SVT:n puolueellisuus eillisessä vaalikeskustelussa katsotaan skandaaliksi

sd2018_webb-300x168-1.png

Perjantai-iltana pidetyssä vaalikeskustelussa mentiin korkealla ja kovaa. Jälkipeliltäkään ei vältytty kun yleisradioyhtiö SVT ei osannut pitää tässäkään asiassa puolueettomuuttaan.

Ruotsin tavan mukaan silloin kun keskustellaan, silloin keskustellaan kiivasti ja kovaäänisesti. Ennenkuin päästiin varsinaiseen asiaan niin muut, paitsi Jimmie Åkesson keskustelivat hyvin kiivaasti pitääkö arvonlisäveron olla x vai xx.

Varsinainen myrksy kuitenkin nousi kun pöydälle nostettiin maahanmuuttajat. Silloin kiehahti. Jimmie Åkesson loihe lausumaan:

– Hokemaa, että ”Kun maahanmuuttajat saavat työtä niin kaikki ratkeaa” on hoettu koko ajan. Mutta niin ei tapahdu. Sellaista ei ole olemassa. Siksi meidän pitääkin kysyä miksi nämä ihmiset eivät saa työtä. Ja se johtuu siitä, että he eivät ole ruotsalaisia. He eivät yksinkertaisesti sovi Ruotsiin ja siinä on se syy miksi he eivät saa työtä.

Tästä seurasi tietenkin se, että maahanmuuton puolustajan tämän hetkinen grand old mama keskustapuolueen Annie Lööf repi pelihousunsa.

– Mitä ihmettä sinä puhut?

Åkesson jatkoi kuitenkin kovasta vastakritiikistä huolimatta, että tulijoiden pitää sopeutua Ruotsin oloihin eikä niinkuin nyt, että Ruotsi sopeutuu tulijoiden ehtoihin.

Kun tämä keskustelu saatiin loppuun niin SVT otti hetken päästä kantaa asiaan. SVT:n toimitus nimittäin ”otti etäisyyttä” Åkessonin lausunnosta. SVT irtisanoutui Åkessonin lausunnosta ja näin ollen otti muutama päivä ennen vaaleja kantaa poliittisesti.

SVT:n vaaliohjelmien vastaava Eva Landahl on selittänyt, että kun maahanmuuttajia osoitellaan ryhmänä, joka ei sovi Ruotsiin niin se on karkea yleistys.

Sverigedemokraattien piiristä asiaa katsotaan skandaalina.

– Vaaleihin on vain pari päivää ja silloin valtiollinen televisokanava ottaa kantaa ”ottamalla etäisyyttä” yhden puolueen perusasioista. Se on skandaali, Åkesson kertoo mm. Twitterissä.

Mainokset

About Pt-media.org toimitus

View all posts by Pt-media.org toimitus →

11 thoughts on “SVT:n puolueellisuus eillisessä vaalikeskustelussa katsotaan skandaaliksi

 1. On olemassa myös fiksuja naisia, kuten Laura Huhtasaari ja moni muu omia aivojaan ja järkeään käyttävä upea nainen. Tällä hetkellä kuitenkin valitettavan moni tyhmä kana on päättävässä asemassa. Nainen kun yleensä tekee päätökset tunteella, eikä järjellä. Mitä enemmän naisia on yhteisistä asioista päättämässä, sen huonompia asia. Mm. moni rehtori suomalaisissa kouluissa on nykyään yltiösuvaitsevainen nainen. Suvaitaan kaikkea ja koulurauha on menetetty ja oppiminen kärsii.

  Ja en todellakaan ole sovinisti. Tosiasia on vaan se että nykyään on liian paljon tyhmiä naisia päättämässä asioista. Nainen on monessa asiassa parempi kuin mies, mutta jämäkkä päätöksenteko kuuluu järki-ihmisille.

  Feminismi onkin ihan oma lajinsa. Tarkoituksella luotu sekin -ismi. Päämääränä heikentää länsimaista miestä tossun alla olevaksi ressukaksi. No, toisaalta – eihän ne pahimmat feministit edes muistuta oikeaa naista. Mitä lie sekasikiöitä siilitukkineen ja lävistyksineen, lepakoita jne.

  46
  1
 2. On olemassa myös paljon fiksuja naisia, jotka ajattelevat omilla aivoillaan ja järjellään. Kuten Laura Huhtasaari ja monet muut upeat Naiset.

  Tyhmistä naisista vallan kahvassa sitävastoin kärsii koko kansa. Nainen kun usein tekee päätökset tunteella eikä järjellä. Nämä suvakki-kanat ja feminismi ovat monen länsimaan turmio.

  36
 3. Taisi pullahtaa Jimmien suusta taktinen virhe. Tottahan hän sanoi mutta herkkähipiäisille pikkuisen liian suoraviivaisesti. Tällä sitä nyt lyödään ja vaaliselityksissä tulkitaan 18-19 prosentin kannatus tappioksi vaikka selkeä voittohan se olisi. Jännäksi menee vaali-ilta.

  14
  1. Oli varmasti taktisesti täysin tahallinen lausunto. Saatiin taas esille kuka tätä sontaa puolustaa ja kuka haluaa sen pois.

