Uddevallan bussikuskit lopettavat lipuntarkistukset jatkuvat väkivallan uhan takia

Kuvakaappaus 2018-09-08 21-50-49.png

Tilanne Uddevallan paikallisliikenteessä on mennyt sen verran pahaksi, että maanantaista klo 04.00 alkaen Uddevallan paikallisliikenteen bussikuskit eivät enää kysele matkustajilta lippuja. Syynä on lisääntynyt väkivalta ja sen uhka.

Bussinkuljettajien liitosta saatiin tarpeeksi ja ratkaisu nähdään ainoana keinona jollain tavalla suojata kuskeja lisääntyvältä väkivallalta ja jatkuvalta uhkailulta kun nämä kyselevät matkustajilta lippuja. Tilanteen kerrotaan jatkuneen kunnassa jo pitkään, mutta viime aikoina bussikuskit ovat joutuneet erityisen paljon väkivaltaisiin tilanteisiin.
Liiton mukaan ratkaisu on voimassa toistaiseksi, kunnes keksitään muita keinoja. Uddevallan uusruotsalaiset saavat näin ikäänkuin hyväksytyn keinon matkustaa ilmaiseksi. Toisaalta maksavien matkustajien lippuhinnat nousevat.
SR
Uddevalla on noussut muutamassa vuodessa no-go-kaupungiksi. Vaikka kaupungin väkiluku ei ole kuin noin 55 tuhatta henkeä niin ulkomaalaisten osuus on noin 20 %.

Subscribe
Notify of
guest
21 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Pentti Turunen
Pentti Turunen
8.9.2018 22:45

Tämä on selkeä signaali kunnallisten palvelujen käyttäjille: väkivalta ja sillä uhkailu kannattaa, myös taloudellisesti.

Anonymous
Anonymous
9.9.2018 03:06
Vastaa...  Pentti Turunen

Jos matut ei tarvi maksaa ei pidä maksaa myös kanta-asukkaiden.

Minä
Minä
9.9.2018 03:27
Vastaa...  Pentti Turunen

Juuri niin. Kunhan möykkää, kyllä kuffari alistuu.

Kaikki hyvin
Kaikki hyvin
9.9.2018 06:10
Vastaa...  Minä

Normaalia touhua

14
14
9.9.2018 07:25
Vastaa...  Pentti Turunen

Näin se yhteiskunta murenee pala kerrallaan. Valkoiset vaan haaveilevat kun pitäisi toimia.

tarkkailija
tarkkailija
10.9.2018 08:51
Vastaa...  14

…ja ylen valikoituja ruotsin äänestäjien kommentteja: äänestin puoluetta xxxx kun se oli ainoa
joka suhtautui maahanmuuttoon myönteisesti…..

Suomi Finland
Suomi Finland
8.9.2018 22:49

Bussiliikenne pitäisi lopettaa täysin. Periksi antaminen on kaikkein huonoin vaihtoehto.
Ainoa keino saada idiootit miettimään tekojensa järkevyyttä on lakata palvelemasta heitä kokonaan.
Jos jonkun työmatkailu vaikeutuisi bussiliikennekatkon takia, niin se on tietenkin ikävä juttu, mutta eihän noita saada ikinä kuriin, jos niille antaa aina siimaa.

Esko69
Esko69
9.9.2018 01:07
Vastaa...  Suomi Finland

Kyllähän nuo kehitysmaalaiset pitäisi kyyditä takaisin lähtömaihinsa, siitä alkaisi yhteiskunnan parantuminen.

Yöllä ääni,
Yöllä ääni,
8.9.2018 23:13

Ilmaiset bussiliput kaikille maanääriin

suvakin vastaus
suvakin vastaus
8.9.2018 23:43

Affen tilaston mukaan Uddevallan 15-44-vuotiaista miehistä 30,7% on ulkomaalaistaustaisia. Miljööpuoluetta äänestävä sanoisi tähän että väkivaltaisista uhkailijoista ainakin 70%:n täytyy olla kantaruotsalaisia.

Matsui
Matsui
9.9.2018 00:54

Kyllä nyt tätyy kuskien lopettaa rasistinen lippujen kysely tältä ylivertaiselta ihmisryhmältä. Täytyy muistaa, että islamin mukaan meidän kantisten tulee alistua heille, kuten ruotsalaiset ovat tehneet jo pitkään, ei muuta kun valtiolta rahaa lisää ilmaisiin kyyteihin, eihän sitä sentään hyvänen aika olla mitään rasisteja.

