Ketä kuningas Garl XVI Gustaf äänestää?

160606 KFAM Lovisa Ulrikas Foto Pelle T Nilsson Stella Pictures.jpg

Mielenkiintoinen kysymys on ketä kuningas äänestää. Kuningas voi periaatteessa äänestää kuten kuka muukin tahansa äänioikeutettu.

Kuningas perheineen kuitenkin jättää käyttämättä äänioikeuden. Kyseessä on vanha traditioa, joka on ollut käytännössä niin kauan kuin Ruotsissa on ollut yleinen äänioikeus. Kuningas, kuningatar ja heidän lapsensa eivät siis näissäkään vaaleissa käy vaaliuurnalla kuten muut ihmiset.

Perinne perustuu ideaan, että kuninkaan pitää olla poliittisesti sitoutumaton koko kansan kuningas.

Advertisements

About Pt-media.org toimitus

View all posts by Pt-media.org toimitus →

5 thoughts on “Ketä kuningas Garl XVI Gustaf äänestää?

  1. Kuningas vaihdetaan sujuvasti kalifiksi. Samalla lopuu riitely vääränvärisistä äänestyslipukkeista, kun kaikki äänestää kaliffia, eikä näin ollen tarvita lipukkeita välttämättä ollenkaan. Tilanne ei muutu juurikaan nykyisestä, sillä eihän kuningastakaan ole päässyt kukaan äänestämään muutenkaan.

   Kallen koppalakki laitetaan Ahvenanmaalle museoon ja Vehkoo neuloo kalifille turbaanin. Me Naiset lehti tekee etusivun jutun turbaanista, jossa on käytetty monikulttuurista villalankaa. Villat on siitä ainoasta saudiarabialaisesta lampaasta, jota ei ole raiskattu, nääs.

   18
 1. Pitääkö siihen kuponkiin rustata jotakin?

  Nimittäin Kalle-Kustaa on sen verran sisäsiittoinen, ettei osaa kuulema edes lukea.

  3
  1

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.