15-vuotiaan koululakko ilmaston puolesta loppuu huomenna

HsrYLiXu

Ruotsissa on ollut menossa jo muutaman viikon erikoinen mielenilmaus. Nimittäin 15-vuotias Greta Thunberg on lintsannut koulusta ja osoittanut sen ajan mieltään ilmaston puolesta.

Greta aloitti mielenilmauksensa muutama viikko sitten ja hänen manifestinsa kestää aina koulupäivän. Kun muut lapset menevät kouluun, Greta lintsaa ja menee Tukholman eduskuntatalon portaille istumaan mukanaan kyltti ”Koululakko ilmaston puolesta”. Thunberg aikoo jatkaa koululakkoaan ilmaston puolesta aina huomiseen vaalipäivään asti.

Nuorukaisen manifesti johtuu puhtaasti ilmastokriisistä, josta hän on huolissaan. Thunberg kertoi paikallislehti Stockholmdirekt:ille:

– Kun ensimmäisen kerran kuulin ilmastokriisistä olin ensimmäisellä luokalla. Silloin puhuttiin mm. lamppujen sammuttamisesta Earth Hour:in aikana, jotta globaali ilmaston lämpeneminen saataisiin loppumaan. Ajattelin silloin, että ei voinut olla mahdollista, että ihmisillä ei olisi kykyä pelastaa ilmasto – eikö kaiken toiminnan pitäisi tähdätä siihen.

Tapahtuma on saanut suurta maailmanlaajuista huomiota ja monet tahot tukevat Thunbergiä, kuten Ruotsin vasemmistopuolueen Jonas Sjöstedt ja miljööpuolueen Gustav Fridolin. Niin ikään Greenpeace on antanut tukensa tapahtumalle.

Mainokset

About Pt-media.org toimitus

View all posts by Pt-media.org toimitus →

22 thoughts on “15-vuotiaan koululakko ilmaston puolesta loppuu huomenna

 1. Valkoisen rodun häviäminen ei kuitenkaan vaikuta pikkutytön eikä muidenkaan ilmastouskovaisten yöuniin

  34
 2. Paras ilmastoteko on maahanmuuton lopettaminen väestöräjähdysmaista Eurooppaan, jossa on korkea kulutus ja kylmä ja pimeä talvi. Ruotsinkin väkiluku olisi yli miljoonan pienempi ilman kehitysmaataustaisia ja tuhansia autopaloja vähemmän.

  35
 3. Pelkopornoa lapsille.. kuka vidun pedofiili on tuollaista esitellyt alaikäisille.. perverssit pärkele.

  Tytön olisi parempi pukeutua lämpimästi.. talvi tulee.. ilmasto kylmenee. Ensi talvena sataa taas lunta vaikka ilmastohuijarit yrittävät muuta valehdella.

  17
  1. Vattenfall esittää tv-mainoksessaan, että ilmastonmuutos on yksi lapsia eniten huolestuttavimmista asioista maailmassa. Rohkenen olla eri mieltä ja jos jokun kohdalla näin on, niin siitä voi syyttää vanhempia, opettajia ym., että yrittävät aivopestä alaikäisen lapsen uskomaan asioihin, joista ei ole olemassa mitään konsensusta edes tiedemiesten keskuudessa. Maailmanlopun ennustajat saavat vain paremmin äänenstä kuuluviin, se myy ja sillä tehdään bisnestä ja saadaan apurahoja tutkimuksiin.

   20
   1. Huolestuttavaa on se, että lapsia syyllistetään. Kouluun voi ilmestyä hybridisukupuolinen ilmastotäti, joka panee lapset tiukille siitä, että nämä eivät ole tehneet riittävästi ilmastonmuutoksen torjumiseksi.

 4. Tämä ilmastopuuhastelu on sen verran makrotason asia, että yksilön kannattaisi keskittyä konkreettisempiin paikallistason ongelmiin, kuten vaikka Ruotsin ylivelkaantumiseen. Tämän koululaisen kannattaisi vilkaista kuinka paljon esim Kiinassa ja Intiassa asuu ihmisiä.
  Paljon parempia ympäristönsuojelukohteita olisivat esimerkiksi soiden ja harjujen suojelu Ruotsissa. Suomessahan moni harju on ikävä kyllä tärvelty kaameaan kuntoon.