   23
  2. Väärin,tulet näkemään,että Jimmie puhuu juuri niin kun kaikki Ruotsalaiset haluaisi puhua,,mutta paskahousut ei uskalla sanoa totuutta,,HYVÄ JIMMIE,,TOIVON TODELLA,ETTÄ RUOTSALAISET VIHDOIN YMMÄRTÄÄ,,ETTÄ ME=SUOMALAISET,JOTKA RUOTSIIN MENIMME,1960-LUVULLA,EMME MENNEET SOSIAALIAPUJA HAKEMAAN,VAAN RAKENTAMAAN”FOLK-HEMMETTIÄ”=KANSANKOTEJA..JA SIITÄ OLEN VIELÄKIN YLPEÄ…ETTÄ MENIN,TEIN TYÖTÄ MITÄ ANNETTIIN..ÄLKÄÄ HAUKKUKO,JOS ETTE TIEDÄ TOTUUTTA..MEILLÄ KOIRAT HAUKKUU,,EI SUUNSOITTAJAT,,,?

   11
   1
   1. Juuri näin. Yhdeksältä aamusella oltiin Tukholman rautatieasemalla, pohjoisesta koko yö tultiin junalla.Kaksitoista reikä reikä samana päivänä työpaikalla tekemässä sitä mitä käskettiin tehdä. Mistään sosiaaliturvasta ei ollut minkäänlaista tietoakaan,oliko sitä vai ei siihen aikaan.

    Mutta hätä näkyy tulevan ruotsalaisilla suvakeilla, jopa Ruotsin TV menee hysteriaan heti kun joku uskaltaa sanoa totuuden islamistisesta maahantunkeutumisesta suorassa TV lähetyksessä.Åkesson sanoi vain sen,minkä suvakitkin tietävät totta olevan

 4. Ehkä olisi kuitenkin kannattanut muotoilla sanomisensa vähän nyanseeratummin tyyliin:

  ”Ei maahantullut korkeasti koulutettu henkilö joka saa töitä nopeasti ole ongelma mutta heitä on ehkä vain 1% tulijoista. Ongelma ovat ne sadattuhannet analfabeetit ja koulua käymättömät jotka eivät koskaan tule pääsemään samaan tasoon kuin ikäisensä kantikset. Ei ole mitään järkeä istuttaa aikuisia miehiä peruskouluun ja kuvitella että heistä tulee jotakin mitä maa tarvitsee.”

  29
 5. SVT on muuttunut vuosi vuodelta yhä vasemmistolaisemmaksi paskahousuksi jota ei kohta ilkeä katsoa ollenkaan. Silti olisi Jimmien kannattanut ”tyyrätä” suutaan hieman sillä jokainen menetetty ääni on pahasta ja jokaista ääntä tarvitaan jos tämä lopullista katastroofia kohti seilaava kaljaasi aiotaan saada käännettuä.

  17
  1. Päinvastoin luulen että SD-Jimmie tiesi tasantarkkaan,mitä pitää uskaltaa sanoa,,ENNEN VAALEJA,,,kyllä näitä takinkääntäjiä on ollut Scandinaviassa+Euroopassa jo tarpeeksi,,Suomi on KAUHUKUVA SIITÄ=TAKINKÄÄNNÖSTÄ,JA LENTOJEN TÄYS-KÄÄNNÖKSISTÄ=SIPILÄ..?Hyvä SD,,te olette TULEVAISUUS RUOTSILLEKIN,JOS MITÄÄN ON ENÄÄ PELASTETTAVISSA,,,RUOTSI PALAA…JA SUOMI HETI PERÄSSÄ=TUHANSIA TULIPALOJA,,V-2015-LÄHTIEN..SIPILÄN”PARTALAPSET”,,POLTTAVAT JOPA SUOMINAISIA ELÄVILTÄ..JA TÄMÄN TOTUUDEN KERTOJIA”BANNATAAN”ESTETÄÄN SANANVAPAUS,KASVOKIRJASSA,,IDIOOTTIHOMMAA?Tulkaapa minua”tinttaamaan”,niin takaisin se kans potkaisee….?

   7
   2
 6. ”kun maahanmuuttajia osoitellaan ryhmänä, joka ei sovi Ruotsiin niin se on karkea yleistys.”

  Kun jotkut selittävät, että maahanmuuttajat ovat hyödyksi tai ovat rikkautta, on kyseessä monin verroin karkeampi yleistys, mutta siihenpä ei SVT ota etäisyyttä, vaan kehuskelee.

  Ei ole SVT:n asia ottaa kantaa poliittisiin kysymyksiin ylipäätänsä, mutta vielä vähemmän vaalikampanjoiden aikana ja ennen vaaleja. SVT ei ole tarkoitettu joksikin poliittiseksi holhoojaksi. Samat sanat voisi sanoa tietysti Ylestä, mutta se taitaa olla vielä pahempi.

  20
 7. Maahanmuutajat ja ns. pakolaiset ovat kaksi aivan eri asiaa!

  Mielenkiinnolla odota lopputulosta, voiko äänestämällä vaikuttaa?
  Tapahtuuko jokin ääntenlasku moka vai tuhoutuuko äänestys lippuja luonnon katastrofissa?
  ”Jos äänestämällä voisi vaikuttaa, se olisi laitonta”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.