SSD
SSD
9.9.2018 09:25
Vastaa...  Matsui

Suomessa lippujen kyselystä tulee kenkää.
Jos muistatte kuskin joka kyseli sompuilta lippuja, joilla sitä ei ollut.
Sai kenkää.

Mikä helvetin ”yhteiskunta”?
Mikä helvetin ”yhteiskunta”?
9.9.2018 09:59
Vastaa...  SSD

Pomolta vai somaleilta? Voipi tulla molemmilta ja todennäköisesti tuleekin.

Anonymous
Anonymous
9.9.2018 03:36

Voisiko tässä arvailla..että ketkä maksavat..ja ketkä ei…??? suuri hyppäys rassismiiin?

PM
PM
9.9.2018 09:56

Onkos tää nyt sitä jihadin toista vaihetta?

Poliisi paikalle ja varas ulos
Poliisi paikalle ja varas ulos
9.9.2018 10:08

Olen itse nähnyt: ”kohteliaammat” matut sanovat kuskille ”en aio maksaa ettäs sen tiedät!” ja lompsivat sisälle bussiin. Epäkohteliaammat eivät viitsi edes sanoa mitään koska heillä on Allun antama itsestäänselvä oikeus olla maksamatta kuffarikuskille.

Rasistinen, kelvoton nazi
Rasistinen, kelvoton nazi
9.9.2018 10:54

Koska Allu on reilu ja oikeudenmukainen, se antaa bussiliput. Pakkohan Allun on, kun kerran jakelee ilmaiset lentoliputkin, sekä vuosien ilmaisen elatuksen, hammaslääkärit ja sellaista pikkupurtavaa : ).
(leegolohkeama -> lasku 160/eur viimeksi)
Sitten tasapainon vuoksi, ja oikeudenmukaisuuden, Allun pitää jaella sopivin väliajoin KAULANKATKAISUJA – halshuggning.
Ja uhata sillä poliitikkoa, tai poliitikon lasta.

demokratiaa
demokratiaa
9.9.2018 12:35

Kun yksi ei maksa kukaan ei maksa.

Albert
Albert
9.9.2018 13:40

Kuvastaa laajemminkin Ruotsin yhteiskuntaa, kuten Suomenkin jo.
Kantaruotsalaiset maksavat kyytinsä asiallisesti ilman että bussin ovella pitäisi olla erikseen jotain vartijaa tarkastamassa että kaikki näin tekevät, istuvat siististi alas ja lukevat lehteä tai katselevat ikkunasta ulos ajatuksissaan matkalla töihinsä tai hoitamaan muita asioitaan kaupungilla.
Kaikilla on mukavaa, siistiä, asiallista, järjestelmällistä, tehokasta ja toimivaa. Kyyti on turvallinen ja saapuu määränpäähänsä ajoissa kuten kuuluukin, siistinä.
Afrikalais- tai Lähi-idän peräinen mamu tunkee bussiin possensa kanssa kauheaa Älämölöä pitäen ja haistattelee matkalla bussiin kuskille ja ilmoittaa ettei maksa mitään saamistaan ”Tuloistaan” eli sossurahoistaan kuskille, uhittelee työmatkalaisille ja käyttytyy kuin viidakon heimopäälikkö.
Yhtäkkiä kaikilla on epämukava olla, turvallisuus on tipotiessään ja osa alkaa mielessään miettimään miksi he maksavat veroja noiden ihmisten elättämiseksi ja miksi v…..tussa he maksoivat sen muutaman kruunun bussikuskille koska nuokaan eivät lippujaan maksaneet ja matkustavat nyt siivellä?
– Aika loistava kuvaus kaikessa yksinkertaisuudessaan siitä miten nopeasti katoaa yhteisöllisyys ja yhteiskunnallinen koheesio mikä mahdollistaa erittäin menestyvän maan olemassaolon itsessään ja kuinka nopeasti maassa oleva kansa saadaan pudotettua ajattelemaan kehitysmaan tasolla arkielämässään.

Anonymous
Anonymous
9.9.2018 15:34

Bussilippujen ja muiden yleisesti käytössä olevien taksojen hinta pitää ottaa matujen sossukorvauksesta jo suoraan päältä, jos eivät kerran halua suosiolla maksaa.
On tässä muutkin saaneet koko ikänsä maksaa kaikesta, ihmeellistä että yhden ihmisryhmän annetaan tehdä ihan mitä mieleen juolahtaa. Ehkä kantisten on alettava toimimaan samalla tavalla, heräisikö joku päättäjä sitten, vai jatkaako torkkumista.