  Vaikka oletettaisiinkin että ilmastonmuutos on ihmislähtöinen ongelma, Ruotsissa asuu niin vähän ihmisiä että vaikka joka ainoa ruotsalainen tekisi tällä sekunnilla itsemurhan, vaikutus ilmaston lämpenemiseen olisi nolla.

  20
  1. Onko ilmasto edes lämpenemässä? Muutamassa tuhannessa pisteessä mitattujen lämpötilojen keskiarvon väitetään kohonneen vuosisadan aikana vajaan asteen. Sitäkin moni asiaan perehtynyt epäilee. Ilmakehän sisäisen energian, siis todellisen lämpenemisen tai viilenemisen muutoksista ei kukaan tiedä.

   Kukahan tuota nuorta on asiaansa houkutellut? Hän on rikollinen.

   14
   1. En tiedä onko ilmasto nyt lämpenemässä, mutta varmaa on että ilmasto vaihtelee ihmisestä riippumatta, johtuen muunmuassa maan kiertoradan pienistä vaihteluista ja auringon aktiivisuuden eroista. Esim keskiajalla Grönlannissa oli toimivaa maataloutta, mutta 1600-luvulla ilmaston kylmetessä maatalous muuttui kannattamattomaksi.

    17
 5. Tällä naurettavalla tempauksellahan se ilmasto varmaan muuttuukin. Tämänkin tempauksen hyöty oli ?

  15
   1. Eikös sitä huomiota olisi tullut silläkin kun olisi ladannut kuvia kaiken maailman instagrameihin ja facebookkeihin, tai tehnyt jonkun typerä youtube videon, kuten se typerä ”kielinainen” sara forsberg, joka oli pelkkä tähdenlento….On se kumma kun ilmastopropaganda uppoaa lapsiinkin jo noin hyvin.

 6. Lapsistakin tekevät sekopäitä tuolla ilmastovouhotuksella, todella edesvastuutonta mutta eihän globalisti vihervassari lapsista välitä vaan ainosataan agedastaan. Marxilaiset mädättäjät, nuo maan ja kansan tuholaiset on kertakaikkiaan saatava pois vallasta ja tolkun ihmisiä tilalle.

  21
 7. Taitaa typsy tähdätä uralle politiikassa, paha vaan että ehtii miljöpartiet kuihtua alta ennenkun Greta kerkiäis tarjoutumaan ministerimateriaaliksi. Se on toi vihreävasemmistous pahasti harmaata massaa rapauttava asia, kouluvuosina kavereissa oli vähän joka suuntaan poliittista hörhöilyä touhuavia, mutta melkeen kaikki tajus reaalimaailman jossain vaiheessa. Paitsi muutama vihreästi vasemmalle kallelleen ollut, ne on sitä sitä edelleen ja todistusaineisto osoittaa ettei taudista enää parane.

  13
 8. Meitä 70-luvun lapsia peloteltiin paitsi ydinsodalla myös ilmaston kylmenemisellä ja uudella jääkaudella. Aina pitää kai olla jokin uhka, että tutkijat ja muut saavat rahansa?

  13
 9. Jos samaa tekisi joku lapsi Ruotsin väestönvaihtoa vastaan niin hän olis äärioikeiston aivopesemä kauhuesimerkki, jonka sossut olis ottanu samantien huostaan ja joka olis käsketty meneen kouluun opetteleen suvaitsevaisuutta, vaikka oliskin ainoo ruotsalainen lapsi koulussansa.

  16
 10. Juu vahvoilla mennään ilmastoqsetuksessa: älkää nyt vaan ihmiset kattoko oikeiden ilmastotidemiesten luentoja, älkääkä varsinkaan lukeko tieteellisiä julkaisuja aiheesta mutta kuunnelkaa tätä 15V tyttölasta joka protestina skippaa koulusta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.