ole laulanut, vaan möykännyt housut kintuissa sylki lentäen ja tuolloinhan kyseessä on taiteen korkein olomuoto.
Poliisin mielestä joukkoraiskausmurhailu on ihan fine, mutta uiminen ei tule kyseeseen. Sen näkee ihan tuomioissa, myös tulevaisuudessa. Hyvä poliisi!
Lähdetäänpä Hyvinkäälle. Joukkoraiskaus poliisin valvovain silmäin alla, ei rikosta. Lähdetäänpä Ouluun. Kylttiin oli kirjoiteltu tussilla jotain hassua, täysralli päälle, kuluissa ei säästellä, vuosi-kaksi käytetään ja päiväsakkoja jaellaan. Jokainen tajuaa, miksi poliisi olemassa? Minä en.

Rami
Rami
9.9.2018 14:37
Vastaa...  fatwantarkistaja

Poliisi on valtiovallan aseellinen pakottaja. Sen tärkein tehtävä on alistaa kansa ja suojella poliittista valtaa, mikä ideologinen roskajoukko siellä tunkion päällä sitten sattuu olemaankaan.

Pera Peeveli
Pera Peeveli
8.9.2018 14:59

Todellisuus on yksinkertainen. On kaksi puolta, hyvä ja paha. Kylmän sodan aikaan niiden erottaminen oli erityisen helppoa. Hyvää, edistystä ja inhimillistä hyvinvointia haluavat eli hyvät ihmiset kannattivat vasemmistoa. Riistoa, fascismia ja taantumusta kaipaavat eli pahat äänestivät oikeistoa.
Nykyään punavihreä pooli kattaa väljästi ottaen kaikki hyvät ihmiset. Heidän väkivaltansa on hyvää koska se taistelee oikean asian puolesta vääryyttä vastaan. Ja he jotka eivät ole uskossa ja kuulu ”meihin” eli punavihreän kuplan ulkopuolella elävät ovat natseja ja rasisteja.
Eduskunnan voimasuhteetkin ovat pysyneet samoina. Hyvä ihmistyyppi joka ennen äänesti sosialisteja vastustaa nyt natseja ja ilmastonmuutosta, sekä kannattaa Toukoa ja SomaLi:a. Entiset taantumukselliset toisinajattelijat ovat nykyisiä populistipoliitikoita äänestäviä pahoja äärioikeistolaisia.
Ei se niin vaikeaa ole. Menikö perille?

Rasistinen, kelvoton nazi
Rasistinen, kelvoton nazi
9.9.2018 10:41

Itse voisin tehdä hauskan pilkkalaulun eräästä lentokoneseisoja-vihreästä. Hänellä ei mennyt oikeustieteen opinnot hukkaan. Eikä myöskään elämä, sillä hänet muistetaan kauan : ).
Kaikkien aikojen älykkäkn vihreä, ehkä jopa Ainoo…